abi benin bildiğim de taraftar bilgilerinin üçüncü kişilere verilmesi yasaklandı. yani passolig elindeki bilgileri imha etmeli.
bir görüşe göre de passolig yani aslında aktifbank bunu 'bankacılık işlemi' olarak yaptığı için sorun yok.
şu an kulüpler de passolig de kararı değerlendirme aşamasında.
davayı açan avukat Cem Cihan, passolig'in hükmünün kalmadığını, kulüplerin stat girişlerinde tckn belirtilerek bilet satışı yapmaları gerektiğini savunuyor.
''AYM, kanunun TFF'nin yetkisini üçüncü kişilere devretme yetkisini iptal etti. Passolig kartını satan Aktifbank, burada üçüncü kişidir. Dolayısıyla elektronik kart sistemi üzerinden e-bilet devam edecek ama Passolig kart iptal oldu" diyor..
yani buradaki kritik nokta şu: karar şunu söylüyor ; Anayasa Mahkemesi, e-bilet uygulamasının iptal istemini reddetti. Ancak e-biletin 'Passolig' gibi üçüncü şahıslara satılamayacağına hükmetti.
şimdi iş federasyonda onlar da gerekçeli kararın ellerine geçmesini bekliyor.
yani Federasyon yeni düzenleme yapıncaya kadar taraftarın kupa maçlarında olduğu gibi kağıt bilet ile maçlara girişi sağlanabilir. ( biletix modeli)
nerden bakarsan bak sıkıntılı bir durum.
anayasa mahkemesi TFF ninbilgileri üçüncü kişilere devrini yasakladı.
ama burda bir açık var çünkü bilgiyi biz tff ye değil direk aktif banka verdik
burda anlaşma tff tarafından değil direk kulüplerle aktif bank arasında oldu
nasıl biletixe veriyorsa bilet satışını o şekilde aktif banka verdi aktif bankın sana
banka kartı vermesi ve bunun için senden bilgi istemesi zaten yasal bildiğim kadarıyla bankalar kanuna
göre zaten bu bilgileri vermek zorundasın yani burda çıkan anayasa mahkemesinin bozma kararı
kulüp banka ilişkisini bozmaz yada mahkeme sana bileti nasıl satacağını söyleyemez sadece resmi devlet kurumunun bu işe karışmaması gerektiğini
söyler söylediğide bu TFF ile aktif bank arasındaki anlaşmayı bozdu kağıt bileti unutun artık e-bilet olduğu sürece
kağıt bilet olmaz ya kulüp kart çıkartıp satacak yada şurayla anlaştım git ordan al diyecek TFF sadece yaptırımda bulunamayacak
hani passo sistemine dahil olmazsan sahana taraftar aldırmıyordu ya birde her maç için ceza kesiyordu işte o uygulama
haksız ama şimdi kalktı Beşiktaş ben passoligle anlaştım benim biletimi passo satacak derse bunu hiç bir kanun engelleyemez.
zaten öylede bir hakkı yok bu sistemi kurmak 6-7 M a maal oluyor sence bunu kaç takım kurabilir mecburen kurulmuş sistem üzerinden
anlaşmalarını devam ettirecekler birde küçüklerden para kazanamayacağı için şartları daha düşük olacak büyüklerde daha fazla kazanmak için pazarlık
yapacaklar.