Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7254006 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimdışı aa1903

2007 şampiyonlar ligi finalindeki liverpool kadrosuna baktım. kadronun geneli uefa kupası için bile yetersiz ama bir bölgesi hariç, orta saha.

orta sahada mascherano, xabi alonso ve gerrard oynuyor. güçlü orta saha, santraforunda kuyt; kanatlarında pennant ve zenden olan takıma şampiyonlar ligi finali oynatıyor.

orta saha quaresma gibi adamlara emanet edilemeyecek kadar ciddi bir bölge. orta sahası hem nitelik hem de nicelik olarak bu kadar eksik olan bir takım başarısızlığa mahkumdur bana göre.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 22 Eylül 2015, 03:34:48
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Sorun zaten iki tane hücumcu ile çıkması değil, yanlış oyuncularla çıkması. Yarın aynı sistemi Oğuzhan - Sosa ile denesin, puan kaybetsek de sesimi çıkarmam, doğru oyuncular çünkü. Hatta Tolgay iyileşince Sosa - Oğuzhan - Tolgay yapsın göbeği ama Quaresma'dan 10 numara, kondisyon olarak bitik Sosa'dan merkez orta saha yaratmaya çalışmasın.

Neyse, dediğin gibi bir daha deneyeceğini sanmıyorum ben de. Quaresma için bu takımdaki en ideal rol sağ önde Töre'nin yedeği olmak. Diğer bütün mevkilerde takımın oyununu bozuyor çünkü.

O zaman söylenen doğruysa Quaresma ilk geldiğinde 5. ayda 21 milyon euro teklif vardı City'den. Demirören stada girebilmek için satmadı, satamadı. Orada onun da bizim de hayatımız kaydı sanırım :D

Oğuzhan Sosa zaten tuttu onu biliyor artık. Ama koca sezon Oğuzhan ve Sosa'nın üstüne binemez illa ki sakatlık olacak bu hafta olduğu gibi. O yüzden de denedi Kadroda derinliği böyle yaratabilir miyim diye.

Acı şekilde anladık olmayacağını 1 puan kardır diyelim. Dediğin gibi en büyük hata aslında kondisyonu bitik Sosa'yı box to box kullanmak oldu. Maç öncesi 55 dakika çıkarabilir mi diyorduk 20 dakika çıkaramadı.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı mellfred

necipin sorunu yetenek olmadı hiç bi zaman bana kalırsa veliden yeteneklidir necip ama oyun görüşü pozisyon bilgisi 0 arkadan biri çıkar diye korkudan arkası dönük pas almayan bi adam necip kime pas atarsa geri koşar pası attığı kişiye doğru ki sırtı dönük pas almasın bunu fotoğraflı anlatmak gerekir ama defanstan seti kurarken necipin durduğu yerlere bakın bir maç, 16 yaşında a takıma çıkan biri bu kadar oyun görüşünden aciz olamaz.
güzel gözlem  :ok:

Çevrimdışı Necmi

Bugünkü puan kaybından sonra tek düşündüğüm derbi. Derbi herşeyi çözer  :bandit:
ne farkediyor derbi nedir kaybettiğin 3 puandır derbide kazansan kazanacağın 3 puandır
sizin mantıkla derbiler altı puan oluyor ya işte rakibinin kazandığı hafta sen kaybedersen gene 6 puan olur
yani değişen bir şey yok çıkartın kafanızdan artık şu derbi fobisini çok mantıksız bir şey ben bütün maçlarımı kazanayımda kalsın dört derbi kaybedeyim
her maçın karşılığı 3 puandır kaybedeceğinde 3 puan olur
siz kendinizi kandırıyorsunuz bu teoriyi haklı çıkartan tek şey içinizdeki korku buda Renklileri bizden büyük gördüğünüz için oluyor
siz zaten beyin olarak küçülmüşsünüz yeneceğiz işte diyeceksiniz biz onlardan büyüğüz  :D
yok öyle bir şey nasıl anadolu takımı gelip bizi yendiğinde bizden büyük olmazsa bizde yenersek büyük olmuyoruz yenilirsekte küçük olmuyoruz
büyüklük başka bir şey bir maçla kazanılmaz şampiyonlukta öyle bir maçla şampiyon olamazsın bunun için 34 maç yapman gerekiyor ve
hepsinden alınması gereken 3 puan var ne yani ts yi yenseydim gençleri yenseydimde fenere yenilseydim 6. hafta sonunda 15 puanım olurdu fenere yenilince
şimdi feneri yensemde 13 puanım olacak yemişim derbiyi hangisinden daha zararlı çıkıyorum

