Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (6) 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5890983 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 6 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Sercan62

Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama iz inşaatın çatı tanıtım videosunda bir detay var. O videoda kaldırılan borular hem alttan hem de üstten halatlara bağlanmış gözüküyor. Yani şu an yapıldığı gibi sadece boruların alt kısmında değil üst kısmında da halat var. Proje aşamasında bir değişiklik mi oldu? Ben inşaat işinden anlamam pek bilmem de ama sanki aynı anda halatlar üst borudan da çekse daha iyi olacakmış gibi düşünüyorum. Tabi tamamen hep bizdeki bu sağlamcılık fikrinden de kaynaklanıyor olabilir. :evillol:

İlgili video:

Çevrimdışı can1903

Vodafone Arena'nın mimarı Y. Mimar Bünyamin Derman 'Sistem zeminde kurulduğu için sahada yapılacak çimler ve tribün koltuklarının montajı gibi işler çatının kalkmasını bekliyor. Kesin bir tarih vermek doğru olmaz belki ama çatının bu ay sonuna kadar gerilmesi bekleniyor . Bunu takiben 2,5-3 ay gibi bir zaman zarfında stat tamamlanır. Tüm ekip stadı ikinci döneme yetiştirebilmek üzere çalışıyoruz. Fakat şantiye bu, hiç belli olmaz. Bazen hiç istenmeyen durumlar, kazalar yaşanabiliyor. Bu durum hem süreci uzatıyor hem de üzüntü oluyor.'
Mesajı vermiş zaten,  :tabe: :D :D
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı FARUK

ic halka tam bir daire olsaydi daha kolay mi kaldirabilirdi acaba?
İç halka tam daire olabilmesi için eski açık ve yeni açık kisimin şuan olduğundan  daha fazla  merkez noktaya yaklaşması gerekir buda o bölgedeki yükü oldukça artırırdı

Çevrimdışı BlackEagle26

Vodafone Arena'nın mimarı Y. Mimar Bünyamin Derman 'Sistem zeminde kurulduğu için sahada yapılacak çimler ve tribün koltuklarının montajı gibi işler çatının kalkmasını bekliyor. Kesin bir tarih vermek doğru olmaz belki ama çatının bu ay sonuna kadar gerilmesi bekleniyor . Bunu takiben 2,5-3 ay gibi bir zaman zarfında stat tamamlanır. Tüm ekip stadı ikinci döneme yetiştirebilmek üzere çalışıyoruz. Fakat şantiye bu, hiç belli olmaz. Bazen hiç istenmeyen durumlar, kazalar yaşanabiliyor. Bu durum hem süreci uzatıyor hem de üzüntü oluyor.'

Kaynak ?

Çevrimdışı Efe

Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama iz inşaatın çatı tanıtım videosunda bir detay var. O videoda kaldırılan borular hem alttan hem de üstten halatlara bağlanmış gözüküyor. Yani şu an yapıldığı gibi sadece boruların alt kısmında değil üst kısmında da halat var. Proje aşamasında bir değişiklik mi oldu? Ben inşaat işinden anlamam pek bilmem de ama sanki aynı anda halatlar üst borudan da çekse daha iyi olacakmış gibi düşünüyorum. Tabi tamamen hep bizdeki bu sağlamcılık fikrinden de kaynaklanıyor olabilir. :evillol:

İlgili video:
proje 3 kere degisiti burda ben bir cok kere yazdim zaten o video dunyada kaldirisi yapilan hic bir catiyla uymuyor yani o sadece bi gorsel olarak kaldir gercekte yapilacak proje 3 kere degismis videodakida olasaydi yine problemler yasanacakti ilk kez yapilan her proje sıkıntılı o yuzden sabir etmejten baska elden bisey gelemez
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Esref

İstanbul’daki pek çok projede imzası olan Y. Mimar Bünyamin Derman, Vodafone Arena’yı tasarlarken BJK’lı oldu.

http://www.emlaktasondakika.com/haber/sektorden-haberler/fenerbahceden-besiktasa-dermanin-hikayesi/109206
İyi günde, kötü günde, her zaman Beşiktaş.

Çevrimdışı gaLaxyKartaLı

Arkadaşlar merhaba.. Şu an ASPOR kanalından alt yazı geçiyor güncel spor haberleri akan bölümde.Beşiktaş Vodafone Arena Çatı kaldırma işlemi başladı diyor.
Physical Education Teacher

Çevrimdışı CanEmre

• a.k.a. sadomi
  • Kara Kartal
  • *
  • 17 Ekim 2015, 14:46:10
  • İstanbul (Kurtuluş)
  • Şerefinle oyna, Hakkınla kazan...
Arkadaşlar merhaba.. Şu an ASPOR kanalından alt yazı geçiyor güncel spor haberleri akan bölümde.Beşiktaş Vodafone Arena Çatı kaldırma işlemi başladı diyor.

montajlar bitip halatlara yük bindirilmesiyle birlikte çatı kaldırma işlemi başladı diyebiliriz.

alt yazı muhtemelen habercilik üç kağıtçılığıdır, havalanma başladı diye beklersin haberi ama halatlara yük bindirildi, son ayarlar yapılıyor filan derler sadece  :evillol: 

Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimiçi Necmi

Bu işden anlayan arkadaşlar, profillerden oluşan halkanın (aslında 3 lü halka)  içeriye ve dışarıya eğilme olasılığı olmadığını söylediler, bu teorik olarak doğru, eğer çatı germe halatları ile asılı duruma getirilebilirse tabiiki, ama şu anda en alttaki yuvarlak halat halka ideal pozisyonda olmadığı için profil halkaya güç eşit dağılmıyor ve çekme halatlarının ilk gerdirme aşamasında bulonlar eğiliyor, ve ilerdeki her aşamada halka iskeleden kurtuluncaya kadar bu bulonlar eğilmeye ve değiştirilmeye devam edecek bence. Bu iş uzar diye düşünüyorum.
Bu aşamaları gördükten şöyle düşündüm. Yuvarlak halka gerdirme halatları ile 30 cm geriye kadar üzerinde profil olmadan çekilmeliydi, ve o noktada halkanın altına yeni iskele kurulup profillerin montajına başlanmalıydı, bu belki işi iki hafta uzatırdı ama risk minimuma inerdi.
mükemmel bir tesbit ama bu sefer bulonlarla ilgili bir sıkıntı olmadı bu sefer bulonlar dayandı
baskı çapraz bağlantılara geldi. o nedenlede çapraz bağlantılara her ihtimale karşı destek konma fransızlar
tarafından istendi. Desteksiz toplarmı kendini bence toplar ama zarara uğrayacak olan firma olduğu için
böyle bir riskide almazlar haklı olarak @sozkul  cisim katı olsa her uygalıdığın güç sana geri döner yavaş yavaş
kıpırdatırsın ama katı yük yok çektikçe halatlar esniyor yükü direk iletmiyor bir noktaya kadar direniyor sonrada
sert bir şekilde çekiyor buda sanırım ani yük binmesine neden oluyor halka stabil olsa son nokta havaya kaldırır bir sorun kalmaz
ama anladığım geriye doğru 30 cm açılma ve büyük ihtimal tam paralel olmaması işi sıkıntıya sokuyor iskelenin üzerinde belli bir süre
sürüklenmesi gerekiyor tabi yuvarlak değilde oval olması ayrı bir sıkıntı tam gergiyi sadece dört köşeden yapabilirsin
geri kalan sj ler sadece onlara destek verir bütün çatı yükü dört köşedeki sj lerde olacak aslında önce onları kaldırıp daha sonra sağlı sollo sırayla diğer sj leri kaldırmak
yükü rahatlatır gibi geliyor bana

Çevrimdışı ontariokartallari

Omur ilik felci olanin bile adim arttırılabildigi ,koskoca Einstein in bile "imkansiz" dedigi hipotezinin 39 yasindaki bir Türk tarafindan çürütüldüğü su gunlerde bu cati da kalkar diye temenni ederek iyi geceler diyorum :D

Deniz forzaya girebiliyormusun yoksa beni banladilarmi ?
Remzin KARTALLARI Gibi Manileri Yen Aş, Layıktır Bu Vasıflar Sana Ey Şanlı Beşiktaş .

