2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12928139 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı zaferk

taraftar baskısıyla kaleci alınsın abi yeterki tolga oynamasın bu kadarda netim gitsinler fransa 3.liginden kaleci alınsın TARAFTAR BASKISIYLA  ama şu tolga beşiktaşın kalesinde ol-ma-sın

Çevrimdışı karakartalım

Burda yazdıklarımızı okuyan bi yönetici varsa goruyosa bu takım bu taraftar tolgaya mahkum bırakılacak kadar aciz görülmemeli bu camia küçük değil bu kadar alamiyosan geçici kiralicaksin şampiyonluk yolunda bu sorunu çözeceksin
Varsın olsun üstümüzden gitmesin keder
Siyah beyaz f. orman bize bir ömür yeter
Senin aşkın uğruna ölmeye değer
Beşiktaşım sevmişiz seni...

Senin sevgin uğruna tüm stadlarda
Aç kaldık susuz kaldık deplasmanlarda
Doyduk senin aşkının o sıcaklığıyla

Çevrimdışı denilanz

Herkese teker teker yazmayayım. Tolgay'ı savunuyor diyenler kesinlikle yazılanları okumuyor ya da affedersiniz ama anlamalarında bir kusur var. Lütfen alıntılardan hareketle konuyu başlattığım yoruma gidin bir zahmet ve sonrasında yazdıklarımı okuyun. Tekrar söylüyorum, Tolga bu takımın kalecisi gibi oynamıyor, yerine muhakkak üst düzey bir kaleci lazım. Fakat takım onun yüzünden LİGİN İLK YARISINDA ve sadece LİGDE en az 5-6 puan kaybetmiş de değildir. Lizbon maçını konuşmadım, lafı doğru anlayın. Hala bana Lizbon maçıyla cevap veren var. Belli ki okumamış konuyu, son yazılan yoruma göre cevap yazıyor.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Arkadaşım iyi oku istersen olmadı birdaha oku biz tolga iyi kaleci demiyoruz ikinci yarı olmaması gerek onuda diyoruz ama tolga ya ramen lideri demek biraz ileri gidiliyor bu insan ile yolacikanda da biraz tepki diyoruz teknikdirektör başkan yönetim kim suçlu ise her şeyin sorumlusu tolga değil yenilen goller de aksar ve Lizbon hariç defansın da hatası var diyoruz
O zaman sana şöyle bir soru sorayım . Kaleci Tolga'nın yerine sokaktan öylesine 1 adam seçsen , asgari ücretle kaleci olarak işe başlatsan Sporting Lisbon maçında oynatsan o defansın önünde üç ya da daha fazla yer miydi?
ya da Beşiktaş'ın defansı yerine yine sokaktan 4 tane adam seçip Tolga'nın önüne koysan Tolga'nın yedikleri üçle sınırlı kalır mıydı?
Barcelona defansı da kalecisi de hata yapıyor . Hata yapmayan kaleci ve defans yok ama bazıları daha çok hata yapıyor.

Çevrimdışı Çağatay

Ospina samet Aybaba döneminde istendi yanlış hatırlamıyorsam 4.5 istediler biz gitti mc Gregor aldık 1 sene sonra tolga geldi diye hatırlıyorum @Necmi

Ospina yabanci sınırının oldugu zaman tolga dan once dusunulen isimdi ama yabanci hakkimizdan birini kalede kullanmak istemedigimizden dolayi alinmadi tolga geldi onun yerine
Aralarindaki fark da 1m idi.
Diye biliyorum bende
Yanlissam duzeltin
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı Melekcik

Defansında hatası var ne demek? Şu cümleyi hiçbir zaman anlamayacağım herhalde altında derin anlamlar yatıyor. Her defans hata yapar hata yapmayan olsa gol nasıl oluşacak? Kaleciye boşuna mı yatırım yapıyor dünya kulüpleri yahut biz iyi kaleci diye boşuna mı çırpınıyoruz?

Kaleci dediğin kendine iş düştüğünde yapsın diye var. Hadi yılda 2 veya en fazla 3 tane hatalı gol yesin neuer de yiyor. Tolganın hatasız pozisyonu mu var ki gol yemesin?

Beklenilen bu da yenilmez dediklerimizi yemesin 7 tane zor top mu geliyor 3ünü çıkarsın bu kadar basit.