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 22 Eylül 2015, 03:49:53
  • Beşiktaş / Bodrum
ne farkediyor derbi nedir kaybettiğin 3 puandır derbide kazansan kazanacağın 3 puandır
sizin mantıkla derbiler altı puan oluyor ya işte rakibinin kazandığı hafta sen kaybedersen gene 6 puan olur
yani değişen bir şey yok çıkartın kafanızdan artık şu derbi fobisini çok mantıksız bir şey ben bütün maçlarımı kazanayımda kalsın dört derbi kaybedeyim
her maçın karşılığı 3 puandır kaybedeceğinde 3 puan olur
siz kendinizi kandırıyorsunuz bu teoriyi haklı çıkartan tek şey içinizdeki korku buda Renklileri bizden büyük gördüğünüz için oluyor
siz zaten beyin olarak küçülmüşsünüz yeneceğiz işte diyeceksiniz biz onlardan büyüğüz  :D
yok öyle bir şey nasıl anadolu takımı gelip bizi yendiğinde bizden büyük olmazsa bizde yenersek büyük olmuyoruz yenilirsekte küçük olmuyoruz
büyüklük başka bir şey bir maçla kazanılmaz şampiyonlukta öyle bir maçla şampiyon olamazsın bunun için 34 maç yapman gerekiyor ve
hepsinden alınması gereken 3 puan var ne yani ts yi yenseydim gençleri yenseydimde fenere yenilseydim 6. hafta sonunda 15 puanım olurdu fenere yenilince
şimdi feneri yensemde 13 puanım olacak yemişim derbiyi hangisinden daha zararlı çıkıyorum

Hep tek yönlü bakıyorsun @Necmi abi :D

Sen dediğin gibi yapsaydın sende 15 olurdu evet.

Ama Fener tüm maçları kazanırsa 18 oluyor. Senin 3 puan önünde oluyor.

Lakin sen Trabzon'a yenilip kalan maçları Fener dahil kazanırsan sen yine 15 oluyorken Fener'i 15'te tutuyorsun. Puanlar eşit. Bak iki durum var birinde geridesin birinde eşit.

Senin ısrarla atladığın kısım sen 3 alırken rakibinin 3 kaybetmesi. Bu yüzden 6 puandır futbolda 2 artı 2 4 etmez her zaman :D
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Necmi

Katılıyorum ama bir kısma kadar.

Şenol Güneş bugün şunu düşündü. Bu ligde Gençlerbirliği gibi ortasahası boş takımlar var. Bunlara Necip ile çıkarsan biraz zorlanırsın ama yenersin.

Ama iki tane hücumcu ile çıkarsam ne olur? Maçı 15 dakikada koparıp rahatlayabilir miyim? Jaja-Colman-Selçuk ortasahasıyla yaptığımı yapabilir miyim?

Denedi ancak Quaresma büyük hayal kırıklığı yarattı. Olmadı. Göreceğiz zaten bir daha da denemeyecek bu son atımlıktı.
hadi canım bunu trabzondada denedi skenderbaudada denedi olmayacağını anlaması için daha kaç defa deneyecek
ligin başından beri oynadığı her maçta deniyor quaresma ne zaman kendi mevkiğinde oynadı her oynadığı maç forvet arkası
asla kötü niyetli oynadığını söylemiyorum ama quaresma o mevkide olmaz bunu hiç maç yapmadan söylerdim ben görebiliyorsam
bunu Beşiktaşın hocası da görecek yeminle serdarı getir orda oynat Quaresmadan daha verimli olmazsa gel istediğini söyle
onuda geçtim yedek kalecimizi oynat yeminle daha iyi oynar adam en azından pas vermeyi biliyor en azından kaleci içine işlemiştir
6 saniyeden fazla top tutmaz :D pozisyon ezmez

