Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7297407 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı atalay

Yazmışsın işte :D

Ek olarak fizyoterapistinin özel gerdirme egzersizleri mevcuttur. Bir ihtimal elektroterapi ile kas kuvvetlendirme programı veriliyordur uyluğuna.

Hazırlık maçlarında oynama ihtimali filan çok düşük hiç sanmıyorum. Tolgay zaten bilinen çok bariz sakatlığının prosesini uyguluyor.

Bizim konuşmamız gereken Veli bence 1.5 aya dönen Veli  :evillol:

18 Kasım'da 3 ay olacak Veli o zaman başlayacaktır gerçek(!) antrenmanlara.

Omuz bölgesi çok önemli futbolda. Üstelik Veli gibi temas oyunundan kaçmayan ve fizik gücü ile oynayan bir oyuncu için çok daha önemli.

Veli'den bu sene randıman alabileceğimizi sanmıyorum. Aylardır topla antrenman yapmadığı gibi epey maç eksikliği de var.

Daha öncede söylediğim gibi Veli 1,5 ayda dönmüş olacak. Sürekli 1,5 ay dedikleri için... Güzel taktik.  :evillol:

Çevrimdışı Kemal

Sen nasıl yapardın ?
Kimi transfer ederdin ?
Borçlarla nasıl başa çıkardın ?
Stad işini tüm engellemelere rağmen borç batağında iken nasıl yapardın ?

Mcgregor bonservis yok +1.75 gitti
Escude bonservis yok
Niang kiralık
Dentinho 1m kiralık
Uğur boral bonservis yok
Gökhan süzen 1.3m
Sezer öztürk 1.5m
Jones 200bin
Enaramo bonservis yok
Quaresma 1.20m

Bunlar hatalı transferler , hadi aynı fiyatlara daha iyi transferler yaz.

Oğuzhan 500bin
Olcay 800bin
Cenk tosun bonservis yok
Kerim frei 3.15m
Tolga zengin 2.75m
Pedro franco 2.40m
Serdar kurtuluş 1.75m
Ömer sismanoglu 1.65m
Günay güvenç 200bin
Milosevic 1m
Tolgay Arslan 450bin
Demba ba 6m + 13m gitti
Gökhan töre 4.5m
Ramon motta 1.10m
Jose sosa 3.4m
Daniel opare bonservis yok
Beck 1.75m
Rhodolfo 3.3m
Tosic bonservis yok
MARİO GOMEZ BONSERVİS YOK !

Edit : he bi de gs şöyle fb böyle biz şampiyonlar ligine gidemedik felan demişsin abi , biz batmıştık , farkında değilsin sanırım.

Bonservis yok yazdığın adamlar karın tokluguna durmadılar kulüpte , mesela sezer süzen deNT. Eneramo. Pektemek

Hay Allah kahretsin ayrıca şu telden yazı yazmayı , uzun uzun da yazılmiyor.

Kısaca sen bana sportif basarilarimizi anlat bende hafıza kaybı başladı sanırım , hatirlayamiyorum.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Kasım 2015, 15:45:15
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Omuz bölgesi çok önemli futbolda. Üstelik Veli gibi temas oyunundan kaçmayan ve fizik gücü ile oynayan bir oyuncu için çok daha önemli.

Veli'den bu sene randıman alabileceğimizi sanmıyorum. Aylardır topla antrenman yapmadığı gibi epey maç eksikliği de var.

Daha öncede söylediğim gibi Veli 1,5 ayda dönmüş olacak. Sürekli 1,5 ay dedikleri için... Güzel taktik.  :evillol:

Hayır soran da yok hani 1.5 nerede diye  :evillol:

Devre arasına kadar Atiba çatlamazsa almaları gerekecek bir ortasaha ama bu kez de Tolgay Mart sonu döner diye Şenol Güneş istemeyebilir.

Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Kemal

Abi neticeye bakarsan klasik Türkiye hatasına düşersin. Netice almak için her sene haticeyi değiştirirsin o netice de asla gelmez. Bazen hatice önemlidir çünkü hatice neticeyi belli eder. Geçen sene bu dediklerin gibi de bakabilirsin 30. haftaya lider giren bir takımdan da konuşabiliriz.

