Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7260817 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı 'TaNeR'

Bu seneki Avrupa kampında takımı uzun izleme fırsatım oldu ve diyebilirim ki Veysel Sapan ileride takımın kalecisi olma potansiyeline sahip birisi...

Veysel'in fiziği kaleci için ideal, harika topa uzanma yeteneği var, ayakları çok seri, maçı iyi okuyor, refleksleri çok iyi (Muslera'nın ilk halini çok hatırlatıyor)...

Bunların üstüne tecrübe de eklenince tam olacak.

Diğer kalecilerimize gelince... maalesef...
Günay Güvenç kısa boylu ve ağır hareketli, yeterli değil, yan toplarda zayıf...

Demem o ki, kaleci almazsak işi gereksiz zora sokarız.

Saygılar
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.
Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı Batuhan1903

Sene başında bi tarafımızı yırttık kaleci, orta saha alın diye alınmamasının sebebi Şenol hocanın Tolga sevgisi ve taraftardır Hala bazı taraftarlar gerek yok Günay enes var çok iyi olacaklar diyor veyada diyorki para yok bütçemiz elvermiyor yok öyle şey sen pektemeğe 1.7 tosice 650 veriyorsan bu 2sine verdiğin paraya Sirigu alınır daha Tolganın maaşını katmadım bile hadi alamadın sirigu'yu sene başı suanda manu nun kalesini koruya Sergio Romero bedava ya alınma imkanı vardı.Taraftar sonunda gördü kaleci gerekliliğini artık top Şenol hocada devre arası kaleci alınmassa net şampiyon olamayız hatta yine 3. oluruz.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Tolga , İsmail gibi oyuncuların  ilk 11'mizde oynayabilecek özelliklere haiz oyuncular olmadığının üzerinde durmanız güzel. Gerçi yönetimimiz özellikle İsmail'e ilk 11 oyuncusuymuş gibi muamele yaparak bunu bize kabul ettirmeye çalışıyor ama çok eksikleri olan ofansif bir beke göre ofansif olarak yetersiz defansif olarak ise felaket olan İsmail'i  taraftarın ilk 11 oyuncusu olarak kabul etmesi im-kan-sız .
Sene başında bu takıma gerekli olan kaleci tipinin Neuer,Cordoba gibi libero kaleci olduğunu belirtmiştim takımın oyun kurgusundan yola çıkarak . Günay da libero tipi kaleci ve Tolga'ya oranla bizimki gibi bir takımda daha yüksek performans da gösterir . Geçen sene Konya maçında yediği golü de normalde yemezdi  , yediği gol o maça özel bir durumdu .Yine de daha üst seviyede , tecrübeli bir kaleci lazım Beşiktaş'a ve mümkünse libero özelliği olan bir kaleci olsun.
Niceliğin yanında nitelik olarak da eksiklik çekiyoruz orta sahada . Kalecimiz libero olsun , defansımız öne  gerekirse orta saha çizgisine kadar çıksın ve topa bassın, atak başlamadan engellesin . Neden? Çünkü orta sahamızda kocaman bir boşluk var . Gerek Sosa gerek de Necip yama görevi görüyor . Orta sahası kalabalık, alan oyunu oynayan , pas tercihini daha çok kullanan takımlara karşı Necip daha fazla görev alıyor. Necip defansif olarak görevini yerine getirirken takıma ofansif olarak katkısı genelde sınırlı. Topu ileride daha çok tutmamız , kapanan takıma karşı ataklarda daha organize gitmemiz gerekiyorsa Sosa oynuyor. Peki topu ayağında tutma özelliği olmayan genelde hızlı oyunu tercih eden , fizik olarak güçsüz ofansif olarak olarak yetersiz olan Sosa'nın bulunduğu kadroda karşı takım kontra atağa çıkarsa ne oluyor ? Orta sahada öyle bir boşluk var ki karşı takım oyuncuları bir pasla topu orta sahada yalnız duran arkadaşına getiriyor , orta sahadaki oyuncu da o boşlukta kontraya çıkan hızlı arkadaşına rahat rahat pası veriyor. Defansımız , kalecimiz öne çıkacak ki orta sahada bu boşluğu bir nebze kapatacak. Yalnız takımın boyu halen uzun ve  kompak oynayamıyor . Öne çıkan defans ve libero kaleci problemi temelden değil geçici çözüyor. Bu durumda yapılması gereken Sosa'nın piyasası halen varken satmak ve gelecek parayla hem Oğuzhan'a eşlik edebilecek hem de eksik yönlerimizi tamamlamamıza yardımcı olacak oyun görüşü geniş , hızlı karar alıp uygulayabilen  topu gerektiğinde ayağında saklayabilecek ve oyunu sete dökecek  gerektiğinde dikine  hızlı oynayabilecek fizik olarak Sosa'dan daha güçlü ikili mücadelelerde kolayca yıkılmayacak bir orta saha transfer etmek sonrasında takım boyunu kısaltmak ve kompak oynayabilmek için teknik ekibin buna daha çok kafa yorması. Hatta transferden para kalacaksa önem sırasıyla sol stoper,kaleci,sol bek pozisyonlarına da gerekli transferler gerçekleştirilmeli . Transfer edilecek futbolcular bir dedektif gibi iyice araştırılmalı . Sadece saha içi değil dışında da neler yaptıkları göz önünde tutulmalı. Beşiktaş gibi büyük bir takımda oynamak için sadece yetenek , potansiyelli olmak yetmez aynı zamanda zeki,akıllı , örnek alınabilecek karakterde bir insan olmak gerekir . Bir oyuncunun seviye atlamasını sağlayan en büyük etkenlerden birincisi o oyuncunun mental olarak ne kadar hazır ve güçlü olduğudur. Yetenekli ve/veya potansiyelli olup takımına zarar veren oyunculara dikkat edin , genelde mental olarak zayıf, sorunlu kişilerdir. Yönetimin , transfer komitesinin bu gibi konularda çok daha dikkatli olması gerekir. Burada iş onların maharetine kalıyor.
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2015, 12:41:42 Onur Küçük ]

