Hep yamalarla dolduruyoruz sonra niye tutmadı bunlar diye yollamaya çalışıyoruz.
Motta: Kiraladık. üstüne bonservisini aldık. Şimdi gönderecek takım arıyoruz.
Franco: Tonla bonservis ödedik oynatmadık potansiyelini kullanmadık veya istediğimiz gibi çıkmadı. Gönderecek takım arıyoruz.
Milosevic: Yine defans lazımdı ve şapkadan tavşan çıkartıp bu genci getirdik. Seneye göndermek için çabalacayağız.
Tosic: Sol bek lazımdı mottanın performansından dolayı bonservisi elinde olduğu için aldık. Yine elimizde patladı
Serdar Kurtululuş: Sağ bek lazımdı aldık şimdi yedek kulübesini çürütüyor.
Opare: Sağ bek için aldık sol bekte kullandık
Gönderdik.
Günay: Potansiyeli var diye aldık kiralık gönderdik oradan tekrar geri aldık.
Tolga Zengin: Yorum bile yapmıyorum.
Bunların büyük kısmına bonservis harcamadık belki ama hepsi birer transfer başarısızlığı benim gözümde. Sırf defans ve kaleci için saydıklarım bunlar..
@Serhat Akkaya bu konuda acımasız davranıyorsun. Günay'ı yedek kaleci olarak ayrı tutuyorum.
Yukarıda saydıklarından Milosevic ve Opare dışındakilerin tamamından katkı aldık. Opare'nin liverpool maçından dolayı bende ekstra bi kredisi var

Onu da konu dışı tutuyorum.
Her oyuncuyu alındığı döneme göre değerlendirmen gerekiyor;
Motta: Çok acil sol bek lazımdı, kiraladık ve ilk 1-1,5 yıl hem teknik ekibi hem taraftarı tatmin eden bir grafik çizdi. Geçen sezon 2. yarıdan itiabren düştü. Kötü transfer değil
Franco: 2 sezon bpyunca takımın oyun yapısı gereği defansın bel kemiği ve taraftarın saygı duyduğu bir oyuncu idi. Şu an oyun yağımızdan dolayı bize uymaması onu kötü transfer yapmaz.
Milosevic: bunda haklısın, ya tutarsa idi, tutmadı.
Tosic: Gençlerde iken takip etmezdim ama eden arkadaşlar "Beşiktaş'ta iş yapar" diyordu. Ayrıca hala katkı almaya devam ettiğimiz bir oyuncu hem yedek bek hem stoper olarak.
Serdar Kurtululuş: aldığımızda ligin en iyi beklerindendi. Geçen sene en az 30-35 maç üst düzey katkı aldık, zaten liverpool maçı performansının doğruğu idi. Kimse ondan daha fazlasını beklemiyordu. Gerçekten potansiyeli çerçevesinde katkı aldığımız bir oyuncudur.
Opare: gönül yaram

Günay: Beklemek lazım.
Tolga Zengin: Yine geldiğinde ligimizin en iyi 2 kalecisinden biriydi, ilk sezon fena değildi ama 2 sezondur çok kötü. Hemen göndermek lazım olması bir yana bize katkı sağladığı gerçeğini göz ardı edemeyiz.
tüm bunların dışında, bizim beklediğimiz türde üst düzey adamlar, Türkiye'ye uygun fiyatlara gelmiyor. GEL-Mİ-YOR. Gomez'in ölüsünü aldık, EUR 3,5 milyon maaşa. Q17 keza öyle, EUR 1,6 maaşa geldi. Bonservisini almak istediğimiz kaliteli adamların kapısı en uygun şartlarda EUR 5,00-6,00 dan açılıyor, maaşları ise EUR 2,00'den başlıyor en iyi şartlarda. FB'de Kjaer EUR 4,00 milyon alıyor yıllık. Bruno alves sanırım EUR 2,75 alıyor. GS'de Cedju EUR 2,75 alıyor yıllık, Ebue'de sanırım EUR 2,50 alıyordu daha 3 sene önce yıllık. bunlara ödenen bonservisleri söylemiyorum.
ayrıca bunlara para harcayacağımıza bir pozisyona tek seferde harcayalaım görüşüne katılmıyorum. Bizim öyle bir lüksümüz mevcut değil, belki seneye staddan doğru düzgün para gelmeye başlayınca olabilir ama şu an değil. Kaleci alamıyoruz daha para yok diye. Herşeyi aynı anda istiyoruz, olmuyor. Hem stad yapılsın, hem en iyi oyuncuları alalım, hem borçlar azalsın, hem mali denge kurulsun... bunların hepsi aynı anda olmuyor işte.
diyeceksin ki "abi tek şampiyonluğun geliri EUR 30,00 milyon tek kalemde". doğru, o sebeple yukarıda saydığın oyuncuların yanında Ospina gibi, Balanta gibi potansiyeli yüksek ve uygun maliyetli oyuncuları almaya çalışıyoruz. Çünkü ekonomik şartlar bunu gerektiriyor.
Öyleyken böyle.