Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu ile ilgili her şeyi bu başlıkta konuşabiliriz.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu  [Okunma sayısı 7257384 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2015/16 Sezonu

Çevrimiçi Necmi

@Hasan Tahsin abi tabi ki durmadan temcit pilavı gibi eleştirmeyeceğiz. Ben takıma da oyuncularımıza da en çok hocamıza da güveniyorum.

Ancak Trabzon maçında olduğu gibi eksiğe ve yapılmayan hamlelere bağlı kaybedilen maçlarda yine sonuna kadar eleştiririm.

Ben 14-21 yaşları arasındayken bu kulüpte Demirören hiç eleştirilmedi. Orman bir Demirören değildir ancak Demirören'den sonra kim gelirse gelsin bariz hata yapma şansı yoktur, yaptığında en sert şekilde eleştirilmelidir.

Ben o zamanki ergen aklımda nasıl olur da Bobo Nobre Holosko gibi kalibresi yüksek olmayan oyunculara 2.5 milyon eurolar verilir, Delgado gibi yarım adama nasıl bel bağlanır, Uğur İnceman nasıl Beşiktaş'ın ortasahası olur diye düşünürken tribünde herkes sus karışma bir bildiği vardır edebiyatı güdtü.

Geldiğimiz nokta ortadadır.

Orman kulübe çeki düzen verdi, düzene soktu, stadı yaptı ve ortalama bir kadro kurdu, sportif başarı elde edemedi. Bunları yaparken de borcu ikiye katladı.

Yani ne öyle abartılacak über bir performans gösterdi ne de kötü yönetti kulübü. İdare etti. Stat hamlesi büyük hamleydi, hala da öyle lakin stat yapılan her hatanın üstünü örtmez. Yapılan büyük hatalar sonucu özür diledi diye de bir başkan alkışlanmaz. Alkışlayanlar da kayıtsız şartsız  destek isteyen yazıyı yazan abimiz gibi bizim 2 üst nesilimizdir. Yanlıştır, hem de büyük yanlıştır. Bana Hibe ediyorum dediğinde Demirören'in alkışlanmasını hatırlatmıştır.
hadi leynnn
neyi alkışlıyoruz eleştirmemiz gerektiğindede eleştiriyoruz
sadece senin eleştirdiğin konularda ben eleştiriye gerek görmüyorsam
kalkıpta savunduğum anlamı çıkmaz bundan sezeri eleştiririm Eneramoyu eleştiririm
Dany i eleştiririm ama bunları sürekli koz kullanarak her daimde eleştirmem kardeşim yapılanı
görmüyormusunuz kaldıki hatalı transfer yapılır bunun için yerden yere vurulmaz bu söylediklerimide hatalı
transfer diye eleştirmiyorum bunlar düpedüz yanlış transfer çünkü bu transferleri tüm camia yapmayın diye bas bas bağırarak
ikaz etti o nedenlede buna hata denmez ben iyi niyet bile göremiyorum bu transferlerde ama bunuda
kalkıp her seferinde önlerine getirmem mesela ben Quaresma yı aldıkları için eleştirmem madem oynamaya
layık buluyordunuz neden zamanında gönderdiniz diye eleştiririm yok efendim o zaman pahalıydı lafı bana
safsata gelir Beşiktaş büyük kulüptür bir sözleşme imzaladıysa onun arkasında durur Sen bu şekilde tukaka oyuncu
gönderirsen sonrada gönderdiğin oyuncuya kurtarıcı diye tekrar sarılırsan evet ben bunu eleştiririm
kimsenin Beşiktaşı küçük düşürmeye hakkı yok Valdes olayındada aynı şeyler geçerli gerçekten adamı alıyoruz diyipde
MU dan bonservisini aldırdıysalar sonrada vaz geçtik dedilerse çok ayıp yapmışlar büyük kulübe bu tür davranışlar yakışmaz
ve hiç kimsenin Beşiktaşın itibarını bu şekilde düşürmeye hakkı yoktur. eleştirin ama bunları eleştirin yoksa sportif
başarı gelmedi diye bir eleştiri olmaz kardeşim en iyi kadroyu kursan bunun garantisi varmı sezon sonunda olacak bir durumun
şimdiden eleştirilmesinin nasıl bir mantığı var. ordaki yazı daha oynanmamış bir ligde şimdiden takımı 3. bile olamaz
damgası yapıştırılanlara yapılmış bir eleştiri Aslında tuhaf olanda bu stad yaptı tamam yaptı ama bunun içinde göklere çıkartmamak lazım
bu yönetimleri biz neden seçiyoruz taşın üstüne taş koysun diye elbette taktir edeceğiz ama benim gözümde okul harçlığını biriktirip
forma alan bin lira maaş alıpta bir aylık maaşını kombineye yatıran insanın yaptığından daha büyük bir özveri değil
stad yapılıyorsa bu Beşiktaşın parasıyla yapılıyor yani çeplerinden koyarak yapmıyorlar. Ama formayı ve kombineyi alan cebinden
veripte alıyor artık öyle bir duruma geldikki aslında görevlerini yapan kişileri sırf yapması gerekeni yaptığı için kahraman ilan ediyoruz
buda yanlış tamam iyi çalıştığı için taktir ederiz ama kötü yaptıklarınında üstünü örtmemeli kesinlikle taktir varsa eleştiride
var bizim sorunumuz bu kimisi sadece kötüye bakıyor kimiside sadece iyiye bakıyor bu sefer her iki tarafta yanlış yapmış oluyor
insanlarda bu konuda birbirlerini eleştirirken aslında kendileride aynı şeyi yapmış oluyor ters açıdan ben hep ne diyorum eleştiri eleştiri gibi
olmalı işte o zaman yapılış amacına uyar bütünün işleyişini doğru tahlil etmek gerekiyor eleştirinide bu bağlamda yapman lazım gelir
bu arada son trent de alt tarafı stad yapıyorlar mantığının işlenmesi ama buda çok yanlış bir şey bir projedir bu ve Beşiktaş tarihinin bu güne kadarki en
büyük projesidir ve Beşiktaşın bundan sonraki geleceğini çok ciddi derecede etkileyecektir bunu bu kadar basite indirgemek sadece
yönetime sallamak olmuyor bu projeyi Beşiktaş yapıyor yönetim değil ve bunun ceremesinide hepimiz ödüyoruz yönetime
laf sokacağım diye aslında direk Beşiktaş kulübünün yaptığı çok büyük bir projeyi kamuoyu karşısında sıradanlaştırıyorlar.
ve esas verdikleri zararda Beşiktaşa oluyor. bırakın başkanın yönetimin kim olduğunu Bu stadı Beşiktaş AŞ yapıyor.
daha insanlar eleştiri yapacağım derken bunun bile farkında değiller. evet karşı geliyorum gelmeyede devam edeceğim ben
Beşiktaşa zarar verecek hiç bir eleştiriye iyi bir gözle bakmam Stad Beşiktaşın geleceğidir ve bunu kullanarak hiç kimse
yönetime bel altı yapamaz Vodafone arena stadı kulüp içi siyasette kullanılacak bir malzeme değildir. @Çağrı

Çevrimiçi Necmi

sevmediğim birinin bi  konuşması vardı başarı başarı başarı bizim kriterimiz de bu olmalı şampiyonluk dışında her sonuç başarısızlık diyemeyiz ama yarışmacı takım olmalıyız ilk 2 ye ambargo koymalıyız
Hayır sportif anlamda şampiyonluk dışında her sonuç Beşiktaş için başarısızlıktır.
kesinliklede bunu böyle dillendirmeliyiz Tersi bir şeyi kabul etmek bile Beşiktaşın büyüklüğüne
gölge düşürür. 2. olduk bu başarı dediğin an hedef küçültürsün buda senin büyük takım söylemine kesinlikle
darbe vurur.

