enes ünal'ın ntvspor'daki röportajnı dinledim, fourfourtwo'daki yazısını okudum. yahu beatles dinleyen, in bruges'u izleyip hayran kalan türk futbolcusu mu olur? 
yorumcu diye geçinen koca koca adamların türk futbolu üzerine saatlerce konuşup da anlatmayı beceremedikleri eksiklikleri 5 dakikada özetlemiş.
helal olsun, yolu açık olsun. böyle sporcular çok zor yetişiyor. umarım bir gün beşiktaş'a yolu düşer.
Mübalağa ediyorsun. In Bruges ve Beatles fena tercihler değil lakin Persona, Citizen Kane, Dogville izlesin. Kafka, Hemingway, Dostoyevski, Murakami, Orwell hatta ne bileyim Sabahattin Ali vesaire okusun. Zira görüyorum Elif Şafak ve bilumum vasat yazarı okuyup kültürleniyorum filan demişti.

Söyledikleri çok doğru fakat vücudunun çatısı yetersiz. O fizik kondisyon ile Belçika'da yapamaz. Altyapıların halini çalıştığım için çok iyi biliyorum; kesinlikle haklı ama kendisi ne kadar çalışıyor? Mesela hızını arttırmak, dönüşlerini çabuklaştırmak, vuruş becerisini geliştirmek için ne kadar çalışıyor? Koordinasyon, kuvvet ve kondisyon konusunda yaşıtlarının gerisinde mesela...
Şu yüzden söylüyorum. Sadece konuşurlarsa abileri Tolga Zengin gibi olurlar.
Bu arada Kasabian dinlesin; bende severim. Bilic'de oyuncularına dinletecekmiş.