Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5891149 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 17 Ekim 2015, 02:14:46
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Çok fazla karamsar hava var arkadaşlar bu kadarına da gerek olduğunu düşünmüyorum.

Stat Ağustos'a kadar biter. Bu sezon kesinleşti gibi artık bu olay statsız şampiyon olacağız. Ancak seneye açarız.

Öyle ya da böyle bu çatı kalkacak ama Beşiktaş'ın maçları gibi sıkıntılı oluyor.

Bence burada alınması gereken tek ders başkasını savunmamak olmalı. Gerçekçi olsak çok canımız yanmayacak fazla duygusal taraftarlarız.

Yapılan şey öyle ya da böyle iş. Bizlerin parasıyla yapılıyor. Profesyonel açıklama, yönetim süreci beklemek de hakkımız. Biraz daha sabır.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Geovani

Bir çok insana makara geliyor ama gerçekten zor bir safhadayız yaklaşık 2.5 senedir yıkılışından bu yana sanırım en zorlu virajdayız,gecikmeden bir çok kere isyan durumuna gelmişimdir,ama bu sefer kılın kırk yarılmasından yanayım telafisi olmayacak bir işlem,yapılacak yanlış bir hesaplama ALLAH muhafaza bizi hem zaman olarak hem moral olarak dibe vurdurur,bırakalım gereken kontroller fazlasıyla yapılsın..Başkanı özellikle transfer döneminde ağır eleştirdim ama sanırım başkana vurulacak en son yer stadttır,kendimce eleştirebileceğim tek nokta çatı konusunda daha pratik bir çatının yapılabilirliği olabilir ama artık seçim yapılmış tek yapabileceğimiz dua etmek...
Zaman konusuna takılmayalım sevgili BEŞİKTAŞlı dostlarım,ama takılan dostlarada kızamıyorum ben takımımın yanında olmayı şartlar elverdiğince seviyorum bu olimpiyat olur,başakşehir olur farketmez şu da bir gerçekki insanlarda bir bıkkınlık oluştu...cefa olmadan sefa olmuyor ve türkiye cumhuriyetinde adın BEŞİKTAŞsa bu çok daha fazla oluyor ama az kaldı HARAMİLERİN SALTANATINI yıkmaya sarışın kızkardeşleri kovalamaya ve bu yolda en büyük ADIMIMIZ MABETİMİZ...GÜZEL GÜNLER YAKIN...
BEŞİKTAŞA ADANMIŞ HAYATLAR

Çevrimdışı sabriozyurt

Sorun guven meselesi artik.sorumlulugu yonetime yikmak kolaycilik oluyor.isin teknik kismiyla insaat alanindakiler ilgili tamamiyla.sonucta is verilirken referanslardan baska guvenilecek birsey yok.ben teknik kisimlarindan anlamam ama belgesel kanallarinda admalar herseyin simulasyonunu yapiyorlar ilk.defalarca oynatip olasi riskleri baslamadan en aza indirgiyorlar.belki catida da yapilmistir bilemiyorum ama uzaya roket atarken bile bu kadar ertelenmiyor

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk

Besiktaslisin sen!!   GururLAN

Çevrimdışı Deniz

Gecenin bu saatinde yazılan bütün mesajları tek tek okudum.Hava oldukça karamsar.
Ben olayı kendi adıma 2 şekilde değerlendiriyorum:

1)Olumsuzluklar ufak tefek matematik hatalarından kaynaklanıyor.Birkaç günde eksiklikler giderilince sıkıntılar aşılacak.

2)Ya Matematik ve fiziken kaldırılması mümkün olmayan bir çatıyı kaldırmaya çalışıyoruz.Ya da yanlış malzeme seçiminden kaynaklı ,gerilme kuvvetine direnci düşük olan halatlar seçildi.Yani proje hatalı ve olması mümkün olmayan birşeyi oldurmaya çalışıyoruz.

Gönlümüz ilk ihtimalden yana 2. ihtimali düşünmek dahi istemiyorum bu tek kelimeyle felaket olur bizim için.2 kez denendi ve olumsuz sonuç alındı ciddi anlamda can sıkan bir durum.10 gün 20 gün geç kalkması mesele değil yeter ki ortada bu mantıkla ve bu hesaplarla kaldırılabilecek bir çatı olsun.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Geovani

Mabetimizi özledik semtten stada yürümeyi,yada taksimden kendini aşağı salıp karşında stadı görmeyi ya da kabataşta tramvaydan inip sevgiliyle buluşacakmış gibi siyah beyaz formalı kalabalığa karışıp sevgiliye gitmeyi,şöylede bir gerçek var bazı dönemler hariç stad avantajını kullanamadık emektarımız şeref beyimiz fiziksel anlamda baskı yapmaya müsait bir stad değildi ne yazıkki yeni mabet fiziksel anlamda inanılmaz baskılı umarım biraz değişecek taraftar profilimizle gerçek bir iç saha avantajı yakalayıp iyi kadrolarla lige damga vuracağız....