Çevrimiçi Necmi

zaytung bizle kafa bulmuş, acı acı gülümsedim. bütün sinir stresin sebebi bu işte. artık normalleşmekten, bıkkınlık getirecek seviyeye gelen istikrarlı başarısızlık. başarılı olacağımız konusunda her yıl belli seviyeye kadar umutlanıp hüsran yaşıyoruz. şimdi bunun üzerine stadın açılış tarihi krizi eklendi. sürekli beklenti, sürekli üzüntü.

ben o yüzden "üçüncü oluruz" diyenlere kızamıyorum. yeniden bir hüsran yaşayıp kendilerini üzmemek için yenilgiyi baştan kabul ediyorlar ve bunu bilinçli olarak yapmıyorlar. üçüncü oluruz geyiğinin mantıklı bir açıklaması yok. tamamen anlık duygu yoğunluğuyla atılan mesajlar.
bu ezikliktir karşı propagandanın senin üzerinde yarattığı yıpranmadır
büyük takımın taraftarıyım diyorsan gerektiğinde üzülmeyide göze alacaksın
birilerinin seni alkışlamasını bekleme zaten doğaya aykırı bu küçükler alkışlanır
afferin denir ama büyüklerden hep yetmez daha fazlası olmalı denir diyoruz hakemler
art niyetli şu şöyle bu böyle ama unutmayın zaten tepede olan aşağı çekilmeye uğraşılır
bizi aşağı çekmeye uğraştıklarına göre demekki tepede olan biziz. Kimse unutmasın
bizim şampiyonluklarımızı elimizden alabilirler ama büyüklüğümüzü elimizden alamazlar.

Çevrimiçi Necmi

İyi de bu kulübe bir daha haciz gelmeyecek diyen,bu kulübün kimseye borcu yok diyen bizzat başkan değil miydi?Bu lafların üzerine haciz gelmedi mi?
Feda diyelim ama hala sezer öztürk antrenmana çıkmadan 1.1 milyon € yu cebine koysun?Mustafa pektemek 4 senelik kontratla %30 zam alıp 20 milyon TL'ye sözleşme yenilesin?
Başkan 3 sene dedi ve o 3 sene doldu.Şimdi sayın başkanın sene sonunda şampiyonluk kupasıyla fotoğraf çektirme zamanı.Yoksa başka alternatiflere bırakmalı.@Çağrı nın da dediği gibi Beşiktaştaki tek namuslu insan Fikret Orman değil.Ben kendi adıma şampiyonluk bekliyorum.Öyle ya da böyle sene sonunda gelecek.Şampiyonluk hariç her sonuç başarısızlıktır.
hayır kardeşim o haciz değildi haksızlık etme gs kongre üyesinin Beşiktaşı yıpratmak için oynadığı bir oyundu
ödenmiş bir borcu bir gün gecikti diye getirmişlerdi. Haciz olayı farklı bir şey şu an ben sana haciz gönderirim
biliyormusun bunu elden borç verdim derim belgesiz işlem başlatırım mahkeme sana bir yazı gönderir ve sen bir
hafta içinde o yazıya itiraz etmezsen borcu kabul etmiş olursun ve evine haciz gelir. Bunu avukatlar daha iyi anlatır.
bende duyduğumda çok şaşırmıştım ama prosedür bu şekildeymiş. yani eve bir mahkeme kararı gelirse bu kadar
borcun var diye bunu gidip bir hafta dolmadan itiraz dilekçeni vermen gerekiyor. ondan sonra karşı taraf bu borcu kanıtlamak zorunda
itiraz dilekçeni vermezsen otomatik borcu kabul ediyorsun ve icra işlemi başlıyor.

Çevrimdışı MehmetRKıratlı

Bakın bunları söyleyin. Bunları biz de biliyoruz zaten bunlar doğru ve mantıklı.

Ama çıkıp da her şey planlı her şey güzel takım yeterli bilerek almadı ya da para yoktu vs demeyin. Anlamsız olan bu oluyor.

Parası olmayan adam, yeni gelecek oyuncunun yıllık maaşının dibe vurduracağını düşünen adam Persie'ye 5 milyon öneremez. Alternatif üretemeyenler ise seneye bile bu takımın alacağı oyuncular belli hiç diyemez.

Yapılamayana değil, söylemler ile alenen ortada olanların tutmayıp insanların aptal yerine konması sinir bozucu ve kabullenilemez olan.
Başkanın ağzından çıkmadı 5 milyon lafı.Sadece ilgilendiğimizi söyledi.Planlı olmasa alırlardı rastgele yetersiz bir adamı sonuçta transferse transfer...
Görüşülen isimlerin hep alternatifi vardı zaten üst üste şanssızlıklarla çoğu isim gelmedi ve zaman sıkıştı muhtemelen pazarlıklar da etkiledi bu durumu.Son anda Şenol Güneş veto edince istenmeyen birisini alıp milyonları abuk subuk adamlara bağlamak istemediler ki doğru da yaptılar.
Yarım sezon Eslem'i de katarsak orası idare edilir.Duruma göre devre arası birisi alınır.Muhtemelen alacakları isimleri şimdiden bitirmeye çalışacaklardır.

Çevrimdışı MehmetRKıratlı

İyi de bu kulübe bir daha haciz gelmeyecek diyen,bu kulübün kimseye borcu yok diyen bizzat başkan değil miydi?Bu lafların üzerine haciz gelmedi mi?
Feda diyelim ama hala sezer öztürk antrenmana çıkmadan 1.1 milyon € yu cebine koysun?Mustafa pektemek 4 senelik kontratla %30 zam alıp 20 milyon TL'ye sözleşme yenilesin?
Başkan 3 sene dedi ve o 3 sene doldu.Şimdi sayın başkanın sene sonunda şampiyonluk kupasıyla fotoğraf çektirme zamanı.Yoksa başka alternatiflere bırakmalı.@Çağrı nın da dediği gibi Beşiktaştaki tek namuslu insan Fikret Orman değil.Ben kendi adıma şampiyonluk bekliyorum.Öyle ya da böyle sene sonunda gelecek.Şampiyonluk hariç her sonuç başarısızlıktır.
Her klüpte hatalı transfer olur.Hiçbir başkan da aman şunu alayım da takıma faydasız olsun diye transfer yapmaz.Aziz yıldırımın onca yıldır aldığı en az 20-25 futbolcu sayılır isteneni verememiş.Hatta Fikret Orman diğer başkanlara göre bu konuda çok daha iyi.Sezer'i geçtim az bir umutla alındı olmadı ama Pektemek'i istemiyorsanız başkana değil YD'e kızacaksınız.Takıma ilk bulaştıran,milyonlar sayan o.
Pektemek ile sözleşme uzatılmasında yanlış olan nedir onu da anlamış değilim.Adam o zamanlar şampiyonluğa oynayan takımın 2.forvetiydi şans da buluyordu.Muhtemelen Bilic istedi uzatın diye.
Takım şampiyonluğa gidiyor,hoca istiyor, şans veriyor sözleşme uzatmayacaksın da ne yapacaksın?
Ersan için de Mustafa için de aynı durum söz konusu.

Çevrimiçi Necmi

Valla @Necmi abi bu nesil, disiplinsizlikten kırmızı kart görmüş oyuncuyu , "malzemecilerin üzerine işiyor " ,"onun futbol hayatını bitirecem " diyerek arkadasından hakaretlerle gönderilen bir oyuncuyu önce göndererek ,sonra 32 yaşında söylediği bütün lafları yutarak getiren yönemi savunan nesil kadar anlamsız olamaz herhalde bu neslin hareketleri.

Oyunculara hakaret eden,takımı aşağılayan mesajları yazanlar mesajı yazan sahibi bağlar ben burda 7 den 70 e bunu yapanı gördüm bu kişinin kendisi ile alakalı bir durum.yapılan yanlışı genellemek çok yanlış.

