Şenol Hoca'nın Quaresma'yı istemediğine dair net bir konuşması var mı? Benim gördüğüm problem yaratmayacaksa hayır demem şeklindeydi. Zaten hangi futbolcuyu problem yaratsın diye transfer edersiniz ki?
Transferi mantıksız bulmuyorum.Kafamda bu seneki diğer önemli transferlerle karşılaştırıyorum,
Quaresmanın geçen sezon devamlılık, skora etki, oynanan lig vs. bakımından performansı Nani'ye denk, aralarında 3 yaş var. maliyeti ise siz karşılaştırın (6 m bonservis, yıllık gayriresmi 3,5 m euro+maç başı)
Van Persie ile aynı yaşta, geçen sezon %50 daha fazla maça çıkmış. 32 yaşında geçen sezon 2 ayını sakatlığa gömmüş 10 gol atmış forvete 6,5 m bonservis ödendi. 40 maça çıksa yıllık maaşı 6 milyon euoya yaklaşıyor. Korkunç paralar. Ne yapacak bu adam 40 gol mü atacak? Beşiktaş aynı durum ve kariyerdeki Gomez'i bunun yarısı paralara bitirmek istiyor, yine de yaranılamıyor.
Podolski geçen seneyi yarısı Gsye atılmış olmak üzere 4 gol 4 asistle bitirdi. yaş 30, 2,5 m euro bonservis, 4 yıllık sözleşme (3 m eurodan) - yorumsuz.
Şu şartlarda bu transfere olumsuz bakmanın mantığını anlayamıyorum. Hele hele de iş olup bittikten sonra.