Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7267465 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı atalay

Tolga'nın yediği golün teknik tanımını da yapayım.

Biz altyapıdaki kaleci çocuklara "çevre kontrolü" için yakın direğe omzunun üstünden bakmasını öneririz. Tolga'nın golde sola bakmasının sebebi de bu. 32 yaşındaki kaleci, bu kadar basit bir pozisyonda, nerede durduğunu bilmiyor.

Tüm bunlara rağmen o topa çıkıp, bırakın blokajı; topu uzaklaştıramayışının zaten herhangi bir açıklaması yok, olamaz. 

Çevrimdışı ozan062

Tolga'nın yediği golün teknik tanımını da yapayım.

Biz altyapıdaki kaleci çocuklara "çevre kontrolü" için yakın direğe omzunun üstünden bakmasını öneririz. Tolga'nın golde sola bakmasının sebebi de bu. 32 yaşındaki kaleci, bu kadar basit bir pozisyonda, nerede durduğunu bilmiyor.

Tüm bunlara rağmen o topa çıkıp, bırakın blokajı; topu uzaklaştıramayışının zaten herhangi bir açıklaması yok, olamaz. 

hatırla kaç gün önce dedimki burda

tolga efendi kendini kaptırıyor ve maça dalıyor demiştim

yani konsantre olamıyor peki bunu ben biliyorsam cozebiliyorsam bunu teknik ekip nasıl yapamıyor

artı oyun disiplini fazla olan yuada standart olan bir gunay o pozisyona en azından o golu yemezdi tamam belki baska yerlerde baska problemler cıkarabilirdi ama o pozisyonda herkes dogru yerde dururdu tolga haric

*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimiçi Savaş

Yahu arkadaş adam kadraja girdiğinde bile soldan giriyor. Kalenin ortasında bile değil. Sol stoper gibi kadraja giriyor maçtan öylesine kopuk.

Ya çık ya kelende dur hadi herseyi gectim kaleyi ortala be!

32 yaşında adamsın bilmem kaç senedir kalecisin çıkmayı geçtim kaleni bile ortalayamiyosun.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Kadir G.

Özeti açtım ilk golden sonra dayanamadım kapattım.

Golü tolga yedirene kadar net pozisyonu yoktu lizbonun. 1-2 zayıf şutları var o kadar.

Sezonun en iyi topunu oynayan 10 oyuncumuzu tebrik ederim. Pazartesi bu şekilde oynarlarsa rahat bir maç olur. Quaresma'ya parantez açalım. Zannediliyor ki biz onun kötü oynamasını ve kadroya girememesini istiyoruz. Aksine sokak futbolu hareketlerinden sıyrılıp dünkü gibi oynadığında yeri garanti olur hem kendisi oyundan zevk alır hem izleyenleri mutlu eder.

Çevrimdışı AmaralGürses

Hala Tolga'ya değil savunmaya laf edenleri gerçekten anlamak imkansız. Yahu bir defans oyuncusu maç içinde 100lerce aksiyona giriyor, pas alıyor, pas veriyor, orta kesiyor, ara pası atıyor, kafaya çıkıyor, omuz omuza ikili mücadele ediyor vs. vs. Bunlarda tek tük hata yapmaları da son derece normal. (İsmail'İn spikerin kendini yırttığı anda adamını kaçırması gibi)

Tolga'nın yapacağı zaten kaleye gelen 4 toptan ibaret. Eğer bunların 3'ünde hata yapıyorsa ve 2'si altyapı seviyesi hatasıysa daha neyi konuşuyoruz Allah aşkına.

TD'miz kaleci kökenli ama takımın en büyük sorunu da kalede... bu olacak iş değil, kafamızın en rahat olması gereken yer kale olmalıydı halbuki.

Bir sözüm de taraftara... şu bir gerçek ki, renkli taraftarlar olsa bu tolga'yı çoktan göndermişti biz hala garip fetişler içerisindeyiz (bkz: baki mercimek, nihat kahveci vs. vs.) olmayacak adamları baş tacı ediyoruz. Şimdi yine taraftar maçta ilk tolga'yı çağırır, maçtan sonra üçlü çektirir. Montunu çocuğa verdi ya en büyük tolga bizim tolga olur.