Çizgimiz olduğu konusunda son derece haklısın ama benim bildiğim bizim çizgimiz hiçbir taraftara hakaret etmeyen,onu ötekileştirmeyen ,saygılı ,gerçekçi yazıların yayınlanması.Ön libero transferi isteyen taraftara "fener transferi yüzünden bunlar böyle","yönetime sallayan adamlar " deyip ,olmayan "kadro bolluğundan oyuncu gönderiyoruz " tarzı şeyler yazmak bence bu çizgiye pek uymuyor.Ben bunları okurken kendi adıma rahatsız oldum.Burda yönetimi savunan birisi nasıl "yönetimin uşağı" olmuyorsa eleştiren insanlar da bu tarz laflar olmaz.
kardeşim nesil diyen ben değilimki sizsiniz. gençler diyince zaten otomatik olarak
üstlenmiş oluyorsunuz şimdi eleştirdiğin quaresma transferini o söylediğin nedenlerden eleştiren bir bendim
bana şimdi bunu söylemenin bir anlamı yok bunu zamanında söyleyecektin çünkü o eleştiriyi ben zamanında yaptım bu transfer yanlış derken
nedenlerinide yazdım. Bu transferde doğru olan tek şeyde Quaresmaya itibarının geri verilmesi oldu.
yani bir çok konuda yönetimi savunurken ben bu eleştiriyi yapabiliyorum. yani Nesil derken
aslında olayı bu şekilde görende bizim nesildi. sizin nesil o sırada guaresma karşılamakla
oley oley demekle meşguldü. bizim nesil doğru bazı şeyleri net savunuyor ama bunu günlük
dalgalanmaya göre yapmıyor şimdi bu kadar eleştiren siz bir kaleci bir stoper ve bir ortasaha alınsaydı
yanlış yönetim doğru yönetim olacaktı sizden tek bir eleştiri gelmeyecekti bumu yani doğruyu görmek
sizin doğrularınız ve yanlışlarınız anlık akışa göre değişiyor ben burda bir saat önce hakaret edip istifa çağrısı yapan bir saat sonra açıklanan
transferle çok yaşa diyip methiyeler düzen insanlar gördüm

Çevrimdışı can1903

Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı aa1903

bu ezikliktir karşı propagandanın senin üzerinde yarattığı yıpranmadır
büyük takımın taraftarıyım diyorsan gerektiğinde üzülmeyide göze alacaksın
birilerinin seni alkışlamasını bekleme zaten doğaya aykırı bu küçükler alkışlanır
afferin denir ama büyüklerden hep yetmez daha fazlası olmalı denir diyoruz hakemler
art niyetli şu şöyle bu böyle ama unutmayın zaten tepede olan aşağı çekilmeye uğraşılır
bizi aşağı çekmeye uğraştıklarına göre demekki tepede olan biziz. Kimse unutmasın
bizim şampiyonluklarımızı elimizden alabilirler ama büyüklüğümüzü elimizden alamazlar.

abi eziklikle veya karşı propaganda ile ne ilgisi var? zaytung'un haberini görünce, "üçüncü oluruzcular" geldi aklıma. zaytung'un bizi aşağı çekmeye çalıştığını düşünmüyorum. :D ortada bir gerçeklik var. birileri bize başarısızsınız demiyor, başarısız olduğumuz zaten ortada. sürekli başarısızlık karamsarlık getirir. "üçüncü oluruz" diyenler daha duygusallar bence. adamlara niye bu kadar duygusalsın, niye bu kadar karamsarsın diye kızmanın anlamı yok. robot değiliz, herkesin yapısı farklı. ben onu demek istedim. yoksa beşiktaş'ın istikrarlı bir başarı yakalayacağına dair inancım olmamasına rağmen veya kulübün çok kötü yönetildiğini düşünmeme rağmen, beşiktaş kesinlikle ilk ikiye giremez veya kesinlikle şampiyon olamaz demem ben kendi adıma.

beşiktaş'ın büyüklüğü, küçüklüğü beşiktaş'ı sevmemiz açısından önemsiz. beşiktaş amatör kümeye düşse ben yine beşiktaşlı kalırım. açıkçası beşiktaş'ı tutma sebebim de "büyük kulüp" olması değil. ama insan sevdiğinin başarılı olmasını ister, her ne olursa olsun onu sevmeye devam edecek olsa bile.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Birde işe şu pencereden bak olaya sahada disiplinsizlikten kırmızı görmüş bir oyuncuyu alkışlayan nesilsiniz
şimdi bu nesilin şampiyonluk görmek ne kadar hakkı benim hakkım diyorsan önce bazı oyuncuları takımın önüne
koymaman lazım evet eleştiri kabul etmeyin ama kalkın kendi oyuncularınıza küfredin çöp muamelesi yapın
aşağılayın sonrada kalkın şampiyonluk bekleyin madem nesil olarak savunmaya geçtiniz o zaman dönde bir
nesline bak sakın ben alkışlamadım deme burda savunmayı kendi adına değil neslin adına yapıyorsun ve
bu kadar tutarsız bir davranış içinde olan bir nesilde çok ciddiye alınmaz kimse eleştirmeyin demiyor sadece
küfür etmeyin diyor siz daha eleştirmenin ne olduğunu bilmiyorsunuzki küfür etmeniz engellendiğinde
eleştirmemize izin verilmiyor diye yaygara koparıyorsunuz kaldıki eleştiriyorsan eleştirilmeyide göze alacaksın
yoksa ben eleştireyim ama siz bana bir şey söylemeyin demek sadece komik olmaktır. Kaldıki sen burda yöneticisin
git çöpü karıştır bak bakalım silinmiş kaç eleştiri yazısı var orda silinenlerin hep küfür ve hakaret olduğunu göreceksin
ama siz bunları eleştirmek sanıyorsunuz Bence çok güzel bir yazı en azından size kendinizi sorgulattığına göre
amacına ulaştı. Yazının yanlış olduğunu söylemek bile okuyup sorgulamış olmak demektirki bu önemli bir durum
başka Beşiktaş forumlarını okumak istemiyorum nedenide resmen yazılanlardan miğdem bulanıyor ve siz kalkmışsınız bu miğde
bulandırıcı yazılara eleştiri diyorsunuz gene 3. olacağız yaaa demenin neresi eleştiri yada 3. bile olamayız yaa demek
nasıl eleştiri oluyor Eleştiri dediğin doğru konulara parmak basıp bunların neresinde hata yapıldığını izah etmek demektir
yoksa takımın diğer takımların karşısında aşağılamak eleştiri olmuyor biz bunlara gene izin vermeyeceğiz bunu eleştiri
sayanlar burda yazmasın ama düzgün izah edici yazılan her eleştiriyide zevkle okuyacağız değer bulduklarımızıda haber
sitesinde kullanacağız burda bir çizgimiz var haber portalımızda bu çizgiye uygun gidiyor @Deniz ama bu güne kadar
haber portalında kullanmaya değer bir eleştiri yazısıda görmedim
Deniz gayet net özetlemiş durumu, bugün senin neslin benim neslim zamanı değil zaman yapılan yanlışları eleştirme ve Beşiktaş'ı bu çukurdan çıkarma zamanı. Kimse kimseyi durduk yerde gömmüyor, 4 sene oldu ve halen elimizde somut bir şey yok sadece tutunduğumuz hayallerimiz var umutlarımız var fakat maalesef bunlar artık karın doyurmuyor. Ben uzun süredir bu forumda yazıyorum ve Fikret Orman bu kulübün başına gelirken de kendisini sonuna kadar destekledim çünkü hem dışarıdan hem çok yakınından tanıdığım insanlardan aldığım bilgiler doğrultusunda bu iş için Beşiktaş için en doğru insan olacağını düşündüm ama gelinen noktada son zamanlarda yapılan yanlışlar artık çizmeyi aşar oldu. Elbet transfer yanlışları yapılacaktır elbet hatalı icraatlar olacaktır ama bunların tekrarlanıyor olması ve yapmayacağımız denilen şeylerin ısrarla yapılması yapacağız denilen sözlerin unutulması insanda hayal kırıklığı yaratıyor. Yeni entellektüel nesil unutmuyor, düşünüyor, sorguluyor, doğruyla yanlışı daha iyi ayırabiliyor. Burada Çağrı gibi Deniz Talha gibi pırlanta gibi çocuklar var ve yapılan eleştirilerin çoğu çözüm içerikli eleştiriler. Bundan önce YD zamanında yapılan her olaya alkış tutulması ve tepki gösterilmemesi şu an FO a karşı bunların yapılıyor olmasının bir yanlışlık değil aksine olumlu bir duruş olduğunun düşünülmesi gerektiği kanaatindeyim. Şu an günümüz hayatında sıkça duyduğumuz bunlar hep Amerika ile İsrail'in oyunu tarzı cümleleri sıkça Beşiktaş için duymaya başladık bu tutum ve bakış açısı yanlış. Bir Profosyonel spor kulübünün asli amacı sportif başarı kazanmaktır, tesisleşme buna bir araçtır, bizim takıldığımız nokta tesisleşme gelince sportif başarının da bununla beraber anında geleceği yanılgısıdır. Elinde maddi imkanlar yokken bu kadar yanlış yapan insanlar elinde maddi imkanlar olunca bu yanlışların kat be kat fazlasını yapmazlar mı?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 04 Eylül 2015, 18:22:15
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
hadi leynnn
neyi alkışlıyoruz eleştirmemiz gerektiğindede eleştiriyoruz
sadece senin eleştirdiğin konularda ben eleştiriye gerek görmüyorsam
kalkıpta savunduğum anlamı çıkmaz bundan sezeri eleştiririm Eneramoyu eleştiririm
Dany i eleştiririm ama bunları sürekli koz kullanarak her daimde eleştirmem kardeşim yapılanı
görmüyormusunuz kaldıki hatalı transfer yapılır bunun için yerden yere vurulmaz bu söylediklerimide hatalı
transfer diye eleştirmiyorum bunlar düpedüz yanlış transfer çünkü bu transferleri tüm camia yapmayın diye bas bas bağırarak
ikaz etti o nedenlede buna hata denmez ben iyi niyet bile göremiyorum bu transferlerde ama bunuda
kalkıp her seferinde önlerine getirmem mesela ben Quaresma yı aldıkları için eleştirmem madem oynamaya
layık buluyordunuz neden zamanında gönderdiniz diye eleştiririm yok efendim o zaman pahalıydı lafı bana
safsata gelir Beşiktaş büyük kulüptür bir sözleşme imzaladıysa onun arkasında durur Sen bu şekilde tukaka oyuncu
gönderirsen sonrada gönderdiğin oyuncuya kurtarıcı diye tekrar sarılırsan evet ben bunu eleştiririm
kimsenin Beşiktaşı küçük düşürmeye hakkı yok Valdes olayındada aynı şeyler geçerli gerçekten adamı alıyoruz diyipde
MU dan bonservisini aldırdıysalar sonrada vaz geçtik dedilerse çok ayıp yapmışlar büyük kulübe bu tür davranışlar yakışmaz
ve hiç kimsenin Beşiktaşın itibarını bu şekilde düşürmeye hakkı yoktur. eleştirin ama bunları eleştirin yoksa sportif
başarı gelmedi diye bir eleştiri olmaz kardeşim en iyi kadroyu kursan bunun garantisi varmı sezon sonunda olacak bir durumun
şimdiden eleştirilmesinin nasıl bir mantığı var. ordaki yazı daha oynanmamış bir ligde şimdiden takımı 3. bile olamaz
damgası yapıştırılanlara yapılmış bir eleştiri Aslında tuhaf olanda bu stad yaptı tamam yaptı ama bunun içinde göklere çıkartmamak lazım
bu yönetimleri biz neden seçiyoruz taşın üstüne taş koysun diye elbette taktir edeceğiz ama benim gözümde okul harçlığını biriktirip
forma alan bin lira maaş alıpta bir aylık maaşını kombineye yatıran insanın yaptığından daha büyük bir özveri değil
stad yapılıyorsa bu Beşiktaşın parasıyla yapılıyor yani çeplerinden koyarak yapmıyorlar. Ama formayı ve kombineyi alan cebinden
veripte alıyor artık öyle bir duruma geldikki aslında görevlerini yapan kişileri sırf yapması gerekeni yaptığı için kahraman ilan ediyoruz
buda yanlış tamam iyi çalıştığı için taktir ederiz ama kötü yaptıklarınında üstünü örtmemeli kesinlikle taktir varsa eleştiride
var bizim sorunumuz bu kimisi sadece kötüye bakıyor kimiside sadece iyiye bakıyor bu sefer her iki tarafta yanlış yapmış oluyor
insanlarda bu konuda birbirlerini eleştirirken aslında kendileride aynı şeyi yapmış oluyor ters açıdan ben hep ne diyorum eleştiri eleştiri gibi
olmalı işte o zaman yapılış amacına uyar bütünün işleyişini doğru tahlil etmek gerekiyor eleştirinide bu bağlamda yapman lazım gelir
bu arada son trent de alt tarafı stad yapıyorlar mantığının işlenmesi ama buda çok yanlış bir şey bir projedir bu ve Beşiktaş tarihinin bu güne kadarki en
büyük projesidir ve Beşiktaşın bundan sonraki geleceğini çok ciddi derecede etkileyecektir bunu bu kadar basite indirgemek sadece
yönetime sallamak olmuyor bu projeyi Beşiktaş yapıyor yönetim değil ve bunun ceremesinide hepimiz ödüyoruz yönetime
laf sokacağım diye aslında direk Beşiktaş kulübünün yaptığı çok büyük bir projeyi kamuoyu karşısında sıradanlaştırıyorlar.
ve esas verdikleri zararda Beşiktaşa oluyor. bırakın başkanın yönetimin kim olduğunu Bu stadı Beşiktaş AŞ yapıyor.
daha insanlar eleştiri yapacağım derken bunun bile farkında değiller. evet karşı geliyorum gelmeyede devam edeceğim ben
Beşiktaşa zarar verecek hiç bir eleştiriye iyi bir gözle bakmam Stad Beşiktaşın geleceğidir ve bunu kullanarak hiç kimse
yönetime bel altı yapamaz Vodafone arena stadı kulüp içi siyasette kullanılacak bir malzeme değildir. @Çağrı

@Necmi abi yazdığının tamamına katılıyorum. İtiraz edilecek bir yanı yok. Yalnız abimizin yazdığı yazı ile de seninki birebir ters nerdeyse.

Yazıda bir tane bile eleştiri olmadığı gibi kadro resmen hayal dünyasında mükemmele yerleştirilmiş. Yapılan hatalar akılalmaz argümanlar ile desteklenmiş benim katılmadığım yer burası.

Senin eksiğin varsa alacaksın çünkü en başta sayısal eksikliğin var. Ne Fener ile sidik yarıştırıldı, ne de Eslem kadro çok iyi olduğu için aşağıya gönderildi, Ne Tolga çok iyi ne Quaresma mükemmel. Yazı gerçeklikten çok kopuk.

Yukarıda yazdığın şeylerin benzerini yazdım nerdeyse. Alkışlama konusu da tam olarak dediğim gibi. Bir adam başarısızlığını kabul etti diye alkışlanmaz. Bu akıl alır şey değildir. Ve bunu Beşiktaş kongresinde Fikret Orman'ı destekleyenler yaptı. Bunlar çok yanlış şeyler.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 04 Eylül 2015, 18:26:52
  • Beşiktaş / Bodrum
Başkanın ağzından çıkmadı 5 milyon lafı.Sadece ilgilendiğimizi söyledi.Planlı olmasa alırlardı rastgele yetersiz bir adamı sonuçta transferse transfer...
Görüşülen isimlerin hep alternatifi vardı zaten üst üste şanssızlıklarla çoğu isim gelmedi ve zaman sıkıştı muhtemelen pazarlıklar da etkiledi bu durumu.Son anda Şenol Güneş veto edince istenmeyen birisini alıp milyonları abuk subuk adamlara bağlamak istemediler ki doğru da yaptılar.
Yarım sezon Eslem'i de katarsak orası idare edilir.Duruma göre devre arası birisi alınır.Muhtemelen alacakları isimleri şimdiden bitirmeye çalışacaklardır.

Görüşülen isimler de alternatifleri de tamamı menajer önermesiydi. Hiçbiri bizim kendi yarattığımız alternatif değildi. Bu yüzden hepsi de bir yerlere transfer oldu.

Bu alternatifsizlik, plansızlık, anti profesyonel futbol yönetimidir. Menajerlerin eline bakan kulüpler ayakta kalamazlar. Kendi alternatifini kendin üretsen rekabet az olur, fiyat yükselmez.

Çıkıp sonra da benim scout ekibim var o buluyor futrbolcuları demeyecek. Doğruyu söyleyecek. Ya menajerler ile çalışıyoruz diyecek, ya da gerçekten scout ekibi kurup onların önerdiklerini alacak.

Menajer önermelerine hamle yapıp ondan sonra meşru göstermek için scout ekibim var dersen Scout ekibin 30 yaşında Romao'yu mu buluyor diye dalga konusu olursun. Dünya genişledi kimse yemiyor artık.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 04 Eylül 2015, 18:29:25
  • Beşiktaş / Bodrum
Herkes kötüyü örnek veriyor. Yd'den iyidir Adalı'dan iyidir Gs'ye bakın Fener'e bakın vs.

Ya kardeşim ayıbı daha ayıp ile örteceksin? O zaman iyiye nasıl ulaşacaksın? Aynısını Quaresma yapınca e Töre de böyle denmesi gibi.