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 22 Eylül 2015, 03:56:18
  • Beşiktaş / Bodrum
hadi canım bunu trabzondada denedi skenderbaudada denedi olmayacağını anlaması için daha kaç defa deneyecek
ligin başından beri oynadığı her maçta deniyor quaresma ne zaman kendi mevkiğinde oynadı her oynadığı maç forvet arkası
asla kötü niyetli oynadığını söylemiyorum ama quaresma o mevkide olmaz bunu hiç maç yapmadan söylerdim ben görebiliyorsam
bunu Beşiktaşın hocası da görecek yeminle serdarı getir orda oynat Quaresmadan daha verimli olmazsa gel istediğini söyle
onuda geçtim yedek kalecimizi oynat yeminle daha iyi oynar adam en azından pas vermeyi biliyor en azından kaleci içine işlemiştir
6 saniyeden fazla top tutmaz :D pozisyon ezmez

@Necmi abi adamı yedek yapacak buralarda denemezse. Adamın reaksiyonu ne olacak merak konusu. Kabullense ala, ama sorun çıkarırsa iş kadro dışı kalmaya kadar gidecek bu kez.

Artık biliyor çünkü Olcay Töre varken kanatta oynayamaz. Şimdi biliyor ki 10 numara da oynayamaz.

E yer kalmadı sol bek yaparız belki  :kop:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Necmi

Hep tek yönlü bakıyorsun @Necmi abi :D

Sen dediğin gibi yapsaydın sende 15 olurdu evet.

Ama Fener tüm maçları kazanırsa 18 oluyor. Senin 3 puan önünde oluyor.

Lakin sen Trabzon'a yenilip kalan maçları Fener dahil kazanırsan sen yine 15 oluyorken Fener'i 15'te tutuyorsun. Puanlar eşit. Bak iki durum var birinde geridesin birinde eşit.

Senin ısrarla atladığın kısım sen 3 alırken rakibinin 3 kaybetmesi. Bu yüzden 6 puandır futbolda 2 artı 2 4 etmez her zaman :D
ben mışlarla konuşmuyorum @Çağrı bu şekilde milyon tane seçenek yaratırsın ortada bir gerçek var puanlar orda duruyor
sana soruyorum trabzon ve gençler maçlarını kazansaydın ve fenere kaybetseydin şu şartlarda istermiydin istemezmiydin bunu söyle bana
işte önümüzdeki tek gerçek bu tek yönlü bakmıyorum ortada bir gerçek var ve bu gerçek üzerinden sana tercih sunuyorum mışlarla mişlerle
konuşmuyorum giden 5 puanımı gelecek 3 puanımı istersin hangisi senin menfaatine bunun çok taraflı düşünme durumu yokki açık ve net
işte derbinin önemi bu kadar siz kitlenmişiniz tek taraflı bakıyorsunuz olaya sen ve rakibin aynı takımlarla maç yapıyor rakibinin kazandığı her maçı kazanmak zorundasın
kaybettiği ne kadar maç varsa senin o maçları kazanman sana şampiyonluk yolu açar sizin haklı olduğunuz tek nokta rakibini yen demoralize et
sende moral kazan diğerlerinin üzerindede baskı unsuru oluştur yani derbi kazanmanın psikolojik önemi var ama kağıt üzerinde diğer maçlar gibi bir maç

Çevrimdışı Gökhan Güvenç

O değil de Haber1903 yorumlarında bile 10 mesajdan 8'inde Quaresma'nın eleştirildiğini gördüm ya, şimdi umutlandım biraz gelecek adına.
Be the change you want to see in the world. 🦅

Çevrimdışı Necmi

@Necmi abi adamı yedek yapacak buralarda denemezse. Adamın reaksiyonu ne olacak merak konusu. Kabullense ala, ama sorun çıkarırsa iş kadro dışı kalmaya kadar gidecek bu kez.

