Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5698023 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimiçi Necmi

Uyarlarsa zaten yandık :) Çünkü prekast tarafında bir gecikme var arayı kapatmak için diğer taraflarda önce gitmeleri gerekiyor.
aslında çatı çok daha hızlı gidebilirdi ama rampa yüzünden içeri vinç sokamadılar yapabildiklerinide prekastcıların vinçlerini kullanarak yaptılar buda prekast işinide sekteye uğrattı sabit vinçlerin varlığıda prekast işlerini yavaşlattı vinçler yüzünden rahat haraket edemedikleri için bir prekastı üç vinç kaldırıyor ordan oraya
bu arada tüm çatı malzemeleri Türkiyeye giriş yapmış şu an silivrideymiş diye haber aldım halatlarda bu malzemelerin içindeymiş artık iş montaja kaldı  :D

Çevrimdışı yldrmaydn

@Necmi : acaba iç halka yapılsa halatlar 2 uçtan bağlanmadan serilse tribünlere sonra işler tamam olunca iki uçtan tıkır tıkır bağlaya bağlaya gidip tamamlanabilir mi? şu tribünde halat göresim var :)
Seninle Başladı Hayat..

Çevrimiçi Necmi

Obitaş ayrıldımı şimdi arka taraf bittimi?
yok tam değil ufak tefek işleri kaldı perde betonlar vinçlerin boşluklarını kapatmak gibi ama genel anlamda konuşursak bitti diyebiliriz nisanın ilk haftası giderler diye tahmin ediyorum

Çevrimdışı ozan062

aslında çatı çok daha hızlı gidebilirdi ama rampa yüzünden içeri vinç sokamadılar yapabildiklerinide prekastcıların vinçlerini kullanarak yaptılar buda prekast işinide sekteye uğrattı sabit vinçlerin varlığıda prekast işlerini yavaşlattı vinçler yüzünden rahat haraket edemedikleri için bir prekastı üç vinç kaldırıyor ordan oraya
bu arada tüm çatı malzemeleri Türkiyeye giriş yapmış şu an silivrideymiş diye haber aldım halatlarda bu malzemelerin içindeymiş artık iş montaja kaldı  :D

bu haber sonrası  :ishock: :ishock: :ishock: :ishock: :ishock:
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimiçi Necmi

@Necmi : acaba iç halka yapılsa halatlar 2 uçtan bağlanmadan serilse tribünlere sonra işler tamam olunca iki uçtan tıkır tıkır bağlaya bağlaya gidip tamamlanabilir mi? şu tribünde halat göresim var :)
:dontknow: hep birlikte göreceğiz ama sonuçta bir yerden başlayacaklar bağlaya bağlaya gidecekler senin dediğin gibi olur ama ne zaman başlanır bilemem

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Abi sen o rampa konusunda çok sitem etmiştin zamanında iyi hatırlıyorum şimdi onun acısını çekiyoruz :(
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı ALBATROS

malzemeler giriş yaptıysa güzel artık iş çatı vinçlerinin gelmesine kaldı  :duman:

Çevrimiçi Necmi

Abi sen o rampa konusunda çok sitem etmiştin zamanında iyi hatırlıyorum şimdi onun acısını çekiyoruz :(
böyle olacağı bas bas bağırıyordu daha ilk rampa kalkmadan yapılması gereken bir iş bize çok pahalıya mâl oldu ve olmaya devam edecek önce yapılsaydı hiç bir sıkıntı olmadan bitecekti bunu yapmakta mümkündü

Çevrimdışı İzzet

Çatı kolonları, kirişleri, orta yuvarlak ve halatlar bittikten sonra çatı havaya ne kadar sürede kalkıyor?

Çevrimdışı Serhat Akkaya

böyle olacağı bas bas bağırıyordu daha ilk rampa kalkmadan yapılması gereken bir iş bize çok pahalıya mâl oldu ve olmaya devam edecek önce yapılsaydı hiç bir sıkıntı olmadan bitecekti bunu yapmakta mümkündü
Tamamen plansızlık abi başka bir açıklaması yok.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Efe

Uyarlarsa zaten yandık :) Çünkü prekast tarafında bir gecikme var arayı kapatmak için diğer taraflarda önce gitmeleri gerekiyor.
tabi kaba ve prekasttan kaynakli gecikme catida kapatilabilinir sezon basina baskan acmak istiyor parayida vermis haziran ayina bakmak lazim
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı FARUK

oo cok sert o zaman zamani baya kisaltir bunlar yeni teknoloji kirisler demek cati bekledigimizden hizli gidecek gibi goruniyor

belediyenin orda tır beklerken gördük efe tek parçaydı zaten
ve göründüğü gibi tek parça olmasına rağmen eğimli
2 çatı kolonu arası mesafe kapatıyor şuan bu takılanlar
82 kolon aralığı var hepsi bu şekilde olursa 41 parça ile tamamlanır

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

hiç sanmıyorum inşallah yanılıyorumdur ama kiriş montajı bitmeden kirişlere halatların bağlanabileceğini sanmam bütünlüğü sağlanmamış bir şeye aşağı doğru çeken tonlarca ağırlık bağlanmaz gibi geliyor bana ama iç halkayı yapabilirler bunun içinde içerdeki bütün vinçlerin çıkması ve çatıcıların vinçlerinin içeri girmesi gerekiyor yani prekastın mutlak bitmesi lazım çiçeklerin iki vincininde sökülmesi gerekiyor sanırım
Abi bu çatı kirişleri birbirlerine nasıl tutturuluyo?
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı Tarık16

arkadaşlar cuma günü stadı canlı görmeye gittim.. hakikaten şahane bir stad oluyor.. tam giderken stadın önünde gaziler büfenin orada saat 13-14 gibi birileri vardı. 4-5 kişi forumdanmıydı o kişiler. gidip sormak garip geldi. beşiktaşarenadanmısınız siz diye :)

Çevrimdışı FARUK

Abi bu çatı kirişleri birbirlerine nasıl tutturuluyo?

tırda görünen çatı kirişi kenarlarında delikler var vidalama ile birbirine bağlanıyor

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

tırda görünen çatı kirişi kenarlarında delikler var vidalama ile birbirine bağlanıyor
Anladım abi eyvallah :)
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı SDemirsoy

@Necmi

Çevrimdışı Anıl

Çatı kolonları, kirişleri, orta yuvarlak ve halatlar bittikten sonra çatı havaya ne kadar sürede kalkıyor?
10 gün @İzzet

Çevrimdışı Efe

belediyenin orda tır beklerken gördük efe tek parçaydı zaten
ve göründüğü gibi tek parça olmasına rağmen eğimli
2 çatı kolonu arası mesafe kapatıyor şuan bu takılanlar
82 kolon aralığı var hepsi bu şekilde olursa 41 parça ile tamamlanır
evt ben onlari birbirlerine eklenmis zannediyordum 41 parca cok kisa zamanda konur
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Batu K.çetin

bu arada sarı vinç numaralı arkasındaki istiflenmiş iskeleleri sahadaki bölüme taşıyor,muhtemelen birkaç gün içinde de onada güle güle...

Çevrimdışı FARUK

o destekler çatı kirişlerini dikeyde tutar yatay çekme kuvvetine bir şey yapamaz halatlar bağlandığında ciddi bir yatay çekme kuvveti oluşacak kolonlarda esneme haraketi yapabiliyor o yüzden onlara halat bağlanabileceğini sanmıyorum en azından mukavemet için yarım halkayı dönmesi gerekir zaten iş planına görede halat işi kirişler bitmeden başlamıyor gerçekten zor bir iş yüksek hassaslık gerektiriyor halatlar bir santim bile aşağı doğru çekse birbirine bağlanamaz vidalama delikleri kayar ama iç halkaya önden başlanacaktır diye tahmin ediyorum ama bunları mantık yürüterek konuşuyorum bilgim olduğundan değil yanlış anlamayın sizden daha fazla bilmiyorum biz taş kolonları yaparken böyle bir durum olmuyor her dikilen kolon kendi dengesini sağlar ama bu tamamen ters bir iş taşta esneme yoktur ricit çalışır ama bu kolonlar esnek haraketli olan kolonların üzerine kiriş bağlanıyor zaten o yüzdende altta desteğe ihtiyaç duyuluyor biz kolonları taştan yapsaydık üst kemeri koymak için destek kullanmazdık bu işin tam tersine destek bize zarar verirdi o yüzden tamamen bilgim dışında bir konu sadece fikir çarpıştırıyorum

abi iç halkayla dış halka arasında olan çelik halatlar serme işlemi sırasında zaten dış halkaya yetişmesi mümkün değil germenin son aşamasında yetişip bağlanıyor dış halkaya
serme sırasında gerebilmek için dışhalkadaki germe aparatlarıdan(strandjack) çıkan uzantılar halatın ucuna tutunuyor
daha sonra gerdikçe bu halat dış halkaya yaklaşıyor ve son aşamada tutunuyor
kirişler yapılırken bir yandan halatlar altına iskeleler kurulup halat serilebilir ama bunun için alacalının basamak işi felan hepsinin bitmesi lazım

fotoda yukarıdan saha içini görecek şekilde çekilmiş maracanadan görüntü
kırmızı ile işaretli olan çelik halat
yeşil ile işaretli olan ise strandjack den gelen ve halatı tutan parça

Çevrimdışı Obscura Quae Vocem

Çevrimdışı FARUK

germe tamamlanmış göründüğü gibi halkanın ucu dıştaki kirişlere tutturulmuş

Çevrimdışı ErsinA.

bu arada cumartesi günü twitterda görmüştüm.

"Alacalı'da son parça prekast eleman dökülüyor" diye.