Son 4 maçını alsa şampiyondu bu takım. Bunun sebebi oyuncu kadrosu değil teknik direktördü.

Hataları ve yanlışları var. Ancak bir anda 8 oyuncu değiştirmek de hiç mantıklı bir şey değil. Bunu her sene 4-5 maksimumda tutmak gerek kadro istikrarı için. Burada dediğin gibi sadece Quaresma ve Tosic gibi hamlelerin yapılmasına rağmen yanlış yapılması hata.

Bunlara kaleci ve ortasaha eklenseydi şuan sadece bir stoper eksikliğinden bahsediyor olacaktık.

@Çağrı  ne alakası var her sene 8 futbolcu , şimdi devrede 2 kişi alsan Totalde kaç kişi değişmiş olacaksın . Al yazın adapte olsunlar takıma , devre arası akşam pazarına kalma .

Geçen yıl td diyosun tamam kısmen haklısında , Necip neden devşirme sagbek oynadi , fb maçında neden Olcay bu yüzden kırmızı yedi neden Kayseri maçında 3 puan verdik , Pedro balikesir maçı ? Vb. Onlarca örneği var.

Çevrimdışı Ensar

Bonservis yok yazdığın adamlar karın tokluguna durmadılar kulüpte , mesela sezer süzen deNT. Eneramo. Pektemek

Kısaca sen bana sportif basarilarimizi anlat bende hafıza kaybı başladı sanırım , hatirlayamiyorum.
Benim savunmam şu abi , kulübün içinde bulunduğu durumda sportif başarı imkansız denecek kadar zordu , elbet maaş ödeyecek aldığı adama ama alabildiğimiz adamlar bunlardı ışte çünkü o kadar para vardı , evet çok kötü transferler ama ne kadar paran varsa o kadar transfer yaparsın. Ki bunlara rağmen geçen sene şampiyonluğu kaçırdık.

Beşiktaş'ta Fikret Orman'ın başkanlık yolu her geçen gün açılıyor. Ankara Beşiktaşlılar Derneği'nden sonra Metin Keçeli ve İsmail Ünal gibi isimler de Orman'ı destekleme kararı aldı. Fikret Orman ise güçlü bir liste kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Orman, "Beşiktaş'ın gerçeklerle yüzleşme vakti geldi. 60-70 milyon dolarlık acil nakit ihtiyacı var. Beşiktaş'a kan, gözyaşı, küçülerek büyüme vaat ediyorum. İki yıl kimsenin bizden çok talepkar olmaması lazım. Serdal Adalı'yı desteklemiştim ve karşısına çıkmamıştım. Çünkü onun maddi hazırlıkları daha çoktu. Ancak o çekilince bu işe soyundum. Şu anda güçlü yönetim için Beşiktaş'ı yoğun bakıma alıp oradan da sağlıklı bir şekilde çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

3 yıl oldu di mi , geçen sene gayet iyi bir sezon geçirdik ve takımın kimyası oluştu , bu sene sportif başarı zamanı , sene sonu geldiğin de başarılı mi değil mi ancak görebiliriz.
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

@Çağrı Kulup binası stada tasininca Eski kulup binası Senelik 1 Milyon € ya kiraya verilecekmiş :ishock: :ishock:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı ozan062

Benim savunmam şu abi , kulübün içinde bulunduğu durumda sportif başarı imkansız denecek kadar zordu , elbet maaş ödeyecek aldığı adama ama alabildiğimiz adamlar bunlardı ışte çünkü o kadar para vardı , evet çok kötü transferler ama ne kadar paran varsa o kadar transfer yaparsın. Ki bunlara rağmen geçen sene şampiyonluğu kaçırdık.

