Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7306526 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı SuperBJK

Konunuzu bölücem ama; Ne zaman izlesem hep boğazım düğümlenir. " Takım " olmak budur işte. Bu senede becerebildik takım olmayı. İçeriden birine seslenemiyo muyuz aynısını şuanki kadromuzda yapsın. Hem taraftarı daha çok bağlasın birbirlerine, hem ateşlendirsin. Yok böyle bir AŞK :)

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

Seneye sanırım.

Hedeflenen rakama ulaşılırsa şampiyon takım toplamda 200 milyonu Tl'nin üstünde kazanacak.

Bu kadar paralar nasıl veriliyor, yurtdışına mı satılacak yayınlar? Yoksa Galatasaray'ı Fenerbahçe'yi en çabuk şekilde kurtarma operasyonu mu?
Be the change you want to see in the world. 🦅

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 23 Şubat 2016, 16:44:42
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
bu rezil lig kesinlikle o rakamları hak etmiyor

Futbol etmiyor zaten nüfusun yüksek olması alabilecek insan topluluğunun olması bu pazarı yaratıyor.

Hollanda'da şampiyon takımın alabildiği para 12 milyon euro civarı. Yani bizde Gençlerbirliği'nin aldığı paralara yakın..
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 23 Şubat 2016, 16:45:52
  • Beşiktaş / Bodrum
Bu kadar paralar nasıl veriliyor, yurtdışına mı satılacak yayınlar? Yoksa Galatasaray'ı Fenerbahçe'yi en çabuk şekilde kurtarma operasyonu mu?

Pek fikrim yok. Şuan 300 milyon dolar seneliği.

750'yi bulacağı söyleniyor zaten başlangıcı 550 olacakmış ve tivibuya kesin gözüyle bakıyorlar.

Yani her türlü kazandığımız minimum 70-75 milyon doları bulacak gibi duruyor.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı denilanz

Konunuzu bölücem ama; Ne zaman izlesem hep boğazım düğümlenir. " Takım " olmak budur işte. Bu senede becerebildik takım olmayı. İçeriden birine seslenemiyo muyuz aynısını şuanki kadromuzda yapsın. Hem taraftarı daha çok bağlasın birbirlerine, hem ateşlendirsin. Yok böyle bir AŞK :)

Çok güzelmiş. Aslında buna gerek bile yok, sahadaki her oyuncumuzun hata bile yapsalar arkasında duralım, hepsine destek olalım yeter. "Bu Gomez, bu Sosa, bu Quaresma, bu Olcay" değil "Bu bizim oyuncumuz" desek kafi.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Futbol etmiyor zaten nüfusun yüksek olması alabilecek insan topluluğunun olması bu pazarı yaratıyor.

Hollanda'da şampiyon takımın alabildiği para 12 milyon euro civarı. Yani bizde Gençlerbirliği'nin aldığı paralara yakın..

:nerd:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

750'yi bulacağı söyleniyor zaten başlangıcı 550 olacakmış ve tivibuya kesin gözüyle bakıyorlar.

İlginç gerçekten. Digiturk şu anda bile zarar ediyor bildiğim kadarıyla.

Tivibu (veya herhangi bir firma) 5 kuruş fazlasını verse zaten alabilir yayın haklarını ama bir anda 2.5 katına çıkarmaları bayağı şüpheli.

Pasta büyüdükçe en büyük dilimi kapmak için yapılacak oyunların boyutu da büyüyecek, beni korkutan bu.

Çevrimiçi Koa_lAA

80 milyon nüfus ve hepsi futbolu biliyor(en azından iddaaları o yönde :D )

pazar çok büyük... dekoder dünya para.. normal yani 400-500 m dolar eder...

futbol etmez ama pazar eder..

tivibu gircekmiş ihaleye.. bayada halleniyolar almak için..

gs nin resmi sponsoru adamlar.. stadına isimlerini vermişler.. nası olcek bilmem :/

Çevrimdışı 38life

Amacın başka yerlere çekmek konuyu.Hepsini kazanalım istiyorum zaten kupaya hasretiz. sadece o 3 maçta en kolayı o maç olduğu için öyle söyledim.Sonra oyuncular sakatlanırsa görürüz.Eskişehiri küçümsemiyorum sadece analiz yapıyorum.

Konuyu nereye çekmek istiyor olabilirim? Konumuz Beşiktaş! 3 maçta en kolayı o maç olduğu için söyledim diyosun ne kadar yüzeysel baktığını itiraf ediyorsun zaten. bir de buna analiz diyorsun :D Eğer bir yorgunluk olacak ise Konya maçında önemli oyuncular dinlendirilir. Kupayı kaybetme lüksümüz var ama ligi kaybetme lüksümüz yok!

Çevrimdışı RQ7_351903

gs nin resmi sponsoru adamlar.. stadına isimlerini vermişler.. nası olcek bilmem :/
Bence bunuda Çalık Grubu alır, sırf bu adamlar para kazansın diye Passolig diye birşey çıkardılar en büyük pazar da onlara gider eminim.

Şimdi Passolig'i savunanlar gelcek salııyacak eminim  :evillol:

Çevrimdışı 38life

Tivibuya kesin gözüyle bakılıyor derken yani lig ihalesi digiturkten tivibuya mı geçecek ?

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

Yalnız hiçbir firma yatırım yaparken "80 milyon nüfus var, 80 milyon dekoder satarım" diye düşünmez, böyle bir risk almaz.

Ülkedeki futbol pazarı bellidir, şu an Digitürk'ün abone sayısı neyse Tivibu'nun da aşağı yukarı o kadar olacaktır. Dolayısıyla birisi 300 milyon dolara zararına yayın yapıyorsa diğerinin 750 milyon dolar verip kâr etmesi düşünülemez.

Eğer yurtdışında 30-40 ülkeye pazarlayıp o şekilde yatırımlarının karşılığını almayı düşünmüyorlarsa bu iş tamamen devletin yayın hakları yoluyla zor durumdaki kulüpleri kurtarma operasyonudur.

Çevrimiçi Koa_lAA

Bence bunuda Çalık Grubu alır, sırf bu adamlar para kazansın diye Passolig diye birşey çıkardılar en büyük pazar da onlara gider eminim.

Şimdi Passolig'i savunanlar gelcek salııyacak eminim  :evillol:

araplar yada katarlılarla baş edemez yerli guruplar gibi... yar etmezler çalık a falan yani.. he 3-4 zengin havuza girer orasını bilemem tabi..

Çevrimdışı tangaz

evet ama o ülkelerde kişi başı gelir GSMH gibi parametrelere bakınca bizde çok yüksek paralar ödeniyor bence
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 23 Şubat 2016, 17:06:50
  • Beşiktaş / Bodrum
evet ama o ülkelerde kişi başı gelir GSMH gibi parametrelere bakınca bizde çok yüksek paralar ödeniyor bence

Kesinlikle öyle orada 15 euroya izliyorlar maksimum.

Tivibuya kesin gözüyle bakılıyor derken yani lig ihalesi digiturkten tivibuya mı geçecek ?

Tivibu'da çalışanlar kesin gözüyle bakıyor tivibunun alacağına.

İlginç gerçekten. Digiturk şu anda bile zarar ediyor bildiğim kadarıyla.

Tivibu (veya herhangi bir firma) 5 kuruş fazlasını verse zaten alabilir yayın haklarını ama bir anda 2.5 katına çıkarmaları bayağı şüpheli.

Pasta büyüdükçe en büyük dilimi kapmak için yapılacak oyunların boyutu da büyüyecek, beni korkutan bu.

Onlar çıkarmıyor aslında federasyon 550'den açarak zorunlu kılıyor en az bu kadar ödeyeceksiniz diye.

Bir de Digiturk zarar mı ediyor emin değilim. Digiturk Karamehmet'indi ve Karamehmet komple batık durumda olduğu için TMSF'ye geçti Digiturk'un kendi iç dinamiği nasıl kar zarar durumu nasıl bilmiyorum.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi Koa_lAA

Yalnız hiçbir firma yatırım yaparken "80 milyon nüfus var, 80 milyon dekoder satarım" diye düşünmez, böyle bir risk almaz.

Ülkedeki futbol pazarı bellidir, şu an Digitürk'ün abone sayısı neyse Tivibu'nun da aşağı yukarı o kadar olacaktır. Dolayısıyla birisi 300 milyon dolara zararına yayın yapıyorsa diğerinin 750 milyon dolar verip kâr etmesi düşünülemez.

Eğer yurtdışında 30-40 ülkeye pazarlayıp o şekilde yatırımlarının karşılığını almayı düşünmüyorlarsa bu iş tamamen devletin yayın hakları yoluyla zor durumdaki kulüpleri kurtarma operasyonudur.

amaç pazarlama zaten..  digitürk beceremedi o işi.. tivibu ben beceririm diye gircek olaya zaten..

altyapıları daha sağlam en azından..

Çevrimdışı Tolga

Digiturk her girdiği ihaleyi bir şekilde kazanır. Tivibu baş edemez bence :)
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı mülkübey

Artık hiçbir maça yedek (ağırlıklı) çıkmayız bence. Hele de bir lig maçına hiç ihtimal vermiyorum.
Aynen geçen sene biliç efendi avrupa maçını düşündüğü icin ligde stoperde neciple forvette pektemekle falan oynadı. Hiç gerek yok . lig maçında hep en iyi kadrolar oynamalı.
Sen zafere inanırsan , zaferde sana inanır .

Çevrimdışı RQ7_351903

Sen zaten Lig'in kalitesi buyken gidip aylık 89'dan koyarsan ne bekliyorsun ki, tek takım paketi bile 40 tl ben kahvede 5 tl izliyorum çayım'da beleş, derbi maçlar harici kalabalık'da olmuyor rahatım'da neden 35 tl fazladan ödeyeyim bunu ayarlıyamassan dekoder satamassın :)

Çevrimdışı OrhanAker

Digitürk bein medya grubumudur nedir onlara satılmamışmıydı.Araplar işte araştıramıyorum şimdi :D

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 23 Şubat 2016, 17:21:39
  • Beşiktaş / Bodrum
Sen zaten Lig'in kalitesi buyken gidip aylık 89'dan koyarsan ne bekliyorsun ki, tek takım paketi bile 40 tl ben kahvede 5 tl izliyorum çayım'da beleş, derbi maçlar harici kalabalık'da olmuyor rahatım'da neden 35 tl fazladan ödeyeyim bunu ayarlıyamassan dekoder satamassın :)

Bu bu kadar basit değil yalnız. Bu takımların kötü yönetiminin sonucu en başta.

Senin dediğin gibi olduğunu düşünürsek yani 25 lira olursa dekoder takımın yayın geliri şuanki gelirin muhtemelen yarıya inmesi demek. Yani 40 milyon dolar ise 20'ye inmesi demek.

Oyunu maaşlarının 300-400 bin eurolara inmesi, Anadolu takımlarında 40-50 bin eurolara inmesi demek. Liste uzar da gider.

Bunun olması digiturk'un küçülmesi demek. Özetle oluşturduğumuz suni ligin gerçek ölçüsüne dönmesi demek. Bu bilet fiyatlarına da aynı şekilde yansır. Futbol ekonomisi en az %50 küçülür bu kez de gelen oyuncuların isimleri, kalitesi değişir.

Geniş bakarsak lig aslında hakkettiği yerlere düşer. Bu olmalı mı? Normalde olmalı. Ama şuanki Türkiye şartlarında bunun olması mümkün değil. Şişirilmiş piyasa patlarsa takımlar da kurumlar da batar.
[ Son Düzenleme: 23 Şubat 2016, 17:23:12 Çağrı ]
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı 38life

Tivibu'da çalışanlar kesin gözüyle bakıyor tivibunun alacağına.

Decoder almadan Süper Lig maçlarının seyredilebilecek olması çok önemli. Şimdikinden çok çok daha fazla satın alan olacaktır. Belki 2 katı...

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 23 Şubat 2016, 17:23:46
  • Beşiktaş / Bodrum
Decoder almadan Süper Lig maçlarının seyredilebilecek olması çok önemli. Şimdikinden çok çok daha fazla satın alan olacaktır. Belki 2 katı...

Şuan da şart değil ki zaten internet üzerinden izleyebilirsin Lig tv paketler mevcut.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı RQ7_351903

Bu bu kadar basit değil yalnız. Bu takımların kötü yönetiminin sonucu en başta.

Senin dediğin gibi olduğunu düşünürsek yani 25 lira olursa dekoder takımın yayın geliri şuanki gelirin muhtemelen yarıya inmesi demek. Yani 40 milyon dolar ise 20'ye inmesi demek.

Oyunu maaşlarının 300-400 bin eurolara inmesi, Anadolu takımlarında 40-50 bin eurolara inmesi demek. Liste uzar da gider.

Bunun olması digiturk'un küçülmesi demek. Özetle oluşturduğumuz suni ligin gerçek ölçüsüne dönmesi demek. Bu bilet fiyatlarına da aynı şekilde yansır. Futbol ekonomisi en az %50 küçülür bu kez de gelen oyuncuların isimleri, kalitesi değişir.

Geniş bakarsak lig aslında hakkettiği yerlere düşer. Bu olmalı mı? Normalde olmalı. Ama şuanki Türkiye şartlarında bunun olması mümkün değil. Şişirilmiş piyasa patlarsa takımlar da kurumlar da batar.
Haklısın abi, benim için sıkıntı yok zaten sağolsun Babam aldı birtane izliyoruz ama şöle de bir gerçek var şuan ki fiyatlar milleti soyutluyor, Ülke ekonomisinin'de sorunu bu, 1300 tl alan bir insanın futbol için aylık 100 tl'yi ayırması bence azıcık gülünç bunların düşünülmeden ayarlanması bu sonuçları doğuruyor.

Çevrimdışı cisse557

Adam geçen seneden beri gelmek için can atıyor :)