Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7256634 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimiçi golazokartal

Arsenal'e karşı 2 maçtada oyun üstünlüğü bizdeydi yanlız 1 gol atamadık bir türlü.Bak Büyük yazayım belki algılanmıyordur ARSENAL'den bahsediyorum.Liverpool'da da deplasmanda ne oynamamız gerekiyorsa onu oynadık gol'ü de penaltıdan yedik :)  Şansız bir gol'dü.İstanbuldaki liverpool maçında bak yine anlaşılsın diye yazıyorum LİVERPOOL'dan bahsediyorum 2-3 vasat şut dışında maçın hakimi bizdik özellikle 2.ci yarı liverpool gelemedi bile :) Son dakikada demba ba'nın şutu direkten dönmesi 2-0 direk biticekti penaltılarda eledik.Totthennam 8 yedekle bizim sahaya geçti diyorsun :) Bizim Yedek kadro ile çıktığımızı söylemiyorsun :) Yedeklerle tottenham'ı 1-0 yendik Grubu lider bitirdik.Brugge maçında tolga yaktı bizi :)

Siz maçları izlediğinize yada futboldan anladığınıza eminmisiniz :)
konudan bağımsız olarak ayrıca affına da sığınarak yorumlarının çok agresif ve tahrik edici olduğunu düşünüyorum ben ki çok fazla yazmam genelde okumayı tercih ederim ama çok dikkatimi çekiyor yorumlarındaki üslup.Sen kim oluyorsun da diyebilirsin hakkındır ama bir forumdaşın,bir beşiktaş sevdalısı olarak bunu dile getirmek istedim.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Kasım 2015, 12:41:49
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
çağrı arsenal demi kötüydü liverpool filan.Bu sene Allah korusun bunlar gelmiş olsa grupta yine tarihi fark yerdik birşey eksik takımda bu sene.

Bilic Beşiktaş'ı avrupada bir başka oynatıyordu.Şenol hoca Avrupada korkak oynatıyor bence benim fikrim.

Birbirine karıştırmamak gerek.

Liverpool Arsenal gibi bize hücum eden takımlara alan parselizasyonu ve şok pres ile diş geçirdik.

Ancak kendimizden güçsüz takımlara ise ecel terleri döktük.

Bilic'in oyun sistemi sadece büyük takımlara diş geçirebilmek üzerine kurulu, Güneş'inki ise büyük takım futbolu. Yeterli mi? Değil.

Ama Güneş ile her sene şampiyonluğa oynarsın Bilic ile hiçbir zaman şampiyon olamazsın. Biz oyunumuzu geliştiriyoruz. 10 hafta boyunca oyunculara dolaşım izni vererek serbest oynamalarını sağladı Güneş hücum etsinler diye. Çünkü Türkiye'de bu önemli olan.

Ancak bu da taktiksel disipline aykırı. Savunmada sıkıntı yaşatıyordu. 3 haftadır ne koyduk üzerine? Ön tarafta şok pres. Bunu şimdilik 20-25 dk yapabiliyoruz arttığında bu takım hücumda iyice boğucu bir takım olacak.

Tek eksik ise defansif yerleşim kalacak. Ama işte hepsinin oturması zaman alıyor. Zaten yukarıda bahsettiğim 3 şeyi de bir arada yapınca Bayern oluyorsun.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı cursedofdragon

konudan bağımsız olarak ayrıca affına da sığınarak yorumlarının çok agresif ve tahrik edici olduğunu düşünüyorum ben ki çok fazla yazmam genelde okumayı tercih ederim ama çok dikkatimi çekiyor yorumlarındaki üslup.Sen kim oluyorsun da diyebilirsin hakkındır ama bir forumdaşın,bir beşiktaş sevdalısı olarak bunu dile getirmek istedim.

yok estağfurullah :) Biraz daha dikkat edeceğim tavsiyen için teşekkür ederim :)

