Türk basininda görmedigim icin, dün derbi öncesi yayinlanan Andreas Beck röportajinin bir kismini elimden geldigince cevirmeye calistim:
"Soru: Türkiye'ye Gomez ile birlikte hizlica uyum sagladiniz. Ama sag bekdeki rolünü biraz farkli görüyorsun gibi, bir tik daha defansif. Bu izlenim dogru mu?
Cevap: Bu bir gelisim. Futbolda icgüdüsel oynanabilen pozisyonlar var, özellikle yaraticilik gerektiren alanlarda. Ama futbolda gecisleri ve yöntemleri ögrenmenin cok calisma gerektirdigi pozisyonlar da var, stoper ve özellikle bek pozisyonlari gibi. Ileri mi cikmaliyim? Oldugum yerde mi kalmaliyim? Türkiye'de hücum kalitesi yüksek, bu yüzden bir oyun kurucu gibi, örnegin duvar paslari ile mi yoksa daha ofansif bir rolle mi oynamak arasinda karar vermek gerek. Ben ikisi arasinda iyi bir denge kurdum: Hücum hattimiz kuvvetli, bu yüzden denge kurup arkalarini saglama aliyorum. Bu önemli: Böyle bir stabilite yaratilarak sampiyon olunur.
Soru: Buna uyum saglamak zor oldu mu?
Cevap: Kariyerim boyunca bir cok antrenör ile calistim. Hepsinin ne yapmam gerektigi konusunda farkli beklentileri vardi. Tekrar ediyorum: Türkiye'de takimlarin hücum kalitesi yüksek, bu yüzden antrenörümüz Senol Günes bizden mutlak bir stabilite talep ediyor. Oyunda aldigim süre ve ligdeki siralamamiz birseyleri dogru yaptigimizi gösteriyor."