Ben de ekleme yapayım Kadir. Bu kalecinin pozisyon alırken sıkıntıları var. Kalede düzgün pozisyon alamıyor . Bunun sonuçlarından bir tanesi de kaleci pozisyonlar sonrasında yerde kalıyor ve bu büyük bir tehlike özellikle rakip takıma kendi ceza sahanda çok kişiyle yakalandığında . Kurtarışlarını uçarak , topu yumruklayarak gösterişli göstermeye çalışırken takımı yakma ihtimali yüksek. Topları yumruklarken bazen çok tehlikeli biçimde yumuşak, tehlikeli olabilecek şekilde ceza sahasına bırakabiliyor. Oynadığı takımda alan savunması yapan , defansta temkinli fazla pozisyon vermeyen bir takım ve böyle bir takımda çizgi kalecisi olarak kusurlarına rağmen fazla sırıtmıyor. Bizim takımda defoları daha net gözükür .
O konuda Ochoa gibi diyebiliriz. Bazı kaleciler tokatlayamaz bile dediğin topları eline yapıştırır yere öyle düşer, bazıları da zevk mi alıyor bilmiyorum böyle garip yerlere tokatlıyorlar sonra 2. 3. şans doğuyor rakibe.
Kaleciliğini de geçtim kesinlikle bizim aradığımız kaleci değil cassio. Takımında çok iyi oynuyor olsa bile şu an oynadığımız oyun çok farklı ve cassio aradığımız asıl özelliklere sahip değil.
Ospinayı bu konularda çok beğeniyorum. Videolarda vardır dünya kupasındaydı sanırım stoper topu ayağından kaçırdı rakip Ospinayla karşı karşıya kaldı derken çıkmış taca vurmuştu bile. Ya da cepheden gelen şutlar.. Atılacakları atar tutabileceği tüm topları havada kontrol eder. Ospinanın hatalı golü yok mu tabi var hatta 2-3 tane hiçbir şey yokken yedirdiği gol var.
Sonuç olarak Ospina olmuyorsa da ben avrupada oynamış kaleci alınmasını tercih ediyorum. Brezilyadan tek tük istisnalar hariç üst seviye kaleci çıkmıyor. Oynanan futbolun avrupa ile alakası yok.