Çevrimdışı gaLaxyKartaLı

montajlar bitip halatlara yük bindirilmesiyle birlikte çatı kaldırma işlemi başladı diyebiliriz.

alt yazı muhtemelen habercilik üç kağıtçılığıdır, havalanma başladı diye beklersin haberi ama halatlara yük bindirildi, son ayarlar yapılıyor filan derler sadece  :evillol:

muhtemelen haber yapmak için yapılmış haber. Kaç kişi bizler gibi  bu işin ince detaylarını biliyordur ki zaten.

Çevrimiçi Necmi

evet başladı şu anda durmalar yapılan işlemler kontroller çatı kaldırma işinin bir parçası zaten
20 cm kaldırınca aslında 20 cm kalkmış olmayacak 12 metrenin üzerinde havada askıda olacak

Çevrimdışı gaLaxyKartaLı

evet başladı şu anda durmalar yapılan işlemler kontroller çatı kaldırma işinin bir parçası zaten
20 cm kaldırınca aslında 20 cm kalkmış olmayacak 12 metrenin üzerinde havada askıda olacak

Necmi Abi bu sefer gerçekten Pazartesi kaldırma işlemi başlayacak mıdır senin fikrin nedir yoksa yine mi erteledik diyecekler ?

Çevrimiçi Necmi

muhtemelen haber yapmak için yapılmış haber. Kaç kişi bizler gibi  bu işin ince detaylarını biliyordur ki zaten.
aslında yaptıkları haber doğru dün start verildi ve bundan sonraki her hamle kaldırma sürecinin bir parçası
dua edelim bu sancılı geçmesin bundan sonra başka bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta sonu çatıyı havada görürüz
ay sonunda mekanik montaj kısmına başlanacak duruma gelir sj ler sökülür saha yabancı malzemeden temizlenir

Çevrimiçi Necmi

Necmi Abi bu sefer gerçekten Pazartesi kaldırma işlemi başlayacak mıdır senin fikrin nedir yoksa yine mi erteledik diyecekler ?
bence dün kaldırma işlemi başladı :) bu duraklama kaldırma esnasında yaşanan bir sıkıntıyı çözmek için verilmiş belki daha sonralarıda
verilecek pazartesinede kitlenmeyin gelen bilgi pazartesi veya salı kaldırma işlemine devam edileceği yönünde
destekleme ne zaman biterse pazartesi kalkmaya başlamaz gene ertelendi demeyin @gaLaxyKartaLı

Çevrimdışı gaLaxyKartaLı

aslında yaptıkları haber doğru dün start verildi ve bundan sonraki her hamle kaldırma sürecinin bir parçası
dua edelim bu sancılı geçmesin bundan sonra başka bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta sonu çatıyı havada görürüz
ay sonunda mekanik montaj kısmına başlanacak duruma gelir sj ler sökülür saha yabancı malzemeden temizlenir

inşallah necmi abi.. ama tüm yaşananlar bizleri de karamsar yaptı malum.. keşke hiç tarih verilmese ve binlerce insan beklentiye sokulmasa..

Çevrimdışı gaLaxyKartaLı

bence dün kaldırma işlemi başladı :) bu duraklama kaldırma esnasında yaşanan bir sıkıntıyı çözmek için verilmiş belki daha sonralarıda
verilecek pazartesinede kitlenmeyin gelen bilgi pazartesi veya salı kaldırma işlemine devam edileceği yönünde
destekleme ne zaman biterse pazartesi kalkmaya başlamaz gene ertelendi demeyin @gaLaxyKartaLı

peki abi inşallah öyle olsun diyelim

Çevrimiçi Necmi

inşallah necmi abi.. ama tüm yaşananlar bizleri de karamsar yaptı malum.. keşke hiç tarih verilmese ve binlerce insan beklentiye sokulmasa..
kimse beklentiye sokmuyorki insanlar kendi kendilerini beklentiye sokuyor
biz kendimizi doldurmayı çok iyi beceriyoruz.elbette konuşacaksın tarihler vereceksin
reklamın kötüsü olmaz iyi bir şey yaratıyorsun ve bunu Beşiktaş yapıyor evet sürekli gündem yapacaksın milletin
gözüne gözüne sokacaksın bire bin katacaksın ballandıra ballandıra anlatacaksın
en azından ne kadar zor bir işin yapıldığını göstermiş olursun sonra hiç kimsede diyemez eh işte stad
yapıyorlar toki bunun gibi kaç tane yaptı Sıradan bir iş yapmıyorsan bunu kamuoyuna anlatacaksın
sıradan olmadığını ondan sonrada kimse diyemeyecek ben geçen gün stadın yanından geçtim bizim stad ondan daha iyi
diye :D öğrensin insanlar burda ne yapıldığını ve nasıl zorlukların üstesinden gelindiğini sonrada kimse çıkıpta senin yaptığın
işi ezmeye kalkmasın zaten tahminim stad bittikten sonra çok ciddi bir tanıtımını ve shovunu yapacaklardır

Çevrimiçi COB

Aksakliklar dolu bir süre geçiriyoruz, şimdi nedense çim konusunda da sikinti yaşayacağiz gibi geliyor. Inşallah öyle birşey olmaz.

Çevrimdışı Erdem Çözer

şu yapılan destek çalışmasıyla ilgili bir kaç foto gelse meseleyi herkes daha iyi anlayacak..
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı Erdem Çözer

Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı empisayn

yemin ederim sırtımda kambur çıktı , elimde tesbih belirdi , sakallarım beyaz uzamaya başladı . tek eksiğim ağaç kovuğunda inzivaya çekilmek .

şairlerde demlenip stada giden  deli dolu taraftarı ;   #sabret , boşver kalkarsa senindir kalkmazsa zaten hiç senin olmamıştır diye diye resmen mevlana'ya çevirdiler .
İTÜ Asırlardır BEŞİKTAŞLI !

Çevrimdışı aesenkaya

İlk mesaj.

Arkadaşlar merhaba;

Vodofone Arena inşaatını ilk kazma vurulduğu günden beri takip etmekteyim. Sabırla heyecanla takibin artık son noktalarına yaklaşmış durumdayız. Prekestların takıldıktan sonra çatı çember iskelesi stadyum zeminine monte edilip halatlar serilmeye başlandığında atlanmış bir konu olduğunu yada gerdirme planlarında değişiklikten kaynaklı eksikliklerin olduğu kanısındayım.

Özellikle problemli olan alanın yeni açık ve eski açık bölümünde yer alan halatlarda olduğunu düşünüyorum. Aşağıdaki görselde 1-2-3-4 nolu halatlar sj ile çekilecek 0 nolu halat ise sj ile çekilmeyecek halattır.

Belki bizlere daha geç ulaşan bir bilgi olduğundan kaynaklı böyle bir yorum yapıyorum ama ilk zamanlarda çatı isklesinin 30 cm geriye geleceği bilgisi mevcut değildi. 30 cm geri gelme işlemi olmadığında sj ile numaralandırılmış halatların açısı prekastlar için uygundu ve çelik halatların çekimi yapılabilecekti.

Fakat 30 cm geriye gelme konusu ortaya çıktıktan sonra 1-2 nolu halatların açısının uygun olmadığı ve prekastlere temas ettiği görülmektedir.

Aşağıdaki görselde 3-4 nolu halatlarının açılarının uygun olduğu görülmektedir.

Son görselde 1 veya 2 olabilir halatın açısının 30 cm geri çekme yapılmadan dahi kurtarmadığı görülmektedir.

Aynı zamanda daha önce hiç bir görselde görmediğimiz bir parçanın halatın açısını kurtarmadığı için tahta iskeleler kaldırıldıktan sonra halatın altına konulduğu görülmektedir.

Şahsi düşüncem
 a- 1-2 nolu halatların karşılığına gelen üst tribün en alt 2 sıra prekastın kaldırılarak sj ile iskele arasında gerekli açının elde edilerek halata verilebilecek zararın ortadan kaldırılması.
 b- Her 4 sj yi bir motor kontrol edildiği bilgisi gelmişti. 1-2 nolu halatları kontrol edecek yeni açık ve eski açık 2 motor gelmesi ve bu motorların 1-2 nolu halatları kontrol ederek kaldırma işleminde gerekli açı elde edildikten sonra devreye girmesi. Bu düşüncede stadın her 2 kale arkasında 1-2 toplamda 8 halat kaldırma işlemi geç başlamış olacak. diğer halatlara aşırı bir yük binmesi söz konusu olabilir.

Konu hakkında teknik bilgiye sahip arkadaşlardan bilgi bekliyorum.