İyiyi örnek göster, iyi olanı referans al. Kötünün iyisi olma iyinin kötüsü ol.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı adil arif

Sevgili kardeşim Deniz ve diğer genç tayfa,

Hepimizin tek amacı Beşiktaş' ın şampiyonluklar kazanması, başarılı olması. Sadece buna nasıl ulaşacağımız konusunda farklı düşünüyoruz. Sizin iyi niyetinizden şüphemiz olmadığı için sizin görüşlerinizdeki hatalarla ilgili konuşmak istemiyorum. Benim ve benim gibi düşünenlerin görüşlerimizi anlatmak istiyorum.

Fikret Orman, benim için vazgeçilmez değildir, hatasız değildir, eleştirilemez insan değildir. Hatta benim görüşümdeki ana figür de değildir. Fikret Orman sadece büyük bir tehlikenin önündeki şu anki settir. Tehlike ise şudur:

F Orman ile Y Demirören' in girdiği seçimi Demirören küçük bir farkla kazanmıştı. Bu farkı oluşturan ana etkenin, iki adayın stat konusunda verdiği vaatler olduğu hep söylendi. O dönemde koşu parkurunun kaldırılması, stadın bir kaç metre aşağı indirilmesi ve büyütülmesi konusunda iki adayın farklı vaatleri vardı. FO, bu kısıma loca yapmayı ve zenginlere satmayı vaat etti. YD ise buraya tribün yapıp bir taraftar grubuna tahsis etmeyi vaat etti. Bu oylarla da seçimi kazandı.

Daha en baştan taviz vererek, Beşiktaş' ın değil bir grubun çıkarını düşünerek hareket eden bu şahıs, başkanlığı boyunca hep bu tavrını sürdürdü. Tribün liderlerine 110 bin bilet dağıttı ve onları zengin etti, gazetecilere arpa verdi, menejerlere çok büyük paralar yedirdi, sadece 4 portekizli için 28 milyon Euro menejerlik parası ödedi ve eleştirilmenin önüne geçti. Fulya' yı peşkeş çekti, iş adamları, politikacılar, bazı memurlar para kazandı ve dokunulmaz oldu. Hiç bir hareketi Beşiktaş menfaatleri için olmadı, ama tribün liderlerini, gazetecileri, menejerleri, ve belki de zenginleri, politikacıları, memurları besleyerek 8 yıl dokunulmaz olarak o koltukta oturdu.

FO' nun bu kadar çok eleştirilmesi ise bedava bileti kesmesi, menejer komisyonunu %30 dan % 7 bandına çekmesi, gazetecilere para vermemesi, stadyum arazisini rantçılara peşkeş çekmediği için bu kadar yoğun oldu. Eğer bunun sebebi transfer hataları olsaydı, YD ve Aziz Yıldırım gibi başkanlar çok daha ağır eleştirilirlerdi. Sorun hataları değildi.Sorun ranttı. Bu eleştiri bombardımanı benim gibi moruklarda FO eleştirilerine karşı allerjiye, bazı genç arkadaşlarda ise FO düşmanlığına sebep oldu.

Şu anda FO nun alternatifi olarak öne çıkan bir kişi var. SA.

SA, İzmir' de benim arkadaşım olan dernek üyelerine BJK' nin gelirinden pay önermiş. Ben duymadım ama çok güvendiğim ve FO' yu sevmeyen bir kongre üyesi arkadaşım duyduğunu söyledi. Bilmem bu vaat YD' nin ilk vaadine benziyormu? SA, bir önceki seçimden önce tv programında stadı şimdi yapmanın gereksiz olduğunu söyleyerek niyetini, 25 metre kayacak ve 8 metre yer altına inecek stadı tribün tribün yapmayı vaat ederek vizyonunu ispatladı. Böylece bende tek derdinin kendi dönemi olduğu, kendisinden sonraki Beşiktaş için kaygı taşımadığı intibasını bıraktı. Seçim dönemi boyunca ve seçimden sonra kendine ait internet sitesinde öyle taraflı, öyle çamur atan ve zarar veren uydurma veya abartılı haberler yapıldı ki, başkan olabilmek için Beşiktaş' a zarar vermekten hiç çekinmeyecek yapıda bir insan olduğunu, başarı için her yolu mübah gördüğünü bana düşündürdü.

Şimdi, iki sebepten dolayı FO nun başkanlığını destekliyorum.

1. SA' dan başka rakibi yok ve bu rakip benim için mutlaka yenilmesi gereken bir rakip. Eğer bir gün FO' nun karşısına başka bir rakip çıkarsa o zaman durum değişebilir.
2. SA' nın asıl verdiği zarar ise, itibarlı ve akıllı kimseleri başkanlıktan soğutmuş olması. Siz bana ne kadar muhalif olursa olsun AY' ye Azize diyen bir  fb li gösterebilir misiniz? Başkanını bu kadar küçültür ve f i k o diye lakap takarsan, Nevzat Demir, Tuncay Özilhan, Rahmi Koç gibi adamları korkutur kaçırırsın. Kendisine tuncik denilme ve itibarını kaybetme korkusu yaşayan biri gelip Beşiktaş' a başkan olmaz. Meydan da SA ve YD gibi adamlara kalır.

İşte bu yüzden şu anda sorun sportif başarıdan fazlasıdır. Tehlike çok daha büyüktür. Üstelik üçüncülük söylemi içimizdeki İrlandalı' lar tarafından çıkarılmış bir söylemdir. YD döneminde üçüncülüğe hasretken dahi böyle bir söylem gelişmemiştir.

Son olarak sportif başarının tek kıstası transfer değildir. Hıncal Uluç' un dediği gibi YD baştayken Beşiktaş' ın şampiyon olması çok zordur. Çünkü kendisinden sonra bizim başarılı olmamız onun başarısızlığını iyice su yüzüne çıkaracaktır. YD şu an bulunduğu koltukta kalmak için her tavizi verebilecek yapıda olduğu sürece gerek iktidar, gerek rakiplerimiz tarafından çok beğenilmektedir. İşin kötü tarafı stadyum bitene kadar iktidara veya federasyona başkaldırma ihtimalimiz de bulunmamaktadır. Bu nedenle FO herkesi idare etmek zorundadır.

Lütfen ama lütfen FO' ya, başkalarına, hatta hayata bakarken dar bir çerçeveden bakmayın. Resmin bütününe bakın. FO bazen yanlış fırça darbeleri vurabilmektedir. Rakibi ise tuale kafa atma derdindedir.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 04 Eylül 2015, 19:11:28
  • Beşiktaş / Bodrum

Hepimizin tek amacı Beşiktaş' ın şampiyonluklar kazanması, başarılı olması. Sadece buna nasıl ulaşacağımız konusunda farklı düşünüyoruz. Sizin iyi niyetinizden şüphemiz olmadığı için sizin görüşlerinizdeki hatalarla ilgili konuşmak istemiyorum. Benim ve benim gibi düşünenlerin görüşlerimizi anlatmak istiyorum.

Fikret Orman, benim için vazgeçilmez değildir, hatasız değildir, eleştirilemez insan değildir. Hatta benim görüşümdeki ana figür de değildir. Fikret Orman sadece büyük bir tehlikenin önündeki şu anki settir. Tehlike ise şudur:

F Orman ile Y Demirören' in girdiği seçimi Demirören küçük bir farkla kazanmıştı. Bu farkı oluşturan ana etkenin, iki adayın stat konusunda verdiği vaatler olduğu hep söylendi. O dönemde koşu parkurunun kaldırılması, stadın bir kaç metre aşağı indirilmesi ve büyütülmesi konusunda iki adayın farklı vaatleri vardı. FO, bu kısıma loca yapmayı ve zenginlere satmayı vaat etti. YD ise buraya tribün yapıp bir taraftar grubuna tahsis etmeyi vaat etti. Bu oylarla da seçimi kazandı.

Daha en baştan taviz vererek, Beşiktaş' ın değil bir grubun çıkarını düşünerek hareket eden bu şahıs, başkanlığı boyunca hep bu tavrını sürdürdü. Tribün liderlerine 110 bin bilet dağıttı ve onları zengin etti, gazetecilere arpa verdi, menejerlere çok büyük paralar yedirdi, sadece 4 portekizli için 28 milyon Euro menejerlik parası ödedi ve eleştirilmenin önüne geçti. Fulya' yı peşkeş çekti, iş adamları, politikacılar, bazı memurlar para kazandı ve dokunulmaz oldu. Hiç bir hareketi Beşiktaş menfaatleri için olmadı, ama tribün liderlerini, gazetecileri, menejerleri, ve belki de zenginleri, politikacıları, memurları besleyerek 8 yıl dokunulmaz olarak o koltukta oturdu.

FO' nun bu kadar çok eleştirilmesi ise bedava bileti kesmesi, menejer komisyonunu %30 dan % 7 bandına çekmesi, gazetecilere para vermemesi, stadyum arazisini rantçılara peşkeş çekmediği için bu kadar yoğun oldu. Eğer bunun sebebi transfer hataları olsaydı, YD ve Aziz Yıldırım gibi başkanlar çok daha ağır eleştirilirlerdi. Sorun hataları değildi.Sorun ranttı. Bu eleştiri bombardımanı benim gibi moruklarda FO eleştirilerine karşı allerjiye, bazı genç arkadaşlarda ise FO düşmanlığına sebep oldu.

SA, İzmir' de benim arkadaşım olan dernek üyelerine BJK' nin gelirinden pay önermiş. Ben duymadım ama çok güvendiğim ve FO' yu sevmeyen bir kongre üyesi arkadaşım duyduğunu söyledi. Bilmem bu vaat YD' nin ilk vaadine benziyormu? SA, bir önceki seçimden önce tv programında stadı şimdi yapmanın gereksiz olduğunu söyleyerek niyetini, 25 metre kayacak ve 8 metre yer altına inecek stadı tribün tribün yapmayı vaat ederek vizyonunu ispatladı. Böylece bende tek derdinin kendi dönemi olduğu, kendisinden sonraki Beşiktaş için kaygı taşımadığı intibasını bıraktı. Seçim dönemi boyunca ve seçimden sonra kendine ait internet sitesinde öyle taraflı, öyle çamur atan ve zarar veren uydurma veya abartılı haberler yapıldı ki, başkan olabilmek için Beşiktaş' a zarar vermekten hiç çekinmeyecek yapıda bir insan olduğunu, başarı için her yolu mübah gördüğünü bana düşündürdü.

1. SA' dan başka rakibi yok ve bu rakip benim için mutlaka yenilmesi gereken bir rakip. Eğer bir gün FO' nun karşısına başka bir rakip çıkarsa o zaman durum değişebilir.
2. SA' nın asıl verdiği zarar ise, itibarlı ve akıllı kimseleri başkanlıktan soğutmuş olması. Siz bana ne kadar muhalif olursa olsun AY' ye Azize diyen bir  fb li gösterebilir misiniz? Başkanını bu kadar küçültür ve f i k o diye lakap takarsan, Nevzat Demir, Tuncay Özilhan, Rahmi Koç gibi adamları korkutur kaçırırsın. Kendisine tuncik denilme ve itibarını kaybetme korkusu yaşayan biri gelip Beşiktaş' a başkan olmaz. Meydan da SA ve YD gibi adamlara kalır.

İşte bu yüzden şu anda sorun sportif başarıdan fazlasıdır. Tehlike çok daha büyüktür. Üstelik üçüncülük söylemi içimizdeki İrlandalı' lar tarafından çıkarılmış bir söylemdir. YD döneminde üçüncülüğe hasretken dahi böyle bir söylem gelişmemiştir.

Son olarak sportif başarının tek kıstası transfer değildir. Hıncal Uluç' un dediği gibi YD baştayken Beşiktaş' ın şampiyon olması çok zordur. Çünkü kendisinden sonra bizim başarılı olmamız onun başarısızlığını iyice su yüzüne çıkaracaktır. YD şu an bulunduğu koltukta kalmak için her tavizi verebilecek yapıda olduğu sürece gerek iktidar, gerek rakiplerimiz tarafından çok beğenilmektedir. İşin kötü tarafı stadyum bitene kadar iktidara veya federasyona başkaldırma ihtimalimiz de bulunmamaktadır. Bu nedenle FO herkesi idare etmek zorundadır.

Lütfen ama lütfen FO' ya, başkalarına, hatta hayata bakarken dar bir çerçeveden bakmayın. Resmin bütününe bakın. FO bazen yanlış fırça darbeleri vurabilmektedir. Rakibi ise tuale kafa atma derdindedir.

Abi yazdıklarının tamamı doğru benim kanımca nerdeyse. Yalnız biz bunların hiçbirine zaten itiraz etmiyoruz. Açıkçası ben Fikret Orman ille de gitsin derdinde de değilim kendi adıma.

Ama sırf yukarıda belirttiğin kaygılardan ötürü yaptığı hatalarda sen başkanı eleştirmeyip alkışlarsan, yaptığı stratejik takım planlaması hatalarını Eslem bile aşağı gitti, Tolga en şöyleydi, Quaresma mükemmeldi diye allayıp pullarsan o adam da kendini dokunulmaz zanneder.

Zaten yukarıda saydığın etkenlerden dolayı kendi ait bir güveni oluşmuştur bu koltukta, üstüne bir bu konularda eleştirilemez olduğunu anlarsa bir insan o insanın şımarmama ihtimali yoktur, ki bu emareleri de zaman zaman gösteriyor.

Burada önemli olan kötüye kötü demektir. Kötüyü iyi gibi göstermeye çalışanlar Beşiktaş'a çok büyük zarar verecekler. Kötüye herkes kötü derse Fikret Orman kalacaksa bile kendine çeki düzen verir, vermek zorunda kalır. Mesele bağcıyı dövmek değil bizim gözümüzde. Bağın en iyi şekilde üzüm vermesini sağlamak. Bunu yöneteni şımartarak değil, her yaptığı yanlışı yazıda olduğu gibi doğru gibi göstererek değil yanlışa yanlış diyerek yapmak istiyoruz. Fark budur.

Aksi olur da yazıda olduğu gibi eleştirilmez ve şımartılırsa, sportif başarı gelmeyerek Beşiktaş YD ve Adalı formunda değil başka bir formda çöküşe geçecektir.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi Necmi

