2015/16 Transfer Sezonu
2015/16 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2015/16 Transfer Sezonu 2015/16 Transfer Sezonu ile ilgili tüm paylaşımları bu başlıkta yapacağız.

0 Üye ve 22 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2015/16 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12859969 defa] 2015/16 Transfer Sezonu

Çevrimdışı raif

konunun gidişatı belli ki bir noktadan sonra şu meşhur fergusona atfedilen "istatistik mini etek gibidir" sözü edilip savunma geliştirilecek. yalnız o söz biraz yanlış anlaşılıyor. anlatılmak istenen sadece birkaç istatistiki veri ile gerçeğe ulaşamazsınız. ya da birkaç veri ile tam zıttı iki durumun gerçek ya da doğru olduğunu gösterebilir. gerçekleri manipule edebilirsiniz.

bir de kısa es vereyim, futbol dışı başka alanlarda söylenmiş midir bilmiyorum ama o söz danimarkalı bir hocaya aitti.

dönelim mevzuya. daha önce söylemiştim yineleyeyim, cucak ve kue futbol açısından tartışılacak oyuncular değildir. oyuncuların teknik ve mental özellikleri, takımın ihtiyacı, gelecekte muhtemel getirebileceği bonservis geliri, bu zamana kadar kariyerlerinde yapmış oldukları, taraftarlarda ve medyada yaratacakları etkiler gibi hangi tarafından bakarsanız bakın cucak öndedir. işin maliyet kısmı ise söylenenler gibiyse aldığımız karar rezalettir.

başta bahsettiğim konuya bağlayayım. istatistikler değerlendirme yapabileceğimiz tek araçtır. önemli olan doğru verilerle doğru sonuçlara ulaşmayı denememiz gerekliliği. @Çağrının verdiği istatistikler gayet doyurucu görünüyor. ne kadar çok veri ortaya koyup değerlendirme yaparsak o kadar sağlıklı sonuca ulaşırız. üzerinde tartıştığımız oyuncular bir senede parlamış genç yetenekler değil, yılların birikimi var onlarla ilgili. genç yetenek olsalar bir nebze ankayabilirim çünkü işin içine potansiyel girdiğinde birçok farklı subjektif yorum yapabiliriz. kaldı ki bu konuda da potansiyel profesyonellerce istatistiki veri süzgecinden geçirilir. oyuncunun tüm fiziksel, teknik ve mental özellikleri verilere dönüştürülür. oyuncunun attığı deparda nabzının kaça çıktığının bile gelecek potansiyelinde etkisi vardır ve tüm bunlar izlenir. kue mesela kariyeri boyunca ligde en fazla bir kere 8 gol çıkarmış ki portoda en gözde oldugu dönemde ce bu yıl dışında 5-6 gol ortalaması ile oynuyor.(hatta tüm yılı hesaplasak o da yoktur) bu adamdan 15 gol beklemek hayalden başka birşey değil. atabilir mi bu sene, her oyuncu için var tabi ihtimal. makakula gol kralı oldu bu ligde. ihtimal yok diyemeyiz ama alınacak risklere ve gerçekleşme ihtimalini göz önüne aldıgımızda transferin neden başarısız oldugunu görürüz.

bundan sonra umuyorum ki (arkadaşlar gibi abartmıyorum, buna da fitim) hayatının futbolunu oynasın ve ligde 10-10 yapsın. şunu da belirteyim ama kue 20-20 bile yapsa yanlış transferdir. transfer yapıldıktan sonra sezonda ne vereceği birçok farklı değişkene bağımlı olarak başarılı ya da başarısızlıkla sonuçlanır. her transferin belirli oranlarda riskleri vardır, hesabını yaparsın ücrete bakarsın, değerinin gördüyse yaparsın transferi. sonuç ise başka olaydır. aklıma ilk gelen örnek linderoth. sanırım kariyerinde bile yoktu adamın sakatlık fakat futbolu bırakmak zorunda kaldı burada. öncesinde başarılı bir trasnfer, çok düşük bir ihtimalin gerçekleşmesi ile kötü sonuçlanmıştır.

tersi örnek vermek gerekirse mesela eneramo olabilirdi. düşünün o sezon oynadı ve 8-10 gol sıkıştırdı. o ücrete sonuç iyi derdik ama transfer kesinlikle yanlıştı.

