Ümit de bitti @Yakup.
Fiziksel gelişimini tamamlayamadı bu dakikadan sonra hiçbir şey olmayacak.
Bek için en önemli olay 20'sine kadar fiziksel gelişimini tamamlayıp 21-25 arası oyununu geliştirmek.
Yazık etti kendine. Elazığspor'da bile oynayamıyor.
Öyle olacağı belliydi zaten maalesef.
Ben bu ülkede bir yerli oyuncunun alt yapıda çıkıp üzerine koya koya gelişerek iyi bir futbolcu olabileceğini düşünmüyorum.
Hem ülke futbolu buna uygun değil hem de biz Türk futbol seyircisi olarak sabırlı değiliz.
10 yılda 1 ya da 2 tane potansiyel bir oyuncu çıkıyor ama o da patlayamıyor çıktığı gibi kalıyor.
Yabancı kuralının değişmesi bu açıdan iyi oldu en azından 14 yabancı içerisinde 3-4 tane genç oyuncu bulundurup bunları ara ara değerlendirebiliriz.
Yerli oyuncuyu alt yapıdan çıkarınca herkeste çok fazla beklenti oluşuyor o oyuncu da bu beklenti altında kalıyor ve olacağı varsa da olmuyor.
Yabancı oyuncularda bu baskı biraz daha az olabilir ve genel taraftar profilimizin de yabancı oyunculara yönelik genel bakışı daha sempatik olduğu için gelişme şansı daha fazla olabilir tabi bu biraz da takımın hocası ile de alakalı.
Alt yapı yetersizliklerini dile getirmeme gerek yok sanırım.