Deniz gayet net özetlemiş durumu, bugün senin neslin benim neslim zamanı değil zaman yapılan yanlışları eleştirme ve Beşiktaş'ı bu çukurdan çıkarma zamanı. Kimse kimseyi durduk yerde gömmüyor, 4 sene oldu ve halen elimizde somut bir şey yok sadece tutunduğumuz hayallerimiz var umutlarımız var fakat maalesef bunlar artık karın doyurmuyor. Ben uzun süredir bu forumda yazıyorum ve Fikret Orman bu kulübün başına gelirken de kendisini sonuna kadar destekledim çünkü hem dışarıdan hem çok yakınından tanıdığım insanlardan aldığım bilgiler doğrultusunda bu iş için Beşiktaş için en doğru insan olacağını düşündüm ama gelinen noktada son zamanlarda yapılan yanlışlar artık çizmeyi aşar oldu. Elbet transfer yanlışları yapılacaktır elbet hatalı icraatlar olacaktır ama bunların tekrarlanıyor olması ve yapmayacağımız denilen şeylerin ısrarla yapılması yapacağız denilen sözlerin unutulması insanda hayal kırıklığı yaratıyor. Yeni entellektüel nesil unutmuyor, düşünüyor, sorguluyor, doğruyla yanlışı daha iyi ayırabiliyor. Burada Çağrı gibi Deniz Talha gibi pırlanta gibi çocuklar var ve yapılan eleştirilerin çoğu çözüm içerikli eleştiriler. Bundan önce YD zamanında yapılan her olaya alkış tutulması ve tepki gösterilmemesi şu an FO a karşı bunların yapılıyor olmasının bir yanlışlık değil aksine olumlu bir duruş olduğunun düşünülmesi gerektiği kanaatindeyim. Şu an günümüz hayatında sıkça duyduğumuz bunlar hep Amerika ile İsrail'in oyunu tarzı cümleleri sıkça Beşiktaş için duymaya başladık bu tutum ve bakış açısı yanlış. Bir Profosyonel spor kulübünün asli amacı sportif başarı kazanmaktır, tesisleşme buna bir araçtır, bizim takıldığımız nokta tesisleşme gelince sportif başarının da bununla beraber anında geleceği yanılgısıdır. Elinde maddi imkanlar yokken bu kadar yanlış yapan insanlar elinde maddi imkanlar olunca bu yanlışların kat be kat fazlasını yapmazlar mı?
ne zaman 4 sene oldu :alala:
yukarda kırmızıyla işaretlediğim kısma katılmıyorum :bandit:
pırlanta görmesek yedireceksin
@Çağrı  = DZsudzsak alınsaydı hayatta eleştirmezdi  :D
@Deniz  = oda aynı transfer yapılsaydı eleştirmezdi zaten her zaman söyledikleri çelişkili olduğu için eleştiririm  :D
@talha  = bazen tam trol gibi davranıyor. küfür hakaret alay bu forumda olmaması gereken her şeyi yapıyor en fazla ceza alanlardan biri :D
işin şakası tabiki Beşiktaş kimliği taşıyan herkes değerlidir. ama sizi eleştiren Beşiktaşlılarda değerli karşı eleştiriyi kaldıramıyorsan
eleştirmeyeceksin
elinde maddi imkan yokken yanlış yapan, varken daha fazlasını yapar teorisi yanlış bir teoridir.
Belkide o yanlışlar maddi imkan olmadığı için yapılmak zorunda kalınıyor.
şimdi çocuğunu özel okula göndermen doğru tercihken
paran olmadığı için devlet okuluna göndermen yanlış tercih olmaz
yarın paran olduğunda onu özel okula yazdırmayacağın anlamı çıkartılmaz bundan
hayatımızdada maddi sınırlamalar yüzünden aldığımız bir sürü karar var belki imkan olsa
daha iyilerini yapardık ama olan imkanımızı bizim için en doğru olması muhtemel yöne kaydırmamız
yanlış değildir çağrının dediği gibi Ozana 7 veriyorsan paran var demektir bunu neden bir başkasına
harcamıyorsun olayı ne kadar yanlışsa paramız yok arkadaşlar bunu kabul edelim oyuncu transferini
borca yapıyorsun. parası olan kulübün 900 M borcu olmaz ozana verilmesinin nedeni bir sene sonra
çok daha iyi paraya satma garantisi alındığı içindi şartlar zorlandı. Ama bu satamayacağın oyuncu için şartları zorlamak gerekir
mantığı çıkartmaz. Evet kabul ediyorum kadromuz uzun lig maratonunu çıkaracak derinliğe sahip değil
ama devreyi çıkartır. ve sakatların dönmesi beklenir dönemezse bence devrede bu hamle yapılır.
şimdiden bizim durumumuzda bir kulüp için üç ay için 5M harcamak lüksdür. benim için yapılması gereken transfer
kaleciydi bunun için devre arası beklemenin gereği yok transfer yapmayacaksan Cenki satmayacaksın
bunu eleştirmeyi bir kenara bırakın ben suçlarım bu konuda yönetimi bizi zayıflatıp bizim gücümüzü
gs ye peşkeş çektiniz derim kaleci alsaydın demezdim daha iyisi için safra atıyorsun derdim ama şimdi ne oldu
deli gibi ikinci kaleciye ihtiyacı olan gs ye kendi kalecini al dedin sen zayıflattın kaleni gs güçlendirdi
allah aşkın izahı varmı bunun ama insanlar kalkıp böyle şeyleri eleştirmez kalkıp vay efendim transfer
yapmadınız diye eleştirir. Ben eleştiriyorum yönetimi bana bunun açıklamasını yapmak zorunda
neden beni zayıflatıp gsyi güçlendirdiğinin bir açıklaması olmalı. böyle bir şey transfer hatası olarak geçiştirilemez.
bu resmen açıklaması olmayan bir şey savunmasıda yok. Dany transferinin Sezer transferinin bir açıklaması olmadığı gibi
bununda yok bu üç transferde rakiplerimizin avantajına olmuştur resmen göstere göstere elleri rahatlatılmıştır.
her sene böyle bir renkli hayranlığına imza atmak zorundamı hissediyorlar kendilerini
işte Beşiktaş taraftarı gerçekten Beşiktaşı düşünüyor olsaydı bu transfer olmadan ortalığın yıkması lazımdı
heleki olduktan sonra bu transfere onay verenin bir gece bile huzurlu uyumaması gerekiyordu. Kaleci alamayan bitik gs ye
kaleci hediye ettik. işinize geldiği gibi eleştiri yapmayın gerçekten Beşiktaşı düşünüyorsanız her konuda eleştirinizi ve öz eleştirinizi
yapın. yoksa işinize gelmedimi görmezden gelmek işine geldimi eleştirmek Beşiktaşlılık değildir.
ben geçen sene Töreyi eleştirirken ne deniyordu abi 30 maç bu oynadı takımı kazandırdı banane kardeşim isterse 33 maç kazandırsın
ama bir maç bile satarda takımın şampiyon olmasını engellerse 33 maç kazanması bir şey ifade etmez.
yani işin özeti ota b.ka eleştiri olmaz eleştiriyorsanız gerçekten yanlış olanı eleştirin yoksa dzsudzsak almadın quaresma aldın diye bir eleştiri olmaz.
altı dolu değil bunun yada RVP ye 5M verdiler başkasına vermiyorlar diyede eleştiri olmaz kim biliyor 5 verdiklerini
ordan burdan duyduğunla yönetimmi asılır. Yada kadro eksik diyede eleştiri olmaz hoca idare ederim diyorsa ancak idare edemezse
eleştirirsin ya idare ederse bu takımı bu sene şampiyon yaparsa ne olacak bu kadar konuşma yani tutarlı değil sana göre olanlardan
yönetim eleştirmenin mantığı yok ortada somut şey varken cenk transferi gibi olması gereken eleştiri yok. basını takip ediyorum
madem kaleci almayacaklardı neden verdiler Cenki diyorlar gs ye değilde başkasına vermiş olsa yerin dibine sokacaklar ama gs olunca
bir şeyde diyemiyorlar yani cevabı olmayan bir durum işte burda yıkmanız gerekir ortalığı öyle bir kalecimiz varki yediği ilk hatalı golde belinden sakatlanacak o zaman
alt yapı kalecisine kalacaksın ama taraftardan ses yok sonrada eleştirmeliyiz ama siz izin vermiyorsunuz oluyor.

Çevrimdışı Deniz

Abi işte hepimizin yanıldığı bir durum var.
Ormanın tek rakibi Adalı mı?Koskoca Beşiktaş'a başkanlık yapacak 2 kişi mi kaldı sadece?
Binlerce kongre üyemiz yüzlerce divan üyemiz var.Emin ol içlerinde çok iyi ,bu işi layıkıyla yapacak insanlar var.
Başkanlık seçimi tartışmasını yapmak istemiyorum ama sırf sen bu konuya değindiğin için söylüyorum bu kulüpte o görevi yerine getirecek onlarca kişi var.
Altınsay olur Murat aksu olur ,Hüsnü güreli olur ,Hasan Arat olur olur da olur..(hiçbirini savunduğum için yazmıyorum sadece aklıma gelen birkaç isim)
Gerçekten kendimizi sadece Ormana ya da Adalıya sınırlandırmak bizim en büyük hatamız.Başkanın Fikret Orman,Serdal Adalı,Serdal Orman,Fikret Adalı ya da x kişisinin olmasının hiçbir anlamı ve önemi yok.Kulübü hak ettiği gibi yönetsin bize hak ettiğimiz başarıları getirsin yeter.

Gerçekten seçim tartışması benim hiç yapmak istemediğim bir konu.Ben şimdiye kadar Fikret Orman'ın girdiği bütün seçimlerde onun seçilmesini istedim.Özellikle de son seçimde..Benim tek istediğim şey var o da sene sonunda şampiyon olmamız ve genel kurulda herkesin gönül rahatlığı ile başkana oy vermesi.Ama Allah korusun yine sportif başarısızlıklar gelirse bunun bir bedeli olmalı ve o bedeli birileri artık ödemeli.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Deniz

Kaleci mevzusunu eleştirdik zaten @Necmi abi .Transfer zamanı transfer başlığına saniyede 15 mesaj düştüğünden kaçırmış olman muhtemel  :biggrinking:
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı BesiktasTaraftari

Başkanı tartışırken resmen kuşak çatışmasına girdik. Biz moruklar kayıtsız şartsız itaat istiyoruz, gençler de her şeyi değiştirmek istiyor. Bugün yaşlandığımı anladım.

Ben daha moruk kategorisinde degilim, kayitsiz sartsiz itaat degilse de baskanin desteklenmesi gerektigini dusunuyorum. Kulubun kaynaklariyla bu kadar transfer oluyor. Ki buna ragmen gecen sene UEFA'daki oyunumuz ortada, sampiyonlugumuzun da saraydan gelen emirle bizden calinip GS'ye verildigi kanaatindeyim. Bu sene daha yeni basladi, takim su ana kadar iyi gidiyor. Daha once @Cagri ile oyuncularin Demiroren/Orman donemindeki maaslarini tartisirken burada kadrolar yazildi. O donemki sacma sapan kadrodan umit vaad eden, genc yildizlarla dolu bir BJK kadrosuna kavustuk. Su an rakiplerimizden hangisinde bir Oguzhan, Cenk Tosun, ya da Gokhan Tore var. Sirf yerli kalitesinde ciddi ciddi rakipler geride kalmaya baslayinca hemen bu kural degistirildi. Besiktas'a ayrica cok baski yapildiginin farkinda olmaniz lazim. Malum birileri ..clarini yirttilar stadin arazisini yagmalayip kendilerine rant yaratmak icin. O olmayinca bu sefer olur olmaz sebeplerle onumuze tas koymaya basladilar.

Ayrica GS'nin FB'nin hali ortada. Su anda iyi-koyu en basarili yonetim bizde. Yeni bir Demiroren, Adali falan kaldiramaz bu takim. Esasen bir takim cevrelerin yonetimi ele gecirmeye calismalarini da kulubun iyi kotu toparlanmis olmasindan ve stadin bitmek uzere olmasindan dolayi oldugu ortada. Fikret Orman Besiktas'in parasini kisisel cikarlar ya da egosu icin har vurup harman savurmuyor ve elindeki imkanlar stadsizliktan dolayi cok kisitliydi. GS'nin basina bir Aysal gecti egosu icin ne var ne yok stadi yedi, kulup kaynaklarini tuketti, bu da mi ders olmuyor? Akilli olmak lazim biraz.

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Konu ile ilgili uzun yazılardan sonra sayfayı yenilerken eyvah (! ) yeni bir uzun yazı geliyor diyorum.
Herkesin herkese verilecek cevabı var elbette ve olacaktır da .
Ben kendi adıma , elinizden bir şey gelmediği anda eleştiri zamanı değildir dedim ve hala aynı fikirdeyim.
@Necmi o kadar güzel belirtmiş ki Cenk olayını. Bu konuyu istediğiniz kadar eleştirebilirsiniz. Zira rakibinize iyi bir 2. kaleciyi bedava sayılacak rakama vermişsiniz ve artık yapacak bir şeyiniz yok. Bakın ben de katılıyorum buna . Evet siz bir kaleci almamış ve devre arasına bırakmış olabilirsiniz , olabilir TD niz ben eldekilerle idare edebilirim diyebilir. Eleştirileri ara transfer sezonuna yakın yapabiliriz. Ama Cenk in gs ye satılmasının yani gs nin elinin güçlendirilmesinin artık geri dönüşü yoktur.
Benim de anlatmak istediğim tam da buydu.
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Kendimi aile büyüklerinin siyaset tartışması arasında kalmış yazık ergen gibi hissediyorum. :bandit: :D
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi Necmi

Abi yazdıklarının tamamı doğru benim kanımca nerdeyse. Yalnız biz bunların hiçbirine zaten itiraz etmiyoruz. Açıkçası ben Fikret Orman ille de gitsin derdinde de değilim kendi adıma.

Ama sırf yukarıda belirttiğin kaygılardan ötürü yaptığı hatalarda sen başkanı eleştirmeyip alkışlarsan, yaptığı stratejik takım planlaması hatalarını Eslem bile aşağı gitti, Tolga en şöyleydi, Quaresma mükemmeldi diye allayıp pullarsan o adam da kendini dokunulmaz zanneder.

Zaten yukarıda saydığın etkenlerden dolayı kendi ait bir güveni oluşmuştur bu koltukta, üstüne bir bu konularda eleştirilemez olduğunu anlarsa bir insan o insanın şımarmama ihtimali yoktur, ki bu emareleri de zaman zaman gösteriyor.

Burada önemli olan kötüye kötü demektir. Kötüyü iyi gibi göstermeye çalışanlar Beşiktaş'a çok büyük zarar verecekler. Kötüye herkes kötü derse Fikret Orman kalacaksa bile kendine çeki düzen verir, vermek zorunda kalır. Mesele bağcıyı dövmek değil bizim gözümüzde. Bağın en iyi şekilde üzüm vermesini sağlamak. Bunu yöneteni şımartarak değil, her yaptığı yanlışı yazıda olduğu gibi doğru gibi göstererek değil yanlışa yanlış diyerek yapmak istiyoruz. Fark budur.

Aksi olur da yazıda olduğu gibi eleştirilmez ve şımartılırsa, sportif başarı gelmeyerek Beşiktaş YD ve Adalı formunda değil başka bir formda çöküşe geçecektir.
iyide  @Çağrı zaten her attığı adımı yerden yere vuran koca bir camia var sen burdan başka bir yerde Başkana adil
bakıldığını gördünmü  merak etme bu kadar eleştiriyle şımarmaz zaten bir savunan biziz milletin derdi burayıda kendilerine çevirmek
elbette yanlışlar eleştireceğiz ama burda Beşiktaş başkanına Beşiktaş başkanı gibi davranılır. bunda yanlış olan bir şey yok.
birde savunanların geniş perspektifi varken eleştirenlerin bu seneki şampiyonlukla çökecek bir manteliteleri var
birde artık taraftar profili değişiyor yani birilerine bedava bilet vererek kimse at oynatamaz Endüstriyel futbol
çağındayız ve Beşiktaşta ister istemez buna adım atıyor. Bu saatten sonra güç ve para konuşur.

Çevrimiçi Necmi

Kaleci mevzusunu eleştirdik zaten @Necmi abi .Transfer zamanı transfer başlığına saniyede 15 mesaj düştüğünden kaçırmış olman muhtemel  :biggrinking:
ben kişilerden bahsetmiyorum genel Beşiktaş camiasından bahsediyorum @Deniz
elbette tek tük eleştiren oldu bunu

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Geçen sezon biter bitmez nerelere transfer istedik? Herkesin kafasında hangi bölgeler vardı birincil olarak?

-Kale

-Stoper

Çok şükür en azından Rhodolfo'yu aldılar :)
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimiçi Necmi

Abi işte hepimizin yanıldığı bir durum var.
Ormanın tek rakibi Adalı mı?Koskoca Beşiktaş'a başkanlık yapacak 2 kişi mi kaldı sadece?
Binlerce kongre üyemiz yüzlerce divan üyemiz var.Emin ol içlerinde çok iyi ,bu işi layıkıyla yapacak insanlar var.
Başkanlık seçimi tartışmasını yapmak istemiyorum ama sırf sen bu konuya değindiğin için söylüyorum bu kulüpte o görevi yerine getirecek onlarca kişi var.
Altınsay olur Murat aksu olur ,Hüsnü güreli olur ,Hasan Arat olur olur da olur..(hiçbirini savunduğum için yazmıyorum sadece aklıma gelen birkaç isim)
Gerçekten kendimizi sadece Ormana ya da Adalıya sınırlandırmak bizim en büyük hatamız.Başkanın Fikret Orman,Serdal Adalı,Serdal Orman,Fikret Adalı ya da x kişisinin olmasının hiçbir anlamı ve önemi yok.Kulübü hak ettiği gibi yönetsin bize hak ettiğimiz başarıları getirsin yeter.

Gerçekten seçim tartışması benim hiç yapmak istemediğim bir konu.Ben şimdiye kadar Fikret Orman'ın girdiği bütün seçimlerde onun seçilmesini istedim.Özellikle de son seçimde..Benim tek istediğim şey var o da sene sonunda şampiyon olmamız ve genel kurulda herkesin gönül rahatlığı ile başkana oy vermesi.Ama Allah korusun yine sportif başarısızlıklar gelirse bunun bir bedeli olmalı ve o bedeli birileri artık ödemeli.
ya @Deniz  hayalleri bir kenara bırak hayallerle Beşiktaş yönetilmez varmı başka her şey ortada işte
sanki on tane aday varda biz aday beğenmiyoruz ilk seçimde Fikret Ormanın karşısına aday çıkmadı yalanmı
ikinci seçimde Serdal bey çıktı. hayal satmayalım en kötü şey insanın kendini kandırmasıdır.