neyse yapacak birşey yok ilk defa yanlış transfer yapmıyoruz fakat sıkıntı zihinlerde. bu yanlış transfer zihinlerde herhangi değişikliğin olmadığını gösteriyor. asıl can sıkan nokta burası. yoksa biz mendezi çok besledik birkaç milyon daha vermemiz çok koymaz alışığız bu duruma. portonun bedava elden çıakrdığı kimsenin talip olmadığı oyuncuya bonservis verdik. sanıyor musunuz porto aldı bu parayı. bilgim olduğundan söylemiyorum ama çok yüksek ihtimal o para portoya girmedi. zaten portonun tüm o şaşalı transferlerden elde ettiği gelir oldukça düşük gerçekte. umarım bu son olmuştur.

tersi düzüne denk geldi bi şekilde ve takımın durumuyla da ilgili neredeyse bedavaya cucak gibi adam alma şansı doğdu. bence kulup bu fırsatı değerlendirmeli bir şekilde bağlamalıydı. hatta bursa ile imzalar atılmadıysa araya girmeli eğer ekonomik şartlar mümkünse. herkes gözden kaçırıyor ama çok ciddi maaş yükünün altına girdik ve gelirlerimiz beklendiği kadar artmış değil. stat açılışı hem gecikiyor hem de sandığımız kadar gelir artışı sağlamayacak ilk seneler. oyuncu alıp şampiyon olacagız derken bir sene daha avrupadan men yersek işte onun telafisi çok daha zor.

2012 yılında topladığımız 11 puan seneye yok. bu sene de en az 11 puan toplarsak ancak sıralamada yerimizi korumuş oluruz. aldıgımız 2 sene ceza çok geri attı bizi, en az 3 sene ardarda uefa gruptan çıkıp bişeyler yapmamız lazım. şampiyonlar liginde ise minimum 3.lük hedef olmalı ki en kötü uefadan puan toplayabilelim. üstü ise ekstramız olur.

Çevrimdışı Atkar

Quaresmanın gönderilmesi ne kadar hataysa gelmeside o kadar hatadır bana göre.Ama bundan sonra destek olmalıyız yapıcak birşey yok.Q7nin yedek klübesinde olması bana göre çok çok büyük bir artıdır.İyi bir sol kanadımız olsaydı ve q7 rotasyon oyuncusu olsaydı çok verim sağlardı.Ama 32 yaşındaki adamın kaldıracağı maç temposu cezaları sakatlıkları Q7 için en fazla 25 maçtır veya 2000dkdır.Töre 10 gol barajına gelirse q7 tamam oynar fakat törede q7 4-5 gol barajında oynarsa olcayı bile mumla ararız

Çevrimdışı pascal26

Bakıp bakıp ağlarız sezon boyu artık.

Bursa'ya giden adama ağlanıyor forumda. Gerçekten dramdır bu. Duyan da bonservissiz Hazard'ı falan kaçırdık sanacak. 
Ben de özellikle duran top yeteneği için gelmesini istemiştim de. O kadar da değil.

Çevrimdışı f_madida

istatistik bakacaksak sirf gole, asiste degil oldurdugu atak, rakibe kaptirdigi top, olumsuz kullandigi sut sayilarina da bakmak lazim...
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı can1903

Geçeyim hesabın başına..

Maç sonu..

Koyduk mu @MİY diye etiketleyi m : )
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Sosyal medya hesaplarıyla ajansın biri ilgileniyor.Klüp yönetmiyor ama içeriği klüp sunuyor tabi ki :evillol:

Nolmuş hesaba ya?
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Easthanbool

Nolmuş hesaba ya?

Paçalarımızdan amatörlük akıyor daha ne olsun
" H a s t a l ı k l ı  k o n g r e l e r d e n  s a ğ l ı k l ı  y ö n e t i m l e r  ç ı k m a s ı  b e k l e n e m e z "

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Paçalarımızdan amatörlük akıyor daha ne olsun

Genel olarak bi zayıflık var zaten. Bi olay oluyo videosu, fotosu, haberi resmi hesaplara ancak 1 gün sonra düşüyo anlayabilmiş değilim :alala:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı brkntcnr

Sosyal medya konusunda biraz ingilizleri örnek almalıyız. Sot'on falan bu işi çok güzel yapıyor. Fakat bi şirkete emanet edilmemeli. Bu sosyal medya işinden gerçekten anlayan birisi gelmeli. Genç adama vericeksin böyle işi. Kitleyi daha iyi biliyor tüm günü böyle şeylerle geçiyor. Bide sürekli taraftarlarla iletişim kurulmalı. Menşınlara cevaplar verilmeli vs. Rıdvan Akar bu işten ne anlar gazeteci değil mi o?

TURKCELL T50 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

Pektemek gitmek istiyorsa pektemek+ömer+1 futbolcu daha paket yapıp gençlere el kebir pazarlığına girmeliyiz. 0 bonservis sadece takas

Gomez Cenk El kebir 3lüsü efsane olur.

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Pektemek gitmek istiyorsa pektemek+ömer+1 futbolcu daha paket yapıp gençlere el kebir pazarlığına girmeliyiz. 0 bonservis sadece takas

El Kebir çok iyi futbolcu ama biraz sorunlu bir tipi var
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı can1903

Leroy Fer ile görüşülüyormuş doğru mudur @Çağrı
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Çağrı

Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı can1903

Çevrimdışı Tolga

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Çağrı

Dzsduzsak net olarak bitmiş. Hayırlı olsun Bursa'ya çok düzgün karakterli iyi bir oyuncu aldılar büyük iş.

Umarım iyi de performans verir çünkü Bursa bizim rakibimiz filan değil. Başarılı olmasını isterim bize gelmek için bekledi baya o da istedi bundan sonrası almayanların tercihi olarak kayda geçer.

Bunun üzerinden söyleyeceğim şey, insanların hatalarını örtmeye ya da yumuşatmaya çalışmasın kimse. Ne kadar şiddetli o kadar iyidir.

Durum üzerinden analiz yapamayanlar görevlerinde kalmamalıdır. Bugün Quaresma isteyenler sevinir bu hataya ama yarın öbür gün bu hatalar başka oyuncular üzerinden devam eder.

Olan Beşiktaş'a olur. Hem Quaresma istemeyip hem de yönetime destek vermek için fiyatı yüksekti ondan olmadı vs diyenlere de söyleyeceğim şudur.

Demirören döneminde de böyle anlamsız gerçek dışı argümanlarla eleştirinin önüne geçildi sonuç ortada. Yapmayın eleştiri iyidir.
[ Son Düzenleme: 16 Ağustos 2015, 17:17:43 Çağrı ]
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

El Kebir bence de takasla falan alınabilir ve yararlı da olur.

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Çağatay

Sosyal medya yonetimini de diger her alan gibi işin profesyonellerine vermezlerse daha cok izleriz görürüz seyrederiz beyler...
Reklam isini vodafone iyi yapiyor
Bu iside vodafone nasil yapiyorsa ayni sekilde yapmalari lazim.
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı Fatih_

Leroy Fer ile görüşülüyormuş doğru mudur @Çağrı
Lucas Fer ikilisi olsa sinif atlariz  :halay: kalecide istemiyorum :)

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Öncelik orta sahalar hacılar.

Kaleci en başından beri söylüyorum; 1. sınıf olmayacaksa bırakın Günay oynasın..

Çevrimdışı Türkay

Club Brugge'ün kaptanı Simons Beşiktaş maçını unutamıyor

"Old Trafford için cehennem diyorlar. Biz cehennemi Beşiktaş maçında gördük"

Manchester United maçı öncesi Belçika basınına konuşan Tommy Simons, "Old Trafford güzel bir stat. Orada oynamak eğlenceli olacak. Ancak biz diğer tarafta cehennemi geçen sezon Beşiktaş maçında, İstanbul'da gördük. O maçı hala hatırlıyorum ve unutamıyorum. Tam bir cehennemdi ve biz bununla baş edebileceğimizi gösterdik. O yüzden Old Trafford'dan çekinmiyoruz" ifadelerini kullandı.
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı can1903

Club Brugge'ün kaptanı Simons Beşiktaş maçını unutamıyor

"Old Trafford için cehennem diyorlar. Biz cehennemi Beşiktaş maçında gördük"

Manchester United maçı öncesi Belçika basınına konuşan Tommy Simons, "Old Trafford güzel bir stat. Orada oynamak eğlenceli olacak. Ancak biz diğer tarafta cehennemi geçen sezon Beşiktaş maçında, İstanbul'da gördük. O maçı hala hatırlıyorum ve unutamıyorum. Tam bir cehennemdi ve biz bununla baş edebileceğimizi gösterdik. O yüzden Old Trafford'dan çekinmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ne cehennemi abi.. Rakip takım korner kullanırken Saldır Beşiktaş'ım diye bağırıyoruz  :kop:

Çevrimdışı Ersoy

Ts maçına yetisse aslında orta saha ve kaleci.

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bundan sonra her sene!

Çevrimdışı Türkay

Ne cehennemi abi.. Rakip takım korner kullanırken Saldır Beşiktaş'ım diye bağırıyoruz  :kop:

Nasıl olsa yabancılar anlamıyor küfürle baskı yaptığımızı falan zannederler  :kop:
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı LuceGel

Lucas Fer ikilisi olsa sinif atlariz  :halay: kalecide istemiyorum :)
Valla ben artık Tolgayı görmek istemiyorum kalede Boyko orta saha kiralık Rode veya Fer tamamdır  :tabe:
Birgün değil hergün BEŞİKTAŞ...