Artık biliyor çünkü Olcay Töre varken kanatta oynayamaz. Şimdi biliyor ki 10 numara da oynayamaz.

E yer kalmadı sol bek yaparız belki  :kop:
:ssss: denemek lazım illaki takımda bir yer bulacaksak 9 tane denenecek yer var ne olurki en fazla 9 maçta puan kaybederiz
adam 32 yaşında bari dönsün geçmişinde oynadığı maçlara baksın hiç birinin aklına gelmemiş herhalde orda burda denemek
şimdi bizim işimiz gücümüz kalmadı adama ye bulmaya çalışıyoruz valla kimse kasmasın bu bombayı eline alan yönetimdir
ve onların elinde patlayacak bunu göremeyecek kadar kördüyseler bırak patlasın şimdi ıkınırlar oynatmak için ellerinde quaresma patlamasın derken
başka şeyleri patlatıyorlar ben şenol hocanın yerine olsam oynatmam bak burda eleştiriyoruz adamın ne günahı var
Quaresma bir hataysa o hatayı yapan ceremesini çeksin oynatmasın bu kadar basit ne yani 5 hafta oldu tek bir olumlu haraketi yok
buda yetmiyor bütün takımı bozuyor bir maç kazandıracak diye 5 hafta dahamı geçsin şimdi tutar bir gol atar maç kazandırır
o zamanda bak derler haklı çıktık quaresma maçı aldı ama gidenleri kimse görmez o zaman evet Şenol hoca quaresmaya bu şansları verdiği
sürece giden her puandan benim gözümde sorumlu olacak.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 22 Eylül 2015, 04:15:17
  • Beşiktaş / Bodrum
ben mışlarla konuşmuyorum @Çağrı bu şekilde milyon tane seçenek yaratırsın ortada bir gerçek var puanlar orda duruyor
sana soruyorum trabzon ve gençler maçlarını kazansaydın ve fenere kaybetseydin şu şartlarda istermiydin istemezmiydin bunu söyle bana
işte önümüzdeki tek gerçek bu tek yönlü bakmıyorum ortada bir gerçek var ve bu gerçek üzerinden sana tercih sunuyorum mışlarla mişlerle
konuşmuyorum giden 5 puanımı gelecek 3 puanımı istersin hangisi senin menfaatine bunun çok taraflı düşünme durumu yokki açık ve net
işte derbinin önemi bu kadar siz kitlenmişiniz tek taraflı bakıyorsunuz olaya sen ve rakibin aynı takımlarla maç yapıyor rakibinin kazandığı her maçı kazanmak zorundasın
kaybettiği ne kadar maç varsa senin o maçları kazanman sana şampiyonluk yolu açar sizin haklı olduğunuz tek nokta rakibini yen demoralize et
sende moral kazan diğerlerinin üzerindede baskı unsuru oluştur yani derbi kazanmanın psikolojik önemi var ama kağıt üzerinde diğer maçlar gibi bir maç

@Necmi abi o işin psikolojik boyutu ben sana başka bir şeyden bahsediyorum

Şuan giden 5 puanı alsam ben 15 oluyorum. Fener de beni yeniyor 16 oluyor 1 puan önümde oluyor.

Gelecek olan 3'ü üstersem ben 13 oluyorum Fener de 13 oluyor eşit oluyoruz.  O Yüzden gelecek olan 3'ü isterim Bak senin dediğin örnekte bile 1 puan kardayım kendi örneğinle çeliştin aslında  :kop: :kop:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 22 Eylül 2015, 04:22:30
  • Beşiktaş / Bodrum
:ssss: denemek lazım illaki takımda bir yer bulacaksak 9 tane denenecek yer var ne olurki en fazla 9 maçta puan kaybederiz
adam 32 yaşında bari dönsün geçmişinde oynadığı maçlara baksın hiç birinin aklına gelmemiş herhalde orda burda denemek
şimdi bizim işimiz gücümüz kalmadı adama ye bulmaya çalışıyoruz valla kimse kasmasın bu bombayı eline alan yönetimdir
ve onların elinde patlayacak bunu göremeyecek kadar kördüyseler bırak patlasın şimdi ıkınırlar oynatmak için ellerinde quaresma patlamasın derken
başka şeyleri patlatıyorlar ben şenol hocanın yerine olsam oynatmam bak burda eleştiriyoruz adamın ne günahı var
Quaresma bir hataysa o hatayı yapan ceremesini çeksin oynatmasın bu kadar basit ne yani 5 hafta oldu tek bir olumlu haraketi yok
buda yetmiyor bütün takımı bozuyor bir maç kazandıracak diye 5 hafta dahamı geçsin şimdi tutar bir gol atar maç kazandırır
o zamanda bak derler haklı çıktık quaresma maçı aldı ama gidenleri kimse görmez o zaman evet Şenol hoca quaresmaya bu şansları verdiği
sürece giden her puandan benim gözümde sorumlu olacak.

