Ben ilk defa bir insaat calismasini burda takip ettim, insaat muhnedisligiile ilgili terimlerin hic birini bilmezdim ki, kendim endustri yuksek mühendisi ve doktorasini yapmis bir insanim. Ama insaat yavas gidiyor surda hata yapildi diyebilecek bilgi sahibi degilim. Ama masallah herkes sanki bir insaat muhendisi gibi insaat i elestiriyor. Yok yanlis demir kullanilmis yok beton yanlis yapilmis yok vs.. Adama sorarlar senin meslegin nedir diye. Malesef bizde hersey boyle bilgi sahibi degildir ama surekli konusur. Birakin isin ehli olan kisiler, ömrü santiyede gecmis insanlar konussun. @Sezgin Cengiz kardesimiz konussun. Aramizda insaat santiyesinde insaat muhendisi veya santiye sefi olarak calismis kac kisi var?
Arkadaslar mabetin yayinladi zaman cizelgesi vardi. Bu zaman cizelgesine gore ya hersey zamaninda gidiyorsa ? Lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalim.
Taraftar bu sene gecen senelere gore maddi anlamda kartal yuvalari konusunda yapmasi gerekeni yapmistir ve bana gorede basarilidir. Ama olimpiyat hatta ve hatta basaksehir stadini dahi dolduramamiz resmen buyuk ayiptir. Trabzon macindaki konya daki taraftari sadece bursa ve liverpool macinda gorduk bu sene
Koy icinde kafelerde restaurantlarda maçlari izleyenler klübe mi takimina mi destek oluyorlar. Ordan bagirmakla sarkilar soylemekle takima katki olmuyor.
@ZEKI abi mesajinin biraz da dun benim yazdiklarima cevap oldugunu dusunuyorum o nedenle bi iki cumleyle kendimi daha acik ifade etmek isterim.
Oncelikle ben de senin gibi bu insaati takip edene kadar insaat hakkinda dogru duzgun tek bir bilgiye sahip degildim.testere kiriş nedir,beton kalitesi nedir bilmezdim hepsini burada
@Necmi abi ve bilgi paylasan diger arkadaslardan,az biraz da online ortamdan kendi arastirmalarimdan ogrendim.
İnsaat muhendisi degilim.ama eger birakacaksak ve sadece insaat muhendisleri sadece konusacaksa bizlerin burada dusunce ortaya surmesinin ne anlami kalir?
Bu stad buyuk emeklerle yapiliyor.buyuk zorluklara karsi cikilarak,buyuk fedakarliklarla, tabiri caizse hayatlar ortaya konarak yapiliyor.betondan cimentodan demirden anlamam ama bu stadda kalitesiz tek bir malzeme kullanilmiyor,demirine betonuna laf eden de istanbul sinirlari icerisinde bunun kadar saglam baska bir yapi gostersin sonra ciksin konussun.
Daha once de dedim bana tek bir ornegini gostersinler bir kulubun baskani yeni yapilan stadyumun insaatina hemen hemen her gun gidip insaati takip eden?Bizim baskan Fikret Orman hemen hemen her Allah'in gunu stadda ve isleri takip ediyor kendi adima bu stada bu kadar emek verdigi icin minnettarim.
Bana bir taraftar göstersinler takiminin gittigi her yere olimpiyat kasimpasa basaksehir sariyer ankara adana demeden pesinden kosuyor,takimina destek oluyor.
Gsnin stadsiz,olimpiyatta oynadigi sene sattigi formaya bakin bu sene bizim sattigimiz formaya bakin su an forma satışlarında Turkiyede lideriz kulup tarihinin rekorunu kirdik.bu yuzden Besiktas taraftarina da minnettarim.
Dun yaptigim elestirilere gelince ne yonetime tek bir soz soyledim ne de taraftara.sadece bazi islerde strateji hatalarinin oldugunu ve bu hatalarin gecikmelere sebep oldugunu soyledim.lafimin da hala arkasindayim.eylulde stad acilacak deniyor Allah izin verirse ben buradayım eylulde acilirsa özürumu burdan dilerim ilk maca hep beraber gideriz.Benim yaptigim hesaplamalara gore ekim sonundan oncesi su an icin hayal,imkansiz hatta bazi hatalarin onune gecilmedigi surece ikinci yariya doğru gitmemiz muhtemel.ben hakli cikmamayi istiyorum ama benim tahminim bu yonde.
Eger nisan ayina geldigimiz halde o rampa hala insaat halindeyse o rampa yuzunden vincleri sokemiyorsak,iceri arac sokamiyorsak ve bizi yavaslatiyorsa burada elestirilecek birsey vardir ve elestirilir bence bu cok doğal.yapilan her elestiriye haksiz gozuyle bakmaktansa takvime bakmakta fayda var.zaman ilerliyor ve zamanla yarisiyoruz.