Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 22 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7267079 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı atalay

Dün o hareketin Antik Yunandan, Ortodoks ritüelindeki sembolüne hatta İsa'nın pantokratorundaki işaretine kadar açıkladım.

İsa - Tanrı - Kutsal Ruh (Sırp) demek; lakin o tribünlere karşı göstere göstere yapması sorun.

Selamlama hareketi değil o. Aşırı Milliyetçi yada militarist değilsen...

Çevrimdışı Tolga

O caner çirkefinide almayalim. O tip adamlara bizde yer yok.
Sadece örnek verdim.

Yani söylemek istediğim Fb ve Gs'den oyuncu alınır ama alacaksak bile bu sıradan bir oyuncu olmamalıdır.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı atalay

İ.Toraman'ın sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiş.

Soru basit: Sözleşmesi biten oyuncunun gizliden gizliye kontratı neden 1 sene daha uzatıldı?

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Birde bu iyi oku durumu var ilkokul terk miyiz okuyoruz iste. Bizim sehitlerle ilgili olan durumumuz bir millete karsi degil bir teror orgutune karsi. Devletin resmi kurumlari mactan once resmi olarak saygi durusu yapilmasini kabul etmis, asker selamina Almanya degil feristahi gelse tepki gostermez, gosteremez. Sirplarin yaptigi alenen irkcilikla ilgili bir hateket. Sana anlamsiz hareket demissin demiyorum, ayni paragrafin icinde sanki ikisi ayni seymis gibi yazmani kabullenemiyorum.

Çetnik selamı nerden gelmektedir?
Aslında Çetnik selamı diye birşey yoktur. Çetnik selamı olarak anılan bu işaretin orjinal adı "Üç parmak selamıdır. -Sırpcası: Tri Prsta-. Kökenini şöyle ifade edebiliriz.

Söylencelerle ifade edilen ritüeller ve semboller bir gruba ait üyelerin arasındaki iletişimde konuştukları dilden çok daha önemli bir rol oynar. Özellikle iki ya da daha fazla topluluk aynı dili konuşuyorsa bu ritüeller ve semboller daha da önemli olur. Örneğin Hırvatistan'daki Sırplar ile Hırvatlar aynı dili konuşmakla kalmıyorlar ayrıca aynı lehçeyi de konuşuyorlar. Slovenya'daki Sırp ve Hrıvatlar aynı lehçeyi konuşurken Lika, Kordun ve Dalmatia'daki Sırp ve Hırvatlar'dan farklı lehçede konuşurlar ve Sırbistan'dakilerden ise çok farklı bir lehçede konuşurlar. Farklı etnik grupların olduğunu iddia etme sorunu Hırvatistan'da 80'li yılların sonlarında dile getirilmeye başlandı. Bu noktada semboller ve ritüeller halkların kullandığı dile göre çok daha önemli bir rol oynadı. Örneğin uygun haç işareti -Katolik veya Ortodoks şeklinde- Hırvatlar ve Sırplar için giderek önem kazandı. Daha sonra Sırplar Ortodokslara uygun haç işaretini sembolize eden üç parmak selamını kullanmaya başladılar. Aynı sembolü kullanmak aynı ritüellere katılmak bireyin üyesi olduğu grubu teyit ettiğini göstermektedir.
Kaynak : Master Tezi
YUGOSLAVIA - DISMANTled AND PLUNDERED:
The Tragic Senselessness of the War in Yugoslavia and
the Myths that Concealed It
CENTRAL EUROPEAN UNIveRSITY
http://www.ceu.hu/nation/theses/hajdinjak0001.pdf

Dolayısıyla bu sembol ilk anlamda Çetnik selamı değildir. Çetnik oluşumunun dışında gelişen Sırpları ifade eden bir semboldur ve kökeni de Hristiyanlik'taki üçlemeye aittir.

Hristiyanlıktaki üçleme nedir?
Üçleme Hristiyanlıktaki Baba, oğul ve kutsal ruhu temsil etmektedir. Bu anlamda Çetnik selamı, Ortodoks Üçlübirlik sembolünün modifiye olmuş bir halidirde diyebiliriz.

Bu el işaretini Ortodoks kiliselerinde Pantokrator moziklerinde görebiliriz.