Çevrimiçi Necmi

Arsenal'e karşı 2 maçtada oyun üstünlüğü bizdeydi yanlız 1 gol atamadık bir türlü.Bak Büyük yazayım belki algılanmıyordur ARSENAL'den bahsediyorum.Liverpool'da da deplasmanda ne oynamamız gerekiyorsa onu oynadık gol'ü de penaltıdan yedik :)  Şansız bir gol'dü.İstanbuldaki liverpool maçında bak yine anlaşılsın diye yazıyorum LİVERPOOL'dan bahsediyorum 2-3 vasat şut dışında maçın hakimi bizdik özellikle 2.ci yarı liverpool gelemedi bile :) Son dakikada demba ba'nın şutu direkten dönmesi 2-0 direk biticekti penaltılarda eledik.Totthennam 8 yedekle bizim sahaya geçti diyorsun :) Bizim Yedek kadro ile çıktığımızı söylemiyorsun :) Yedeklerle tottenham'ı 1-0 yendik Grubu lider bitirdik.Brugge maçında tolga yaktı bizi :)

Siz maçları izlediğinize yada futboldan anladığınıza eminmisiniz :)
Abartmayalım o maçları herkes izledi kazandık tamam ama hiçde dediğin gibi baskın oynamadık
ezilmedik belki ama üstünlük bizdede değildi sadece deplasmandaki arsenal maçında dönem dönem baskın oynayabildik.
kendimizi küçültmeyelim ama dev aynasındada görmeyelim daha kat edecek çok yolumuz var. Şu anda Türkiye liginin
çok üstünde bir takımız Avrupa ölçüsündede belli bir eşiği aştık şu anki kadromuz bence şl ayarında bir kadro ama buda
orda final gruplarına kalabilirmi henüz değil ama kesin bir şey varsa artık rakiplerimiz bizimle eşleşmekten mutlu olmuyor.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Ismail her geçen hafta uzerine koyarak devam ediyor ben dunde begendim Ismaili hem hücumda iyiydi hemde defansta iyiydi , Defansif anlamdada iyiye dogru gidiyor
Senol Hocanin genc oyunculara verdigi GUVENin meyvelerini topluyoruz suan...
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Kasım 2015, 12:59:16
  • Beşiktaş / Bodrum
Köybaşı'nda hala inanılmaz koordinasyon eksikliği var. Aşırı dengesiz.

Bunun düzelmesi en az 1 yıl alır. Gövde kaslarını güçlendirmesi lazım, fiziğini arttırması lazım tekniği baya yeterli yoksa.

Tüm bunları yaptığında bu takımda iyi bir yedek olabilir. 11 oyuncusu asla olamaz hiç aldatmasın görüntü koridoru otoban oluyor devamlı pozisyon hatası yapıyor çok defosu var.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı 38life

Cenk Tosun'un kafa golünü seyrediyorum. Çok güzel atmış be.

Arkadaslar Dünkü Poziyonu tekrar tekrar izledim
OZZIE Topu aldigi an kafasini kaldiriyor ve Quaresmanin bombos oldugunu görüyor topu attigi an kaleciyle karsi karsiya kalacagininda farkinda ama Topu vermiyor ve Sürmeye devam ediyor hem kendi açısı hemde Q17 nin açısı kaybolduğu an topu veriyor
Bu cok tehlikeli bir durum takim icin , Yarin bir gun basimiza is açabilir cunku Ozi bunu ilk defa yapmadi 3-4 seferdir yapiyor
Quaresma ve Ozinin oturup kosusmasi lazim bu konuyu yada Senol hocanin duruma el koyup ikisini bir araya getirip her 2 sinede durumu anlatip olayi tatliya baglamasi lazim..
@Çağrı
[ Son Düzenleme: 27 Kasım 2015, 13:14:03 Yunus Emre Dökmeci ]

Çevrimdışı 38life

Köybaşı'nda hala inanılmaz koordinasyon eksikliği var. Aşırı dengesiz.