Çevrimdışı Geovani

@Deniz son derece doğru tespit 2.şıkka ihtimal vermiyorum vermek istemiyorum 17 m euroluk bir proje ve günümüz tasarım teknolojilerinde olmamalı,bence defalarca similasyonlarını yapmışlardır
[ Son Düzenleme: 17 Ekim 2015, 02:37:04 Geovani ]

Çevrimdışı Efe

yaw sanki hic bisey dogru gitmiyor olmayacak gibi hava estiriliyor arkadaslar bu cocuk oyuncagi degil sorun varsa çözümde var karamasarliga kapilmadan kalkacagi gunu bekleyin duygusal davranip kendinizide uzmeyin hadi iyi geceler
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Ferhat Türk

Gecenin bu saatinde yazılan bütün mesajları tek tek okudum.Hava oldukça karamsar.
Ben olayı kendi adıma 2 şekilde değerlendiriyorum:

1)Olumsuzluklar ufak tefek matematik hatalarından kaynaklanıyor.Birkaç günde eksiklikler giderilince sıkıntılar aşılacak.

2)Ya Matematik ve fiziken kaldırılması mümkün olmayan bir çatıyı kaldırmaya çalışıyoruz.Ya da yanlış malzeme seçiminden kaynaklı ,gerilme kuvvetine direnci düşük olan halatlar seçildi.Yani proje hatalı ve olması mümkün olmayan birşeyi oldurmaya çalışıyoruz.

Gönlümüz ilk ihtimalden yana 2. ihtimali düşünmek dahi istemiyorum bu tek kelimeyle felaket olur bizim için.2 kez denendi ve olumsuz sonuç alındı ciddi anlamda can sıkan bir durum.10 gün 20 gün geç kalkması mesele değil yeter ki ortada bu mantıkla ve bu hesaplarla kaldırılabilecek bir çatı olsun.

2.olursa statsız 2023e kadar oynarız artık günümüz teknolojisinde şöyle bi çatıyı kaldırmak çok zor olmasa gerek
Beşiktaş'ım sevmişiz seni...

Çevrimiçi Necmi

Çok fazla karamsar hava var arkadaşlar bu kadarına da gerek olduğunu düşünmüyorum.

Stat Ağustos'a kadar biter. Bu sezon kesinleşti gibi artık bu olay statsız şampiyon olacağız. Ancak seneye açarız.

Öyle ya da böyle bu çatı kalkacak ama Beşiktaş'ın maçları gibi sıkıntılı oluyor.

Bence burada alınması gereken tek ders başkasını savunmamak olmalı. Gerçekçi olsak çok canımız yanmayacak fazla duygusal taraftarlarız.

Yapılan şey öyle ya da böyle iş. Bizlerin parasıyla yapılıyor. Profesyonel açıklama, yönetim süreci beklemek de hakkımız. Biraz daha sabır.
:upto:  niyeki kesinleşti ben kesinleşmiş bir şey göremiyorum Kesin olan tek şey paran varsa bitirirsin yoksa bitiremezsin ama burda
buda hükümsüz çünkü para olmadan buraya kadar geldik Bence burda mart 19 a bitmeyecek bir şey varsa oda taş kaplamadır. Bildiğim bir
şey yok ama taş beni çileden çıkarıyor üretim yok nedenleri nedir bilemem belki önleri tıkanmıştır.ama açılmasıda Çatıya bağlı. Kasımın sonuna doğru
vinçler sahadan çıkarsa bu stad marta açılır çıkmazsa yeni sezona kaldı demektir. Şimdi kesinleşen bir şey yok burda süresini tam olarak öngöremediğimiz tek şey
çatı mekanik işleri yükseldikten sonra ne kadar sürecek sonrada membran kaplaması ne kadar sürecek gerçi membranda bağlayıcı değil iş mekanik kısımda bitiyor
içlerde bir sorun yok beklentimden önce final işleri başlıyor. Yakında müze ve kartal yuvası dekorasyonuda başlayacakmış zeminlerde başlıyor koltuk montajıda
aralık başı en geç ortası gibi başlamalı yani final işlerinin başlama tarihleri bize finişi gösterir ondan önce konuşmak yersiz
yapılan iş bizim paramızla yapılmıyor sponsorların parasıyla yapılıyor onlarada gerekli açıklamayı yapıyorlardır. Yoksa Beşiktaş taraftarı pek kılını
kıpırdatmadı stad için bu güne kadar satılan kombine ve forma o stadın koltuklarını yapar anca birde ne kadar değerliymiş stadı yapıyor
oyuncu alıyor bir kombine aldık diye kulübün anahtarını isteyeceğiz nerdeyse bir kombineye bu kadar laf çıkıyorsa loca alanlar kim bilir
ne yapıyorlardır anahtarı altın olarak verilsin isterler kombine aldıysak ne olmuş 3 sene bedava maç izliyoruz lig tv den bile ucuza geldi
birde üstüne kulübümü versinler. işi bu noktaya getirmemek lazım sahiplenmek güzel ama bizim kulüp o yüzden bize hesap vermeliler gibi bir durum
pek yok şimdi devlet kalkıp seni evine girmen konusunda bir yasak getirebilirmi ama stada girmen konusunda bir yasak getirebiliyor
demekki senin değil @Çağrı insan bir şeyi seviyor ve tutuyor diye sahibi olmaz. Aslında gereğinden fazlada şeffaflar birde fazla taraftar
gibi düşünüp yönetiyorlar yanlışlarıda bu bence bu konularda yönetici olsunlar ama takım konusunu biraz taraftar gibi düşünsünler
şimdi iki tarafa eksiğimiz var ara transferde düşünüyoruz dediler herkes mutlu aslında benim düşündüğüm madem eksiğin vardı
bunu neden sezon başında kapatmadın oldu herhalde yedi haftada görmedin eksiği bunlar ortada duruyordu bu eksikler yüzünden belkide
uefadan eleneceğiz şimdi bana ocakta yapacağın yama ne kadar yarayacak aslında kulübün sahibiyim diyen taraftarın bu söze tepki koyması
lazım çatı problemden dolayı kalkması gecikiyorsa bu hata değildir ama eksiğin olduğunu bile bile transferi yapmaman hatadır.