Tolga sporting maçında yediği ilk golde omzunun üstünden direk nerede onu yokladı yahu böyle bir şey olabilir mi senin karşında uefada değil şampiyonlar ligi kalitesinde takım var ona 65 dk kök söktürmüşsün yediğin gole bak. Temel bilgileri dahi eksik vasatın dibinde kalecidir tolga.

Bu arada tolgaya rağmen lideriz fakat kaleci almazlarsa ona rağmen şampiyon olacak durumumuz yok. Çok zor.
Bu mantıkla muslera da iyi kaleciler arasında sayılmaz o zaman  hani defans hata yapsana kaleci çıkarmalı ya neyse kusura bakma tartışmak istemezdim bu konu hakında yazmayacaģım @Kadir Güney
[ Son Düzenleme: 09 Ocak 2016, 00:11:56 Melekcik ]
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı Necmi

EVET en az 5-6 puan kaybettirdi ona rağmen lideriz ?
yok biz kaybettiğimiz puanları daha çok ersanın sakatlığında kaybettik
yani bunun ihalesini Tolga ya çıkartmak doğru değil fener maçında bence RVP nin golünü çıkartırdı
hatalıydı çok yavaş vurdu en sinir olduğum ayağının dibinden geçen topa atlaması atlayana kadar top geçiyor adamda ayak kullanmak için bir dürtü yok
ayakların sadece yürümeye yaradığını sanıyor.Her topa atlıyor yediği gollerin yarısını normal bir kaleci yemezdi ama
ligde puan kaybettiğimiz bir gol yemedi ben hatırlamıyorum bu sene kasımpaşa maçıda akhisar maçıda
tolgaya yamamak yanlış olur. Sinirli olmanız haksızlık yapacağınız anlamı çıkartmamalı
akhisara mı onun yüzünden yenildik trabzonamı yada gençlerlemi onun yüzünden berabere kaldık yoksa kasımpaşadamı
hepsi topu topu 4 maçta puan kaybettik abartmayalım

Çevrimdışı Kadir G.

Hata deyince fevzi vari şeyler bekleyenler var sanırım.

Gençler maçında tosiç kafayı vurduğunda gerekli refleksi göstermesi için gayet yeterli alamı vardı diye hatırlıyorum böyle çokça örnek var bu sene. Bunları da kurtaramıyorsa ne diye yıllık 1.4 milyon garanti para ve herkesten fazla maç başı parası alıyor bu adam?

En dokunan tarafıda derbiye sakatım bahanesiyle çıkmamasıydı. Ben de çıkmasını istemiyordum ama bildiğiniz takımını yarı yolda bıraktı bu adam. Üstelik kolunda kaptanlık bando takılı. Beşiktaş kaptanlığı bu kadar ucuz olmamalı.

Çevrimdışı karakartalım

Futbolda atan tutan ve top dağıtan oyuncunuz iyi ise onun üzerine bir gömlek giyersiniz atan gomez cenk top dağıtan özi sosa ya tutan ?? Kaleci şart bize.
Varsın olsun üstümüzden gitmesin keder
Siyah beyaz f. orman bize bir ömür yeter
Senin aşkın uğruna ölmeye değer

Senin sevgin uğruna tüm stadlarda
Aç kaldık susuz kaldık deplasmanlarda
Doyduk senin aşkının o sıcaklığıyla

Çevrimdışı Kadir G.

Bu mantıkla muslera da iyi kaleciler arasında sayılmaz o zaman  hani defans hata yapsana kaleci çıkarmalı ya neyse kusura bakma tartışmak istemezdim bu konu hakında yazmayacaģım

Gerekli argümanı bulamadım demenin başka yolu oluyor bu neyse.

Taraflı tarafsız galatasarayın şampiyonluklarında en büyük pay kime aittir sorusunu sorunuz kimin adı verilecek?

Çevrimdışı Yalçın

Iyi kaleci kim diye sorsalar bana Cordoba derim. Kaleci dedigin kalesinde guven verecek. Topu oyuna sokarken asist yapar gibi tek paslari adamin ayagina atacak. Yeri geldimi libero gibi cezasahasi disina cikip topu dagitacak. Ki bunu yapabilmesi icin o guveni vermesi gerekir.

Tolga'nin en buyuk handikapi bir standarti yok. Tamam, su anda ligimizin en iyi kalecisi olarak gosterilen Muslera bile sacma goller yiyor. Fakat oyle kotu bir defans hattinda o kadar cok top cikariyorki yedigi goller goze batmiyor. Iste bu noktada devreye kalecin giriyor. Oyle bir kaleciye sahip olmalisinki zaten defansina mac boyunca bes-alti tane top geliyor; bu gelen toplarda da sana guven asilamali.