Beşiktaş'ta Fikret Orman'ın başkanlık yolu her geçen gün açılıyor. Ankara Beşiktaşlılar Derneği'nden sonra Metin Keçeli ve İsmail Ünal gibi isimler de Orman'ı destekleme kararı aldı. Fikret Orman ise güçlü bir liste kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Orman, "Beşiktaş'ın gerçeklerle yüzleşme vakti geldi. 60-70 milyon dolarlık acil nakit ihtiyacı var. Beşiktaş'a kan, gözyaşı, küçülerek büyüme vaat ediyorum. İki yıl kimsenin bizden çok talepkar olmaması lazım. Serdal Adalı'yı desteklemiştim ve karşısına çıkmamıştım. Çünkü onun maddi hazırlıkları daha çoktu. Ancak o çekilince bu işe soyundum. Şu anda güçlü yönetim için Beşiktaş'ı yoğun bakıma alıp oradan da sağlıklı bir şekilde çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

3 yıl oldu di mi , geçen sene gayet iyi bir sezon geçirdik ve takımın kimyası oluştu , bu sene sportif başarı zamanı , sene sonu geldiğin de başarılı mi değil mi ancak görebiliriz.

aynen öyle sene sonu basarıya ulasmak gerek oyle ligin encok gol atmıs takımı en az yemiş takımı en cok deplasman galibiyeti göze hoş gelen futbol su bu lazım değil

bize gerekli olan sey sonuc yani kupalar
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı brkntcnr

Sanırım bende bu konuda fikrimi belirtsem hiçkimse rahatsızlık duymayacaktır.

Sayın Fikret Orman'ın bu  4. sezonu.
Geldiğinden beri bir kupa kazandıramadı evet. Sportif anlamda bir başarısı yok. Fakat 3 sezonu incelersek;
-İlk sezon feda dendi mali durum çok kötüydü çok para harcanmadı. Olcay oğuzhan niang mcgregor süzen dentinhoyla falan sezonu 3. bitirdik. Zaten o sezon sportif başarı beklemeyin denildi. Bu konuda hemfikir miyiz?
-İkinci sezon Bilic geldi Önder Özen geldi mali durum bi nebze toparlandı ve bir proje oluşturuldu. Sportif direktör teknik direktör getirildi daha iyi bi kadro yapıldı. Hatalar yapılmadı mı elbette yapıldı. Dany sezer eneramo hataydı. Bunu başkanda kabul etti Ama bunun dışında kerim töte atibalar da bu sezonda alındı . Sportif olarak 3. olundu şampiyon olunabilirmiydi evet ama olmadı.
-Üçüncü yani geçen sezon ise hepimizin hatrında ama yinede bir hatırlatalım. Demba Ba Sosa tolgay cenk tosun vs geldi. Hata olmadı mı yine oldu. Motta nın bonservisi alındı mesela. Geçen sezon şampiyonluğu son 4 maçta kaçırdık. Yine 3. Olduk. Yine kupa alamadık.

Yönetim başarılı mı sorusu çok sakat bir soru. Siz yönetimden ne bekliyorsunuz önce onu bilmeniz gerek. Yani bi hedef bişey koymanız gerek ve onun olup olmamasına göre değerlendirmeniz gerek. Ben şampiyonluğu yönetimden beklemem. Takımdan hocadan beklerim. Ben kupayı yönetimden beklemem. Yine takımdan hocadan beklerim. Ben yönetimden doğru transferler beklerim, mali konularda kulübü düzlüğe çıkartmasını beklerim, kulübe gelir kapısı açmasını beklerim. Benim kriterlerime göre yönetim başarılı mı? Hataları var ama genel olarak evet.

Dünyanın her liginde takımlar sportif anlamda başarısız oluyor. Ama ben hiç şampiyonluk kaçtığında başkanın suçlandığını görmedim. Sahada oynayan bir takımsanız, dışarıda lobiniz yoksa veya kullanmıyorsanız, ayak oyunlarıyla algı operasyonlarıyla puan almaya çalışmıyorsanız sahadaki başarısızlıktan kenardaki hoca ve sahadakiler sorumludur. Protokol tribünündeki başkan değil.