Maalesef taraftar olarak bu konuda sınıfta kalıyoruz, çok fazla yüce gönüllüyüz ve kollektif aksiyon alma kapasitemiz çok düşük...

Çevrimdışı atalay

hatırla kaç gün önce dedimki burda

tolga efendi kendini kaptırıyor ve maça dalıyor demiştim

yani konsantre olamıyor peki bunu ben biliyorsam cozebiliyorsam bunu teknik ekip nasıl yapamıyor

artı oyun disiplini fazla olan yuada standart olan bir gunay o pozisyona en azından o golu yemezdi tamam belki baska yerlerde baska problemler cıkarabilirdi ama o pozisyonda herkes dogru yerde dururdu tolga haric

Doğru, konsantrasyon problemi var. Koordinasyon eksikliği var. Ve takımın faal kaleci antrenörün "gönderilmeli" raporu var.

Çevrimdışı Tolga

O değil de ilk golde Tolga penaltı yapsa ardından kırmızı kart görse (en kötü senaryoyu yazıyorum) ve maç 1-1 e gelse iddia ediyorum 10 kişi ile böyle kaybetmezdik :)
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Akın

Maçtan aklıma takılan. Devre arası Lizbonlu oyuncu girerken antrenör heralde 10-15 sayfa hangi pozisyonda nerede duracağını gösteren kağıtları gösteriyordu. Bizde oyuna giren oyuncu ne yapacağını biliyor mu? Tüm takımlarımız genelde aynı.
Korner atışlarında yerleşimlere özellikle dikkat ettim. Bizim takımda ceza sahası dışında sekenleri toplayacak adam yoktu. Yediğimiz gollerde ataklardan seken toplarla başladı genelde.
İkinci golde 6 pasta rodolfo topu uzaklaştırırken tıngır mıngır havadan gelen topu tolga almayı düşünmedi bile. Alsa atak bitmişti. Seken topu topladılar ve gol oldu.
Olcay ın pozisyon harcasa bile defansa çok yardımı oluyor. Çıkınca sağ kanadımızı otoban yaptılar.

Çevrimdışı ilhan mansız

Özeti açtım ilk golden sonra dayanamadım kapattım.

Golü tolga yedirene kadar net pozisyonu yoktu lizbonun. 1-2 zayıf şutları var o kadar.

Sezonun en iyi topunu oynayan 10 oyuncumuzu tebrik ederim. Pazartesi bu şekilde oynarlarsa rahat bir maç olur. Quaresma'ya parantez açalım. Zannediliyor ki biz onun kötü oynamasını ve kadroya girememesini istiyoruz. Aksine sokak futbolu hareketlerinden sıyrılıp dünkü gibi oynadığında yeri garanti olur hem kendisi oyundan zevk alır hem izleyenleri mutlu eder.
adamların kaleyi bulan şutu yoktu. Iyi ki de yok kaleyi bulduklarında gol oluyor zaten tam maçı koparacaktık herşeyi berbat etti. Tempo düşmeye başlamıştı. Akhisar maçında da tam beraberlik golünü atacağız bastırıyoruz bu yeteneksiz Akhisar'ı kurtardı. Bunu yedek olarak bile kadroya almamak lazım. Diğer oyuncular buna güvenmezler büyük sıkıntı çıkar. Zaten 2. Golde rhodolfo tepkisini belli etti. Bu yeteneksiz kaleci falan değil.

Çevrimdışı Kadir G.

Beck le anlaşamadığı bir pozisyon var evlere şenlik. Sanırım brugge maçında öyle bir pozisyonu pedroyla yaşamıştı pedroyu azarlamıştı orada da.

Maç resmen brugge maçının kopyası oldu.

Attığımız harika goller ve maçı veren ismin aynı olması.

Çevrimdışı ozan062

tolganın ilginç bir takıntısını acıklıyorum burda

penaltı oldugunda hep aynı yere atlar:)) nadiren arada değiştiriyor ama 10 penaltıdan 7sinde hep sag tarafa atlıyor sayın tolga zengin

bilginize
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Alper1903

Pozisyon almayi falan bilmiyor herhalde bu adam. Ilk golde arkasina falan bakiyor, geri geri gidiyor.

Çevrimdışı Ersoy

penaltı oldugunda hep aynı yere atlar:)) nadiren arada değiştiriyor ama 10 penaltıdan 7sinde hep sag tarafa atlıyor sayın tolga zengin

bilginize

Gol yiyince de sakatlanması falan savunmaya kızması tam komedi adam yav.
Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

Ben futbolcuların yerine empati yaptım bunu anlayamıyor olman benim hatam değil. Alman milli takımının oyuncususun ama daha uefa da ilk turda eleniyorsun bu adamın moral durumunu düşünebiliyor musun? Avrupa'da olmayan bir adam nasıl tekrar milli takıma girebilecek? Löw bunları düşünmüyor mu?

İkinci cümle de ne var ayrıca? Demiyor musunuz büyük başkan diye. Benim için büyük başkan değildir. Hataları artılarından daha fazladır. Bunları detaylandırmayım.

Kaleciyi almayan kim bu takıma veya tolgayı getiren? Fani Madida mı yoksa Fikret Orman mı?

@Serhat Akkaya
Anlayamıyor olman ne demek yani gerizekâlı mı var karşında. Ben gomezin yerinde olsam dün etrafta bir tane rakip oyuncu yokken kale dibinde ayağıma gelen topu nasıl tutamadım diye kendimi paralardım! Anlatabildim mi? Koşacak pres yapacaktı kendini paralayacaktı turu geçmediysek de kendi payına düşen hatasını arayacak. Dün 2.yarı cenk girsin gomez çıksın dedim çünkü adamlar her preste top kaptırıyordu ve gomez hücum preslerine çok katılmıyordu. Olcayın sosanın baskılarıyla panik olan adamlar gomezin önünde daha rahattılar. Kötü değildi bak yine iyiydi ama gomez bizim gibi avrupadan elenen bir takımla ne yapsın diye bizi küçümsüyorsun ya buna istinaden söylüyorum.

Senin karşında aptal mı var da fani madida mı fikret orman mı diyerek küçümsüyorsun. Senin gibi düşünmeyenleri değil sözlerinin abartılı olduğunu düşünenleri kör bir fikret orman destekçisi olarak göstermeye çalışmasan iyi olacak. Kaleci ihtiyacımız varken kaleci alınmaması hatadır demedim mi de böyle kelime oyunu yapıyorsun. Yönetimi mi savunuyorum ben? Doğrularını eğrilerini söylüyorum. Erkek basketbolunu batırdıklarını daima söylüyorum, futbol takımında ise 100de 80 hatalı transferden 100de 20 hatalı transfere çevirdiler. Beşiktaş tarihi içindeuzun bir aradan sonra başarılı bir transfer politikasına doğru girdiler. Futbolda doğruları var. Ama eksikler ve hataları var. Gs ve fb ile karşılaştır transferden alınan verimler saçılan paralar ortadadır. Şu takımın şampiyon olması için 1-2 eksik var. Kabak gibi görünen bazı eksikleri ısrarla çeşitli sebeplerle "idare ederiz" diye düşünüp geciktirdiler. Kaleci alamamaları hata.

Gelenler gomez,rodolfo, beck, tosiç yetersiz olan sadece tosiç.... Ödenen bonservis toplasan fenerin tek topçusu etmez. Anlatabiliyor muyum?
Gidenler Atınç ve demba ba... Gelen gelir tartışılmaz tarihi başarı... 6 transfer 5 tam 1 yarım. Eksikler her mevkide var. Kaleci stoper + orta saha eksik dünkü performansına rağmen sol bek de eksik. Ama bir transfer döneminde bu başarı yüzdesine inşaatla laf yetiştirmek hak mı? kendileri dentinhoları yaptılar o zaman ne kadar berbattılarsa şimdi de kendileri buralara getirdiler ve ben transfer politikasını doğru buluyorum.

Dün takımın oyununu beğendim,10 dk içinde skor kabus gibi oldu ama ben kaleci ve 15-20 dk haricinde genel oyunu çok beğendim. Poliyannacılık diye kendi kendine insanları kalıplara koymaya çalışıyorsun. Ben poliyanna değilim erkek basketbolumuz nasıl zirveye çıkıp bitik hale geldiyse futbolda onun tam tersi kadar umut verici bir durumda görüyorum. Güzel oynadığın zaman bugün kazanamamış olabilirsin ama yarın mutlaka kazanırsın. Bugün skor kötü diye iyi oynayan takımı eleştirip yarın gsyi yenince mermiler patlatmam. Kalecinin kötü performansını ve kaleci almayan yönetimin hatasını söylerim. Bu kadar. İnşaattan girip bir yerlerden çıkıyorsun eğriyi doğruyu söylüyoruz yine polianna fani madida anlayamazsınız gibi şeyler söyleyip duruyorsun.

Çevrimdışı yedic

Ben farkli bir konuya dikkat cekmek istiyorum. Takim uzun suredir Bilic donemleri de dahil yenilen gole 'reaksiyon' gosteremiyor. Bir gol yiyoruz ve cam gibi paramparca oluyoruz, oyuncu bile degistirsek fayda etmiyor. Mesela FB deplasmandaki Celtic macinda berbat oynayarak ama reaksiyon gostererek  2 - 0' dan geri geldi. Bizde maalesef oyuncular Tolga basta olmak uzere cok kirilgan, gol yiyince oyuna karakter ve hirs katamiyoruz maalesef.

Çevrimdışı Tolga

Gol yiyince de sakatlanması falan savunmaya kızması tam komedi adam yav.
Aynısını Rüştü de yapardı.

Her yediği golden sonra ya ofsayt diye yan hakeme bakardı ya da sakatlandım numarası yapardı.

Çevrimdışı ilhan mansız

Geçen sene Bursa maçında golü yedi sonra sakatlandım ayağına çıktı. Bir kalecinin akılda kalan tek Kurtarışı olmaz mı? Berbat bir kaleci. Kesinlikle Beşiktaş ta oynamamalı.

Çevrimdışı Alper1903

bilginize

Genelde kapattigi koseden yemesini, uzak koseye hic atlamamasi trene bakar gibi bakmasini, aut atislarini olabilecek en kotu yerlere atmasini da unutmayalim. Nerden tutsan elinde kaliyor.

Çevrimdışı Çağrı

Bir Fenerbahçe maçı var geldiğinden beri çok iyi oynadığı. Onun dışında tek bir maç bile yok.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

alman panzeri resmen bizim takıma ayak uydurdu yahu

yani disiplinli adam gitti inanılmaz duygusal bir adam geldi,,,

golden sonra adam geriye gelmeye basladı oyunculara taktik vermeye basladı:) yani adam golle besleniyor fakat bizim bildiğimiz adam bu değildi işte acilen bunun çözülmesi lazım

yani senol hocanın motivasyonunda odak noktalarını değiştirmesi lazım...

Gomez hakkındaki düşüncene katılıyorum :ok:

Çevrimdışı Alper1903

Cok zor bir karar verecek hoca. Hatali goller yiyip avrupa'dan eleten Tolgayi mi, bu sene daha hic oynamamis Gunay'i mi oynatacak gs macinda? Bence olaya biraz duygusal yaklasip biraz da dusunup macta yine Tolga'yi oynatir.

Çevrimdışı Kadir G.

Ben farkli bir konuya dikkat cekmek istiyorum. Takim uzun suredir Bilic donemleri de dahil yenilen gole 'reaksiyon' gosteremiyor. Bir gol yiyoruz ve cam gibi paramparca oluyoruz, oyuncu bile degistirsek fayda etmiyor. Mesela FB deplasmandaki Celtic macinda berbat oynayarak ama reaksiyon gostererek  2 - 0' dan geri geldi. Bizde maalesef oyuncular Tolga basta olmak uzere cok kirilgan, gol yiyince oyuna karakter ve hirs katamiyoruz maalesef.

Birkaç sebebi var: yenilen gollerin yarısından fazlası dün yediklerimiz gibi olmuştur. Kalede güven veren biri yok, boş kaleden farksız oynuyoruz.

İkincisi ileri hat ne kadar kaliteliyse defansımız o kadar vasat. Defansa karakter katacak, çekip çevirecek lider oyuncumuz yok.

Dünya kupasında 7 gol yiyen brezilyayı düşünelim 7 gol ciddi manada talihsizlik kimse bu kadarını beklemiyordu. Ben oynamayacak oyuncular açıklanınca 4 tane yer bitirirler maçı diye düşünmüştüm.

Silva yoktu o maçta ve amatör takımın yapmayacağı hatalar yapıldı. Üstüne gol yenilince baskıyı kaldıramadı defans oyuncuları. Bu biraz uçuk bir örnek olsa da bizim defansımızda da en eksik nokta bu bence. Beck Rhodolfo gibi iyi diyebileceğimiz oyuncular var onlarda golden sonra diğerlerine uyuyor. Lazım olan tip diğerlerini kendine benzetecek oyuncu tipi. Mücadeleden kaçmayan saatli bomba da olmayan kora kor oynayacak oyuncu lazım.

Dün akşam gelmeye cesaret edemediler.Tepkiden korktukları için bugün ortalık sakinleşince hemen damladılar.Bizim düşmanımız içeride biri gelmiş 2 gün once kaleci ye gerek yok Tolga var goturur onun yerine orta saha alalım der başka biri sözleşme yeniyelim 2. kalec
 yaparız der bu kadar futboldan anlıyorlar işte.

Ne biçim konuşma bu? Tolgayı mı savundum da damlama diyorsun. Ben bu takımın oyununu beğendim arkadaşım nasıl ki kazandığımız bursa sivas kayseri maçlarında eleştirdiğim noktalar olduysa bugün kaybetmesine rağmen beğendiğim kısmını söylüyorum. Bu damlamak mı bir de futboldan bu kadar anlıyorlar demişsin. @Batuhan1903 ne biçim üsluplar bunlar be insanın yazdıklarını okumadan anlamadan aklına ağzına geleni saydırmak ne kolay.

Çevrimdışı Yakup

Cok zor bir karar verecek hoca. Hatali goller yiyip avrupa'dan eleten Tolgayi mi, bu sene daha hic oynamamis Gunay'i mi oynatacak gs macinda? Bence olaya biraz duygusal yaklasip biraz da dusunup macta yine Tolga'yi oynatir.

bende soruyu şöyle sorayım.

Kasımpaşa maçı 3 şut 3 gol yiyen tolga

Akhisar maçı 3 şut 2 gol yiyen (ki biri direkten döndü topun)

Lizbon maçı 4 şut 3 gol yiyen tolga

%80 kaleyi bulan topların gol olduğu kaleyi tolga mı korusun? günay mı korusun? bence sen bile korusan yada ben korusam %80 den fazla fazla olsa %100 olur ki kaybettiğimiz maçlarda farklı yenildiğimiz için sonuç değişmiyordu. Şimdi sen karar ver kalede kim olmalı? @Alper1903  :alala: :alala:
Haber sitemizdeki köşe yazılarım için

http://haber.besiktasarena.com/author/yakup

Hayat kadar güzel işte BEŞİKTAŞ, BEŞİKTAŞ kadar güzel işte hayat....

Çevrimdışı Tolga

Dün akşam gelmeye cesaret edemediler.Tepkiden korktukları için bugün ortalık sakinleşince hemen damladılar.Bizim düşmanımız içeride biri gelmiş 2 gün once kaleci ye gerek yok Tolga var goturur onun yerine orta saha alalım der başka biri sözleşme yeniyelim 2. kalec
 yaparız der bu kadar futboldan anlıyorlar işte.
Tolga'nın yedek kaleci olarak kalabileceğini ben de söylemiştim ki yıllardan beri kaleci alınması gerektiğini her fırsatta dile getiren biri olarak söylemiştim.

Tolga kalabilir derken bunu benimsediğim için değil sadece yönetimin böyle bir düşüncesi varsa iyi bir kaleci alınması koşuluyla buna itiraz etmem demek istemiştim.

Bu durumda şimdi ben de sana göre futboldan anlamamış mı oluyorum.