Ben de öyle diyorum ama adam elinden geleni yapıyor kazanmak için. Ama sanırım o da bu maçtan sonra pes eder artık.

Quaresma'ya yer açma çabasının faturası 5 puan. Bundan sonra bombayı atar üstünden. Herkese ders olur umarım.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Necmi

@Necmi abi o işin psikolojik boyutu ben sana başka bir şeyden bahsediyorum

Şuan giden 5 puanı alsam ben 15 oluyorum. Fener de beni yeniyor 16 oluyor 1 puan önümde oluyor.

Gelecek olan 3'ü üstersem ben 13 oluyorum Fener de 13 oluyor eşit oluyoruz.  O Yüzden gelecek olan 3'ü isterim Bak senin dediğin örnekte bile 1 puan kardayım kendi örneğinle çeliştin aslında  :kop: :kop:
aslında kendimle çelişmedim bu aradaki fark benden kaynaklanmıyor demekki diğer maçlarda rakibim benden fazla puan toplamış ben orda
ne dedim rakibinin kazandığı maçları kazanacaksın kaybettiklerinide mümkün olduğu kadarıyla kazanmaya bakacaksınsiz bir maç üzerinden konuşuyorsunuz
şimdi fener trabzonla oynar ve kazanırsa benim alamadığım puanı alacak sizin dediğiniz gibi alamadığım her puanı alması 6 puanlık farktır bunun derbi olması bir şey değiştirmez tek değiştirdiği iki maçta olan bir maçta olur ama işin totelinde iki maçta veye bir maçta olması bir durum değişikliği yaratmaz sizin dediğiniz derbi önemi tek bir şekilde vardır oda her iki takım bütün maçlarını kazanırsa kendi yaptıkları maçlar önemli olur ama 32 adet değişken varken derbi kazanan şampiyon olur demek abesdir.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 22 Eylül 2015, 04:33:23
  • Beşiktaş / Bodrum
aslında kendimle çelişmedim bu aradaki fark benden kaynaklanmıyor demekki diğer maçlarda rakibim benden fazla puan toplamış ben orda
ne dedim rakibinin kazandığı maçları kazanacaksın kaybettiklerinide mümkün olduğu kadarıyla kazanmaya bakacaksınsiz bir maç üzerinden konuşuyorsunuz
şimdi fener trabzonla oynar ve kazanırsa benim alamadığım puanı alacak sizin dediğiniz gibi alamadığım her puanı alması 6 puanlık farktır bunun derbi olması bir şey değiştirmez tek değiştirdiği iki maçta olan bir maçta olur ama işin totelinde iki maçta veye bir maçta olması bir durum değişikliği yaratmaz sizin dediğiniz derbi önemi tek bir şekilde vardır oda her iki takım bütün maçlarını kazanırsa kendi yaptıkları maçlar önemli olur ama 32 adet değişken varken derbi kazanan şampiyon olur demek abesdir.

Heh işte zaten 3 gündür bunu anlatmaya çalışıyoruz ya abi sana :D

2 maçlık iş bir maçta oluyor. Derbilere bu yüzde 6 puanlık maç diyorlar diye. Yoksa realitede biz de biliyoruz 3 olduğunu.