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 30 Kasım 2015, 13:00:47
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Maçı tekrar izledim akşam çok duygusal bakarak haksızlık etmişim takıma.

Biz baya baya, baya baya iyi oynamışız. Son vuruş yok diye sinir harbi içinde iyi oynamadık gibi görülmüş benim saydığım 31 tane atağımız var resmen gebertmişiz rakibi.

Top içeri sokacak vuruş gelememiş sadece o yüzden bu maçı sadece sinir bozucu bir maç olarak not alıyorum.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı OrhanAker

Günayın alt yapı eğitimi baya iyi diye hatırlıyorum acaba yanlışmıyım.

Çevrimdışı panic13

Takımın çok ama çok acil 2 transfere ihtiyacı var; kaleci ve orta saha. Orta sahaya Tolgay, Ernst, Guinti gibi doğrudan katkı alabileceğimiz bir transfer yapsak defansın üzerinde bu kadar yoğun baskı da olmayacak.

Kaleci ise artık dayanılmaz boyutta. Arkadaşlar, Tolga başarılı falan değil, onun bir yılda yaptığı kritik kurtarışı Muslera bir maçta yapıyor. Ayı bile yan toplarda olsun, ceza sahası hakimiyeti olsun tolga'dan daha iyi. Rakip takımların kalemize attığı her düzgün şut bizim için gol tehlikesidir. dünkü yediği gol anlık hata değil tamamen kontrolsüzlük ve amatörlük. Sivas maçında Eneramo bir tane kaçırmıştı, o kaleyi bulmadığı için dol olmadı yoksa yine aynı hatayı yapmıştı Tolga. Tolga ancak yedek kalecimiz olabilir. Fazlası değil.

Sol bek ve stoperi bu yıl parasızlık dolayısı ile idare edeceğiz, ama orta saha ve kaleci almazsak şampiyonluk hayal. Bir kaleci transferib ilr çok şey değiştirecek, şu an kalecimiz olmadığı için farkında değiliz.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı Tolga

Maçı tekrar izledim akşam çok duygusal bakarak haksızlık etmişim takıma.

Biz baya baya, baya baya iyi oynamışız. Son vuruş yok diye sinir harbi içinde iyi oynamadık gibi görülmüş benim saydığım 31 tane atağımız var resmen gebertmişiz rakibi.

Top içeri sokacak vuruş gelememiş sadece o yüzden bu maçı sadece sinir bozucu bir maç olarak not alıyorum.
Dün kazanmak için baya çabaladık ama olmadı işte dün de söylemiştim.

Önder Özen'i dinledim dün gece pozisyon aradığımız veya bulduğumuz dakikaları söyledi, dinlerken ben yoruldum o derece.

Takıma dünkü maç için çok fazla kızamam.
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2015, 13:24:35 Tolga ]
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı panic13

Ya çıldırcam ya, dün rakip 3 defa geldi, ikisi gol oldu biri direkten döndü. Kaleye korkuluk da koysak yine 2 gol yiycez, biri direkten dönecekti.

Bir de, niye bilmiyorum Gomez kontağı kapattı. Kafa ile kaçırdığı gol, onun kaçıracağı cinsten değildi.

Bir lafım da Şenol Hoca'ya (yaza yaza şampiyon yapçam takımı :D ). Hoca, kasımpaşa maçında da orta saha alıp forvet koydun takım çatladı. Bu maçta da aynısı oldu, Orta saha çıkınca beklerimiz ve stoperler önde değilse böyle mantara bağlıyoruz. bir daha nolur orta saha alıp forvet koyma '90 lardaki futbol anlayışı gibi.

Çevrimdışı Koa_lAA

ben bezdim yaw avrupa dönüşü puan kayıplarından yıllardır..

yaşar emicemin dediği gibi atın beni habu kuyudan aşaa ya :/

Çevrimdışı Kartal39

Gol atabilmek için nerdeyse herşeyi denedik. Ancak eksik olan yanlarımız ; Şut çekmeye korkuyoruz. Oğuzhan 2 kez denedi kaleci bu vuruşlarda resmen devleşti. Daha çok denememiz gerekiyordu. Kenarlardan gelirken sıfıra inmek en etkili çözüm ancak bu kadar gömülmüş bir defansa daha fazla yerden orta kesmek lazım. Bu durumda hem ters vuruş gelebilir hemde top defansa çarpıp kaleciyi yanıltabilir.

Çevrimdışı ahmetx

42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

Tolga'nın; Çabukluk, sıçrama yeteneği, hareketlilik, esneklik yetileri üst düzey değil. Reaksiyon zamanı ve karar verme mekanizması problemli.

Adımlama tekniği kötü, yan toplarda yeterince iyi değil. Blokaj becerisi vasat, 1v1 becerisi keza öyle. İyi bir çizgi kalecisi yada alan kaleci değil. Ayakları ve oyun kurma becerisi kötü. Refleksleri, oyun okuması ve yer tutuşu vasat. İletişimi yetersiz. Saha içinde vücut dili ve enerjisi negatif. Ekstrası yok.

Jose Sambade'nin kendisi için olumsuz rapor sunduğu ve gönderilmesini istediği bir kaleci. Neyi tartışıyorsunuz?
yanlış meslek seçmiş yani  :lol:
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı ahmetx

yine birini vurdumu öldürüyorsunuz bizim taraftarın gerçekden hiç ortası yok ya putlaştırırız ya da şeytan.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 30 Kasım 2015, 13:29:30
  • Beşiktaş / Bodrum
Takımdan ortasaha alacağıma stoper alırım daha iyi oyundan her zaman bunu savundum.

Zaten tek forvet oynayan takımı 2 stoper ile savunmam savunmada 3-4-3'e dönerim hücumda 2-5-3'e.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı panic13

Tolga'nın; Çabukluk, sıçrama yeteneği, hareketlilik, esneklik yetileri üst düzey değil. Reaksiyon zamanı ve karar verme mekanizması problemli.

Adımlama tekniği kötü, yan toplarda yeterince iyi değil. Blokaj becerisi vasat, 1v1 becerisi keza öyle. İyi bir çizgi kalecisi yada alan kaleci değil. Ayakları ve oyun kurma becerisi kötü. Refleksleri, oyun okuması ve yer tutuşu vasat. İletişimi yetersiz. Saha içinde vücut dili ve enerjisi negatif. Ekstrası yok.

Jose Sambade'nin kendisi için olumsuz rapor sunduğu ve gönderilmesini istediği bir kaleci. Neyi tartışıyorsunuz?

Gerçek Tolga 2011 yılında MOSSAD tarafınan tarafından kaçırılmış ve yerine "Yossi Kohen" adında benzeri getirilmiş. Mossad bile Beşiktaş'ın başarısızlığı için kulis yapıyor. Uyanık ol BJK'li.

Gerçek Tolga'yı ben buldum. görüntüleri aşağıda bulabilirsiniz.

Çevrimdışı kartalBaz

Ben bizim gibi taraftar gormedim cidden. Gs ve fb taraftari su futbolu oynayan takimina muthis sahip cikar. Biz dun kotu oynamadik. Sansizdik sadece ve tolga gununde degildi. Gunayin tolgadan daha iyi performans verecegine inanmak ise beni sadece gulduruyor arkadaslar. Bu takim son 4 hafta tolga ile devam edecek. Insallahta devreyi lider kapatacagiz. O zamana kadar artik bu tarz konusan tarftarin susmasi gerekiyor. Transfer sezonu acilinca konusursun yonetimi protesto edersin. Yillarin tecrubesi senol hoca yarim sezon deneyeyim dedi. Takim ve klup yonetmek burdan herkese kolay geliyor galiba. Herseyi bazilarimiz biliyor yillarin kalecisi ve hocasi senol gunes kaleciden anlamiyor yani?

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Ben bizim gibi taraftar gormedim cidden. Gs ve fb taraftari su futbolu oynayan takimina muthis sahip cikar. Biz dun kotu oynamadik. Sansizdik sadece ve tolga gununde degildi. Gunayin tolgadan daha iyi performans verecegine inanmak ise beni sadece gulduruyor arkadaslar. Bu takim son 4 hafta tolga ile devam edecek. Insallahta devreyi lider kapatacagiz. O zamana kadar artik bu tarz konusan tarftarin susmasi gerekiyor. Transfer sezonu acilinca konusursun yonetimi protesto edersin. Yillarin tecrubesi senol hoca yarim sezon deneyeyim dedi. Takim ve klup yonetmek burdan herkese kolay geliyor galiba. Herseyi bazilarimiz biliyor yillarin kalecisi ve hocasi senol gunes kaleciden anlamiyor yani?

Şenol hoca eldekileri görmek istiyorum diye sene başında açıklama yapmışken halen savunmak mantıksız. Ha dersin yönetim kaleci için bütçe onayı vermedi eldekilerle devam et o ayrı ama Şenol Hoca'nın demeçleri ortadayken kaleci arıyoruz beyanları ortadayken şimdi bunları yokmuş gibi varsaymak bana mantıksız geliyor.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı panic13

Takımdan ortasaha alacağıma stoper alırım daha iyi oyundan her zaman bunu savundum.

Zaten tek forvet oynayan takımı 2 stoper ile savunmam savunmada 3-4-3'e dönerim hücumda 2-5-3'e.

Abi sana %100 katılıyorum, futbolda artık en önemli mevkiler bekler ile orta saha. Bu fake 9'lar laf olsun diye üretilmedi. gol orta sahada atılıyor, forvet sadece topa dokunan kişi. Gomez, RVP, Nistelrooy gibi adamlar İngiltere'de almanya'da oynarken bile zaten maç içinde 10-15 defa topla buluşuyor en fazla. Orta sahalarda 2 ön +2 bek+10 numara hayvan gibi pozisyon hazıtlıyor bu adamlara doğru düzgün futbol oynayan memleketlerde.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 30 Kasım 2015, 13:33:41
  • Beşiktaş / Bodrum
Gerçek Tolga 2011 yılında MOSSAD tarafınan tarafından kaçırılmış ve yerine "Yossi Kohen" adında benzeri getirilmiş. Mossad bile Beşiktaş'ın başarısızlığı için kulis yapıyor. Uyanık ol BJK'li.

Gerçek Tolga'yı ben buldum. görüntüleri aşağıda bulabilirsiniz.

Bence 0.16'daki tepki asıl gerçek olan :D

Beşiktaş'ın aleyhine  penaltı verilince biz  :evillol:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı panic13

Bence 0.16'daki tepki asıl gerçek olan :D

Beşiktaş'ın aleyhine  penaltı verilince biz  :evillol:

:D :D haksız mıyımız  :kop: :kop: :kop:

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Ya çıldırcam ya, dün rakip 3 defa geldi, ikisi gol oldu biri direkten döndü. Kaleye korkuluk da koysak yine 2 gol yiycez, biri direkten dönecekti.

Bir de, niye bilmiyorum Gomez kontağı kapattı. Kafa ile kaçırdığı gol, onun kaçıracağı cinsten değildi.

Bir lafım da Şenol Hoca'ya (yaza yaza şampiyon yapçam takımı :D ). Hoca, kasımpaşa maçında da orta saha alıp forvet koydun takım çatladı. Bu maçta da aynısı oldu, Orta saha çıkınca beklerimiz ve stoperler önde değilse böyle mantara bağlıyoruz. bir daha nolur orta saha alıp forvet koyma '90 lardaki futbol anlayışı gibi.
senin yorumun efsaneydi kaleye değnek koysak sağa sola çeksek daha fazla kurtarış yapardı dedin ya :kop: :kop: :kop:

Çevrimdışı kartalBaz

Senol hoca geldigi gun tolgayi elestirdi. Ama onda bu isigi gormese ne diye devam etsin? Bisuru kaleciyi reddetiginide biliyoruz. Senol hocanin soyledigi hep su oldu. Alinacak yabanci kalecide risktir, tolganin gecen sezonki performansida. O tolgadan yana tercihini kullandi. Sirigu, mandanda, ospina risk degildir ama bunu hemen alacak butcemizde yok. Diger adi gecen kaleciler geldiginde tolgadan cok cok daha iyimi olacak? Pran varsa alirsin usteki yazdiklarimi yoksada elindekini degerlendirirsin. Senol hocanin kaleci aciklamalari, cenk gonenin gs ye gitmesinden sonra basladi. Buda su demek oluyor senol hoca gunayi 3. Kaleci olarak goruyor. Herkesin gozunde buyuttugu ve tolgadan daha iyi oldugunu iddia ettigi kaleci yani.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Dün kazanmak için baya çabaladık ama olmadı işte dün de söylemiştim.

Önder Özen'i dinledim dün gece pozisyon aradığımız veya bulduğumuz dakikaları söyledi, dinlerken ben yoruldum o derece.

Takıma dünkü maç için çok fazla kızamam.
adaşınla tosic mahvetti bizi ne garip takımız rekor kırdığımız maçta yeniliyoruz

Çevrimdışı ozan062

ben artık güzel futbol değil kazanan topcular gormek istiyorum hala yok bu takım taraftaları neden boyle vs seyleri okumaktan bıktım

hakikaten takımın ve kendi saglıgınızın duzgun ilerlemesi için Şampiyonluklar olmuyorsa türkiye kupası olmuyorsa avrupada çeyrek final

fakat bunlardan hiçbiri olmuyorsa takımımız ne kadar güzel top oynasada benim için koca sıfır ve basarısız bir senedir...böyle düşünmeyenide ben

maalesef kabullenemem

bakın sezonun encok pas yapan takımı gs mis en cok sut atanıda gsmis dün malum maçta habire bunu tekrarladılar yani arkadaslar
yani biz ligi domine etmiyormusuz ben sundan bunu cıkarıyorum
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2015, 13:43:04 ozan062 ]
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 30 Kasım 2015, 13:42:14
  • Beşiktaş / Bodrum
:D :D haksız mıyımız  :kop: :kop: :kop:

Dün Oğuzhan sarı gördüğünde tepkim aynen öyleydi :D

Aaaaaa sarı kart verdi ulan Allah.....zzzzttztzzz  :evillol:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli