Gsli bi taraftar güzel bi yazı yazmış ekşide
bazı beşiktaşlı arkadaşları endişelendiren stadyum. ne yazık ki endişelerinde haklılar. aynı endişe türk telekom arena inşa edilirken bende de vardı.
ben genel olarak tribün çocuklarının sevmeyeceği türden bir taraftarım. maçı oturarak izlemeyi severim, alırım kahvemi köşe gönderine ve sahaya yakın bir yere giderim. sahaya olan yakınlık benim tercihimdir ama köşe gönderi tamamen tribün çocuklarından uzaklaşma isteğimden kaynaklı bir seçimdir. ya ortalarda mecburen koltuğa çıkacağım ya da köşeye gidip insan gibi koltuğuma oturup maçımı izleyeceğim.
sami yen'deyken insanların koltuklara çıkması çok rahatsız etmiyordu ama arena'da olsun istemiyordum. sebep olarak yeni bir stadyum olması başlı başına yeterliyken, koltukların açılır kapanır olması eski sisteme göre daha az dayanıklı olacağı için hiç istemiyordum.
neyse, inşaat zamanı bu çok dile getirildi, birçok kişi koltuklara çıkılmamasını yazdı çizdi. biz de dedik, herhalde artık olmayacak bu durum. gel zaman git zaman inşaat bitti. açılış maçı günü geldi, o eski bayramlar gibi heyecanlıyız. bindik metroya stada gidiyoruz, o günün her anını kamerayla kaydediyorum falan, hatta içeri girerken kamerayı göz hizama getiriyorum ki stadı ilk gördüğüm anı, gördüğüm açıyla kaydedebileyim. içeriye her giren "ananı skmmm bu ne laaan" minvalinde tepkilerini yanındaki arkadaşıyla paylaşıyor. kısaca çok mutluyuz.
sonra gözler tribünlere çeviriliyor ve bizim mallar yine koltuk tepesinde tepiniyor. ulan mal! koltuk zaten sen üstünde değilken kapanıyor, bir koltuğa 3 kişi çıkıp düşmemeye çalışacağınıza kapatın koltuğu, beton üstünde isterseniz yağlı güreş yapın. neyse diyeceğim şu ki, boşuna heveslenmeyin beşiktaşlı kardeşlerim. bu mallar bu mallıktan vazgeçmiyor. yine çıkacaklar o koltukların tepesine, daha ilk maçtan kırılanlar olacak, bunlar çıktığı için arkalarındaki insanlar da maçı izleyebilmek için çıkmak zorunda kalacaklar.
ya bir de, önemli pozisyonlarda o koltuktan aniden kalkmak, kaçan golden sonra hadi beee diye geri dönmek falan da güzel şeyler, ondan da mahrum kalıyorlar haberleri yok.