Çağdaş SEVİNÇ
...Brezilya ligini yaklaşık 10 yıldır aralıksız takip ediyorum. Senelerdir dikkatimi çeken ve Türk takımlarının ilgi alanına neden girmez diye düşündüğüm oyuncular olurdu. Rhodolfo da onlardan biri. Daha önce Mancini hem Galatasaray’da hem Inter’de istemiş, ancak kiralık olarak teklif yapıldığı için Gremio yönetimi izin vermemişti.Net olarak görüşümü ifade etmem gerekirse, Beşiktaş savaşçı, lider özellikli, sorumluluk duygusu kuvvetli bir stoper kazanıyor. Rhodolfo bu özellikleri sayesinde Gremio’da kaptanlığa yükseldi. Oyunda disiplini elden bırakmaz. Sürekli arkadaşlarını kontrol ederek, savunmayı ayakta tutmaya çalışır. Herkesin açığını kapatmaya çaba gösterir. Bu bazen dezavantaj da olabiliyor zira başka oyuncuların
boşalttığı alanlara hamle yaptığı zaman kendi pozisyonunu kaybedebiliyor.Rhodolfo için bazı yerlerde ağır bir oyuncu olduğu yönünde yorumlar okudum. Buna katılmam pek mümkün değil. Ancak şunu da belirtmem gerekir, savunmada geniş alanda yakalandığı zamanlarda hızlı oyuncular karşısında sıkıntı yaşadığı oldu. Böyle pozisyonlar hatırlıyorum. Bu daha çok takımın oyun anlayışıyla ilgili. Eğer Beşiktaş’ta önünde oynayacak Atiba ve Veli, aradaki alanı daraltırsa rakipler avantaj sağlayacak boşlukları bulamamış olur.Gönül rahatlığıyla, siyah beyazlıların uzun süredir arayışta bulunduğu stoper pozisyonu için doğru tercihi yaptığını söyleyebilirim. Rhodoldo olumlu özellikleriyle Beşiktaş’a ciddi katkı yapacaktır.