Kusura bakmayın biraz uzun yazdım ama benim görüşüm de bu :)

TURKCELL T50 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı ozan062

imzamda baska sey yazıyor fakat simdi söyliceğim birsey var

uzuun yıllardır sampiyonluk yarısında son haftaları goremedik hep son 6-7 hafta kala havluyu attık

fakat bu sene son haftaya kadar mucadele edebiliceğimizi görüyorum ama yine bireysel hatalar hoca hatası yonetim hatası taraftar hatası fikstür sanssızlıgı  oyuncu transfer edilmemesi gibi seylerle

erken havlu yada sonunu getirememe durumu olursa

herkesi suçlarım zaten suanda sucluyorum ama o zaman tek ben değil cogunluk konusmaya baslıcak ve artık hataya imkan saglamamak için herseyi dortdortluk yapmak lazım

yani ali veli geliyor diye ortasaha almamak tolga iyi diye kaleci almamak veya para yok diye oyuncu kiralamak su bu olmayacak olursa geçmiş olsun
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Kasım 2015, 16:21:40
  • Beşiktaş / Bodrum
@Çağrı  ne alakası var her sene 8 futbolcu , şimdi devrede 2 kişi alsan Totalde kaç kişi değişmiş olacaksın . Al yazın adapte olsunlar takıma , devre arası akşam pazarına kalma .

Geçen yıl td diyosun tamam kısmen haklısında , Necip neden devşirme sagbek oynadi , fb maçında neden Olcay bu yüzden kırmızı yedi neden Kayseri maçında 3 puan verdik , Pedro balikesir maçı ? Vb. Onlarca örneği var.

Abi eksik değerlendiriyorsun bence.

İlk olarak yabancı kuralı vardı daha bu kural yeni açıldı. O zaman her istediğini alamıyordun Avrupa pazarından şimdi olduğu gibi. Dolayısıyla eldekilere biraz da mahkumdun.

Al adapte olsun ile bitmiyor Demirören hep böyle düşündü alayım 9 tane adapte olsunlar dedi hiçbiri olamadı. Her sene kadro baştan kuruldu ben buna karışıyım. Zaten bu kadarını yapacak bütçe yok elinde. Aldıkların çürük olacak her türlü.

En fazla 6'dır benim gözümde 6'dan sonra kadro ziyan olur. Bizim kadro kalitemiz şuan çok yüksek değil ama böyle top oynuyorsak bu 3 yıllık uyum sayesinde oluyor.

Sene başı 5 oyuncu aldık ilk 11'e 2'si hata olmak üzere. Kale, stoper, ortasaha da alınsa 8 olacaktı. Geçen sene ilk 11'den 3 oyuncu oynayacaktı sadece. Şuan mümkün değil böyle top oynayamazdık.

Bence Tosic ve Quaresma yerine doğru adamlar alınsaydı kaleci ile olayı çözmüştük. Tolgay durumu ekstra ortasaha gerektirdi çünkü. Aslında doğru düşünüldü ama eksik ve yanlış yapıldı bazı şeyler.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Kasım 2015, 16:26:11
  • Beşiktaş / Bodrum
@Çağrı Kulup binası stada tasininca Eski kulup binası Senelik 1 Milyon € ya kiraya verilecekmiş :ishock: :ishock:

Güzel para  basketbola aktarsınlar seneye :evillol:

[ Son Düzenleme: 02 Kasım 2015, 18:17:23 Tolga ]
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Kemal

Abi eksik değerlendiriyorsun bence.

İlk olarak yabancı kuralı vardı daha bu kural yeni açıldı. O zaman her istediğini alamıyordun Avrupa pazarından şimdi olduğu gibi. Dolayısıyla eldekilere biraz da mahkumdun.

Al adapte olsun ile bitmiyor Demirören hep böyle düşündü alayım 9 tane adapte olsunlar dedi hiçbiri olamadı. Her sene kadro baştan kuruldu ben buna karışıyım. Zaten bu kadarını yapacak bütçe yok elinde. Aldıkların çürük olacak her türlü.

En fazla 6'dır benim gözümde 6'dan sonra kadro ziyan olur. Bizim kadro kalitemiz şuan çok yüksek değil ama böyle top oynuyorsak bu 3 yıllık uyum sayesinde oluyor.

Sene başı 5 oyuncu aldık ilk 11'e 2'si hata olmak üzere. Kale, stoper, ortasaha da alınsa 8 olacaktı. Geçen sene ilk 11'den 3 oyuncu oynayacaktı sadece. Şuan mümkün değil böyle top oynayamazdık.

Bence Tosic ve Quaresma yerine doğru adamlar alınsaydı kaleci ile olayı çözmüştük. Tolgay durumu ekstra ortasaha gerektirdi çünkü. Aslında doğru düşünüldü ama eksik ve yanlış yapıldı bazı şeyler.

5 oyuncu diyorsun 2 si yanlış diyorsun . Kaleci alınmalı diye ekliyorsun. Başka yazılarında hızlı Rhodolfo tamamlayıcı stoper almalıyız var . 7 etti . Yazki yazılarında onlibero almalıyız almadılar büyük hata diyordun veli ve tolgayin sezon kapamalarini söyleyip etti mi 8 ?

Şimdi niye böyle körü körüne savunuyorsun anlamadım kardeşim . Savunalim Savunalimda yanlışları da söyleyelim , 8 eksik varsa 8 eksik vardır , parçalı bulutlu anlatmaya gerek yok bence .

@Çağrı

Çevrimdışı Kemal

Bak benimde söylediğim şu , 4 tane adama bonservis cuzzi verip veya vermeyip 1.2 maaş tan ortalama 4 m maaş vereceğine , bu adamlar süper emeklilik yasayacaklarina BA gibi Gomez gibi adam alırsın 3 /3.5 maaş verirsin seni taşır . Bak jet hızıyla Tosic alındı , yazın Holebas 2 veya 2.5 a gitti. Şimdi sol bek konuşuyoruz , demek istediğim bu.

Joachim LOW , Baskan Fikret Ormanla yaklasik 45 dakikalik bir görüşme yapmis
Bu Gorusmede Joachim Low : Gomez Eski gunlerine donmus gibiydi , Cok kosuyor ve Cok iyi pozisyon alıyordu
Boyle devam ederse FORMASI HAZIR ifadelerini kullandı..
Low ayrıca sadece Gomezi izlemedigini Adnreas Becki de takip ettiğini acikladi..
Gomez Bu GAZLA Cok rahat Gol krali olur :super: :super: @Çağrı

Ayrica Joachim Low , Besiktasi cok begenmis
Genc , Dinamik ve Yetenekli oyunculardan kurulu bir takim ifadesini kullanmis ve Kasimpasa Besiktas mucadelesini cok Begenmis , Cok heyecanlı ve kiran kiran bulduğunu soylemis ek olarakta Turkiye liginin KALTESININ epey yukseldigini belirtmis :bandit:

Çevrimdışı Ensar

Bak benimde söylediğim şu , 4 tane adama bonservis cuzzi verip veya vermeyip 1.2 maaş tan ortalama 4 m maaş vereceğine , bu adamlar süper emeklilik yasayacaklarina BA gibi Gomez gibi adam alırsın 3 /3.5 maaş verirsin seni taşır . Bak jet hızıyla Tosic alındı , yazın Holebas 2 veya 2.5 a gitti. Şimdi sol bek konuşuyoruz , demek istediğim bu.
Orda da şöyle birşey var bence , dediğini şimdi yapmak mantıklı ama o zaman değildi , sonuçta yedekte lazım bu takıma , hatırlarsak çok para isteyen quaresma egemen hilbert daha sonra almeida gibi oyuncular gönderildi , çok büyük yük vardı demirörenden kalan , böylelikle takımın içi boşaldı bunların yerine o malum oyuncular alındı , aslında yapılan o temizlik ile de besiktasin maaş ortalaması 2.5m dan 1.5a düştü , atiba 1milyona oynuyor bu takımda.

O dönemi savunmuyorum hatalar yapıldı ama daha iyisini yapmakta çok çok çok zordu ve bunu sadece para olarak değil kulübün her anlamda imajını da hesaba katarak düşünmek gerek. Örnek sponsorlar , medyada ki küçük takım algısı vs.
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Kasım 2015, 16:51:53
  • Beşiktaş / Bodrum
5 oyuncu diyorsun 2 si yanlış diyorsun . Kaleci alınmalı diye ekliyorsun. Başka yazılarında hızlı Rhodolfo tamamlayıcı stoper almalıyız var . 7 etti . Yazki yazılarında onlibero almalıyız almadılar büyük hata diyordun veli ve tolgayin sezon kapamalarini söyleyip etti mi 8 ?

Şimdi niye böyle körü körüne savunuyorsun anlamadım kardeşim . Savunalim Savunalimda yanlışları da söyleyelim , 8 eksik varsa 8 eksik vardır , parçalı bulutlu anlatmaya gerek yok bence .

@Çağrı

@Kemal abi körü körüne hiçbir şeyi savunduğum yok ki savunmam az çok bilirsin.

Ön libero almalıyızı Tolgay'dan sonra yazdım. Tolgay sakatlanmasa benim gözümde böyle bir oyuncuya gerek yoktu. Kaleci yazın kesinlikle alınmalıydı. Stoper şart değildi. O zaman da ekledim eldeki stoperlerden biri gidecekse alınsın. Ama her türlü Ersan oynayacaktır başta Şenol hocanın sistemine uygun dedim.

5 oyuncunun 2'si yanlışsa 1 oyuncuda kesinlikle alınması gerekiyor alınmıyorsa benim gözümde orada kararlarda %50 başarı var demektir. %50 başarı da çok başarısız ifadesine girmez. Çok başarısız Demirören'dir. Başarısız Beşiktaş'ın ilk seneki transferleridir Orman ile.

Şuan ortada bir şablon var. Beck, Rhodolfo, Ersan,Atiba, Oğuzhan, Tolgay, Sosa, Töre,Olcay ve Gomez.

Buraya yazamadığımız 2 adam var. Kale ve sol bek. 9 oyuncunu 3 senede öyle ya da böyle oturtmuşsun. Buna nasıl çok başarısız derim ben? Çok başarısız demek çok yanlış olur.

Kadro yapılanması başarılı ama eksiktir Beşiktaş'ın. Ha bunlar planlama ile oldu mu? Bence olmadı orası ayrı konu. Birçok konuda tesadüfler yardım etti yoksa şuan Ronaldinho'ya kaptırılan paraları konuşuyorduk.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Kasım 2015, 17:04:48
  • Beşiktaş / Bodrum
Şubat ayı için aklımdan geçen Mandanda ve Balanta. Balanta sol bek de oynayabilir yaza kadar. Ersan ile iki atletik oyuncu kapatırlar orayı.

Mandanda da kaleye örer duvarı sıkıntı kalmaz.

Ortasaha konusunda sıkıntı şu. Veli döner o tarihe kadar ancak Veli ne kadar yeterli? Lig içinse yeterli Necip bile yetebiliyor. Bence ortasaha transferini Uefa kupasındaki gruptan çıkma durumu ve rakip belirler.

Amaç Uefa'da ilerlemek olursa mutlaka alınır. Ama benim tanıdığım Güneş Tolgay 1 ay sonra dönecek Veli döndü der aldırmaz göreceğiz.

Bu durumdan ötürü önümüzdeki yaz dönemine bir ortasaha, bir Beck'ten üstün sağ bek ( sözleşmesi biten Serdar'ın yerine) bir sol bek ( bence Köybaşı ile uzatacaklar göreceğiz ) , Pedro ve Milosevic gider Tosic stoper yedeği olacaktır.

Bir de sol iç oynayabilen forvet bulursak Pektemek ve Quaresma'yı gönderip bir oyuncu ile iki pozisyonu birden rotate ederiz. Çünkü direk 3. forvet alsak adam oynayamayacak fazla. Sol kanat özelliği olursa Olcay'ın yerine de oynar arada.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı cursedofdragon

Löw beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar demiş :D

Maşallah gizli bir görüşme yaptı fikret ormanla herkes biliyor basından bahsediyorum :D

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Kasım 2015, 17:09:59
  • Beşiktaş / Bodrum
Bizim seneye opsiyonlu kiralamamız gereken arkadaş bu Chelsea'dan.

http://www.transfermarkt.com.tr/bertrand-traore/profil/spieler/131996

İster sol açığa at ister forvete driblingi var eldekilerden farklı ve genç tam istediğimiz Pektemek'in yerine.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

@Çağrı

Veli ve Tolgay'ın sakatlanmadığı, Ba'nın satılmadığı bir durumda geçen seneki kadroya bir kaleci, bir stoper, bir de sağ bek gerekiyordu. 8 eksik lafı abartı olmuş. Stoper, sağ bek alındı. Ba gittiği için forvet alındı. Şenol Güneş Motta'yı beğenmediği için sol bek ihtiyacı ortaya çıktı. Sakatlar geri döndüğünde kaleci ve sol bek dışında eksiğimiz yok bence.

Fenerbahçe bu yaz sadece bonservislerine 42 milyon Euro harcayıp 11 tane oyuncu aldı (3 tanesi kiralık), ne halde olduklarını görüyoruz. Bizim Fikret Orman göreve geldiğinden beri oyuncu alımlarına ödediğimiz toplam para 41 milyon Euro.

Sportif olarak başarılı olmadığımız bir gerçek ancak stat tamamlanana kadar rakiplerle eşit ekonomik şartlarda yarışmadığımızı da gözardı etmeyelim.
Be the change you want to see in the world. 🦅

Çevrimdışı cursedofdragon

Bizim seneye opsiyonlu kiralamamız gereken arkadaş bu Chelsea'dan.

http://www.transfermarkt.com.tr/bertrand-traore/profil/spieler/131996

İster sol açığa at ister forvete driblingi var eldekilerden farklı ve genç tam istediğimiz Pektemek'in yerine.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Başarının skalası geniştir. Daha kötüsüne bakıp başarılıdır diyebileceğimiz gibi daha iyisine bakıp kötü diye de yorumlayabiliriz yönetimi. Daha iyisini kesinlikle yapabilirlerdi özellikle sportif açıdan . Geçmiş yönetimlerle karşılaştırıldıklarında ise başarılı oldukları inkar edilemez. Benim görüşüm ise yönetimin 'Başarıda kalıcılık, istikrar' sağlamak için kurumsallaşmaya giderek düzen , sistem oluşturması . Bunu oturtabilirlerse geçmişte yapılan birkaç transfer hatasına ya da yanlışlara bakmam 'başarılıdır' derim . Geçmişte yapılanları değiştirmek mümkün değil ama geleceği şekillendirmek elimizde. Yönetimin Beşiktaş'ın geleceği için atacağı adımlar benim için başarı kıstası olacak.
Bu sezon Tosic transferinden yönetim , Quaresma transferinden ise hem yönetim hem de 'Quaresma oleeey oleeey' diyen taraftar sorumludur . Suçu hep yönetime atmak insafsızlık . Yönetime her konuda atıp tutan ama Quaresma gelsin diye ortalığı kaldıran traftarlardan da bu transfer hakkında açıklama bekliyorum . Psikolojik sorunları olan ve  'Quaresma oleey oleey' diyip pohpohlandıkça o psikolojik sorunları daha da kabaran ve takımı yakan Quaresma'da yönetimden önce  taraftarın yaptığı sorgulanmalı .
Yönetimimiz transferin ciddi bir iş olduğunu , transfer edilecek bir futbolcunun sadece saha içi değil saha dışında da yaptıklarının araştırılması gerektiğini , çok ciddi detaylı analizler sonucu bir futbolcunun alınması gerektiğini bunun da günler değil aylar gerektiren süreçler gerektirdiğini ve işi bilenler tarafından yapılması gerektiğini görmüştür sanırım artık 4 yıla yaklaşan yönetimleri boyunca .

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 02 Kasım 2015, 17:32:10
  • Beşiktaş / Bodrum
Fener'in neredeyse 2 katı kadar gol atmışız 10 haftada.

İç sahada 2 Dış sahada 3.4 gol ortalamamız var.

Şunu sürdürebilirsek, ki sürecektir diye tahmin ediyorum 2.5 gol ortalaması ile 80 golü aşarız.

Bu ligde 80 golü aşıp şampiyon olamayacak takım yok.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı atalay

Bir de sol iç oynayabilen forvet bulursak Pektemek ve Quaresma'yı gönderip bir oyuncu ile iki pozisyonu birden rotate ederiz.

Hem sol iç hemde forvet nasıl oluyor?  :D

Güven Varol'u filan mı transfer ediyoruz?  :kop: