kadınla tanışma ve sohbet etme imkanım oldu, bir ara gomezin formu düşüktü. hayırdır yenge ayıp oluyor die uyardım. gülümsedi masumca, sonra gelecek planlarını sordum: mario nerede ben orada dizimi kırar otururum dedi

Dedim "Yenge bak burası sizin memlekete benzemez, bir defa ıslak saçla dışarı çıkıp saçını tarama, adam işten eve geldiğinde kapıda karşıla, terliklerini kapıya koy, masa hazır olsun. aile huzuru önemli. Yuvayı dişi kuş yapar, onun verdiği harçlıkları biriktir mark dolar al. Sonra fazla gülme dışarıda, bize laf getirme."
Dedi "tamam kardeşim, isa mesih senden razı olsun. Şimdiye kadar ne kadar boş bir hayat yaşamışım, sayende erimin kıymetini anladım. Türkiye'de yaşamak ne kadar güzel bir şeymiş?..."
Dedim "öyledir yenge, bir tarafımız deniz, bir tarafımız kar, bir tarafımız doğa çiçek gibi ülkemiz var. Lazıyla türkü ile çerkesi ile, kürdü ile pomakı ile, alevisi sünnisi ile kardeş gibi yaşarız. sen fazla dışarı çıkma, elden günden laf taşıma. Bizim mario namusuna düşkün adamdım, bir laf duyar esnafla memurla papaz olur. Valla işten atarlar kapının önünde kalırsnızç
dedi"meryem ana aşkına doğru dedin onu kardeşim, isa mesih yazdı ise bozsun. ben kırar dizimi otururum evimde... Ne işm var dışarıda? Hiç..."