Balon degil abi rakamlar dogru
Balon derken sisirilmis paralar. Adam tok alici kasar, o biyikli bastirir almamiz lazim falan is biter.
Simdi mesela soyle anlatayim gecen ic isleri bakanliginin ihalesine giriyorum, derken bitmis ihaleye evrak hazirliyorum. Ihaleye giren firmalar ben, ben, ben, obur ben ve yeni ben.
1000liralik mal 5000 liralik hizmet teklifi yapiyoruz diyelim
Bana maliyeti 10lira mal 100 lira hizmet.
Devletin adami teklifleri gorunce afalliyor tabii, diyor manyak misin? Ben diyorum yooo piyasalar bozuk, dolar artti, enistem agactan dustu
Oha olmaz diyor
Ben diyorum olur
Ona 200 lira veriyorum, mudurune 300 lira en tepedekine 1000 lira veriyorum herkes memnun oluyor.
Bana maliyeti 110+1500 aldigim 6000 hemen gidip 2000 de valiye veriyorum ki kizmasin herkes mutlu
Bu transfer de oyledir. 7.5 kulube ordan 500 kulup baskanina 1000 biyikli 1000 vitor efendi 1000 meneceri4 kulube kalir. Keyanin aldigindan da nemalanir menecer huzur icinde cozulur.
Daha vahimleri de var, mesela bizim buralarda fikradir
Soyle anlatayim;
Turkiyeye gittim gecenlerde sinif arkadasim bir zengin olmus, oha misafirlige cagirdi, bir ev ev degil malikane, arabalar fistik gibi hatunlsr havuzda yuzuyor, dedim iyi yukselmissin kereta, nasil yaptin bu serveti, abi diyor su otobani goruyor musun, he diyorum, hah onu ben yaptim iste, diyor
Neyse ben bunu cagiriyorum sonra
Bu gelince kafayi yiyor tabi oha abi oha, diyor bu altin klozetler falan sen baya bi kalkinmissin, nedir bu isin sirri diyor,
Diyorum bak su duble yolu goruyor musun ismail,
Yoooo, goremiyorum abi
Hah diyorum iste o yolu ben yaptim
Inanmayin su rakamlara yahu
Yok emenike 10milyona rusyaya transfer olmusmusmus ta
Sonra fener 10milyona geri almismismis ta
Ulan rusyada 10a mal alip 10a geri satacak yeltsin ve gorbacov disinda bir tane adam gostersinler kendimi kesecem