2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12928083 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı Çağatay

tolga hiç iyi kaleci olmadı zaten millet eskiden iyidi falan filan konuşuyorda bu adam hayatının bir dönemini iyi geçirmiş kötü bir kaleci, ve bence boyko da böyle ama psikolojik avantajı olur boykonun gelmesi durumunda..

Boyko da çözüm değil malesef
O gelse en az 3 senelik kontrat ile gelecek
Ve biz 3 sene daha diken uzerinde mac izleriz...
Malesef cok kritik cok zorlu bir surecten geciyoruz yonetimin cok kritik bir karar vermesi lazım... hem takimin hemde kendi gelecekleri icin
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı denilanz

Lisbon maciyla Avrupa'dan elendik. Tek macla onca emek gitti diger butun futbolcularin. Ayni boku gecen yilda yapti. 3. kez yapmasini mi bekleyelim elbet bahsedecez. Ligde zaten toplam 10 puan kaybetmisiz 4 macta. Ve bunun 2si direk Tolga yuzunden. 4-5 puana mal oldu. Puan kaybetmeyip aldigimiz maclarda da hatasi var. Allahdan cok gol atiyoruz bu yil. Hatali golleri yedigi maclari bi sekilde kazansak 0 puan kaybi olsa Tolga iyi kaleci mi olacakti? Hayir yine gitmesi gerekecekti. Her turlu Tolga'ya ragmen lideriz. Takimdaki diger oyuncularin cabasiyla. Tolga'nin puan kazandirdigi tek mac yok. 17 mac Gunay oynasa daha kotu olmazdi. Trabzonlusun sanirim. Senol Hocada da ayni dert var. Yoksa Tolga'nin savunulacak tek yani yok. Ac gecen gunku antreman videosu izle. Adam balonlardan hava topu alamayip ustune bir de sakatlaniyor  :D   
Abi sen de Amerikalısın herhalde. Amerikalılarda da aynı dert var. Türkçe yazılanı anlamazlar, etrafa at gözlükleriyle bakarlar.

Çevrimdışı Necmi

Iyi kaleci kim diye sorsalar bana Cordoba derim. Kaleci dedigin kalesinde guven verecek. Topu oyuna sokarken asist yapar gibi tek paslari adamin ayagina atacak. Yeri geldimi libero gibi cezasahasi disina cikip topu dagitacak. Ki bunu yapabilmesi icin o guveni vermesi gerekir.

Tolga'nin en buyuk handikapi bir standarti yok. Tamam, su anda ligimizin en iyi kalecisi olarak gosterilen Muslera bile sacma goller yiyor. Fakat oyle kotu bir defans hattinda o kadar cok top cikariyorki yedigi goller goze batmiyor. Iste bu noktada devreye kalecin giriyor. Oyle bir kaleciye sahip olmalisinki zaten defansina mac boyunca bes-alti tane top geliyor; bu gelen toplarda da sana guven asilamali.

Nasil asilamali peki? Bire birde etkili olmali. Yan toplari iyi olmali. Topa ciktimi bos gecmemeli. Bir sekilde (artik tutar mi, yumruklar mi bilemem) topa ciktimi mudahelesi olmali. Degaj attiginda taca ya da hababam ortaya degil de gorerek atabilmeli. En onemlisi defans hattina o guveni vermeli. Top rakibe gectigi zaman takimin "Allah uzaktan sut cekerlerse zictik" dememeli. Maalesef Tolga'da bunlari yasadik. Bu yuzden insanlarin Tolga isyani var.

Beri yanda ise, su var; bu adam bizim kalecimiz. Bizim yapacak en kolay hareketimiz tribunde homrdanmak olur. Cok da basit bir olay. Kaldirirsin elini agzina geleni soylersin, stresini de atarsin tepkini de gosterirsin. Fakat bu eylemin en basit yonu. Beri yanda ise boyle bir tepkide futbolcuyu en kisa yoldan kaybetmis olursun. Benim de katildigim konu bu ki biz taraftarlik yonu insancil tarafi fazla olan bir guruhuz. Lakin bu kisisel soylemde pek etki etmiyor; cunku tepki cok yigildi..

Yonetimin iyi bir kaleci almasi elzem. Hem de ne yapip ne edip bunu cozmeliler. Yoksa zarar verecek bu konu takima. Zaten ikinci yarida kalemsorler basliyacak taarruza. Dikkatli olmak gerek.
en basitinden gs ile oynadığımız maç gomezden yediği gol kesinlikle hatalıydı
ama unutmayalım gs nin en çok topla buluşan ikinci adamıydı biz ve muslera arasında oynandı maç
Törenin o golü şansa bala içeri girmese muslera cebine puanı koyup gidecekti zaten anca öyle bir gol yerdi
genede atladı topa ama geç kaldı Töre vururken kaleye yüzü dönük değildi
Tolga bırakın ikinci yarıyı iki iç saha maçını bile çıkartamaz  Açık olarak söyleyeyim şu anda Tolgaya tepki
duymayan tek bir Beşiktaşlı yoktur iç sahada yediği ilk hatalı golde o stadı yıkarlar öyle homurdanmayla falan kimse
kurtaramaz kendini gerçi golde hatası bile olmasa yediği anda hatalı yemiş olacak.

Çevrimdışı Çağatay

@Çağatay bu opsiyonlar iyi bir kalecide aranan sartlardir dersen pek dogru olmaz gibi duruyor.. Hani suna daha cok "Bire bir kurtaris= 1-10 arasi puan verin. Yan toplar: 1-10 arasi puan verin. Vesaire.." gibi opsiyonlarla gelsen daha objektif olucak gibi..

Benimkisi bir genelleme idi sadece
Simdi yan toplari super olan bir adam karsi karsiya abuk sabuk goller de yiyebilir
Ben genel olarak söylüyorum bu durumu
Ve genelde de ortalama olarak boyle bir sey cikiyor ortaya

Çevrimdışı Deniz

Bugün Başkan "baktım kaleci yok kendim geleyim dedim" diyerek olayı güzelce özetledi biz neyi tartışıyoruz :)

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı BJKTÜRK23

İyi kaleci dediğin yenmeyecek golü yemeyen değil arada bir aha yedik dediğimiz topu çıkaracak kalecidir. İlk yarıya bakıp aldanmayın 2.yarı böyle giderse son 10 maç final maçı gibi geçecek her maç, deplasmana hep kalburüstü takımlara gidiyoruz 1-2 tanesi hariç hepsi kazanmaya değil 1 puan almaya çıkacak ve alabilecek seviyede kapanacaklar açık oynamak zorunda kalacağız ve çok pozisyon vereceğiz maç tenis maçına döndüğü zaman gollük topu çıkaracak takımı havaya sokacak puan aldıracak kaleci almalıyız.  Devre arası bulamayabiliriz yönetime de hak veriyorum işleri zor ama o zaman vasat üstü 1 kaleci kiralanmalı sene sonu sağlamını almalıyız. Ama 4-5 m verip Tolga'nın 5 cm uzununu veya asker saatini değil.

Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı Ensar

tolga hiç iyi kaleci olmadı zaten millet eskiden iyidi falan filan konuşuyorda bu adam hayatının bir dönemini iyi geçirmiş kötü bir kaleci, ve bence boyko da böyle ama psikolojik avantajı olur boykonun gelmesi durumunda..
+1903
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı tangaz

yok yabancı kontenjanı nedeniyle alamadık tolgayı aldık o zaman kimse adını bilmiyordu bize cordoba önerdi
ondan daha iyi kaleci olduğunu söyledi benim hatırladığım bu @Melekcik

@Melekcik @Necmi  ospina samet aybabanın önerdiği istediği kaleciydi "şuan fransa liginin en iyisi" die tanıtmıştı bizlere ospina o zamanda gelmek istiyordu hatta kadrodışı noktasına gelmişti takımındaki durumu biz istenen bonservise çıkamadık oyuncunun bizi istemesini öne sürüp indirim istedik adamlar kabul etmedi ve gidip mcgregoru aldık
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Melekcik

Kasımpaşa maçını da ekle . Beşiktaş kalesini koruyacak kalitede bir kaleci olsaydı kalede 3 gol yenmezdi Kasımpaşa'dan . O kaybedilen puanları inşallah aramayız.
Ayrıca Tolga'ya rağmen kazanılan maçları da unutmayalım Osmanlı maçı gibi .
Her golü Tolga'ya bağlamıyorum . İnsanın olduğu yerde hata da vardır. Dünyanın en iyi kalecisi de en iyi defansı da hata  yapıyor ama Beşiktaş'ın kalesini koruyacak kalecinin yeteneklerinin ve hatalarının bir standardı olmalı. Tolga hem kalecilik vasıfları hem fiziksel hem de mental açıdan Beşiktaş'ın kalecisi değil. Tolga değil Tolga'yı kaleye geçirenler kusurlu.
Şükür be anlatmak istediğim bu ben Fikret orman ve yönetimini bazı konularda gerçekten anlamıyorum 3 sene kaleci siz sağ bek siz (Beck de olmaz) sol bek yok en iyi maçında bile sporting maçında ofsaytı bozdurup gol yedirin ismail ne olursa olsun Şenol hoca istemese bile kaleci alacaklardı sene başı tıpkı Sezer Öztürkü aldığı gibi
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı Tolga

Ospina Nice'de oynarken Cordoba önermişti ve FEDA döneminde Samet Aybaba da çok istemişti.

