sacmalıga bak
1 puan içinde oyuncunun sozlesmesinde prim alması gundemdeymiş
eğerki böyle birsey olursa agır bombalarım yonetimi... zaten pektemekler haddinden fazla alıyor mac basılarla cosuyor birde 1 puana ayrıca ek primdaha olursa olur maaslar 3.. neyin kafası bu yahu
3.5 alan gomez olur 5 ki bonuslar yok
Bence mevcut durumdan çok daha iyi bir sistem.
Mesela Gökhan Törenin sözleşmesini örnek olarak kullanalım.
- 2014-2015 sezonu için 1 milyon 400 bin avro garanti ücret ve 10 bin avro maç başı,
- 2015-2016 sezonu için 1 milyon 500 bin avro garanti ücret ve 10 bin avro maç başı,
- 2016-2017 sezonu için 1 milyon 600 bin avro garanti ücret ve 10 bin avro maç başı,
- 2017-2018 sezonu için 1 milyon 700 bin avro garanti ücret ve 10 bin avro maç başı,
- 2018-2019 sezonu için 1 milyon 800 bin avro garanti ücret ve 10 bin avro maç başı.
Bu sezon törenin hesabına 1.5 milyon euro garanti para yatıyor ve kadroya girdiği her resmi maç için de 10 bin euro yatıyor (Yani bu sezon şimdiye kadar 19 resmi maça çıkıp 190 bin euro kazandı). bunun üzerine bir de 3 büyüklerde oyunculara galibiyet primi denen ödemeler yapılıyor. Mesela derbi öncesi haberlerde çok duyarsınız derbinin galibiyet primi belli oldu 50 bin tl falan diye.
Geçen sezonki sistem şöyleydi:
Her galibiyet 10 bin TL. (3 maç üst üste kazanılırsa 15 bin TL ilaveyle prim 45 bin TL) (derbiler için ayrıca belirlenen bir ödeme yapılıyor)
Sezon 1. bitirilirse o sezon 3 maçlık serilerin toplamı kadar para bonus olarak ekleniyor.
2. bitirilirse toplam primin %25'i ödeniyordu.
Bu sezonki galibiyet primi sistemimiz şöyleydi:
Bu sezon yukarıdaki sistem kalktı. Yine derbiler için ayrı bir ödeme var ancak diğer maçlar için galibiyet primi yok. Sene sonu şampiyonluk için her oyuncuya 100-200 bin dolar arası henüz belli olmayan bir bonus var.
Düşünülen yeni sistem:
Muhtemelen yine derbiler ayrı tutularak, maç başı ücretlerini (gökhan töre örneğindeki 10 bin euro) galibiyet primine dönüştürmek. Yani beraberliğe 1 birim maç başı ücret ör(3000 euro), galibiyete 3 birim (ör:9000 euro) maç başı ücret.
yani töre bu yıl 40 maça çıkarsa takım yense de yenilse de 1.9 milyon kazanacaksa yeni sistemle takım 40ta40 yapmazsa klübün kasasından daha az para çıkacak. Ciddi bir tasarruf olmasının yanında çok iyi bir motivasyon şekli bence.
Tabi burada töreyi örnek olarak verdim. sözleşmesi devam eden oyuncularda bu değişiklik oyuncu razı olmazsa çok zor. ama milat olarak 2016 ocak ayından itibaren yapılacak sözleşmelere uygulanınca iyi bir sistem olacak. Zaten 2-3 yılda tüm oyuncuların sözleşmesi değişmiş olacak.
Not: Gomeze kiralık olduğu için 3.5 milyon net dışında bir ödeme yapmıyoruz şuan.