Sadece güç ve dribling. Tam Amerikan Futbolu oyuncusu aslında.
Aslinda iyi bir oyuncu. Ama bende alirsak tek on liberolu sistemde oynayabilirmi onu dusunuyorum.
Lawal cunki Turkiye'de sonralari defansif orta saha oynamaya basladi. Asil mevkisi ofansif orta saha.
Ben buyuk maclarda begendim. Iyi paslar atabiliyor ve kontralarda cok tehlikeli. Hizlanabilen, topla mesafe kat edebilen futbolcu. Gucuyle birlikte durdurmasi cok guc oluyor, bunu bizim mactada gorduk.Kac kez deldi gecti orta sahayi.
Bence Atiba-Lawal ikilisi fizik acidan cok ustun olur. Galatasaray macinda Lawal tek basina bizim her sene o zorlandigimiz orta sahaya karsi domine ettiydi, ezdiydi resmen. Ikili mucadelelerde gercekten cok guclu bir oyuncu.
Dedigim gibi, ben alinirsa karamsar olmam. Nedeni yukardaki yazdiklarimdan dolayi. Bizde olmayan belirli ozelliklere sahip ve buyuk maclarda hep sahanin en iyi oyunculari arasindaydi. Benim ilk kez TT Arena'da oynanan Gs-Mersin macinda dikkatimi cekmisti. O gunden bu gune begendigim bir oyuncu. O macta bile o uzun adimlari ile Galatasarayin orta sahasini delip geciyordu.
Yani yarali olabilecek bir futbolcu. Benim aklimda olan soru tek on liberolu sistemde olurmu? Fizik acidan her oyuncumuzdan cok ustun. Guclu ve suratli. Supurucu rolunu ustlenebilirmi Atibanin yaninda?