Çevrimdışı Deniz

@Deniz son derece doğru tespit 2.şıkka ihtimal vermiyorum vermek istemiyorum 17 m euroluk bir proje ve günümüz tasarım teknolojilerinde olmamalı,bence defalarca similasyonlarını yapmışlardır
Ben de aynen oyle düşünüyorum abi.17m€ san bahsediyoruz ve bu kadar buyuk firmalardan bahsediyoruz oyle bir durum olsa biri fark etmezse oteki kesin ederdi diye düşünüyorum.5 gun 10 gun mesele degil yeter ki kalksin ben baska bise istemiyorum..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Deniz

Omur ilik felci olanin bile adim arttırılabildigi ,koskoca Einstein in bile "imkansiz" dedigi hipotezinin 39 yasindaki bir Türk tarafindan çürütüldüğü su gunlerde bu cati da kalkar diye temenni ederek iyi geceler diyorum :D

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 17 Ekim 2015, 03:12:33
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
:upto:  niyeki kesinleşti ben kesinleşmiş bir şey göremiyorum Kesin olan tek şey paran varsa bitirirsin yoksa bitiremezsin ama burda
buda hükümsüz çünkü para olmadan buraya kadar geldik Bence burda mart 19 a bitmeyecek bir şey varsa oda taş kaplamadır. Bildiğim bir
şey yok ama taş beni çileden çıkarıyor üretim yok nedenleri nedir bilemem belki önleri tıkanmıştır.ama açılmasıda Çatıya bağlı. Kasımın sonuna doğru
vinçler sahadan çıkarsa bu stad marta açılır çıkmazsa yeni sezona kaldı demektir. Şimdi kesinleşen bir şey yok burda süresini tam olarak öngöremediğimiz tek şey
çatı mekanik işleri yükseldikten sonra ne kadar sürecek sonrada membran kaplaması ne kadar sürecek gerçi membranda bağlayıcı değil iş mekanik kısımda bitiyor
içlerde bir sorun yok beklentimden önce final işleri başlıyor. Yakında müze ve kartal yuvası dekorasyonuda başlayacakmış zeminlerde başlıyor koltuk montajıda
aralık başı en geç ortası gibi başlamalı yani final işlerinin başlama tarihleri bize finişi gösterir ondan önce konuşmak yersiz
yapılan iş bizim paramızla yapılmıyor sponsorların parasıyla yapılıyor onlarada gerekli açıklamayı yapıyorlardır. Yoksa Beşiktaş taraftarı pek kılını
kıpırdatmadı stad için bu güne kadar satılan kombine ve forma o stadın koltuklarını yapar anca birde ne kadar değerliymiş stadı yapıyor
oyuncu alıyor bir kombine aldık diye kulübün anahtarını isteyeceğiz nerdeyse bir kombineye bu kadar laf çıkıyorsa loca alanlar kim bilir
ne yapıyorlardır anahtarı altın olarak verilsin isterler kombine aldıysak ne olmuş 3 sene bedava maç izliyoruz lig tv den bile ucuza geldi
birde üstüne kulübümü versinler. işi bu noktaya getirmemek lazım sahiplenmek güzel ama bizim kulüp o yüzden bize hesap vermeliler gibi bir durum
pek yok şimdi devlet kalkıp seni evine girmen konusunda bir yasak getirebilirmi ama stada girmen konusunda bir yasak getirebiliyor
demekki senin değil @Çağrı insan bir şeyi seviyor ve tutuyor diye sahibi olmaz. Aslında gereğinden fazlada şeffaflar birde fazla taraftar
gibi düşünüp yönetiyorlar yanlışlarıda bu bence bu konularda yönetici olsunlar ama takım konusunu biraz taraftar gibi düşünsünler
şimdi iki tarafa eksiğimiz var ara transferde düşünüyoruz dediler herkes mutlu aslında benim düşündüğüm madem eksiğin vardı
bunu neden sezon başında kapatmadın oldu herhalde yedi haftada görmedin eksiği bunlar ortada duruyordu bu eksikler yüzünden belkide
uefadan eleneceğiz şimdi bana ocakta yapacağın yama ne kadar yarayacak aslında kulübün sahibiyim diyen taraftarın bu söze tepki koyması
lazım çatı problemden dolayı kalkması gecikiyorsa bu hata değildir ama eksiğin olduğunu bile bile transferi yapmaman hatadır.