Nasil asilamali peki? Bire birde etkili olmali. Yan toplari iyi olmali. Topa ciktimi bos gecmemeli. Bir sekilde (artik tutar mi, yumruklar mi bilemem) topa ciktimi mudahelesi olmali. Degaj attiginda taca ya da hababam ortaya degil de gorerek atabilmeli. En onemlisi defans hattina o guveni vermeli. Top rakibe gectigi zaman takimin "Allah uzaktan sut cekerlerse zictik" dememeli. Maalesef Tolga'da bunlari yasadik. Bu yuzden insanlarin Tolga isyani var.

Beri yanda ise, su var; bu adam bizim kalecimiz. Bizim yapacak en kolay hareketimiz tribunde homrdanmak olur. Cok da basit bir olay. Kaldirirsin elini agzina geleni soylersin, stresini de atarsin tepkini de gosterirsin. Fakat bu eylemin en basit yonu. Beri yanda ise boyle bir tepkide futbolcuyu en kisa yoldan kaybetmis olursun. Benim de katildigim konu bu ki biz taraftarlik yonu insancil tarafi fazla olan bir guruhuz. Lakin bu kisisel soylemde pek etki etmiyor; cunku tepki cok yigildi..

Yonetimin iyi bir kaleci almasi elzem. Hem de ne yapip ne edip bunu cozmeliler. Yoksa zarar verecek bu konu takima. Zaten ikinci yarida kalemsorler basliyacak taarruza. Dikkatli olmak gerek.
[ Son Düzenleme: 09 Ocak 2016, 00:04:21 Yalçın ]
"Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız."

Suleyman Seba

Çevrimdışı ZORBEY

:kop: :steamed: :steamed: :alala: :alala:
yani bunun ihalesini Tolga ya çıkartmak doğru değil fener maçında bence RVP nin golünü çıkartırdı
hatalıydı çok yavaş vurdu en sinir olduğum ayağının dibinden geçen topa atlaması atlayana kadar top geçiyor adamda ayak kullanmak için bir dürtü yok
ayakların sadece yürümeye yaradığını sanıyor.Her topa atlıyor yediği gollerin yarısını normal bir kaleci yemezdi ama
ligde puan kaybettiğimiz bir gol yemedi ben hatırlamıyorum bu sene kasımpaşa maçıda akhisar maçıda
tolgaya yamamak yanlış olur. Sinirli olmanız haksızlık yapacağınız anlamı çıkartmamalı
akhisara mı onun yüzünden yenildik trabzonamı yada gençlerlemi onun yüzünden berabere kaldık yoksa kasımpaşadamı
Kargalar sürüyle KARTALLAR Yanlız uçar..

Çevrimdışı Necmi

Ospina samet Aybaba döneminde istendi yanlış hatırlamıyorsam 4.5 istediler biz gitti mc Gregor aldık 1 sene sonra tolga geldi diye hatırlıyorum @Necmi
yok yabancı kontenjanı nedeniyle alamadık tolgayı aldık o zaman kimse adını bilmiyordu bize cordoba önerdi
ondan daha iyi kaleci olduğunu söyledi benim hatırladığım bu @Melekcik 

Çevrimdışı EagleForce

Herkese teker teker yazmayayım. Tolgay'ı savunuyor diyenler kesinlikle yazılanları okumuyor ya da affedersiniz ama anlamalarında bir kusur var. Lütfen alıntılardan hareketle konuyu başlattığım yoruma gidin bir zahmet ve sonrasında yazdıklarımı okuyun. Tekrar söylüyorum, Tolga bu takımın kalecisi gibi oynamıyor, yerine muhakkak üst düzey bir kaleci lazım. Fakat takım onun yüzünden LİGİN İLK YARISINDA ve sadece LİGDE en az 5-6 puan kaybetmiş de değildir. Lizbon maçını konuşmadım, lafı doğru anlayın. Hala bana Lizbon maçıyla cevap veren var. Belli ki okumamış konuyu, son yazılan yoruma göre cevap yazıyor.

