Peki bu Transfermakrt da ki piyasa degeri neye gore belli oluyor ? Yani belirli bi kriter var mi ?Lawal icin Eskisehir 5 + Ömer istioyr ama o sitede 2.75 deger bicmisler o zaman guncellesinler Lawal a 5+Ömer yazsinlar

Neredeyse hic bir gercekciligi yok. Kullanicilar tarafindan belirlenen degerler. Kayit olup siz de 1-2 ayda bir 500 bin euro deger ekleyerek mesela Necip'i bir sene icinde 12 milyon euroluk bir oyuncu gibi gosterebilirsiniz. Orneklerle anlatayim:
Alper Potuk 8 milyon euro. Su an satilsa Avrupa'dan alicisi cikmaz, bir iki seneye takasla ya da az bir bonservisle Anadolu'ya doner.
Mehmet Topal
12 milyon euro. Zorlarsa belki Avrupa'ya 2-3 milyona satilabilir. Fener'e 4.5'a geldi, performansinda yukselme olmaksizin neye gore 12 milyon bilinmez.
Ozan fikir vermesi acisindan gosteriyorum 7 milyona aldilar, daha bir maca cikmadan 7.5 yapmislar degerini.
Caner
13 milyon euro. Fenerbahce'nin elindeki en degerli oyuncu su an (Transfermarkt'a gore degil, Transfermarkt'a bakarsak Nani ve RVP her biri 15 milyon euro

, ben gercek hayata gore konusuyorum). Avrupa'ya satmak isteseler 7.5-8 arasi bonservis alabilirler.
Gokhan Gonul 8 milyon euro. Avrupa'ya satmak isteseler en fazla 4-5 milyona satabilirler.
Volkan Sen 6.5 milyon euro. Avrupa piyasasi yok. Fenerbahce daha yeni 2.5 milyon euroya aldi.
Fernandao 6.5 milyon euro. Avrupa'ya satamazlar. Muadili bir oyuncuyu Brezilya'dan cok rahat 1-1.5 milyona bulursunuz.
Diger tarafta bize bakarsak en degerli gorunen oyuncumuz Gokhan Tore. 12 milyon degeri var. Acik konusayim Mehmet Topal + Caner Gokhan Tore kadar degerli degildir, boyle takas yapacak olsak taraftarimizin %99'u karsi cikar. Ama Transfermarkt'a bakarsak Topal Tore degerinde.
Dolayisiyla ciddiye alinacak rakamlar degil bunlar. Turkiye'deki takimlar arasinda su an en degerlisi Besiktas, Anadolu'dan baska piyasasi olmayan Pektemek, Volkan, Fernandao vb. adamlara 5-10-15 milyon deger yazmalari bir sey ifade etmiyor. Oyuncularin gercek pazarlanabilme degerlerine bakarsak Turkiye'de hic bir takimin degeri 100 milyon euronun ustunde degil.