Geçen senenin puan tablosunu açın, inceleyin.
Maçları tek tek akıllara getirin.
Puan tablosu şunu diyor.. kafa rakiplerinin birinden az gol yemişsin , diğeriyle 3 gollük bir fark var, ama hepsinden az gol atmışsın.
Yani yatarak maç alıyor, kapalı savunma yapıyor denilen avcının takımından 6 gol fazlan var. Bunuda zaten erciyes ve kasımpaşa maçlarında yaptın.
Bu neyi ifade eder?
Cenk i verimli kullanamadığını, orta saha ve savunmadan yeterince gol katkısı alamadığını ifade eder.
Veli-Atiba-Sosa 3lüsünün skor katkısı 10-12 arası birşey olur sezon boyunca.
Bu rakamı 15-17 arasına çekebilmek gerekiyor.
Yani sosa 9 Atiba-veli 6-8
Savunma rotasyonunun geçen sene sana gol olarak katkısı, mottanın 2 tane sanırım lig de, başka da yok. Yanlışım varsa düzeltin.
Bu rakamın en az 8-10 olması lazım. Sol-sağ bek 4 gol 6 gol de Stoper rotasyonundan gelmeli.
Bu takımın açık oyuncuları her ne kadar yetenekli gözükseler de(özellikle töre) Tabelada katkıları bana kalırsa çok sınırlı.
Şöyle ki, Olcay 6-8 gol atıyor ama nasıl atıyor.. ilk 6 hafta 5 gol yapıyor, sonra 12 hafta yok, sonra yine 3 gol yapıyor 5 haftada sonra yine kayıp.
Töre desen bana kalırsa bal yapmayan arıdır. Topla bu kadar haşır neşir bu kadar sorumluluk yüklenen birisinin skora katkısının minimum 10-10 olması gerekir.. Hatta şampiyon olmak istiyorsak açık kanat oyuncularının 20-25 gol yapmaları lazım, 20-25 de asist yazmaları gerekiyor sezon sonunda.
Gelelim hücumun en son noktasına. Bahsi geçen gomez gelirse ve penaltılar da ona attırılırsa, allah korusun sakatlık problemi olmadığı takdirde minimum 18-20 arası atar. +sı kardır.
Geçen sene cenk i hemen hemen hiç kullanmadık, her maç ya demba ba zorladık, yada pektemek i gereksiz yere oynattık.İyi süre alan bir cenk 10 golü bulacaktır takımda.
Takımı bu sene yine biliç çalıştırsa bu rakamların hiç biri olamazdı ama şenol hocanın takımları hep çok gol atmıştır.
Son ts ve bursa örnekleri ortada.
Misal 10-11 sezonunda 82 puan aldıkları sezon 69 gol atmışlar. O kadroya rağmen, Bu sene bursada yine 69 gol atmışlar.
Biz şampiyon olduğumuz sezon 60 gol atmışız, samet aybaba ile 63 gol atmışız. Onun dışında uzun seneler 50-53 arası gidip gelmişiz.
Şenol hocanın takımları çok gol yiyor algısıda son bursa senesinde oluştu zaten. ama kimse ts ile 69 gol atıp 23 gol yediğini söylemiyor nedense. yediğinin 3 katını atmışlar o sezon.
2010-2011 sezonu fener 84 gol atmış gs o sezon bitik biz 53
2011-2012 sezonu gs 69 fener 61 biz 50
2012-2013 sezonu gs 66 fener 56 biz 63(beğenilmeyen samet aybaba dönemi-Feda sezonu)
2013-2014 sezonu fb 74 gs 59 biz 53
2014-2015 sezonu fb 60 gs 60 biz 55
Şimdi diyeceksiniz ki 3 gol 5 gol nedir..
Birini Antepe atabilsen birini akhisara atabilsen şampiyon sen oluyorsun..
Bizim gol sorununu çözmemiz lazım. işin ozeti falan budur..