Lisbon maciyla Avrupa'dan elendik. Tek macla onca emek gitti diger butun futbolcularin. Ayni boku gecen yilda yapti. 3. kez yapmasini mi bekleyelim elbet bahsedecez. Ligde zaten toplam 10 puan kaybetmisiz 4 macta. Ve bunun 2si direk Tolga yuzunden. 4-5 puana mal oldu. Puan kaybetmeyip aldigimiz maclarda da hatasi var. Allahdan cok gol atiyoruz bu yil. Hatali golleri yedigi maclari bi sekilde kazansak 0 puan kaybi olsa Tolga iyi kaleci mi olacakti? Hayir yine gitmesi gerekecekti. Her turlu Tolga'ya ragmen lideriz. Takimdaki diger oyuncularin cabasiyla. Tolga'nin puan kazandirdigi tek mac yok. 17 mac Gunay oynasa daha kotu olmazdi. Trabzonlusun sanirim. Senol Hocada da ayni dert var. Yoksa Tolga'nin savunulacak tek yani yok. Ac gecen gunku antreman videosu izle. Adam balonlardan hava topu alamayip ustune bir de sakatlaniyor  :D     

Çevrimdışı Melekcik

O zaman sana şöyle bir soru sorayım . Kaleci Tolga'nın yerine sokaktan öylesine 1 adam seçsen , asgari ücretle kaleci olarak işe başlatsan Sporting Lisbon maçında oynatsan o defansın önünde üç ya da daha fazla yer miydi?
ya da Beşiktaş'ın defansı yerine yine sokaktan 4 tane adam seçip Tolga'nın önüne koysan Tolga'nın yedikleri üçle sınırlı kalır mıydı?
Barcelona defansı da kalecisi de hata yapıyor . Hata yapmayan kaleci ve defans yok ama bazıları daha çok hata yapıyor.
Anlatamiyormuyum yada yazıların bir kısmı çıkmıyor mu akhisar ve Lizbon maçları bu sene için facia ama her golü tolgaya bağlayacak siniz bu kadarda bir insanin üstüne gidilmez yazık
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı Kadir G.

Konya maçının özetini açarsanız daha maçın başında Ersan çık demesine rağmen ısrarla çıkmadığını ve Ersanın topu mecburen kornere attığını görürsünüz.

Kalecisine güvenmeyen topları taca kornere atan bir takımın defansının forvetinin psikolojisini düşünüyor musunuz?

Tolgaya gökten yetenek inse yine de bu tükenmişlikle kalemizi koruyamaz. Tamamen bitmiş durumda.

Çevrimdışı Melekcik

yok yabancı kontenjanı nedeniyle alamadık tolgayı aldık o zaman kimse adını bilmiyordu bize cordoba önerdi
ondan daha iyi kaleci olduğunu söyledi benim hatırladığım bu @Melekcik 
Yanlış hatirliyormusum @Necmi  :money:

Çevrimdışı zaferk

abi hatadan kastım fevzinin galatasaray maçında yaptığı hata gibi söylemiyorum Kİ en az benim hatırladıgım 3 tane öyle hatasıda var
bu adamın sen sadece puan kaybettiğindede değil 3 puan aldıgımızdada sana 1 kere güven verdimi abi allah askına kimse kusura bakmasın ben hatayı onda görüyorum ben bi futbolcu olsam ve kaleciye dönsem baksam yeminle 1-0 mağlup başlarım bütün herkesdeki güveni 0 şuan hiç bi haksızlık yaptığımıda düşünmüyorum "ama çok iyi insan" diyiceklerde olucaktır ama bende çok iyi insanım bence hatta tolgadanda 100 kat fazla beşiktaşlıyımdır neden ben beşiktaşın kalesinde değilim ? kısacası 2. kaleci bile olamaz benim gözümde kimse kusura bakmasın abi

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Her hata yaptığında kaleye Günay'ı iteleyen, hem Günay'ı hem bizi böylelikle iki kat daha fazla sıkıntıya sokan;

Kendini dubalarla sakatlayabilen, bu yüzden antrenöre kızan bir kaleci(!), benim şampiyonluğa giden takımımın kalesinde duramaz durmamalı.
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Çağatay

Mükemmel kaleci yenecek golu yemeyendir
Iyi kaleci yenecek golu yiyendir
Vasat kaleci yenmeyecek golu yemeyendir
Çok kötü kaleci yenmeyecek golu yiyendir

Tolga hangi kategoridedir ?
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı Kadir G.

Yalnız şu an bile sınır kalkmasına rağmen genelde beck-rhodolfo-ersan-ismail-atiba-oğuzhan-sosa-gökhan-olcay-gomez 5 yabancıyla oynuyoruz geçen sene avrupada 3 yabancıyla oynadığımız önemli maçlar vardı diye hatırlıyorum. Lafı şuraya getireceğim kontenjandan yemesin diye ospina veya x isim yerine tolgayı getirmemizi 10 yılımızın başlıca hatalarına girer diye düşünüyorum.

Ben tolganın ilk geldiği sene birkaç maç kıpırdanması hariç bir şey yaptığını görmedim. O zaman planjondan sonra yüzünü ekşitmiyordu en büyük artısıydı.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Anlatamiyormuyum yada yazıların bir kısmı çıkmıyor mu akhisar ve Lizbon maçları bu sene için facia ama her golü tolgaya bağlayacak siniz bu kadarda bir insanin üstüne gidilmez yazık
Kasımpaşa maçını da ekle . Beşiktaş kalesini koruyacak kalitede bir kaleci olsaydı kalede 3 gol yenmezdi Kasımpaşa'dan . O kaybedilen puanları inşallah aramayız.
Ayrıca Tolga'ya rağmen kazanılan maçları da unutmayalım Osmanlı maçı gibi .
Her golü Tolga'ya bağlamıyorum . İnsanın olduğu yerde hata da vardır. Dünyanın en iyi kalecisi de en iyi defansı da hata  yapıyor ama Beşiktaş'ın kalesini koruyacak kalecinin yeteneklerinin ve hatalarının bir standardı olmalı. Tolga hem kalecilik vasıfları hem fiziksel hem de mental açıdan Beşiktaş'ın kalecisi değil. Tolga değil Tolga'yı kaleye geçirenler kusurlu.
[ Son Düzenleme: 09 Ocak 2016, 00:12:20 Onur Küçük ]

Çevrimdışı Tolga

Gunayda da o potalsiyel yok Tolga
O da yaptigi bir hatadan sonta linc edilir şu saatten sonra çünkü herkes kaleci bekliyor
Hic kimse olmazsa da en kötü Günay oynar diyemiyor. Cunku o da guven vermiyor. gs maacindaki hatasi tuz biber ekti onu yapmasaydi daha iyi olacakti ama o da ligin ikinci yarısını ozellikle derbi deplasmanlarini ne kadar kaldirabilir kritik anlarda takımı ayaga kaldirabilir mi bilemiyoruz.
Potansiyeli olmasa da geçen sezon bizi genel anlamda idare etti.

Ts deplasmanı, Fb ve Gs deplasman derbilerine de çıktı.

Şu dakikadan sonra taraftarın büyük bir kısmı Tolga'yı kalede görmek istemiyor ve her yediği gol de hatası varmış yokmuş diye de bakılmayacak.

Gs maçında hatalı gol yemişte olsa taraftar nezninde Günay'ın daha fazla kredisi var.

Bunun yanında Günay'ın ruh hali de Tolga'ya oranla şuan daha iyi durumdadır.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Yalçın

Mükemmel kaleci yenecek golu yemeyendir
Iyi kaleci yenecek golu yiyendir
Vasat kaleci yenmeyecek golu yemeyendir
Çok kötü kaleci yenmeyecek golu yiyendir

Tolga hangi kategoridedir ?

@Çağatay bu opsiyonlar iyi bir kalecide aranan sartlardir dersen pek dogru olmaz gibi duruyor.. Hani suna daha cok "Bire bir kurtaris= 1-10 arasi puan verin. Yan toplar: 1-10 arasi puan verin. Vesaire.." gibi opsiyonlarla gelsen daha objektif olucak gibi..
"Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız."

Suleyman Seba

Çevrimdışı Hicks

Tolga psikolojik olarak bitmiş, zaten ruhen sağlıklı olmayan bir insanın bedeni de sağlıklı olamaz, Tolga'daki boşvermişlik ve bıkkınlık dubalara trip attığı videoda da net bir şekilde görünüyor. Kaleciyi geçtim, sporcu dediğin çevik, civa gibi olur, Tolga ise patates çuvalı gibi. Ne yazıkki bu saatten sonra bize hayır gelmez, yeni bir sayfa açacağı bir takıma gidip herşeye sıfırdan ve daha güçlü olarak başlaması onun leyhine olacaktır. Ha yapmak istediği iş bu değilse de kararını verip kebapçı açsın...
Yine bir akşamüstü meyhanede,
Masada 70'lik rakı su ile
Dertlerim çok büyük anlamaz kimse,
Beşiktaş sevgisi böyledir işte...