Derbi kazanan şampiyon olur denemez zaten o La liga'da olur çünkü puan kaybı minimal. Ama şöyle de bir gerçek var geçen sene puan durumu

Gs 77

Fb 74

Beşiktaş 69

Sadece kendi sahamızdaki derbileri kazansak

Beşiktaş 75

Gs 74

Fb 71

Yani kaybettiğin derbiler sana şampiyonluğa mal olmuş. Derbileri yine aynı şekilde kaybedip yine de şampiyon olmak için

9 puan fazla alman gerekecekti. Yani 3 galibiyet fazladan. Bu yüzden her türlü 6 puanlık maç.

Mutlaka kazanmamız gerek sene sonu hesap yine böyle olacak yoksa göreceğiz.
[ Son Düzenleme: 22 Eylül 2015, 04:34:58 Çağrı ]
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Necmi

Ben de öyle diyorum ama adam elinden geleni yapıyor kazanmak için. Ama sanırım o da bu maçtan sonra pes eder artık.

Quaresma'ya yer açma çabasının faturası 5 puan. Bundan sonra bombayı atar üstünden. Herkese ders olur umarım.
aslında bana garip gelende seçim için hamle yaptı denmesi şimdi bakıyorum burdaki bütün kongre üyeleri quaresma transferine karşı
oldu tabi tanıdıklarım herkes adına konuşmayayım şimdi quaresmayı isteyen 17 yaşındaki çocuklar kongrede oy kullanmıyorki
aralarında yetişkinlerde var ama çoğunluğu ergen
bence yönetimin quaresma hamlesi oy kazandırmaz kaybettirir.bilinen bir gerçek var Beşiktaş kongresi sokaktaki taraftar gibi düşünmez
illaki kongredende isteyen olacak ama kaybettiği oy kazandığından fazla olacak bu quaresma konusunda benim koltuk kaygım olsa
böyle riskli bir hamleyi yapmam. Kaygım olmasa zaten böyle bir hamleyi hiç yapmam bunların gerçekten hangi akla hizmet böyle bir transfer
yaptıklarını bulamıyorum ne yani bir quaresma getirerek sana muhalif olan taraftarı yanınamı çekeceksin bunun ufacık bir ihtimali bile
olduğunu düşünüyorlarsa ne diyeyim
ben daha dany transferini sindiremedim :bandit: sanırım yönetim bazen eror veriyor Şenol güneş içinde bir çift lafım var madem oyuncu kazanmak istiyorsun
şu milosevic "adını hatırlamakta zorlanıyorum" ve pedroyu kazanmayı dene ne bu quaresma ısrarı hemde bir sürü alternatifimiz olan bir mevkii oyuncusu
ama kulübende stoper yokken bana onların 18 kişilik kadroya neden alınmadığını bir kere bile olsun neden denenmediğini kimse anlatamaz.
Şenol hoca oyuncu yetiştiriyormuş be kardeşim bana 32 yaşındaki oyuncuyu kazandırsan ne olur gencecik oyuncuları tribüne yollarken
denememişsinki çocukları neden harcıyorsun biz lig başladığından beri yedek stopersiz kulübe yapıyoruz yönetime bir şey anlatmak istiyorsan
bu Beşiktaşın üzerinden olmaz

Çevrimdışı Necmi

Heh işte zaten 3 gündür bunu anlatmaya çalışıyoruz ya abi sana :D

2 maçlık iş bir maçta oluyor. Derbilere bu yüzde 6 puanlık maç diyorlar diye. Yoksa realitede biz de biliyoruz 3 olduğunu.

Derbi kazanan şampiyon olur denemez zaten o La liga'da olur çünkü puan kaybı minimal. Ama şöyle de bir gerçek var geçen sene puan durumu

Gs 77

Fb 74

Beşiktaş 69

Sadece kendi sahamızdaki derbileri kazansak

Beşiktaş 75

Gs 74

Fb 71

Yani kaybettiğin derbiler sana şampiyonluğa mal olmuş. Derbileri yine aynı şekilde kaybedip yine de şampiyon olmak için

9 puan fazla alman gerekecekti. Yani 3 galibiyet fazladan. Bu yüzden her türlü 6 puanlık maç.

Mutlaka kazanmamız gerek sene sonu hesap yine böyle olacak yoksa göreceğiz.
sana şampiyonluğa mal olan kazanman gereken küçük maçları kazanamamak oldu
kazan o maçları şampiyon ol önce kazanman gerekeni kazan derbilerde işin cilası olsun
eskişehiri yeneme kayseriyi yeneme akhisarı yeneme balıkesiri yeneme ondan sonrada derbileri kazanamadık şampiyonluk gitti
de hadi canım sende sen bu maçları al puanın 81 olsun boş ver derbi kazanma şimdi balıkesirimi yenmek daha kolay fenerimi yenmek
önce koy cebine balıkesirden 3 puan sonra konuş geçen seneki şampiyonluk kaybetmememiz gereken puanları kaybetmemizden gitti.
sanki o maçları kaybetmemiz normalmiş gibi konuşuyorsunuz ya sizide anlamıyorum şimdi gençlere 2 puan kaybettik işte şampiyonluk
giderse bu saçma puanları kaybettiğimiz için gider baskı kurulacaksa bunlar için kurulmalı sen küçük maçları al puan açılsın derbi maçlarada
bunun rahatlığıyla çık bırak rakibin sıkıntı yapsın geçen sene liverpoolü eledik vay büyük iş yaptık gittik sonra sıradan takıma elendik eee
ne işe yaradı bizim liverpoolü elememiz ego tatmininden başka derbilerde böyledir sadece kazanırsın egon tatmin olur onların reelde
anlam ifade edebilmesi için küçük maçları kazanman gerekir yoksa ego tatmininden ileri gidemez.

Çevrimdışı Togay_1981

Derbi olayının psikolojik boyutunu atlamamak gerek. Matematiksel olarak tabelaya yazılan 3  puan gibi gözükse de bu maçların adı derbi ise kazanacaksın.Bu maçları taraftar istiyor. Taraftar da olaya matematiksel bakmaz feneri cimbomu yenmek ister.

Derbileri kazanmayalım geri kalan hepsinin kazanıp şampiyon olalım hikayesi bize daha doğrusu derbi kazanmayı beceremeyenlere ve dolayısı ile bu işten umudu kalmayanlara aittir.Ben hiçbir FB'li den , GS'li den böyle bir şey duymadım. Onlar matematik bilmiyor mu ? Ya da onlar derbi kazandımı 6 bize 3 puan mı veriyorlar ? Hadi öyle derbi kazanmayalım geri kalanları alalım desek zaten onu da beceremiyoruz. Ne kadro derinliğimiz ne de yönetim anlayışımız buna müsait değil. Bir yönetim anlayışımız var mı o da kesin değil zaten.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Derbi olayının psikolojik boyutunu atlamamak gerek. Matematiksel olarak tabelaya yazılan 3  puan gibi gözükse de bu maçların adı derbi ise kazanacaksın.Bu maçları taraftar istiyor. Taraftar da olaya matematiksel bakmaz feneri cimbomu yenmek ister.

Derbileri kazanmayalım geri kalan hepsinin kazanıp şampiyon olalım hikayesi bize daha doğrusu derbi kazanmayı beceremeyenlere ve dolayısı ile bu işten umudu kalmayanlara aittir.Ben hiçbir FB'li den , GS'li den böyle bir şey duymadım. Onlar matematik bilmiyor mu ? Ya da onlar derbi kazandımı 6 bize 3 puan mı veriyorlar ? Hadi öyle derbi kazanmayalım geri kalanları alalım desek zaten onu da beceremiyoruz. Ne kadro derinliğimiz ne de yönetim anlayışımız buna müsait değil. Bir yönetim anlayışımız var mı o da kesin değil zaten.
Aynen öyle. Derbi kazanmayı istemek bile eziklik olarak görülüyor ki bu dahada acı. Dünyada derbi kavramı zaten öylesine çıktı hiç bir önemi yok derbilerin :)  Hadi şampiyonluğa oynamayan iki takım olursun şehir derbisinde kazanır kaybedersin bu ayrı ama senin kaybettiğin takım şampiyonluk yarışı yaptığın takım ama biz halen bunu anlayamıyoruz anlamak istemiyoruz.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Tuncay Heliya Sîa

Şu an derbiyi kaybedersek 6 puan geriye düşüyoruz. Kazanırsak eşit puanla zirve ortağı oluyoruz. 6 puanlık oynama var derbiyi kazanmak demek normal bir haftada sen bir anadolu takımını yenerken fenerin anadolu takımına yenilmesi ile eşdeğer, 2 maça bağlı olan sonucu tek maçta halletmek.

Çevrimdışı talha

Kimse kusura bakmasın.

Şenol hoca gelirke gelmesini istemedim trasnferde etkinliğinin sıfır olmasından tutta Avrupa'da tecrübesinin olmamasına kadar.

Ama Şenol hocayı yedirmem.

Sen adama al bu Necip 7 yıl boyunca kimse yararlanamadı ama sen yararlanacaksın çünkü seni bu yüzden getirdik dedirtmem. 7 yıldır arpa boy yol almamış adamdan Xabi çıkmaz.

Birşey beklemeyin boşuna Necip'in olacağı budur.

Adam deniyor denemekten başka bir şansı mı var? Hadi Atiba var. Atiba sakatlanınca kim oynayacak? Necip mi? Oğuzhan kart cezalısı düştüğünde? Bunların aynı anda olmayacağı malum mu?

Bu şekilde koskoca bir lig haftada 3 maçlık serüven devam eder mi? Adam elbette deneyecek. Ama iyi oldu bu. Herkes kafasına göre orta sahaya adam eviriyordu. Şenol hoca yapınca mı suçlu oldu? Yeri geldi Olcay'I koydunuz yeri geldi Rhodo yeri geldi Motta. Adam Sosa'yı koydu diye kıyamet mi koptu? Hadi oynasaydık o kadar önemli değildi de?.

Veli Aralık'ta döneceği açıklandı. Şimdi heryerde bas bas Ekim'de dönecek Veli diyenler bu açıklamanın kefaretini ödeyecek mi?

Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı yedic

Quarizma nin  2 yillik sozlesmesi var ama bu kafayla ve oyunla sonunu gorebilecekmi cok merak ediyorum. Ayni mevzu olarak 2. kez Taraftar gaziyla gelen Nouma'nin sonu hic hayirli olmamisti.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Gomez tek maç oynadı yine yatışlarda. Bu gibi kritik maçlarda sahneye çıkmayacaksa ne zaman çıkacak? Fener maçında da sahneye çıkmazsa bizi çok zor günler bekliyor.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Takımda kritik maçlarda sahneye çıkıp maç kazandıracak oyuncu gördüğüm kadarıyla maalesef yok. Bunun uzun senelerdir sıkıntısını çekiyoruz ve çekmeye devam edeceğiz takım oyunuyla bir yere kadar gelebiliyorsun başa baş giden veya zorlandığın maçlarda şapkadan tavşan çıkartacak bir tane bile adamımız yok maalesef.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Deniz

Quaresmanin yeri bundan sonra yedek kulubesi.yeteneksiz ,calin atmayi bilmeyen,sut atmayi bilmeyen Olcayi quaresmaya 10 kere tercih ederim.en azindan olcay takimi oyundan dusurmuyor topunu kovaliyor iyi niyetle oynuyor.yeteneginin izin verdigi ölçüde birseyler yapmaya calisiyor.

Ben olcayi 70 dk oynatir son 20 dk rakibi yorduktan sonra quaresmayi alirim.hamle oyuncusu olarak ise yarayacaktir ama quaresmadan ilk 11 oyuncusu olmaz.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Deniz

Derbide karmasik futbola gerek yok.
Hak edene vereceksin formayi ,sonuc bekleyeceksin.
Quaresma Tosic Gomez out Necip(kerim) İsmail Cenk tosun in.buna ragmen yine sonuc alamazsak kadro yetersizligi faktoru iyice kendini belli etmis olacak ona da yapacak birsey yok devre arasina kadar idare etmek zorundayiz.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba