ekşi sözlükten bir yazarın quaresma konusundaki tedirginliklerini ve görüşlerini aynen kopyalıyorum.
"hala anlamayanlar var, dilim döndüğünce bir daha anlatmaya çalışayım. bu adamı istemeyenler, bu adamdan değil; bu adamı deli gibi isteyenlerden korkuyorlar. bu grubun en başında da ben varım ve beşiktaş tribünlerinden korkuyorum.
quaresma gelip bir sebepten ötürü istenilen katkıyı veremez ise ne ilk, ne de son başarısız transfer olacak. bunlar futbolun içinde olan şeyler; oynamayan, takıma zarar veren topçuyu çekersin kenara oturtursun, olur biter. işte problem de tam olarak burada başlıyor. problem quaresma'nın oynaması yada oynamaması değil; oynatılmaması. dün gene bu başlıkta, şenol güneş'in quaresma'nın çapını kaldıracak ağırlığı yok denilmedi mi? denizli, lucescu, biliç olsa susardık ama şenol güneş'in çapı yetmez quaresma'yı kenara çekmeye minvalinde yazılar yazılmadı mı? taraftarın bir bölümü kendi teknik adamı hakkında böyle düşünürken, işler kötü giderken, quaresma hak ederek yada hak etmeyerek oynatılmadığında, oyundan alındığında, oyuna sonradan sokulduğunda, bütün birikimin katlanarak şenol güneş'e yönlendirileceği silah olmayacak mı? bu takım yeri gelecek puan kaybedecek, yeri gelecek şenol güneş'in gözü kara futbolundan dolayı bir araba gol de yiyecek; o gün quaresma oyunun bir bölümünde sahada değilse şenol hoca quaresma üzerinden vurulmayacak mı? beşiktaş daha da düşsün diye medya taraftarı quaresma üzerinden gazlamayacak mı, en prim yapan adam quaresma olmayacak mı? hatta iddia ediyorum ki bu takım bu yıl şampiyonluğa yürüsün, balon haberler ile quaresma üzerinden suni bir kriz bile patlatılacak.
aynı taraftar profili çok büyük ihtimalle takımı da bölecek, kulübe küstürecek. en büyük pankartlar quaresma'ya açılacak, tribüne ilk o çağırılacak, en büyük alkış quaresma'ya kopacak. şimdiden gökhan töre 7 numarayı versinciler türedi bile. şu yapılan iş gökhan'a haksızlık değil mi? geçen yıl takımımızın yıldızı gökhan değil miydi? lig biteli çok olmadı, koca sezon boyunca gökhan olmayınca topu ileri taşıyacak bir topçu bulamıyorduk; 23 yaşındaki bu çocuk, elinden forması alınınca küsmeyecek mi? aynı şevk aynı gönülle mi oynayacak o saatten sonra? quaresma'ya 7 numara dolu kardeşim, yıldızımız giyiyor denilse biraz lan bu sefer pabuç pahalı demeyecek miydi? quaresma'ya 7 numarayı başka topçudan alıp vermek bile kulüp adına en büyük zafiyet göstergesidir; büyüksün diyip abi çekmektir. bakın, iyi topçu değer görmesin demiyorum, hak eden topçu değer görsün diyorum. bir trivela, iki çalıma o kadar tav olacak adam var ki aramızda. quaresma koşmuş mu koşmamış mı, top ezmiş mi ezmemiş mi, arkadaşlarına boş koşu yaptırmış mı yaptırmamış mı hiçbir şeyi gözleri görmeyecek. sen tribünde trivela göreceksin ama sahadaki arkadaşları kendilerini parçalarken bütün alkışı toplayan quaresma'yı görecek. şov daha çok prim yaparken takım olmanın bir anlamı kalacak mı?
biz taraftar olarak uyanık olur isek quaresma ancak kendine yapar. ancak biz uyanık olmazsak kendi takımızı katlederiz, kendi teknik adamımızı kurban veririz. daha quaresma'nın bu ilgi ile şımarma ihtimaline girmedim bile.
beşiktaş taraftarı için quaresma çok büyük bir sınav. havaalanı karşılaması ile ilk soruda yanlış yaptık. umuyorum sezon açılışında quaresma'ya gereksiz ve hak etmediği ilgi alakayı göstererek yanlışa devam etmeyiz. bu sezon takım bütünlüğüne zarar vermeden herkesten fazla çalışsın, herkesten fazla iş yapsın o zaman istanbul'u yakın, tek kelam edersem adam değilim. yd döneminde de test ettik ki şu an girmiş olduğumuz yol yanlış."
lütfen takımda futbolcu ayırt etmeyin, lig sonuna kadar şenol güneş'in arkasında durun.