Bunun düzelmesi en az 1 yıl alır. Gövde kaslarını güçlendirmesi lazım, fiziğini arttırması lazım tekniği baya yeterli yoksa.

Tüm bunları yaptığında bu takımda iyi bir yedek olabilir. 11 oyuncusu asla olamaz hiç aldatmasın görüntü koridoru otoban oluyor devamlı pozisyon hatası yapıyor çok defosu var.

İsmail aslında 3-5-2'nin iyi bir kanat bek'i olur.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Kasım 2015, 13:13:28
  • Beşiktaş / Bodrum
İsmail aslında 3-5-2'nin iyi bir kanat bek'i olur.

Kondisyonu yeter mi? Sonradan oyuna girdiği maçta Burak'ın attığı deparı yakalayamamasını unutamıyorum çünkü.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Kasım 2015, 13:16:37
  • Beşiktaş / Bodrum
OZZIE Topu aldigi an kafasini kaldiriyor ve Quaresmanin bombos oldugunu görüyor topu attigi an kaleciyle karsi karsiya kalacagininda farkinda ama Topu vermiyor ve Sürmeye devam ediyor hem kendi açısı hemde Q17 nin açısı kaybolduğu an topu veriyor
Bu cok tehlikeli bir durum takim icin , Yarin bir gun basimiza is açabilir cunku Ozi bunu ilk defa yapmadi 3-4 seferdir yapiyor
Quaresma ve Ozinin oturup kosusmasi lazim bu konuyu yada Senol hocanin duruma el koyup ikisini bir araya getirip her 2 sinede durumu anlatip olayi tatliya baglamasi lazim..
@Çağrı

Tehlike yaratmaz @Yunus Emre Dökmeci sizin garipsemenizin sebebi bunu Oğuzhan'ın yapıyor oluşu şuan. Yoksa Quaresma 6-7 hafta bomboş pozisyonda atmadı topları ona gördüğün gibi kazanmaya devam ettik :)

Ama tabi ki böyle gitmeyecek bu sorun çözülür dün zeytin dalını Quaresma uzattı Cenk'e Cenk'ten golden sonra onu gösterdi artık onunla sorunu kalmaz. Oğuzhan ile de barışacaktır Quaresma bu ara olumlu baya yeter ki bozmasın.

Enerjisi iyi olduğu zaman çok iyi oyuncu. Bir boş pozisyonda Oğuzhan'a top attığı an sorun kalmaz inan bana bunu biraz da oynayan bilir bu işler inada binmez 1-2 iyi pasa bakar maç içinde. Zaten dediğin gibi hoca da uyaracaktır.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Kasım 2015, 13:17:48
  • Beşiktaş / Bodrum
2 Gol atan Cenkin olmamasi ilginc :alala:

Özetleri izle bugün, Aduriz ile Montero'nun performansını gör parmak ısırırsın deli top oynamış ikisi de.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Mahmut

@Çağrı
Q7 bostu ama orada uzun bir pas alani vardi, bence sert bir ara pasi atmasi konusunda kendine guvenmedi, ki yaptigi seyde o kadar yanlis degildi sayi olarak ustunduk pozisyonda normal bir pozisyona gore , surup daha oturakli bir pozisyon aradigini dusunuyorum, ben de olsam ozzy nin yerinde ben de surerdim herhalde.

LG-VS980 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Mahmut

Tehlike yaratmaz @Yunus Emre Dökmeci sizin garipsemenizin sebebi bunu Oğuzhan'ın yapıyor oluşu şuan. Yoksa Quaresma 6-7 hafta bomboş pozisyonda atmadı topları ona gördüğün gibi kazanmaya devam ettik :)

Ama tabi ki böyle gitmeyecek bu sorun çözülür dün zeytin dalını Quaresma uzattı Cenk'e Cenk'ten golden sonra onu gösterdi artık onunla sorunu kalmaz. Oğuzhan ile de barışacaktır Quaresma bu ara olumlu baya yeter ki bozmasın.

Enerjisi iyi olduğu zaman çok iyi oyuncu. Bir boş pozisyonda Oğuzhan'a top attığı an sorun kalmaz inan bana bunu biraz da oynayan bilir bu işler inada binmez 1-2 iyi pasa bakar maç içinde. Zaten dediğin gibi hoca da uyaracaktır.
Ben q7 ile ozzy nin arasinda bi sıkıntı oldugunu dusunmuyorum, her atilmayan pasta kuseceklerse zaten ...

O zaman kerimle cenk olumune kavgali olur, kerimin cenkin vurdugu toptaki tepkisine bakarak.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Kasım 2015, 13:25:46
  • Beşiktaş / Bodrum
Ben q7 ile ozzy nin arasinda bi sıkıntı oldugunu dusunmuyorum, her atilmayan pasta kuseceklerse zaten ...

O zaman kerimle cenk olumune kavgali olur, kerimin cenkin vurdugu toptaki tepkisine bakarak.

Quaresma'nın ağırlığı ve egosu ile Kerim bir mi :)

Cenk Kerim'i tokatlaya tokatlaya sever :D

Tıpkı @Anıl ve ben :D
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Quaresmanin performansi beni cok mutlu ediyor @Çağrı
Ben objektif olup yeri geldigi zaman burada hatalarini soyledim elestirdimde ama su performansi da ovguyu hak ediyor
Ciddi duzelme var , Daha pasli oynuyor ve iyi toplar atiyor Havadan uzun cok guzel diagonal paslar atiyor ve oyunun yönünü degistiyor mesela Toreye Çarpraz diagonal pasi müthişti ama daha sonra biraz kendini kaybedip RABONA yapti :biggrinking:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Kasım 2015, 13:32:41
  • Beşiktaş / Bodrum
Quaresmanin performansi beni cok mutlu ediyor @Çağrı
Ben objektif olup yeri geldigi zaman burada hatalarini soyledim elestirdimde ama su performansi da ovguyu hak ediyor
Ciddi duzelme var , Daha pasli oynuyor ve iyi toplar atiyor Havadan uzun cok guzel diagonal paslar atiyor ve oyunun yönünü degistiyor mesela Toreye Çarpraz diagonal pasi müthişti ama daha sonra biraz kendini kaybedip RABONA yapti :biggrinking:

İyi oynuyor Töre'den daha faydalı şuan. Abuk subuk 1-2 hareketi hala oluyor onlar da düzelirse gerçekten iyi olacak.

Dün mesela o kadar güzel çalım attı önü kapalı vurma orada işte ver pasını göbeğe. Bunları 1-2 kez yapıp asist yapsa kendi de zevk alacak daha da fazla.

Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

@Çağrı Quaresmayla Tore ayni anda olmuyor diyoruz ama Dikkat ettim dun Quaresma girdikten sonra Tore vites arttirdi resmen , Kosular yapti ice kat etmeye basladi ve ikisi iyi paslasiyor birbirlerini ariyorlar hemen topu alinca..

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Kasım 2015, 13:42:48
  • Beşiktaş / Bodrum
@Çağrı Quaresmayla Tore ayni anda olmuyor diyoruz ama Dikkat ettim dun Quaresma girdikten sonra Tore vites arttirdi resmen , Kosular yapti ice kat etmeye basladi ve ikisi iyi paslasiyor birbirlerini ariyorlar hemen topu alinca..

Çünkü öndeydik skor olarak, skor olarak öndeyken olur zaten Yunus Emre 0-0'ken olmuyor. Yani ilk 11'de
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çünkü öndeydik skor olarak, skor olarak öndeyken olur zaten Yunus Emre 0-0'ken olmuyor. Yani ilk 11'de
Dogru haklisin 1 sini feda edip Olcayla baslayip skoru bukduktan sonra farki artirmak icin ikisini bir arada oynatmak daha mantikli :ok:

Çevrimdışı atalay

Dünkü maçta mutlak bi' oyun konsantrasyonu sorunu vardı. Özellikle ilk yarıda. Geçiş oyunlarında çok fazla pas hatası yaptık. (Necip - Atiba) Savunmada ise yeterince iyi alan daraltamadık. Ayrıca takım boyu da çok uzundu. Kanatlarda hücuma genişlik katmak yerine sürekli içeri girip, savunmaya yardım etmeyince orta alanda büyük boşluklar verdik.

Sezon başından beri dediğim gibi hücum oyuncularına tanılan oyun özgürlüğü rakibe alan ve oyun opsiyonu şansı yaratıyor. Oyun konsantrasyonu da düşünce İskenderbey rahat şut imkanları buldu.

Dilediğimiz zaman oyunu kontrol edebiliyor ve kolay skor üretebiliyor oluşumuz maçın rahat kazanılmasını sağladı.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 27 Kasım 2015, 14:03:16
  • Beşiktaş / Bodrum
Bu oyun anlayışı bize ligde 25 maç kazandırır. Bunu seneye de ondan sonraki 3 sene de yaptırır. Olaya yerel bakarsak evet bu oyun tutar.

Ama şimdi yapılması gereken Bilic ile olduğu gibi sadece kadroyu %10 %10 ileri taşırken oyunu da taşımak.

Hücumda genişleyip savunmada daralması gerekiyor takımın daralmayı yapamıyoruz çünkü özellikle kanat oyuncularımız buna uygun değil.

Markaja Oğuzhan-Gomez-Töre-Quaresma gelmiyor oyun içinde 5 kişi savunma yapıyoruz. Rakip 6-7 kişi gelince de pozisyon oluşuyor. Bu işin kumarı da burada. Rakip pozisyona giremezse dönüşünde biz giriyoruz.

Ligde hep bize dönüyor maç bu kuramda ama Avrupa'da hiç kolay değil bunun sürekliliği. Bir Zenith ile filan oynadığımızı düşünüyorum fena tokar yeriz. Bu sene tamam ama seneye bu yapıya uygun oyuncular seçilmeli.

O yüzden ortasaha ve daha önce gereksiz gördüğüm Aras gerekli bize.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı atalay

Defansta sağ/sol dengesi önemlidir. Sol ayaklı bir sol stoper tercih etmek önemli. Karşılama mesafesinden, vücudunu ayarlamasına; pozisyon alışından, oyun alışkanlığına kadar oyuncunun kullandığı ayak ve destek ayağı çok önemli.

Pedro'yu, Millonarios'ta sol stoper izlemiştim. Hatta Tolon Turnuvasında da bazı maçlarda sol stoper oynamıştı. Fakat bu mental yapıda Pedro'nun süre alması mümkün değil.

Milosevic, konusunda geldiği günden beri hiç Beşiktaş forması giymemesine rağmen defolarını uzun uzun yazmıştım. Aldığı kısa sürelerde de bu defoları gösterdi.

Geriye 2 isim kalıyor. Tosic ve Necip. Tosic, bi' sol beke göre kalın; stopere göre ideal bir vücudu var. Fit durumda. Pozisyon oyununu iyi oynayabilecek lakin yüksek top, agresyon ve reaksiyon hızı konularında sıkıntı yaşayabilecek bir stoper. Ayrıca Rhodolfo ile çizgi kademede ne kadar başarılı olabilecekler? Fakat takımda Ersan'dan sonra ki tek sol ayaklı stoper. Ve ayağı en düzgün stoper.

Necip ise Ersan'ın; önde karşılayan, ilk müdahaleleri yapan, agresyon derecesi yüksek, yüksek top ve atletik oyun yapısına en uygun stoper. Onu sağda kullanıp, Rhodolfo'yu sol stoper oynatabiliriz. Rholdofo daha önce defalarca sol stoper oynadı.

Hoca Milosevic ve Pedro'nun üzerine çizdiğine göre Tosic fahiş bir hata yapana kadar yeni sol stoper. (?)