@Necmi abi kombine ve forma aldığımız için değil söz hakkımız, taraftar olduğumuz için.

Kombine ve forma parası ile bir şey olmayacağını ben de biliyorum ancak Beşiktaş'ı Fenerbahçe'yi Galatasaray'ı büyük yapan onları destekleyen kitlelerdir.

Bu lige bu kadar yayın hakkı bu takımların şampiyonluk sayılarına mı renklerine mi veriliyor? Aktif 40 milyon izleyicisi olduğu için veriliyor.

Keza aynı şekilde sponsorlar neden bu takımlara sponsor oluyorlar? Bunun bir dönüşü var insanlardan. Bu pazar sayesinde.

Adidas neden senede 5 milyon dolar veriyor net önden? Avrupa'da ismini gezdir diye mi sadece? 300.000 forma sattığında kulüp belki çok kazanmıyor ama Adidas verdiğini fersah fersah kazanıyor üstüne bedava reklamını yapmış oluyor.

Neden eskisi kadar kolay sponsor çıkmıyor takımlara? İnsanlar soğudu şike ve passodan sonra futbola pazar küçüldü dönen para azaldı. Olsalar dönüşünü alamayacaklar.

O yüzden bu stada koyulan her bir kiremitte bile Beşiktaş taraftarının hakkı vardır ve sahibidir de. Onlar olduğu için Beşiktaş vardır zaten. 1903'ten bu yana insanlar desteklemese, insanlar sahip çıkmasa ne kalırdı ki ortada Vefa, Sarıyer ortada.

Bu kulüp artık ülkeye, Dünya'ya malolmuş bir kulüp tüm gücünü de buradan alıyor. Bugün Vodafone'a sor bu takımın 30.000 aktif taraftarı mı olsun 15 milyon stabil aktif olmayan taraftarı mı olsun diye hangisini seçecek?

O zaman gider Hoffenheim'a sponsor olurdu. O yüzden buna katılmıyorum tek bir çöp dahi almayan taraftarın bile sadece potansiyelinden ötürü katkısı vardır. Bir gün bir şey alma ihtimalinden ötürü sponsora cazibesi vardır.

Açılış konusundaysa sen hala temiz hesap yapıyorsun. 2 artı 2 4 diyorsun belki haklısın da ama bu stat başladığından beri 2 artı 2 4 olmadı. Hep 3 ile 4 arasında gitti geldi.

Her zaman bir şeyler sarktı, sarkacak da. Benim için önemli değil zaten Nisan'da açılan stadın şampiyonluğa bir etkisi olmayacağını biliyorum ama bu beklentiye girip insanların üzülmesi üzüyor beni.
[ Son Düzenleme: 17 Ekim 2015, 03:14:30 Çağrı ]
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi Necmi

2.olursa statsız 2023e kadar oynarız artık günümüz teknolojisinde şöyle bi çatıyı kaldırmak çok zor olmasa gerek
günümüz teknolojisinde uzaya gemide göndermek zor değil ama bu havada uzay mekiğinin infilak etmesine engel olmuyor
teknoloji bir yere kadar işin içinde insan faktörü varsa riskde vardır. Sonuçta o teknolojiyi kullanan insan :)
sanki öyle bir teknolojimiz varki yıldızlara insan gönderiyoruz işleri robotlar yapıyor işlerde onmilyonda bir hata payına
düşmüş bir teknoloji kullanıyoruz. Günümüz teknolojisinde 850 tonu havaya kaldırmak çok zor bir iş günümüz teknolojisinde
piramitleri yapmakta zor iş düşün milattan önce 2500 yıllarında yapılmış ama hala yapılması çok zor bir iş hatta 50 yıl önce nerdeyse
imkansız görünen bir işmiş teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin her zaman son teknolojiyi kullanan iş zor işdir çünkü teknolojinin limitlerini
kullanır. bence 850 tonu havaya kaldırmak bu günün teknolojisiyle çok zor bir iş @Ferhat Türk dünyada bir ilki gerçekleştiriyorsun
bu neki demek biraz işi hafife almak oluyor Bu çatı kalktığında belkide tüm dünyada örnek gösterilecek kimbilir.

Çevrimdışı bedirhanbedir

Uzun zamandir forumu takip ediyorum en sonunda dayanamadim üye oldum.Öncelikle herkese selamlar.Stad konusuna gelince cildirmamak elde degil! Her ne kadar stad yapilmasini takdir ediyorsam da her Besiktasli gibi ama bu bazi hatalari elestirmeme engel degil.Fikret Orman büyük ümitlerle geldigi Besiktasmizda sportif konulara hic girmiyorum cok doluyum! 13 Kupada 0 cekmek büyük basaridir.Sezer Eneramo vs vs bunlari herkes biliyor! Simdi 20 Eylülde acilacak dedigin stadta sen catiyi bile kaldiramamissin kac kere tarih verdi bütün tarihlerde sasti komik duruma düstü Besiktasmizi komik duruma düsürdü.1 sene de stadi bitirecez dedin yerine oynayacagimiz stad bulamadin.Düsseldorf gibi seyyar bir stad kursaydin be adam takimi Marco Polo gibi diyarlardan diyarlara sürükledin.Besiktas külübü Fikret Ormanin baskanlik nasil yapilir vs bunu ögrenecegi yer degildir.Keza Cati olayinda herhangi referansi olmayan Iz yapi gitsin ilk catisini baska yerde denesin zaman nakittir neden profesyoneller ile calismiyorsun ey baskan? Bu sene sampiyon olamazsak ve  19.03 stadi acamazsak sonun Adnan Polat gibi olacak  seni kongredeki aidatlarini ödediklerin kurtaramayacak bu külübün sahibi taraftar gönderecek seni!! Mayisa ne kaldi !!

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi kombine ve forma aldığımız için değil söz hakkımız, taraftar olduğumuz için.

Kombine ve forma parası ile bir şey olmayacağını ben de biliyorum ancak Beşiktaş'ı Fenerbahçe'yi Galatasaray'ı büyük yapan onları destekleyen kitlelerdir.

Bu lige bu kadar yayın hakkı bu takımların şampiyonluk sayılarına mı renklerine mi veriliyor? Aktif 40 milyon izleyicisi olduğu için veriliyor.

Keza aynı şekilde sponsorlar neden bu takımlara sponsor oluyorlar? Bunun bir dönüşü var insanlardan. Bu pazar sayesinde.

Adidas neden senede 5 milyon dolar veriyor net önden? Avrupa'da ismini gezdir diye mi sadece? 300.000 forma sattığında kulüp belki çok kazanmıyor ama Adidas verdiğini fersah fersah kazanıyor üstüne bedava reklamını yapmış oluyor.

Neden eskisi kadar kolay sponsor çıkmıyor takımlara? İnsanlar soğudu şike ve passodan sonra futbola pazar küçüldü dönen para azaldı. Olsalar dönüşünü alamayacaklar.

O yüzden bu stada koyulan her bir kiremitte bile Beşiktaş taraftarının hakkı vardır ve sahibidir de. Onlar olduğu için Beşiktaş vardır zaten. 1903'ten bu yana insanlar desteklemese, insanlar sahip çıkmasa ne kalırdı ki ortada Vefa, Sarıyer ortada.

Bu kulüp artık ülkeye, Dünya'ya malolmuş bir kulüp tüm gücünü de buradan alıyor. Bugün Vodafone'a sor bu takımın 30.000 aktif taraftarı mı olsun 15 milyon stabil aktif olmayan taraftarı mı olsun diye hangisini seçecek?

O zaman gider Hoffenheim'a sponsor olurdu. O yüzden buna katılmıyorum tek bir çöp dahi almayan taraftarın bile sadece potansiyelinden ötürü katkısı vardır. Bir gün bir şey alma ihtimalinden ötürü sponsora cazibesi vardır.

Açılış konusundaysa sen hala temiz hesap yapıyorsun. 2 artı 2 4 diyorsun belki haklısın da ama bu stat başladığından beri 2 artı 2 4 olmadı. Hep 3 ile 4 arasında gitti geldi.

Her zaman bir şeyler sarktı, sarkacak da. Benim için önemli değil zaten Nisan'da açılan stadın şampiyonluğa bir etkisi olmayacağını biliyorum ama bu beklentiye girip insanların üzülmesi üzüyor beni.
seyirci olmasaydı sinemalarda olmazdı yada film yapmak için milyonlarca lira bütçeler koymazlardı @Çağrı
ama bu bilet alan seyirciyi sinemanın sahibi yapmıyor :D sadece izleyici oluyorsun sponsorluk sadece sporda yokki
firma çıkıyor bir filme sponsor oluyor oyuncusu yönetmeni falan değerlendiriyor ve bu işden kazancı olacağını ön görüp
sponsor oluyor. yani senin dediğin pek mantıklı değil. Sahip olmak bedel koymaktır. Bunun karşılığındada risk almaktır.
2 kere 2 dört eder  çarpsanda dört eder toplasanda dört eder bizim staddada 4 etti hep gitti gelmedi bir inşaat sürecinin makul
olan bir üretim süreci vardır. bu yapı bu sürecin dışına çıkmadığı gibi alt limitleri kullanıyorki bu büyük bir başarıdır.
Yani başkan tarih vermiş bu tarih tutmamış vs geç onları bu inşaat olması gereken hızda yapılıyor hatta bitmesi gereken
tarihdende önce bitecek gibi duruyor paramız olsaydı belkide rekor kıracaktık. Yani işin özeti 2 ile 2 dört ediyor. Benzer stadyumlar
bizim stadla aynı zamanda bitti aşağı yukarı birde bunun içinde bizim stad yıkma ve hafriyat alma gibi ciddi boyutlarda işlerimiz
oldu.Tamam Başkanın tarihleri eleştirilir ama bu stad yavaş gitti vs lafları gerçekten bu işe emek veren insanlara büyük
haksızlık Başkana vuracağım diye kalkıpta büyük özveri gösteren emekçilere firmalara vurmayalım. Hep karşılaştırdığımız stad
inşaatları kolay lokasyonda düz araziye yapılan stadyumlar en basiti trabzonu düşün aynı zamanda temel atıldı ama biz bunun
üstüne kaç bin kamyon hafriyat çıkardık orda devlet bütün kolaylıkları gösterirken burda nelerle uğraştık ama bu gün geldiğimiz noktada biz onlardan ilerdeyiz
bu bile bu stadyumun yavaş olmadığını gösterir.

Çevrimdışı sabriozyurt

"2)Ya Matematik ve fiziken kaldırılması mümkün olmayan bir çatıyı kaldırmaya çalışıyoruz.Ya da yanlış malzeme seçiminden kaynaklı ,gerilme kuvvetine direnci düşük olan halatlar seçildi.Yani proje hatalı ve olması mümkün olmayan birşeyi oldurmaya çalışıyoruz."

bu SIK benim uykumu kacirdi.Bilinc altinda sakladigim felaket senaryosunun yaziya en iyi dokulmus haliymis.okuyunca anladim.

Çevrimiçi Necmi

Uzun zamandir forumu takip ediyorum en sonunda dayanamadim üye oldum.Öncelikle herkese selamlar.Stad konusuna gelince cildirmamak elde degil! Her ne kadar stad yapilmasini takdir ediyorsam da her Besiktasli gibi ama bu bazi hatalari elestirmeme engel degil.Fikret Orman büyük ümitlerle geldigi Besiktasmizda sportif konulara hic girmiyorum cok doluyum! 13 Kupada 0 cekmek büyük basaridir.Sezer Eneramo vs vs bunlari herkes biliyor! Simdi 20 Eylülde acilacak dedigin stadta sen catiyi bile kaldiramamissin kac kere tarih verdi bütün tarihlerde sasti komik duruma düstü Besiktasmizi komik duruma düsürdü.1 sene de stadi bitirecez dedin yerine oynayacagimiz stad bulamadin.Düsseldorf gibi seyyar bir stad kursaydin be adam takimi Marco Polo gibi diyarlardan diyarlara sürükledin.Besiktas külübü Fikret Ormanin baskanlik nasil yapilir vs bunu ögrenecegi yer degildir.Keza Cati olayinda herhangi referansi olmayan Iz yapi gitsin ilk catisini baska yerde denesin zaman nakittir neden profesyoneller ile calismiyorsun ey baskan? Bu sene sampiyon olamazsak ve  19.03 stadi acamazsak sonun Adnan Polat gibi olacak  seni kongredeki aidatlarini ödediklerin kurtaramayacak bu külübün sahibi taraftar gönderecek seni!! Mayisa ne kaldi !!
Hoşgeldin tabiki hatalar eleştirilir ama adnan polat gibi falan demek biraz ütopya oldu
belki ufak bir gurup için öyledir ama kabul edilsin edilmesin bu stad önümüzdeki sene martta bile bitse Beşiktaş tarihine geçti.
Beşiktaşı kimse komik duruma düşüremez neden düşsün kendi stadını bu kadar imkansızlıklara ramen yaptığı içinmi
yada yaparken gecikti diyemi neden komik duruma düşelim tam tersi bundan gurur duymalıyız milletin yapılmış çatıyı kapatamadığı dönemde
biz stad yapıyoruz hemde üst seviye kalitede bir stad yapıyoruz bumu bizi komik duruma düşürecek senin pencerenden nasıl
görünüyor bilemem ama benim gördüğüm Beşiktaş bu stadı nasıl yapıyor diye şaşkınlıkla izlemeleri ve Beşiktaşı kıskanmaları
ve bütün diğer taraftarlar Beşiktaşın çok iyi yönetildiğini ve kendi takım yöneticilerinin burdan ders çıkartması gerektiğini
söylüyor git biraz renkli forumlarını oku kimsenin dalga geçmediğini tersine taktir ettiğini görürsün. O yüzden kimse gönderemez
taraftarada fazla bel bağlama destekleyenlerin sayısı karşı olanlardan az değil hele birde bu sene şampiyonluk gelirse emin ol eleştiren
adam bulamazsın aidatları ödemeye gelince böyle bir şeyi söylüyorsan burda kanıtlamak zorundasın bu forum sallama yeri değildir.
kanıtı olmayan hiç bir ithama müsade etmiyoruz @bedirhanbedir  hiç kimse seçim kazanmak için o kadar miktarda aidat ödeyemez
ve hiç kimsede bir Beşiktaşlıya satılık muamelesi yapamaz en azından burada yapamaz bir Beşiktaşlı kongre üyesinden bahsederken
üslubuna dikkat et

Çevrimiçi Necmi

"2)Ya Matematik ve fiziken kaldırılması mümkün olmayan bir çatıyı kaldırmaya çalışıyoruz.Ya da yanlış malzeme seçiminden kaynaklı ,gerilme kuvvetine direnci düşük olan halatlar seçildi.Yani proje hatalı ve olması mümkün olmayan birşeyi oldurmaya çalışıyoruz."

bu SIK benim uykumu kacirdi.Bilinc altinda sakladigim felaket senaryosunun yaziya en iyi dokulmus haliymis.okuyunca anladim.
neden böyle bir fikre kapıldın ne oldu yapımdan vazmı geçtiler. :alala:
bu halatlarla ilgili bir durum değilki heleki taşımasıyla ilgili hiç değil çapraz bağlantılar
herhangi bir çekme ve kaldırma kuvvetine uğramıyorki onlara güç binmiyor binmemeside lazım ama
çekme baskısından bazıları daha fazla risk içinde olmuş ve bunu önlemek için destek verecekler
şimdi bundan nasıl bir felaket senaryosu çıkardın anlamadım ters giden bir şey yok sadece önlem alıyorlar
ters gitmesin diye bunuda isteyen fransız firması matematik ve fizik kurallarına aykırı olsa neden yapsınlar :D
yada 17 M€ lık çatıda neden yanlış malzeme seçilsin hadi yönetim he dedi Peki firmalar manyakmı böyle bir işin
altına girsin hadi onlarda diyelim manyak peki bu çatıyı sigortalayan firmalardamı zarar etmekten zevk alıyorlar
yada onlardamı iş bilmezler emin ol sigortalamadan önce senin yada burdaki herhangi birinin aklına bile gelmeyecek riskleri
hesaplamışlardır.Hiç bir firma altından kalkamayacağını bilerek 17 M€ lık bir projenin altına imza atmaz. Alınacak risk var alınmayacak risk var.
Böyle bir işde kimse risk almaz.

Çevrimdışı ahmet türker

bu stad mayıs dan önce açılmaz ,ben böyle bir beceriyi görmedim, göremedim. hiç kimsede böyle bir becerinin olduğuna beni inandıramaz . yok öyleymiş veya böyleymiş hepsi boş . aslında mayısta bile açılmasın tam olarak % 100 bitsin öyle açılsın . ağustosta sezon açılışında görüşmek üzere desinler de doğruyu bir kere olsun söylesinler . eski açık rampanın bile bitmesini ne kadar beklediğimizi kimse unutmasın . daha çok söylenecek şey var . biz beşiktaşız ,her şeyin adil olmasını  savunan ve her durumun adil olmasını isteyen bir kulübüz . yuvarlak konuşmayı sevmeyen insanlar topluluğu olduğumuzu düşünüyordum . artık yeter herkes kendini yuvarlak konuşmaktan alıkoymalı ve klübümüzün gelenek ve gerçekçiline göre davranmalı .kendini kandırmak her insanın kendine kalmış bir şeydir ama insanları kandırmak vicdan işidir .yoksa klübümüzün yapısı ve insan profili mi değişiyor . benim bildiğim her beşiktaşlı kendine has görüşü olan ve dik kafalı bir insandır ,toplumcudur ve haktan ,doğruluktan yanadır . beşiktaş olmak yada olmamaktır ,keskindir, biz renklilere karşı olarak 1918 de kendi ligimizi kurmuş ve sonradan rica minnet yalvarılarak milli lige girmiş bir kulübüz . her beşiktaşlı geçmişini ve genlerini bilmek zorundadır . biz bir itirazız ,bir baş kaldırmayız , hiç bir olguyu sorgulamadan kabul etmeyen genlerden gelmekteyiz . biz uysal koyun değiliz . kusura bakmayın biraz manifesto gibi oldu ama her beşiktaşlı kendi tarihini bilmelidir .....sabır taştığında benim gibi yaşlı beşiktaşlılar ezberine sığınır ve bu ezber hiç bir zaman yanıltmaz. hiç bir beşiktaşlının kendinin güdülmemesini bildiğini düşünerek geleceğimizin aydınlık olduğunu düşünmek istiyorum ........ 

Çevrimdışı sabriozyurt

neden böyle bir fikre kapıldın ne oldu yapımdan vazmı geçtiler. :alala:
bu halatlarla ilgili bir durum değilki heleki taşımasıyla ilgili hiç değil çapraz bağlantılar
herhangi bir çekme ve kaldırma kuvvetine uğramıyorki onlara güç binmiyor binmemeside lazım ama
çekme baskısından bazıları daha fazla risk içinde olmuş ve bunu önlemek için destek verecekler
şimdi bundan nasıl bir felaket senaryosu çıkardın anlamadım ters giden bir şey yok sadece önlem alıyorlar
ters gitmesin diye bunuda isteyen fransız firması matematik ve fizik kurallarına aykırı olsa neden yapsınlar :D
yada 17 M€ lık çatıda neden yanlış malzeme seçilsin hadi yönetim he dedi Peki firmalar manyakmı böyle bir işin
altına girsin hadi onlarda diyelim manyak peki bu çatıyı sigortalayan firmalardamı zarar etmekten zevk alıyorlar
yada onlardamı iş bilmezler emin ol sigortalamadan önce senin yada burdaki herhangi birinin aklına bile gelmeyecek riskleri
hesaplamışlardır.Hiç bir firma altından kalkamayacağını bilerek 17 M€ lık bir projenin altına imza atmaz. Alınacak risk var alınmayacak risk var.
Böyle bir işde kimse risk almaz.
Haksiz cikmayi cok isterim.Bugune kadar deniz rumuzlu arkadastan alintiladigim bir senoryaya keskinlikle karsi cikardim.Simdi icimde kuskular olustu.Bu kadar kotu neticelenmeyecek olsa bile hesaplama yada herhangi bir seyden kaynaklanan eksikliklerin olmasi kacinilmaz degil.ozellikle bu ertelemeler bu ihtimalleri kuvvetlendir miyormu sencede.Eksikler olabilir ama tolore edilebilirligin ustune cikmadik mi biraz.

