Arkadaş ne takılı kaldık şu Ozan muhabbetine. Hadi 4-5 mil euro bonservisi de anladık ama abuk abuk oyuncu talepleriyle uğraşıyoruz adamların. Şenol hocaya güvenim sonsuz ama transfer meselesinde ufkunun lokal olduğu bilinegelen birşeydi, bizi buraya kilitleyen de o oldu bence. Diğer transferlerde de çok payının olduğunu sanmıyorum.
2-3 senedir iyi bir transfer politikası izliyor takım esasen. Yönetimin elinde de kötü olmayan bir oyuncu yelpazesi var. Bu seneki 5'li quaresma tereddütleri dışında ki o da anlaşılabilir gayet iyi görünüyor. Ama orta sahada oyuncu portföyü zayıf takımlar gibi iki tane bilinegelen isimden (Ozan, Gökhan) başka bir şey konuşulmaması canımı sıkıyor. Umudum Sosa transferindeki gibi sağ gösterip sol vurmalarından yana.
Türkiye piyasasındaki oyuncular iyisiyle kötüsüyle şişik fiyatlara sahip. Örneğin Ozan'dan bizim Gökhan Töre için ödediğimiz bonservisten daha fazlası talep ediliyor. Orantısız. Biz bu sorunu daha makul bonservisli Avrupa pazarındaki Türk oyunculara yönelerek çözmüştük. Bu aynı zamanda takımda Avrupa altyapılı bir iskeletin kurulmasını sağlamıştı ki Bilic döneminde bazı zamanlar ligin çok üstünde bir oyun kurgusunu sahaya yansıtabilmemizi bu sağlamıştı. Gökhan Töre, Oğuzhan, Tolgay, Olcay hatta Milosevic, Sosa, Demba Ba potansiyel-performans/maliyet oranı çok yüksek oyuncular. Kimsenin beğenmediği Olcay ilk iki senesini Bursaspor'da geçirmiş olsa üç büyüklere 5-6 mil euro bonservisle gitmişti bile. Şimdi de tek bir transfer için olsa da bu yoldan şaşmamalıyız.
Bence en akıllıca hamle Aquilani'ye imza attırmak olurdu. Sporting'e gitti. Bize de pekala ikna edilebilirdi. Harcanacak bonservis ufaktan maaş bütçesine aktarılacaktı. Bonservissiz yılda 2-2,5 mil bandına imzayı attırırdık. Aquilani ve Sosa'nın olduğu bir orta saha da yaratıcılık, türkiye liginde çok ihtiyaç duyacağımız oyun geçişleri, oyunu açma konusunda çok güvenilir olurdu. 5-6 mil artı oyuncular konuşulan Ozan geldiğinde hiç bir şeyine güvenebileceğimizi sanmıyorum. Evet potansiyel ama 1 mil euroya Milosevic'i hatta 2 küsüre Pedro'yu almak doğru hamlelerdir. Risk göze alınır. Bu denli paralarla kafaya oynayacak ve yeterince genç bir kadrosu olan bir takımın potansiyele yönelmesi çok mantıklı değil.