O dönem Nice bir sonraki satıştan yüksek bir pay istediği için vazgeçilmişti diye hatırlıyorum.

Ertesi sezon da gündeme gelmiş fakat o zaman da yabancı kontenjanından dolayı alınmamış.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Melekcik

Bugün Başkan "baktım kaleci yok kendim geleyim dedim" diyerek olayı güzelce özetledi biz neyi tartışıyoruz :)

Keşke bu işi seneler önce ospina yi alarak bitirseydi
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı Çağatay

Potansiyeli olmasa da geçen sezon bizi genel anlamda idare etti.

Ts deplasmanı, Fb ve Gs deplasman derbilerine de çıktı.

Şu dakikadan sonra taraftarın büyük bir kısmı Tolga'yı kalede görmek istemiyor ve her yediği gol de hatası varmış yokmuş diye de bakılmayacak.

Gs maçında hatalı gol yemişte olsa taraftar nezninde Günay'ın daha fazla kredisi var.

Bunun yanında Günay'ın ruh hali de Tolga'ya oranla şuan daha iyi durumdadır.

Su saatten sonra tolga yedigi ilk golde hatali yada değil bildigin yargisiz infaz ederler mimlendi artık bitti onun için bu macera...
Günay dedigin gibi kredisi var ve biraz daha gider böyle ama göstereceği performans onun da kaderini cizecek...
Ama ya o da olmazsa ya o da kritik yerlerde hata yaparsa... işte yonetimin geçeceği sırat köprüsü bu olur.

Çevrimdışı Giray Burak

Tolga için ,iyi kaleci kötü kaleci tartışılması bence gereksiz.

Buffon olsa ne yazar bu saatten sonra , bu taraftar en küçük hatada tepki gösterir artık. Adam taraftarın önüne çıkmaya korkar halde , aklın ve yeteneğin en büyük düşmanı korkudur.(gerçi yetenek de yok ya ,o da ayrı bi problem)

Çevrimdışı Deniz

Keşke bu işi seneler önce ospina yi alarak bitirseydi
Keşke :)
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı EagleForce

Abi sen de Amerikalısın herhalde. Amerikalılarda da aynı dert var. Türkçe yazılanı anlamazlar, etrafa at gözlükleriyle bakarlar.

Yok ben seni anliyorum. O yuzden yazdim 0 puan kaybetmis olsak bile gitmeli Tolga. Amasi mamasi yok. 1dk bile bu formayi giymemeli. Bence 4-5 puan kaybettirdi sen argumanlarinla 1-2 diyosun. Isterse 0 olsun. Yine Tolga'ya ragmen lideriz derdim. Cunku O'nun hata yapip kazandigimiz maclar da var. Diger oyuncularin emekleriyle lideriz. Tolga'nin yerine kutuk koy sonuc degismez. Her turlu elestiriyi lafi hakediyor performansiyla vurdumduymazligiyla. Adam milyonlar alip dogru duruz antreman yapmiyor. Patates cuvali gibi. Sporcu gibi durmuyor bile adam.
Yine kotu adam alacaklar falan da anlamam ben. Yonetim sezon basi dusunecekti. Onlarin problemi. Parayi bastirip en iyisini alacaklar. Alamiyolarsa ortalama en azindan dibinden gecen toplari cikaracak bi kaleci kiralayacaklar ve sezon sonu adam gibi bi kaleci alacaklar.

Çevrimdışı Türkay

Matthew Ryan diyorlar.
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı can1903

Tolganın yaptığı 5-6 tane hata sayarım size ama takım arkadaşlarının kurtardığı.

Osmanlı maçında boşa çıkıyor Ersan Allah'tan kapatıyor açığınıda maç gidiyordu yoksa
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Hicks

İyi kaleci dediğin yenmeyecek golü yemeyen değil arada bir aha yedik dediğimiz topu çıkaracak kalecidir. İlk yarıya bakıp aldanmayın 2.yarı böyle giderse son 10 maç final maçı gibi geçecek her maç, deplasmana hep kalburüstü takımlara gidiyoruz 1-2 tanesi hariç hepsi kazanmaya değil 1 puan almaya çıkacak ve alabilecek seviyede kapanacaklar açık oynamak zorunda kalacağız ve çok pozisyon vereceğiz maç tenis maçına döndüğü zaman gollük topu çıkaracak takımı havaya sokacak puan aldıracak kaleci almalıyız.  Devre arası bulamayabiliriz yönetime de hak veriyorum işleri zor ama o zaman vasat üstü 1 kaleci kiralanmalı sene sonu sağlamını almalıyız. Ama 4-5 m verip Tolga'nın 5 cm uzununu veya asker saatini değil.

İyi kaleci "aha yedik dediğimiz topu çıkaracak" kaleci değildir maalesef. Bu tanıma en çok uyan kaleci Cenk Gönen'dir ama iyi kaleci olduğunu söyleyemeyiz. İyi kaleci dengeli kalecidir, takımına ve seyircisine güven veren kalecidir. Mümkün olduğunca ayakta kalan, maçın her saniyesinde konsantrasyonunu koruyabilen ve maçın içinde kalabilen kalecidir. İyi bir kaleci bir takımın en az %50'sidir. Takımı ayakta tutan, motivasyonu düştüğü anda arkadaşlarını yüreklendirebilecek kalecidir. Ben takım arkadaşı ya da seyirci olarak her şutta elinden gelenin en iyisini yapacağından emin olursam işte o zaman bu iş olmuştur...
Yine bir akşamüstü meyhanede,
Masada 70'lik rakı su ile
Dertlerim çok büyük anlamaz kimse,
Beşiktaş sevgisi böyledir işte...

Çevrimdışı Necmi

abi hatadan kastım fevzinin galatasaray maçında yaptığı hata gibi söylemiyorum Kİ en az benim hatırladıgım 3 tane öyle hatasıda var
bu adamın sen sadece puan kaybettiğindede değil 3 puan aldıgımızdada sana 1 kere güven verdimi abi allah askına kimse kusura bakmasın ben hatayı onda görüyorum ben bi futbolcu olsam ve kaleciye dönsem baksam yeminle 1-0 mağlup başlarım bütün herkesdeki güveni 0 şuan hiç bi haksızlık yaptığımıda düşünmüyorum "ama çok iyi insan" diyiceklerde olucaktır ama bende çok iyi insanım bence hatta tolgadanda 100 kat fazla beşiktaşlıyımdır neden ben beşiktaşın kalesinde değilim ? kısacası 2. kaleci bile olamaz benim gözümde kimse kusura bakmasın abi
ben tolga iyi kaleci demiyorum mesajlarımı okumadınmı ben tolga kaleci değil diyorum
ama eleştirinizi yanlış şekilde yaparsanız inandırıcılığı olmaz tolganın bu sene kaybettirdiği bir puan yok

ama kazandırdığı puanda yok belki kalede düzgün bir kaleci olsa kasımpaşa maçını kazanırdık
ama bu onun kaybettirdiği anlamı taşımaz kalede iyi bir kaleci olsa ts maçındanda en az bir beraberlik alırdık
ama buda ts maçını onun kaybettirdiğini göstermez Akhisar maçı forvetlerimizin beceriksizliğinin tuttuğu bir maçtı
onuda tolgaya yamamayalım gençler maçını bir türlü hatırlayamadım bir şey diyemiyorum

Çevrimdışı Yalçın

"Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız."

Suleyman Seba

Çevrimiçi Samet Ç

Elimizde iki kaleci var tuhaf olan ikisi de birbirinden garip hareketler içinde bulunuyor.

Biri gol yediği zaman sakatlanma numarası yapıyor üstüne bir de arkadaşlarına kızıyor. En son yaptığı efsaneydi plastik antrenman labutlarına   trip atmak nedir yahu. :D

Diğeri de her gol yediği zaman ağlıyor. Elimizde olan iki kalecinin de bence psikolojik sorunları var.

Kısacası elimizde kaleci yok.

Umarım kaleci almamak gibi bir hata yapmazlar yoksa şampiyonluk hayal.

Çevrimdışı can1903

Ya harbi bu kaleci transferi olmayacak, işler kötüye gidiyor.

Ya da acayip gizli yürütülüyor  :alala:
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Necmi

@Necmi abi haber falan mı  kovalıyorsun sen, birkaç gündür forumdaki aktifliğin azaldı gibi duruyor :super: :super:
yoo sürekli online ım ama işlerimde yoğun okuyorum fazla yazmıyorum

Çevrimdışı AigleBordeaux

Tolga nin bu takimdi isi yok hiç kimse savunmasin en kritik maçlarda hem oynadinda korkaklik yapip cikmayislari ve sonra takimi sakat numarasiyla yalniz birakmaksi olmaz burasi besiktas hata yaptiysan oteki maç cik ve hatani telafi et . Sampiyonluga giderken karakter lazim sahada yenen ilk golde yikilan degil
[ Son Düzenleme: 09 Ocak 2016, 00:38:24 AigleBordeaux ]
Durursa burada dursun kalbim Beşiktaş!

Çevrimdışı Yalçın

"Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız."

Suleyman Seba