Parmakların o biçimde bitiştirilmesi eski Yunan alfabesinde IC XC harflerinin gösterenidir. Bu harflerde Rab İsa Mesih'in eski Yunancadaki kısaltmasıdır.

Üç parmak selamı sadece dini mi bir motif midir?
Hayır. Kökeni Hritiyanlıktaki üçlemeye aittir ancak orta avrupadaki kimlik çekişmesi sırasında işaret ulusal bir anlam kazanmıştır. Bir diğer söylenceye göre Üç Parmak Selamı, Üç "C" yi ifade etmektedir. "Only Unity Will Save the Serb" -Sırbistanı sadece birliktelik kurtaracak- Burada adı geçen Unity -birlik-, Save -kurtarmak- ve Serb -Sırbistan- kelimelerinin üçü de Kiril alfabesinde "C" ile başlamaktadır.
Üç Parmak selamı ırkçı bir eylemin göstergesi midir?
Bu sorunun cevabı biraz karışıktır. Boşnaklar Hırvatlar ve Sırplar aynı ırktan gelmektediler ve aynı dili konuşmaktadırlar. Bu durumda aynı dili konuşan bu insanların sembollerle birbirlerine ırçılık yapmaları mümkün değildir. Orta Avrupa'da yaşanan bu ulusalcılık akımını ırkçılıkla karıştırmamak gerek.

Peki bu işaret neden Çetnik selamı olarak algılanmaktadır?
Bu işaret Cetniklerden bağımsız olarak gelişmiş bir işarettir. 3. soruda da anlatıldığı gibi aynı dili konuşan farklı toplumlar kendilerini ifade etmek için çeşitli sembollere yönelmişler. Sırplar da Ortodokslara uygun haç işaretini sembolize eden üç parmak selamını kullanmaya başlamışlar. Yani bu işaret Cetnikleri değil onların bir üst kümesi olan Sırpları ifade ediyor. Ama Cetnikler Sırplar'ın aşırı milliyetçi grubu olduklarından bu işareti daha fazla kullanıyorlar ve dışardan bakıldığında işaret bir şekilde onların üzerine kalmış gibi görünüyor.

Sonuçta bu işareti bir Sırp art niyetli olmayarak ulusuna olan sevgisini göstermek ya da ülke dışında bir vatandaşına selam vermek için kullanabileceği gibi bir başka Sırp da müslümanlara karşı yapılan terörizmi ifade etmek için kullanabilir. Ancak savaşın kötü anıları çok baskın olduğundan antipatik olarak görünen bu selam Sırpların genelde aşırı milliyetçi kanadı olan Çetnikler tarafında fazlasıyla benimsendiğinden adına Çetnik selamı diyemesekte en çok yine de Çetnikler tarafından kullanılmaktadır.

Dilerim bu tartışma forumda son bulur

Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Sedat_BJK

Abi bizim aramiz senle iyi degil ama bunu yazma geregi duyuyorum
Bizim icin Azerbaycan ne ise Bosna ve Arnavutlukta odur bizim kardeslerimizdir Osmanlidir !
Ama kardesimiz diye yanilisida savunamayiz savunmamaliyoz hassasiyetinizi anliyorum
Sirplar kasaptir yaptiklari katliamlarin haddi hesabi yok acilar cok taze
Ama Sen adamin ulkesinde Adamin sahasina Parasutle inip Arnavut bayragi dikiyorsun bu irkcilik degilmi ?? bu savas sebebidir sirplar bunun icin savas acsa kimse bisey diyemez!!
olaya tek tarafli bakmamak gerekli , Sen onun ulkesinde bayrak dikceksin bisey yok ama o cetmik selami verince Irkci fasist kasap musluman dusmani boyle bisey yok !
Soyle dusunelim Ermenistanla milli mac yapiyiruz ermenistanda ve Bir turk Sahaya parasutle inip turk bayragi dikyor yada mac turkiyede bir ermeni sahaya parasutle inip Ermeni bayragi dikiyor Sonuc ne olur dusunebiliyormusunuz???
Demem oki cuvaldizi kendimizede batirmaliyiz buda son sozum bu konu hakkinda. ...
Yunus emre inan yorumlarini pekte begenmiyorum ama bu aramiz kotu felan diye degil. Ben kin tutmam. Ben sunu soyluyorum bizim takimimizda Arnavut oyuncu yok arnavutlarin yaptigi da bizi baglamaz. tutki var ve sirplarla yapilan macta irkcilik sembolu bir hareket yapti durum ayni. Ayni tepkiyi gosteririm.  Futbol irkciliktan siyasetten uzak tutulmali. Hatta dinden de. Biri cikiyor istavroz yapiyor kimse ses cikarmadigi icin muslaman da cikiyor secde yapiyor. Hicbiri olmasin. Ben takimimda irkci futbolcu istemiyorum. Simdi takim icinde hassasiyeti olan bir oyuncumuz varsa ne olacak. bende cikar bozkurt yaparim derse ne olacak. Kaldi ki bu irkcilik hareketlerinin teror orgutuyle mucadelemizde sehir olmus askerlerimize polisimize atifta bulunan asker selami ile yakindan uzaktan bir ilgisi yok. Ayni cumle icinde kullanilmasi bile yakisiksiz.
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Yunus emre inan yorumlarini pekte begenmiyorum ama bu aramiz kotu felan diye degil. Ben kin tutmam. Ben sunu soyluyorum bizim takimimizda Arnavut oyuncu yok arnavutlarin yaptigi da bizi baglamaz. tutki var ve sirplarla yapilan macta irkcilik sembolu bir hareket yapti durum ayni. Ayni tepkiyi gosteririm.  Futbol irkciliktan siyasetten uzak tutulmali. Hatta dinden de. Biri cikiyor istavroz yapiyor kimse ses cikarmadigi icin muslaman da cikiyor secde yapiyor. Hicbiri olmasin. Ben takimimda irkci futbolcu istemiyorum. Simdi takim icinde hassasiyeti olan bir oyuncumuz varsa ne olacak. bende cikar bozkurt yaparim derse ne olacak. Kaldi ki bu irkcilik hareketlerinin teror orgutuyle mucadelemizde sehir olmus askerlerimize polisimize atifta bulunan asker selami ile yakindan uzaktan bir ilgisi yok. Ayni cumle icinde kullanilmasi bile yakisiksiz.
Aynen katiliyorum abi bende Kin tutmam yasansi ve bitti
Suna kesinlikle katiliyirum , Siyaset spordan uzak tutulmali ama birileri bunu israrla korukluyor , Kurumlar bunun icin sert tedbirler almalarina ragmen birileri siyaseti sporun icine bir sekilde sokuyor , Irkciligida ayni sekilde
Her turlu irkciliga karsiyim , Sporun siyasete alet edilmesinede karsiyim
Ama kimse kusura bakmasin ayni zamandada Milliyetciyim once benim Ulkem gelir ! Milliyetciyim diyede irkci olmuyorum !
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Gereksiz yere uzatıyorsun . Kupa maçlarındaydı sanırım ; güneydoğuda oynanan Van - Bergama  maçında golden sonra asker selamı verildi diye olaylar çıktı. Cizre - Göztepe maçında ya da Altay maçında da olaylar çıktı. Öyle algılamışlar ki olaylar çıktı.
pkk yardakçısı almanlar bu tarz düşünebilir anlamında bir cümle kurdum.  Askerimizin saçının tek teline dünyalar feda olsun.
" yakışıksız " gibi şeyler yazmak olmadı hiç.
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Kadir G.

Beşiktaş'ın sokağa atılacak parası yoktur... - Fikret Orman...

:) arkadaş ricasıyla futbolcu aldığına göre cebinden ödemiş sanırım. Kulübün avukatı kesilenler bu ikisine yanlış transfer diyemeyecek duruma düşmüşler.

Çevrimdışı Sedat_BJK

@hasan tahsin bey keske hersey makaledeki gibi saf temiz humanist olsa. Dunya daha yasanilasi olur. Bu cetnik selamini en fazla sirp paramiliter gruplar yapiyordu ve savas mahkemesi bunlara bir kac omur boyu hapis cezasi verdi. Yaptiklari soykirimin otesinde olan bu gruplarla ayni payda da bulusmamak icin bile yapilmaz bu hareket. Hele ki bunu Arnavutlukla yapilan macta yapiyorsan kimse bana demesin bu isaret dini isaret birliktelik simgesi sudur budur. Inanin biz Ermenistanla mac yapsak ve birkac futbolcumuz bozkurt isareti yapsa butun dunya ayaga kalkar. Kimse demez ya bu bozkurt bunlarin 4 bin yillik toresi, turani sembolize eder, yeniden dogusun ve kurutulusun semboludur,  bortecine onlar icin onemlidir o yuzden yapiyorlar diye.

Çevrimdışı Sedat_BJK

Tamam hasan tahsin bey ben sizi yanlis anlamis olabilirim. Kusura bakmayin. Sizinde soylediginiz gibi uzatmanin bir anlami yok. Iyi gunler..

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Fb ve Gs'den oyuncu alınır ama direkt ilk 11'inde oynayan ve kalitesini kanıtlamış bir oyuncu alınmalı.

Gidip doğru düzgün forma giymeyen Sezer ile sakarlığı yüzünden kendi camiasında bile alay konusu olmuş Dany alınmaz mesela.

Örnek verecek olursam, eğer alabiliyorsan sözleşmesi bitecek olan Caner'i alacaksın.
aynen bende bunu yazmıştım gökhan gönülünde bitiyor sanırım o da olur bence :D

Çevrimdışı Tolga

aynen bende bunu yazmıştım gökhan gönülünde bitiyor sanırım o da olur bence :D
Evet onun da bitiyor :icool:

Çevrimdışı ozan062

necipi istiyormus sayın bilicc fakat çalışma izni alamaz diye baston yutmuş nejiipi ingiltereye çağıramıyormuş

bu arada necip efendi hala yabancı dil bilmiyor bilginize
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Ozan E.

Çevrimdışı Ozan E.

Gokhan torenin degeri transfermarktta degeri 15 milyon euroya cikmis :)

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Mehmet topalin da bitiyor :)
aman kalsın o 30 oldu işimizi görmez :D

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Gokhan torenin degeri transfermarktta degeri 15 milyon euroya cikmis :)
gomezinde artmış 11.5 olmuş genelde düşmüş bizim oyuncuların değeri

Çevrimdışı Ozan E.

Bence her turlu gorur ya :) ama veli ve tolgay donunce gerek kalmayabilir

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Tamam hasan tahsin bey ben sizi yanlis anlamis olabilirim. Kusura bakmayin. Sizinde soylediginiz gibi uzatmanin bir anlami yok. Iyi gunler..
Umarım Tosic gelir, hepimizi rahatlatacak bir açıklama yapar ve bir daha da böyle bir şey yapmaz. Ekmeğini yediğin Ülkenin hassasiyetlerini düşünmek zorundasın. Ben Beck asker selamı verdiğinde yerimden kalkıp alkışladım, çok hoşuma gitti. Bir Sivok bize attığı golden sonra sevinmeyince çok hoşuma gitti. Dediğim gibi Tosic'in hareketini asla tasvip etmiyorum. Sadece kötü niyetli olmadığını düşünüyorum. Teşekkürler @Sedat_BJK    :ok:
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Ozan E.

gomezinde artmış 11.5 olmuş genelde düşmüş bizim oyuncuların değeri
Bu sene cenk tosun ve oguzhanin da degerleri oldukca artacaktir sene sonunda

Çevrimdışı Tolga

Gökhan da 30 yaşında hatta 31 olacak :D

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Gökhan da 30 yaşında hatta 31 olacak :D
güzel yerden girmişsin topal bence bize hiç uymaz yaşında çok bir şey yok defansif olarak çok iyi adam necip veliden 2 tık iyidir ama btb hiç değil o yüzden kalsın caner olur gönül olur ama orta sahalarına hiç bulaşmayalım bence :D
[ Son Düzenleme: 09 Ekim 2015, 14:34:57 Mehmet Ali C. ]

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Bu sene cenk tosun ve oguzhanin da degerleri oldukca artacaktir sene sonunda
artar cenk,oğuzhan,törenin değerleri artar cenk ve ozi 10 m bandına törede 20 milyon bandını zorlar hatta geçebilir bile

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

yuh sözleşmesi biten toramanla sözleşmesi mi uzatıldı üstelik futbolu bıraktı bu adam :alala:

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

yuh sözleşmesi biten toramanla sözleşmesi mi uzatıldı üstelik futbolu bıraktı bu adam :alala:
öyle olmuş kapa karşılıklı anlaşarak sözleşmenin feshedildiği bildirirmiş.