Bugünkü 1 puan çok ama çok önemliydi.
Futbolda ,başarı isteyen takımlar için altın bir kural vardır.Yenemiyorsan yenilmeyeceksin.Bugün de zorla da olas 1 puanı kurtardık ki bence altın değerinde bir puan.
Maçla ilgili gerçekten söylenecek çok şey var.İlginçliklerle dolu bir maçtı.Adamlar 3 kez geldi 3 ünde de attı haliyle bu da bizim gardımızı düşürdü.Ama bunlar futbolun içinde olabilecek şeyler futbol şansı bugün bizden çok uzaktı ,puanı da tırmalayarak aldık.
Bireysel performanslar hakkında konuşmak gerekirse kötülerle önce başlamak lazım.Özellikle tolga ,milosevic ,necip ,olcay,ismail ve tabi ki quaresma çok kötüydü.Tam baskı kuracağımız dakikalarda Tolganın istisnasız her degajı rakibe atması,ismailin sayısız top kayıpları derken aradığımız baskıyı bir türlü kuramadık.koskoca 10 dk boyunca topu oziye ,sosaya ,töreye buluşturamadılar.Bir kaleci nasıl kale vuruşu vuramaz,bir sol bek nasıl her topu rakibe atar bugün şahit olduk.
Quaresmaya küçük bir pencere açacam;yükselen bir grafik çizmeye başlamışsın ,takım iyi gidiyor ligde 4 puan farkla lider sen hangi akla hizmet yürüyen adama arkadan tekme atıyorsun?Yetmiyor pozisyondan 1 dakika sonra orta alanda başka bir oyuncuya fiziksel müdahalede bulunuyorsun.Adam kendini yere atsa sen kırmızı yesen bu takım ts maçındaki duruma düşecek.Bu kadar düşüncesizlik,bu kadar vurdumduymazlık bu kadar saçmalık olmaz.Akıllanmayacak biliyoruz bari ekmek yediğin ele biraz saygın olsun.
İyilere gelmek gerekirse gomez yine iyiydi.Her ne kadar gerideki oyuncular gomezi besleyemese de bulduğu fırsatı çok iyi değerlendirdi.Oyuna sonradan giren Sosa da takıma pozitif enerji kazandırdı ve güzel bir asist yaptı.Oğuzhan tek kelimeyle muazzamdı.Dökülen takımın arasından yıldız gibi parladı desek yalan olmaz.Kaç top taşıdı,kaç oyuncuya kart göstertti ben sayamadım.Cenk tosun da girdiğinde oyuna bir hareket getirdi ,bekler topu ileri atamasa da topla buluştuğu her pozisyonu ileri taşımayı başardı.
Şenol Hocayı da bugün iyiler arasına katmak istiyorum.Devre arası 2 doğru değişiklik ve geriye düştükten sonra milosevici çıkarıp tosunu alması oyunu ne kadar iyi okuduğunun en güzel örneği.
Bugünkü kötü oyunu birçok gerekçeye bağlayabiliriz ama bence en büyük etken 1 haftadır medyanın bizi "şampiyon" ilan etmesidir.Lig maratonu 34 hafta ve bugün sahada bunu hırpalayıcı şekilde tecrübe ettik.Oyuncuların eski disiplinine geri döneceğini düşünüyorum.Bugün kazanamadık ama 1 puanı kurtarmayı bildik.Böyle tecrübeleri en az kayıpla atlatmak her zaman iyidir.Devre arasında takıma 1 stoper transferinin daha ne kadar acil şekilde gerekli olduğunu görmüş olduk.Bir an önce toparlanıp eski oyun disiplinine dönmek zorundayız.