Çevrimiçi Necmi

Haksiz cikmayi cok isterim.Bugune kadar deniz rumuzlu arkadastan alintiladigim bir senoryaya keskinlikle karsi cikardim.Simdi icimde kuskular olustu.Bu kadar kotu neticelenmeyecek olsa bile hesaplama yada herhangi bir seyden kaynaklanan eksikliklerin olmasi kacinilmaz degil.ozellikle bu ertelemeler bu ihtimalleri kuvvetlendir miyormu sencede.Eksikler olabilir ama tolore edilebilirligin ustune cikmadik mi biraz.
aslında bunu söylemek için alternatifleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor
elbette rahat olmamak lazım iş çok riskli ve eminim her beşiktaşlının kalbi pır pır atıyordur
hepimiz ürküyoruz ve işin zorluğunu öğrendikçe panikte başlıyor. Bu kadar zor olan bir işde
hesap hatası pek mümkün değil aslında ama olmazda diyemez kimse ama işin riski ne kadar büyükse
insan hatasıda o kadar azalır. Çünkü önemsenmeyecek bir durum yok. Ben sana basit bir örnek vereyim
Bursa stadının halatlarında hiç bir yük yoktu sadece halatları çektiler ama bunu yedinci denemede başardılar.
şimdi bizim ikinci denememizde kalkmaması sence tölere dışımı ilk denemede 15-20 vida yamuldu bir kaç taneside kırıldı
ama 36000 vida kullanıldığı düşünüldüğünde bu kusurlu kabul edilmez o şekildede kaldırabilirlerdi sadece Beşiktaş
hangisinin daha hızlı olacağını sordu firmada yerdeyken değiştirmek daha hızlı olur dedi birde Beşiktaş riske girmemek için
bütün vidaların kontrolünü istedi bugünde halatlara 20 ton yük verdiler buda çapraz bağlantılarda bazı dengesizlikler yaratmış
nedenini bilmiyorum fransız firmada bu bağlantıların desteklenmesini istemiş bu bir önlem şimdi halatlar yerden kesilmesi
için olmadık noktalarda ters güçler oluşur. Bunu similasyonda zaten test etmişlerdir bu durmada similasyonlardaki değerlere
uymadığı için olmuştur. aslında bunun iyi yanından bakmak lazım demekki her santiminin ölçümleri kaldırılırken kontrol edilecek
ve ters bir şey çıkmasını şansa bırakmayacaklar. tabikide alınan riskler var mesela onlardan biri çeken halatlarda yaşanacak kopmalar
o zamanda işler durur ve halat yenisiyle değiştirilir. Burda konu haklı çıkmak yada haksız çıkmak değil sadece hepimizde olan
bilmediğimiz bir konuda korkuya kapılmak bu insan doğasında olan bir şey insan var olduğundan beri her zaman bilinmeyenden korkmuştur.
yani tepkiler çok doğal zaten olmasaydı bu korkular o zaman tuhaf bakardım  o nedenle pek yadırgamıyorum tamam riskleri konuşmak
normal bir durum ama burda firmayı beceriksizlikle suçlamak yada işin imkansız olduğunu söylemek bence biraz yersiz tepki
mantık kabul etmiyor bunu burdaki her hangi bir taraftarın bile düşüneceği bir şeyi bu güne kadar en ince detayları bile ne kadar sıkı araştırdığını
bildiğimizki bunu kullanılan malzemelerin cinsine kadar araştırıp en iyileri olduğunu söyleyende taraftarlar dır kalkıpta stadın en pahalı
üretiminde bu konuda baştan savma iş yaptıklarını söylemek cidden haksızlık olur. Yada yanlış tercih yaptıklarını söylemek @sabriozyurt
emin ol ezbere konuşmuyorum hayatım şantiyelerde geçti burda kullanılan malzeme belki en iyisi olmayabilir ama en iyilerden seçiliyor hep
ve kullanılan malzemelerin kullanılabilecek daha ucuz alternatifleri var. Tercih edilmiyor. belki kalite olarak aynılar ama pahalı olan laf olsun
diye pahalı olmuyor.

Çevrimdışı Ferhat Türk

Dün heyecandan uyuyamazken bugün hafta sonu olmasına rağmen vasat bir gün ile baş başayız. Bir süpriz olur mu diye düşünüyorum ama zerre de ihtimal vermiyorum açıkçası neyse lafı uzatmadan günaydın beşiktaşarena ailesi
Beşiktaş'ım sevmişiz seni...

Çevrimdışı Ziver VARLI

Dün heyecandan uyuyamazken bugün hafta sonu olmasına rağmen vasat bir gün ile baş başayız. Bir süpriz olur mu diye düşünüyorum ama zerre de ihtimal vermiyorum açıkçası neyse lafı uzatmadan günaydın beşiktaşarena ailesi
Iyi dusunelim iyi seyler olsun :) gunaydin

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Kartal1903

@Ferhat Türk profıl fotondakı yazıyı ''HAFTAYA KALKAR'' diye değıstr bence  :lol: :evillol: :D
BEŞİKTAŞ

Çevrimdışı Ziver VARLI

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi