Haklısın da adamlarda 20 yılda bir bomba patlıyor sonra önlemini alıyor. Zaten benim yazımda da bir defa olsa bizde sıkıntı olmazdı demiştim. Bizde haberleri biraz takip ediyorsan neredeyse her hafta bir yerde bomba patlıyor en az 5 10 kişi ölüyor. Hatta geçen bir tane Bursa'da camide patladı, 3 kişi öldü diye haber değeri bile taşımadı. Ben bile zaman zaman taksime çıkarken "lan acaba çıkmasam mı?" diyorum. Adamlar bu konuda daha hassas.
Ha sen Türkiye Fransa ve İsviçre'den daha güvenlidir diyorsan, senin görüşündür tabi. Nereden baktığına bağlı.
Her yerde olasılık var ama bir yaklaşım farkıda var, Brüksel bombalarından sonra; metro, otobüs, tarmvay, herhangi bir şehir içi toplu ulaşım 1 ay boyunca akşam 7 den sonra çalışmadı, adamlar nekadar para kaybediyoruz diye filan bakmadılar.
Istiklal bombası istihbaratı Almanyadan geldi, alman lisesi hedef listesinde olduğundan almanlar alman lisesini birkaçgün kapatmak istedi hemen müfettiş gönderdiler.
Orada bizimkilerin yaklaşımı ülkemize ne karışıyorsunuz yaklaşımıydı, istihbaratın doğruluğu filan daha önemsizdi onlar için.