Senin bu dediğinin belki biraz daha süslü teknik kısmını 5 aydır yazıyorum.
ANÇ, doğru söylüyorsa.
Oyuncu satıp 2 tane adam alacaklar. Biri Tino Costa, diğeri de Dzsudzsak.
O zaman bu problemlerin hiçbiri kalmayacak.
Dzsudzsak'da taraftarimiz dikkatli olmali. Dzsudzsak cok etkili futbolcu olmasina ragmen oyun stili Konoplyanka'dan cok farkli. Sahada goze sansasyonel gelen bir stili yok.PSV doneminden beri Dzsudzsak'in en buyuk silahi muthis sol ayagi. Adamini gecmeden buldugu boslukla ceza sahasina gonderdigi ortalar gercekten cok etkili. Ama Dzsudzsak Konoplyanka gibi kapali defansfin arasina dalip, iki rakip calimlayip kilidi acabilecek bir stili yok.
Etkili olurmu? Evet, gonderdigi toplar cok tehlikeli, oyun zekasida yuksek. Istatistiksel anlamda Konoplyanka'dan daha da etkili olur. Hele ki Babel'i alip, Ba ile cift santrofor'a donersek sol'da etkili toplar gonderen Dzsudzsak, Ba'nin etrafinda gezen Babel ve sagdan iceri kat eden Tore ile cok tehlikeli takim kurmus oluruz.
Tino Costa transferinin anlami sadece orta sahaya topu olumlu kullanabilen, ikili mucadelelerde ustun saglayacak, uzun boylu bir futbolcu alirsak gorururuz.
Bana kalsa, hele Avrupa Sampiyonasini goz onunde bulundurarak, sol'a Konoplyanka'dan daha ucuz oyuncu alip, Tottenham'de kisitli sure alan Dembele'yi kiralik almaya calisirdim.