Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7294785 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 25 Ekim 2015, 01:20:10
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Bize Tolgay - Oğuzhan - Veloso'lu 4-3-3 gerek.

Benim hayalimdeki de tam olarak bu. İstediğin şablona dönersin maç içinde. Topla oynama %70'lere kadar vurur.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Stad bir şekilde bitecek. Sene sonu Töre'ye yüksek teklif gelir de satarsak umarım artıda kalmak adına parayı kullanmamazlık yapmayız. 25 milyona gidecek Töre demek yerini doldurduktan sonra bekleri yenileyebilmek demek.

Töre şuan yerini doldurmanın en zor olacağı oyuncu. Giderse naparız bilmiyorum.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı harund1k3

orta sahada da forvette de gayet turkiye standartinin ustundeyiz. en buyuk eksigimiz ust duzey bir stoper ve kaliteli caliskan bir sol bek. ismail'de tosic'de orta acma ozurlu ve teknik yeterlilikleri sinirli iki bek. motta'nin hucum yonu iyi olsa bile defansif olarak kotu ve malesef devamliligi yok. caner'i almak neredeyse imkansiz fakat caner gibi bir oyuncu zaten cok iyi top oynayan besiktas'i cok daha farkli bir yere tasiyabilir.

Lafi biraz uzattim ama futbol'da en buyuk farki sol ve sag bek mevkisinde oynayanlar yaratiyor. 4 2 3 1 sistemi icin konusmak gerekirse. topu orta sahadan ileri tasidiginiz vakit kapanan takimlara karsi gobekten delici bir oyun oynamak cok zorlasiyor. ayni sekilde kanatlardaki iki oyuncunuz cok supriz isler yapmadigi takdir de tamamen kapanmis takimlara pek bir cozum olamiyolar. burada en buyuk rol bence beklere dusuyor. defans oyuncularinin birincil onlem aldiklari santrafor ve onun arkasindaki forvet oyunculari oluyor. onun disinda bekler ve defansif orta sahalar daha rahat topla bulusabiliyor. hatirlayanlar bilir ismail'in iyi zamanlarinda sol bekde quaresmayla topu sol kanattan etkili kullanip cok guzel ataklar yapabiliyorlardi. cunku bek orta sahayi bektigi vakit karsisinda karsilayan takimdan rakip takimin beki geliyor veya bekin etkili oynayacagini hissederse ikili baskida rakip defansif orta sahasinin biri daha o bolgeye katiliyor. simdi buraya kadar geldiyse bir atak su secenekler oluyor.

1-Ayaginda topla cikmis bek oyuncusu topu rakip defansif orta saha oyuncusunu ustune cektigi icin topu ilerdeki 10 numaraya veya santrafora aktarip gol attirabilir.

2-onundeki kanat oyuncusuyla iki oynayip topu iyi orta yapabilecegi bir yerden alip orta yaparak rakip takimi bozabilir.

3-yine onunde rakip kanat oyuncusu varsa ve ustune cektigi son adam rakip sol veya sag bekinin arkasinda topu kanat oyuncusuyla bulusturup atagi olgunlastirabilir.

daha farkli varyantlar da konusulabilir fakat, anlatmak istedigim takimlar maclara hazirlanirken biz oguzhani tutalim, gomeze gecit vermeyelim, gokhanla quaresmayi bos birakmayalim bir de defansi geride kuralim kontradan cikar atariz kafasinda oynuyor bize karsi. bizim icin iki kritik esik var birincisi tolgayin donusu, ikincisi etkili bir sol bek alinmasi. bu ikisi bizi sampiyonlara goturecek parametreler.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Benim hayalimdeki de tam olarak bu. İstediğin şablona dönersin maç içinde. Topla oynama %70'lere kadar vurur.

Atiba-Veloso farkları nedir?
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Tolga

Asıl devre arası alınacak stoperi düşünmek lazım.

Balanta deniyor da olacak mı artık göreceğiz :D
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 25 Ekim 2015, 01:26:11
  • Beşiktaş / Bodrum
Atiba-Veloso farkları nedir?

Veloso'yu her şey olan bir oyuncu olarak düşün. Şut atar, diagonal pas atar, basar, top kapar, topla dikine gider her şeyi yapabilir.

Atiba'da olmayan karar mekanizması eksikliği, bindirmeler, golü düşünme yani tüm ofansif özellikler var.

Atiba'dan eksisi dinamizm, üst  düzey dayanıklılık ve atletizm. Yani oyun şablonu ofansiften full ofansife döner bu üçlü ile.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı GÖRKEM

Veloso olsa da Oguzhan-Tolgay iklisi biraz direncsiz olabilir yalniz.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 25 Ekim 2015, 01:32:24
  • Beşiktaş / Bodrum
Oyunculara aslında üçlü üçlü bakmamak gerek. Maç maç şablonu ve seçimleri değiştirebiliriz yeter ki rotasyonumuz çeşitli olsun bağnaz değil.

Örnek olarak; Atiba - Veloso - Tolgay - Oğuzhan - Sosa - Topal olursa elinizde, ki bu olmaz 2 oyuncu almaz bizimkiler Veloso veya Topal'dan birinin yerine Veli'yi yazın;

Vodafone Arena iç saha maçları Veloso - Tolgay - Oğuzhan

Deplasmanlarda Atiba Veloso Sosa

Büyük Avrupa maçlarında Atiba Topal Sosa gibi rotasyonlara girebiliriz.

Bizim şuan elimizde olmayan oyuncu çift yönlü ortasaha tipi. Eldekilerin hiçbiri Tolgay dahil tam ortasaha değil. Bize bundan lazım.

Benim hayalimde full finamik, kalecisinden forvetine atletik ve kontrollü hızlı hücum eden Beşiktaş var.

Mandanda - Caner - Balanta - Rhodolfo - Beck - Veloso - Tolgay - Oğuzhan - Töre - Sol Açık - Gomez

Bu takım kusursuz hücum eder. Sol açığın sol iç forvet yani Remy veya Sow gibi olma şartı ile.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Kadir G.

Töre şuan yerini doldurmanın en zor olacağı oyuncu. Giderse naparız bilmiyorum.

O paralara gitse nasıl da dolar biliyor musun. :)

Serdardan bahsediliyor ya Serdar ile uzatmayı baştan kafadan silmen lazım senin şampiyonlar liginde yedek sağ bekin Serdar olmamalı. Her neyse...

Şimdi yazacaklarım FM de kolay değil yapılabilirliği tartışılır sadece hayalimi ortaya koyuyorum. Töre'yi memnun kalacağımız bir meblağa yolladığımızı varsayıyorum. Yerine akla gelen Ahmed Musa var. Olur mu olmaz mısına bakmadan devam ediyorum. Cskanın maddi gücünü bilmiyorum o yüzden şu kadar para çıkartıp alırız demek zor. En son değeri 10 milyon gözüküyordu. O veya başkasını -Töre 25 e gittiği halde- 10-12 milyona aldığını varsayıyorum ki kar edelim mantığıyla 5-6 milyonluk oyuncu getirirsek 2 yıl olmasını bekleriz pişman oluruz.

Kaldı mı sende 12-13 milyon. Sağ kanadı 6-7 yıllığına kapatmak için alabileceğin bir Mayke var min 7-8 milyona. Töre'nin boşluğu da anca böyle dolar tek kişiyle dolması zor.

E ne anladık 25 e satıp 20 sini transfere harcamaktan? Bir kere giden bir yeteneğin yerine iki tanesi gelmiş oldu. İkincisi şu an ki sağ kanattan daha efektif olabilecek kanada sahipsin.

İsimleri öylesine verdim. Töre giderse benin planım bu olurdu.

Çevrimdışı Kadir G.

Veloso'yu her şey olan bir oyuncu olarak düşün. Şut atar, diagonal pas atar, basar, top kapar, topla dikine gider her şeyi yapabilir.

Atiba'da olmayan karar mekanizması eksikliği, bindirmeler, golü düşünme yani tüm ofansif özellikler var.

Atiba'dan eksisi dinamizm, üst  düzey dayanıklılık ve atletizm. Yani oyun şablonu ofansiften full ofansife döner bu üçlü ile.

+Serbest vuruş kullanabilir.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Eyvallah abi. Ama bak Veloso deyince beklentiye giriyoruz başka isimlerle de doldurabiliriz o bölgeyi :evillol:

Çevrimdışı atalay

Veloso'yu Euro 2016 sonrası alırsınız.   :evillol:

Haydi herkes evine gitsin artık!  :eyes

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 25 Ekim 2015, 01:48:13
  • Beşiktaş / Bodrum
Veloso'yu Euro 2016 sonrası alırsınız.   :evillol:

Haydi herkes evine gitsin artık!  :eyes

Bence önde almak daha zor :D

Turnuva sonrası fiyatı düşüyor Portekizli oyuncuların genelde  :kop:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Veloso en geç devre arası sözleşmesini uzatır zaten bu kadar dert etmeye gerek yok :icool:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 25 Ekim 2015, 01:51:03
  • Beşiktaş / Bodrum
Veloso en geç devre arası sözleşmesini uzatır zaten bu kadar dert etmeye gerek yok :icool:

Hepinizi dışarı atıp topiği kitleyeceğim devre arası gelmeden onu istiyorsunuz  :evillol:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Rhodolfo'nun yanına Denayer-Zouma gibi bir stoper olsa varya :money:

Çevrimdışı Tolga

Hepinizi dışarı atıp topiği kitleyeceğim devre arası gelmeden onu istiyorsunuz  :evillol:
:us:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 25 Ekim 2015, 01:56:09
  • Beşiktaş / Bodrum
Rhodolfo'nun yanına Denayer-Zouma gibi bir stoper olsa varya :money:

Zouma da duyduğumuza göre hadi dağılalım uykusu gelmiştir herkesin  :D
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Deniz

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Zouma da duyduğumuza göre hadi dağılalım uykusu gelmiştir herkesin  :D

Rhodolfo'nun yanına Denayer-Zouma gibi bir stoper olsa varya

"gibi"

"gibi"

"gibi"

:evillol: :evillol:

Çevrimdışı Deniz

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Tolga

Rahman baba gelmez mi  :evillol: :evillol:
Chelsea ile iyi ilişkilerimizi kullanıp ikna edebiliriz belki :D

Yanına da bir adet Djilobodji tamamdır :kop:

Çevrimdışı Kadir G.

Kahkaha attım. :D

İlişkiye başlamadan ara mı verdik acaba hiç faydalanamadığımıza göre. :)

Çevrimdışı Deniz

Başkan Chelseanin eş başkanı olsa yine alamaz bence  :evillol: :evillol:

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Okunuşu ney onun? Dicilobodci mi :D