Olcay ön libero oynamaz o kadar eksik duruma gelmeyiz abartmayın.Ancak çok zor durumda kalırsak oynayacaktır.Kolay top kaptırır ama yerden pasları iyi,ciğersiz,ikili mücadelesi fena değil.Yapamaz diyemeyiz kısaca.
Olcay on libero oynarsa ozaman Motta top kontrolu iyi diye forvet oynar, Gokhan Tore hizli ve guclu diye solbek oynar, Gomez'de uzun diye stopper oynar. Boyle mantikmi olur?
Olcay geldi geleli dogru duzgun 1 uzun pas attigini gormedim. Goren oldumu? Her maci izledim. Dikkat ettim. Gormedim. Olcay sahanin genel olarak en bos olan alani, yani kanatta oynadigi halde her mac sayisiz top kaybina ugruyor kotu paslarindan ve birebirde etkisizliginden dolayi. Bunun en buyuk sebebi baski altinda, hele fizigi guclu olan oyunculara karsi her seferinde kaybetmesi, zayif teknigi ve dusuk fizik gucu (guc, kondisyon degil, fark var) sayesinde.
Ve bu oyuncuyu sahanin en yogun bolgesi, en fizikli oyuncularin bulundugu merkezde degerlendirmeyi dusunuyorsunuz. Ozaman boyle yonetim, boyle transfer sezonu mustahak.
Su acidan bakin;
Bu defansif yonu bukadar ovulen, hatta sahada defansif bir rol icin alternatif olarak gosterilen bu oyuncu, bizim sol bekimiz, yani defans oyuncumuzun onunde oynamasina ragmen, gecen sene neden her Allahin maci o kanadimizi hallac pamuguna cevirdiler?