Haksiz cikmayi cok isterim.Bugune kadar deniz rumuzlu arkadastan alintiladigim bir senoryaya keskinlikle karsi cikardim.Simdi icimde kuskular olustu.Bu kadar kotu neticelenmeyecek olsa bile hesaplama yada herhangi bir seyden kaynaklanan eksikliklerin olmasi kacinilmaz degil.ozellikle bu ertelemeler bu ihtimalleri kuvvetlendir miyormu sencede.Eksikler olabilir ama tolore edilebilirligin ustune cikmadik mi biraz.
aslında bunu söylemek için alternatifleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor
elbette rahat olmamak lazım iş çok riskli ve eminim her beşiktaşlının kalbi pır pır atıyordur
hepimiz ürküyoruz ve işin zorluğunu öğrendikçe panikte başlıyor. Bu kadar zor olan bir işde
hesap hatası pek mümkün değil aslında ama olmazda diyemez kimse ama işin riski ne kadar büyükse
insan hatasıda o kadar azalır. Çünkü önemsenmeyecek bir durum yok. Ben sana basit bir örnek vereyim
Bursa stadının halatlarında hiç bir yük yoktu sadece halatları çektiler ama bunu yedinci denemede başardılar.
şimdi bizim ikinci denememizde kalkmaması sence tölere dışımı ilk denemede 15-20 vida yamuldu bir kaç taneside kırıldı
ama 36000 vida kullanıldığı düşünüldüğünde bu kusurlu kabul edilmez o şekildede kaldırabilirlerdi sadece Beşiktaş
hangisinin daha hızlı olacağını sordu firmada yerdeyken değiştirmek daha hızlı olur dedi birde Beşiktaş riske girmemek için
bütün vidaların kontrolünü istedi bugünde halatlara 20 ton yük verdiler buda çapraz bağlantılarda bazı dengesizlikler yaratmış
nedenini bilmiyorum fransız firmada bu bağlantıların desteklenmesini istemiş bu bir önlem şimdi halatlar yerden kesilmesi
için olmadık noktalarda ters güçler oluşur. Bunu similasyonda zaten test etmişlerdir bu durmada similasyonlardaki değerlere
uymadığı için olmuştur. aslında bunun iyi yanından bakmak lazım demekki her santiminin ölçümleri kaldırılırken kontrol edilecek
ve ters bir şey çıkmasını şansa bırakmayacaklar. tabikide alınan riskler var mesela onlardan biri çeken halatlarda yaşanacak kopmalar
o zamanda işler durur ve halat yenisiyle değiştirilir. Burda konu haklı çıkmak yada haksız çıkmak değil sadece hepimizde olan
bilmediğimiz bir konuda korkuya kapılmak bu insan doğasında olan bir şey insan var olduğundan beri her zaman bilinmeyenden korkmuştur.
yani tepkiler çok doğal zaten olmasaydı bu korkular o zaman tuhaf bakardım o nedenle pek yadırgamıyorum tamam riskleri konuşmak
normal bir durum ama burda firmayı beceriksizlikle suçlamak yada işin imkansız olduğunu söylemek bence biraz yersiz tepki
mantık kabul etmiyor bunu burdaki her hangi bir taraftarın bile düşüneceği bir şeyi bu güne kadar en ince detayları bile ne kadar sıkı araştırdığını
bildiğimizki bunu kullanılan malzemelerin cinsine kadar araştırıp en iyileri olduğunu söyleyende taraftarlar dır kalkıpta stadın en pahalı
üretiminde bu konuda baştan savma iş yaptıklarını söylemek cidden haksızlık olur. Yada yanlış tercih yaptıklarını söylemek
@sabriozyurtemin ol ezbere konuşmuyorum hayatım şantiyelerde geçti burda kullanılan malzeme belki en iyisi olmayabilir ama en iyilerden seçiliyor hep
ve kullanılan malzemelerin kullanılabilecek daha ucuz alternatifleri var. Tercih edilmiyor. belki kalite olarak aynılar ama pahalı olan laf olsun
diye pahalı olmuyor.