Kadro kalitemizi yükseltecek topçuya ihtiyacımız var. Basında ismi bizimle anılanların (olcan, atıf, civelli) kaliteyi yükseltmeyeceği kesin. Önder Hoca'nın bahsettiği ideal takım formülasyona inananlardanım. Takımın 1/3'ü uluslararası kaliteye sahip oyunculardan oluşmalı. Demba ve Sosa'nın yanına koyabileceğimiz üçüncü bir oyuncu yok. Aynı kalitede verim alabileceğimiz 1 veya 2 yabancı oyuncu takviyesi, level atlatacaktır Beşiktaş'a. Bonservisi elinde bu kalitede oyuncu bulmak şüphesiz kolay değil. Ancak olanları da vakit geçirmeden kazanmak lazım.
Şenol Hoca'nın kaleci tercihinden ve herşeyi değiştirmeye çalışan adam tutumundan pek hoşnut değilim.
İyi bir kalecinin yaratabileceği farkı iyi biliyoruz. Elimizdeki üç kaleci de maalesef vasat. Cordoba'dan beridir de kalemiz hep sorunlu. İki maç çevirebilme kabiliyetindeki kaleci, takıma şampiyonluk yolunda ekstra yol katettirir. Sanırım bu sene yine mahrum olacağız bundan.
"Şenol Hoca emirleri", "Şenol Hoca Ümraniye'yi komple değiştiriyor" haberlerinden hiç hoşnut değilim. Sanki Chelsea'den Mourinho veya Bayern'den Guardiola, Anadolu takımının başına gelmiş gibi. Elbette Şenol Hoca'nın Türkiye'deki en iyi teknik adamlardan biri olduğunun farkındayız. Ancak klasik abartma huyumuz yine devrede gibi.
Futbol şubesinin tüm sorumluluğunun verilmesi büyük hata bence. Şenol Hoca, hangi çalıştırdığı takımlarda böylesine geniş yetkilerle donatıldı ki? (Hani ilk senesinin ardından özlem duyduğumuz kupalara ulaştırır bizi, ikinci sene yetkiler genişletilir. Eyvallah!) Biliç'e de o tam yetkileri vermedik ancak içinde düştüğü büyük hatada yönetim sesini bile çıkartamadı. Teknik heyet içerisinde belki bir Türk yardımcı olsaydı, lig sonu farklı bitecekti. Kurumsallaşabilmiş kulüplerde başarı şans faktörlerine terk edilmez. Kurumsal yapılarda denetleme, planlama ve icra farklı kurumlar tarafından yürütülür. Bu sebeple futbol direktörlüğü müessesenin Beşiktaş için kapanmış olması, bana göre külüp adına büyük gaflet. Her sene sistem değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı gibiyiz. Ülkedeki eğitimin durumu neyse, bizim futbol şubesindeki durumumuz da aynı.