Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7250063 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı panic13

Hep yamalarla dolduruyoruz sonra niye tutmadı bunlar diye yollamaya çalışıyoruz.

Motta: Kiraladık. üstüne bonservisini aldık. Şimdi gönderecek takım arıyoruz.
Franco: Tonla bonservis ödedik oynatmadık potansiyelini kullanmadık veya istediğimiz gibi çıkmadı. Gönderecek takım arıyoruz.
Milosevic: Yine defans lazımdı ve şapkadan tavşan çıkartıp bu genci getirdik. Seneye göndermek için çabalacayağız.
Tosic: Sol bek lazımdı mottanın performansından dolayı bonservisi elinde olduğu için aldık. Yine elimizde patladı
Serdar Kurtululuş: Sağ bek lazımdı aldık şimdi yedek kulübesini çürütüyor.
Opare: Sağ bek için aldık sol bekte kullandık :) Gönderdik.
Günay: Potansiyeli var diye aldık kiralık gönderdik oradan tekrar geri aldık.
Tolga Zengin: Yorum bile yapmıyorum.

Bunların büyük kısmına bonservis harcamadık belki ama hepsi birer transfer başarısızlığı benim gözümde. Sırf defans ve kaleci için saydıklarım bunlar..

@Serhat Akkaya bu konuda acımasız davranıyorsun. Günay'ı yedek kaleci olarak ayrı tutuyorum.

Yukarıda saydıklarından Milosevic ve Opare dışındakilerin tamamından katkı aldık. Opare'nin liverpool maçından dolayı bende ekstra bi kredisi var :) Onu da konu dışı tutuyorum.

Her oyuncuyu alındığı döneme göre değerlendirmen gerekiyor;

Motta: Çok acil sol bek lazımdı, kiraladık ve ilk 1-1,5 yıl hem teknik ekibi hem taraftarı tatmin eden bir grafik çizdi. Geçen sezon 2. yarıdan itiabren düştü. Kötü transfer değil
Franco: 2 sezon bpyunca takımın oyun yapısı gereği defansın bel kemiği ve taraftarın saygı duyduğu bir oyuncu idi. Şu an oyun yağımızdan dolayı bize uymaması onu kötü transfer yapmaz.
Milosevic: bunda haklısın, ya tutarsa idi, tutmadı.
Tosic: Gençlerde iken takip etmezdim ama eden arkadaşlar "Beşiktaş'ta iş yapar" diyordu. Ayrıca hala katkı almaya devam ettiğimiz bir oyuncu hem yedek bek hem stoper olarak.
Serdar Kurtululuş: aldığımızda ligin en iyi beklerindendi. Geçen sene en az 30-35 maç üst düzey katkı aldık, zaten liverpool maçı performansının doğruğu idi. Kimse ondan daha fazlasını beklemiyordu. Gerçekten potansiyeli çerçevesinde katkı aldığımız bir oyuncudur.
Opare: gönül yaram :)
Günay: Beklemek lazım.
Tolga Zengin: Yine geldiğinde ligimizin en iyi 2 kalecisinden biriydi, ilk sezon fena değildi ama 2 sezondur çok kötü. Hemen göndermek lazım olması bir yana bize katkı sağladığı gerçeğini göz ardı edemeyiz.

tüm bunların dışında, bizim beklediğimiz türde üst düzey adamlar, Türkiye'ye uygun fiyatlara gelmiyor. GEL-Mİ-YOR. Gomez'in ölüsünü aldık, EUR 3,5 milyon maaşa. Q17 keza öyle, EUR 1,6 maaşa geldi. Bonservisini almak istediğimiz kaliteli adamların kapısı en uygun şartlarda EUR 5,00-6,00 dan açılıyor, maaşları ise EUR 2,00'den başlıyor en iyi şartlarda. FB'de Kjaer EUR 4,00 milyon alıyor yıllık. Bruno alves sanırım EUR 2,75 alıyor. GS'de Cedju EUR 2,75 alıyor yıllık, Ebue'de sanırım EUR 2,50 alıyordu daha 3 sene önce yıllık. bunlara ödenen bonservisleri söylemiyorum.

ayrıca bunlara para harcayacağımıza bir pozisyona tek seferde harcayalaım görüşüne katılmıyorum. Bizim öyle bir lüksümüz mevcut değil, belki seneye staddan doğru düzgün para gelmeye başlayınca olabilir ama şu an değil. Kaleci alamıyoruz daha para yok diye. Herşeyi aynı anda istiyoruz, olmuyor. Hem stad yapılsın, hem en iyi oyuncuları alalım, hem borçlar azalsın, hem mali denge kurulsun... bunların hepsi aynı anda olmuyor işte.

diyeceksin ki "abi tek şampiyonluğun geliri EUR 30,00 milyon tek kalemde". doğru, o sebeple yukarıda saydığın oyuncuların yanında Ospina gibi, Balanta gibi potansiyeli yüksek ve uygun maliyetli oyuncuları almaya çalışıyoruz. Çünkü ekonomik şartlar bunu gerektiriyor.

Öyleyken böyle.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı ozan062

balanta beklentisi son donemde dustu bence dogrusuda budur

cnk bizim lige ve takıma uyacak bir stoper sanki değil gibime geliyor yani hakem ve kart faktorunden dolayı zaten agır sacmalıcaz belki ferrariden beter cıkabilir

performans olarakda cok dalgalıdır gibie geliyor oda bize uymaz 

biz avrupadan orta seviye tank bile alsak yeter:))
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı panic13

balanta beklentisi son donemde dustu bence dogrusuda budur

cnk bizim lige ve takıma uyacak bir stoper sanki değil gibime geliyor yani hakem ve kart faktorunden dolayı zaten agır sacmalıcaz belki ferrariden beter cıkabilir

performans olarakda cok dalgalıdır gibie geliyor oda bize uymaz 

biz avrupadan orta seviye tank bile alsak yeter:))

Abi ne alırsan al ya ALman al ya Hollanda al. Kesinlikle defo yok. bundesliga'da oynasın, her sene ortalam 30-35 maça çıksın, bir de ümit ya da A takımda 1-2 defa milli olduysa her türlü alacaksın. Kesinlikle defo veya bozuk çıkmıyor.

almanlar hakkında görüşüm net zaten;

Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı Serhat Akkaya

@Serhat Akkaya bu konuda acımasız davranıyorsun. Günay'ı yedek kaleci olarak ayrı tutuyorum.

Yukarıda saydıklarından Milosevic ve Opare dışındakilerin tamamından katkı aldık. Opare'nin liverpool maçından dolayı bende ekstra bi kredisi var :) Onu da konu dışı tutuyorum.

Motta: Çok acil sol bek lazımdı, kiraladık ve ilk 1-1,5 yıl hem teknik ekibi hem taraftarı tatmin eden bir grafik çizdi. Geçen sezon 2. yarıdan itiabren düştü. Kötü transfer değil
Franco: 2 sezon bpyunca takımın oyun yapısı gereği defansın bel kemiği ve taraftarın saygı duyduğu bir oyuncu idi. Şu an oyun yağımızdan dolayı bize uymaması onu kötü transfer yapmaz.
Tosic: Gençlerde iken takip etmezdim ama eden arkadaşlar "Beşiktaş'ta iş yapar" diyordu. Ayrıca hala katkı almaya devam ettiğimiz bir oyuncu hem yedek bek hem stoper olarak.
Serdar Kurtululuş: aldığımızda ligin en iyi beklerindendi. Geçen sene en az 30-35 maç üst düzey katkı aldık, zaten liverpool maçı performansının doğruğu idi. Kimse ondan daha fazlasını beklemiyordu. Gerçekten potansiyeli çerçevesinde katkı aldığımız bir oyuncudur.
Tolga Zengin: Yine geldiğinde ligimizin en iyi 2 kalecisinden biriydi, ilk sezon fena değildi ama 2 sezondur çok kötü. Hemen göndermek lazım olması bir yana bize katkı sağladığı gerçeğini göz ardı edemeyiz.

tüm bunların dışında, bizim beklediğimiz türde üst düzey adamlar, Türkiye'ye uygun fiyatlara gelmiyor. GEL-Mİ-YOR. Gomez'in ölüsünü aldık, EUR 3,5 milyon maaşa. Q17 keza öyle, EUR 1,6 maaşa geldi. Bonservisini almak istediğimiz kaliteli adamların kapısı en uygun şartlarda EUR 5,00-6,00 dan açılıyor, maaşları ise EUR 2,00'den başlıyor en iyi şartlarda. FB'de Kjaer EUR 4,00 milyon alıyor yıllık. Bruno alves sanırım EUR 2,75 alıyor. GS'de Cedju EUR 2,75 alıyor yıllık, Ebue'de sanırım EUR 2,50 alıyordu daha 3 sene önce yıllık. bunlara ödenen bonservisleri söylemiyorum.

ayrıca bunlara para harcayacağımıza bir pozisyona tek seferde harcayalaım görüşüne katılmıyorum. Bizim öyle bir lüksümüz mevcut değil, belki seneye staddan doğru düzgün para gelmeye başlayınca olabilir ama şu an değil. Kaleci alamıyoruz daha para yok diye. Herşeyi aynı anda istiyoruz, olmuyor. Hem stad yapılsın, hem en iyi oyuncuları alalım, hem borçlar azalsın, hem mali denge kurulsun... bunların hepsi aynı anda olmuyor işte.

diyeceksin ki "abi tek şampiyonluğun geliri EUR 30,00 milyon tek kalemde". doğru, o sebeple yukarıda saydığın oyuncuların yanında Ospina gibi, Balanta gibi potansiyeli yüksek ve uygun maliyetli oyuncuları almaya çalışıyoruz. Çünkü ekonomik şartlar bunu gerektiriyor.

Öyleyken böyle.
Şu açıdan bakıyorum ben. Şu an saydığımız adamların hepsinin yerine adam bakıyorsak bu strateji yanlıştır. Verim aldığımız dediğiniz adamlar bize ne bir kupa kazandırdı ne de şampiyonlar ligine gidebildik. Elimizde sadece 1 liverpool galibiyeti var o galibiyetten sonrası da çöküş.
Anlatmak istediğim şu 1-2 sene kullanıp atacağın adamlar yerine biraz daha şartları zorlayıp daha uzun vadeli transferler yapılabilirdi. Çağrı bazı adamların hangi sebepler veya saçma miktarlar yüzünden kaçırıldığını yazsa buraya daha iyi anlarsınız. Bahsedilen rakamlar öyle çok da uçuk rakamlar değildi en azından benim bildiğim Holebas, Linnes ve diğer örneklerde.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı ozan062

Abi ne alırsan al ya ALman al ya Hollanda al. Kesinlikle defo yok. bundesliga'da oynasın, her sene ortalam 30-35 maça çıksın, bir de ümit ya da A takımda 1-2 defa milli olduysa her türlü alacaksın. Kesinlikle defo veya bozuk çıkmıyor.

aynen öyle bize oyun disiplininden kopmayan cok yetenek arz etmeyen sonucta suanki kadroda yetenek yoksunu

işini yapan bizi sasırtmayan bir defans 4lüsü ki sag bek olayı tamam ama sol ve stoperler sıkıntı rhodolfoyu ben daha sindiremedim zaman lazım

yani sen defansını garantiye alırsan kafan cok rahat olur  ki senol gunes hocanın defans sorunları dunyaca bilinir bunu dediğimiz gibi halleder

zaten suanda kafayla gol atan yok zaten pasla cıkma diye birseyde yok yani cok birsey kaybedilmez:) ama disiplin ve devamlılık kazandırılır

Çevrimdışı TØLGA

Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Kesinlikle abi
Alman ve Hollandalılar disiplinli ve caliskan oluyor
Bknz : Dirk Kuyt
Adam ulkesine döndü auni sekilde devam ediyor Tam 12 Golu var Hollanda liginde
Sade ve sadece isini yapiyor..
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı can1903

Kesinlikle abi
Alman ve Hollandalılar disiplinli ve caliskan oluyor
Bknz : Dirk Kuyt
Adam ulkesine döndü auni sekilde devam ediyor Tam 12 Golu var Hollanda liginde
Sade ve sadece isini yapiyor..
Kuyt Penaltıdan attı baya yanlıs bilmiyosam
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı uğur07

Oo yenilgiden sonra @ozan062 aktif hale gelmis yine

Çevrimdışı Batuhan1903

https://twitter.com/Besiktasliyiz7/status/672031398119776256
Bu kadro çok net şampiyon olur ligde. Bu kadroyu yapmak çok zor değil Ospina tweetleri beğendiğine göre gelmek istiyor demektir en azından olumlu bakıyordur. Balanta zaten gelir. Bu oyuncuların maliyetleri Ospina'yı 4 milyon euro'ya pazarlıkla alabiliriz. Balanta'yıda 2.5 a alsak toplam 6.5 milyon euroya şampiyonluk gelir. Bunun yanında ocak ayında bedava alınabilecek armero ve yazında eren free alınabilir böylece kağıt üstünde eksiksiz bir takım oluruz. Mesela fener buraya kadar gelmesinin sebeplerinden biride kadrosunun bol alternatifli olmasıdır çok kötü oynuyorlar ama 1-0 la işi götürüyorlar.Düşünsenize bizimde fener gibi alternatifli kadromuz olduğunda bu oyunumuzla neler yapabileceğimizi.

Çevrimdışı ozan062

Oo yenilgiden sonra @ozan062 aktif hale gelmis yine

sen daha cok goruceksin beni beyefendi @Kairos07 unutma profilimi

Çevrimdışı Anıl

Ersan derbiye yetişiyormuş sanırım :)

Çevrimdışı Kutay

bu çok iyi oldu fb derbisinden sonra gs derbisinde de tosic oynamamalı kalbim kaldırmaz
15 SÜPER LİG
 9 TÜRKİYE KUPASI
 8 SÜPER KUPA
 6 BAŞBAKANLIK KUPASI
 1 ATATÜRK KUPASI
 3 MİLLİ KÜME
 2 TÜRKİYE FUTBOL ŞAMPİYONASI
 2 İSTANBUL PROFESYONEL LİGİ
 11 İSTANBUL LİGİ
 2 İSTANBUL TÜRK İDMAN BİRLİĞİ LİGİ
 1 PAZAR LİGİ
 4 SPOR TOTO KUPASI
 2 TÜRKİYE AMATÖR FUTBOL ŞAMPİYONASI

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

:sevinc

Buna sevineceğim hiç ama hiç aklıma gelmezdi be. :D
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı cursedofdragon

gerçeklik payı nedir :) 3 hafta dendi çünkü.

Çevrimdışı Anıl

Çevrimdışı Anıl

gerçeklik payı nedir :) 3 hafta dendi çünkü.
Haber doğru mudur bilemiyorum ama, Galatasaray maçı İskenderbey maçından 18 gün sonra yani bence doğru olma ihtimali yüksek :)

Çevrimdışı Ersoy

Abi Pique değil Ramos değil Ersan'ı bu kadar arıyoruz. :evillol: İyi oynuyor hakkını vermek lazım.İyi oynaması transfere ihtiyaç olmadığı anlamına gelmez iyinin iyisi var.
Bundan sonra her sene!

Metin Albayrak : Quaresma'dan memnunuz.O da burda mutlu.Quaresma'yı satmıyacağız.Sporting Lizbon başkanı Quaresma'yı istediğini söylemiş,herşey istemekle olmaz o zaman bizde Neymar ve Messi'yi istiyoruz.

Çevrimdışı AmaralGürses

Öyleyken böyle.

Hocam bu soylediklerinde ana fikre, yani transfelerin geriye donuk degil kendi iclerinde degerlendirilmesi gerektigine katilmakla beraber detaylarinda katilmadigim noktalar var.

1) Franco kendi donemi icinde kesinlikle iyi transfer olarak degerlendirilemez kanaatindeyim. Hangi donemde geldi Franco? FEDA donemi akabinde, 100'lerce icra dosyamizla mahkeme kapilarinda dolasirken, Avrupa'dan men edildigimiz, ffp'yi tutturamadigimiz, cep delik cepken delik donemde. Bu donemde sen genc yetenek olabilir diyerek, baska bir kitadan, 3 MILYON EURO gibi o donem icin fahis denecek rakama banko oynama ihtimali bile belirsiz bir oyuncu aliyorsun. 1 sezon kenar susu oluyor, 1 sezon oynuyor ve takimin iyilerinden olamiyor. (30 yasinda, 1.92'lik De Sutter'i 20 metrelik alanda yakalayamayip, fark yemesi ve bizim de akabinde golu yemememiz icimde hicrandir sahsen) Bu sezon yine kenar susu. Performansini da gectim, asil donem kosullari icinde basarisiz transferdir bana gore.

2) Tosic'le ilgili ben de faydali olabilir dusuncesindeydim ama su anki dusuncem kulubun kapisinin bile onunden gecemeyecek seviyede oldugu yonunde. Ust uste iki mac kendi kalesine gol atarak kulup tarihimize gectigi icin de degil, orta yapmak, pozisyon almak gibi en basit en temel seyleri yapmaktan dahi aciz oldugu icin. Ne kadar agir oldugundan bahsetmiyorum bile. Besiktasin transferden 18 milyon euro kazandigi bir donemde kesinlikle Tosic'den iyisi olabilirdi. Katkidan cok zarar aldigimizi soyleyebilecegim ender oyunculardandir. Herhangi bir pozisyonda 1. yedeginin Tosic oldugu takim her an patlamaya musaittir. Bundan sonrada faydadan cok zarar getirecegini dusunuyorum, saha da 1 oyunculuk yer tutmanin otesinde faydasini gormedim.

3) Yildiz oyuncularin Turkiye'ye dolgun maaslarla geldigi dogru ama illa boyle oyuncularla mi basari veya iyi futbol mumkun? Biz kendimizi fb ve gs'yle kiyaslayacagiz bu konularda. Gs 82 gol atip, 83 puan yapip, yildizlar toplulugu fenerin onunde sampiyon olup bize 30 puan fark yaptiginda orhan ak, volkan, cihan haspolatli, inamoto, ilic, orkun, necati gibi oyuncular takimin belkemigiydi. Hepsinin toplam maliyeti pedro franco'nun bonservis+4 yillik ucreti etmez. Bu donemde gs, kasaptan bile icralik oluyordu, hani meshur canaydin'in bakanin karsisinda hungur hungur agladigi soylenen donem... bunun pek cok ornegi de var ama nedense bizim ayni un ve sekerden bu helvayi yaptigimiz pek vaki degil. Ne gecmis yonetimler doneminde, ne de simdi.

4) "Herşeyi aynı anda istiyoruz, olmuyor. Hem stad yapılsın, hem en iyi oyuncuları alalım, hem borçlar azalsın, hem mali denge kurulsun... bunların hepsi aynı anda olmuyor işte." demissin,

Ezeli rakibimiz Fenerbahce bu saydiklarinin hepsini ayni anda yapti. Alexler, Anelkalar, Appiahlar, PVHler stad insaati doneminde geldiler. Su an bile bizimkinin yarisi borcu var Fenerin. Yapan yapiyor demek ki, bu is biraz da sapkadan tavsan cikarma isidir, bizde pek tavsan cikarma olayi olmadi ne yazik ki.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Konya maçı da başakşehire alınmış

Konya maçı da başakşehire alınmış

Beşiktaş, 27 Aralık'ta Olimpiyat Stadyumu'nda oynanması planlanan Konyaspor maçının Başakşehir Stadyumu'nda oynanacağını açıkladı.

Çevrimdışı talha

Metin Albayrak : Quaresma'dan memnunuz.O da burda mutlu.Quaresma'yı satmıyacağız.Sporting Lizbon başkanı Quaresma'yı istediğini söylemiş,herşey istemekle olmaz o zaman bizde Neymar ve Messi'yi istiyoruz.
Bu adamı hiç sevmiyorum hevesimi sevincimi kursağımda bırakıyor hrp

Ne diye atar yapıyorsun adamı satalım işte ne güzel para alla allah

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Bu adamı hiç sevmiyorum hevesimi sevincimi kursağımda bırakıyor hrp

Ne diye atar yapıyorsun adamı satalım işte ne güzel para alla allah

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Neden satalim :alala:
Lafa gelince Kerim yetersiz diyorsunuz
Olcay veya Toreden biri formsuz olunca veya sakatlaninca veya Cezali.olunca kimi oynatacaksin?
Senmi cikip oynayacaksın ozaman :bandit:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık