Özellikle internette okudugum yorumlar nedeniyle Kerim Frei hakkinda bir kac laf etmek istiyorum cünkü hakki yendigini ve biraz övgüyü ve destegi hak ettigini düsünüyorum. Örnegin kupa maclarinda takimin performansindaki düsüklük icin yüklenmeler sebep gösterildi ki bence maclar icin motivasyon eksikligi de rol oynuyordu bunda ve her nedenle olursa olsun bunlarin en az hissedildigi isim o idi.
Kendisine getirilen elistiriler de genel olarak top ezmesi, calima girip, kafayi öne egip pas vermemesi ve top kaptirmasi ama 1461 macinda Sosa‘ya verdigi pas bence bu elestirinin haksizligini gösterdi. Kafayi öne egmesi onun etrafindan kopuk oynamasinin göstergesi degil, tam tersi hizlica kosu yapip etrafina topladigi topculari ekarte ettirecek pas olanagi aramasi. Ama onu Pektemek‘le, oyun anlayisi top bos alanda ayagina gelince rakip oyuncunun üstüne kosup icinden gecmeye calismak olan birisi, oynatirsaniz tabi top eziyor gibi gözükür Yani kisacasi cok yetenekli, ama ayni seviyede yetenekli oyuncular ile oynadiginda kendini gösterebilen birisi. Yine 1461 macinda bir kontra ataga cikisi var ki, kadrajda Beck disinda kimse kalmadi neredeyse, ki Beck de kontra ataga pek uygun olmadigi icin o pozisyon özetlere konacak bir deger bile kazanmadi.
Biraz daha fizigini kuvvetlendirir ve sut calismalarini arttirirsa takima cok daha büyük katkilar yapabilecegini ve göz ardi edilmemesi gerektigini düsünüyorum. Özellikle Gökhan Töre’ye kiyasla, ki en büyük hayal kirikligim o oldu bu sezon ve bundan sonra takima tek yarari maddi olabilecek gibi hosuma gitmeyen bir hissim var, ama umarim ikinci yari performansi ile bu düsüncelerimi bana yedirir, heh.