Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5719831 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı Melekcik

yaw kapının ne davasını yapıyorsun sen bi gelde kapıyı olimpiyatta gösterelim sana biran önce bitsin diye bekliyoruz başlarım kapısına çatısına küfekisine stad bitsin stad gerisi boş stad bu bunu değiştiremezsin artık sana göre kötü bana göre güzel onlara göre hiç güzel değil tek gerçek stadın bitmesi biran önce kritik aylara giriyoruz artık her saniye değerli isterse 10 kapı olsun kapalıda isterse 2 o kapılardan içeri giremedikten sonra bize hiç bir yararı yok @ALI RIZA  :)
@Efe benim içinde @ALI RIZA Allah ne verdi ise  :boxin: :boxin:
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı ahmet türker

@ahmet türker abi %100 geliyorum tabi Doğal sebepler olmadıgı sürece :) ayrıca uçağı kacırmadıgım sürece oradayım  :evillol: :evillol:
uçağı kaçırmazsın değil mi . :kop:  :kop:

Çevrimdışı Efe

@Efe benim içinde @ALI RIZA Allah ne verdi ise  :boxin: :boxin:
  :zuhaha:   ali rıza (temsili)  :pes                   
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimiçi murat

bu projede taç çizgisine paralel kapalı en alt koltukları saydım 201 çıktı doğrumu saydım bilmiyorum ,projede koltuk çizimi bire bir aynımı onu da bilmiyorum @MURAT kardeşim.
Projeden demedim ama beceremedim ahmet abi. Şöyle hesap edersek yaklaşık rakam ortaya çıkar.iki kale çizgisi arası 105 metre 5 adet merdiven 2 şer metreden 10 metre eder geri kalan 95 metreyi 43 cm koltuk ve yanlarında 2 cm den 47 cm yapar 95 metreye böldüğümüzde 202 koltuk yapar.benim beklentim bu yönde olacağıydı. 201 saymışsan muhtemelen doğrudur.

Çevrimdışı SDemirsoy

Küfeki şov obitaşın şantiyeyi terketmesiyle başlar

Çevrimdışı ALBATROS

bizim mimarin çizdiği ve tamamlanıp hizmete açılan bir stadyum varmı?

Çevrimdışı ahmet türker

Projeden demedim ama beceremedim ahmet abi. Şöyle hesap edersek yaklaşık rakam ortaya çıkar.iki kale çizgisi arası 105 metre 5 adet merdiven 2 şer metreden 10 metre eder geri kalan 95 metreyi 43 cm koltuk ve yanlarında 2 cm den 47 cm yapar 95 metreye böldüğümüzde 202 koltuk yapar.benim beklentim bu yönde olacağıydı. 201 saymışsan muhtemelen doğrudur.
3 kere saydım .(199- 203 -201 ,)ortalama 201 dedim ,şimdi asıl soru şu .dairesel olarak ortalama bir sırada kaç koltuk olabilir , eğer sonuç bin koltuk çıkarsa  bu stad 50 bin kişilik demektir....benim hesabıma göre (defalarca bu hesabı yaptım)ortalama 49.8 sıra çıkıyor sence doğrumudur @MURAT kardeşim . @Necmi  bu hesaba ne der acaba .

Çevrimdışı KUMANOVALI

3 kere saydım .(199- 203 -201 ,)ortalama 201 dedim ,şimdi asıl soru şu .dairesel olarak ortalama bir sırada kaç koltuk olabilir , eğer sonuç bin koltuk çıkarsa  bu stad 50 bin kişilik demektir....benim hesabıma göre (defalarca bu hesabı yaptım)ortalama 49.8 sıra çıkıyor sence doğrumudur @MURAT kardeşim . @Necmi  bu hesaba ne der acaba .

hesaplarke numaralıdaki vip leri unutma abi  :ok:
ebat farklı...
BJK

Shqiptari per fjalen ther edhe djalen / Arnavut verdiği söz için oğlunu da keser

http://www.alisverisreyonum.com
http://www.hpkartus.com
http://www.bilsabilgisayar.com.tr
https://www.avazilla.com

Çevrimdışı ahmet türker

hesaplarke numaralıdaki vip leri unutma abi  :ok:
ebat farklı...
tamam da en üstlerde dairesel olarak bir sırada  yaklaşık 1300 koltuk var demişti @Necmi kardeşim , altlarla beraber ortalama bin olursa yine benim hesap tutuyor gibi geldi bana ,yanılıyor da olabilirim tabi @KUMANOVALI kardeşim. :)

Çevrimdışı BlackEagle26

Kapasite 45.000 olucak hissediyorum  :) İnşallah :iblush:

Çevrimdışı Altuğ

Bugün fotoğraf çeken tüm arkadaşlara teşekkürler..

Çevrimdışı martin40

@Efe eski aciktaki vincin ne isi kaldi? rampa ile ilgili mi en son o gidecek o zaman

Gökhan Türkmen abi, Rampa bitince kalkacak demisti Twitter'de

Çevrimiçi Necmi

hiç üşenmedim  :lol:   :lol: deminden beri bir sürü stadın fotolarını inceledim . orta saha çizgisi hizasında merdiven yada çıkış kapısı görmedim .  :tabe:
ahmet abi ben onu projeyi ilk gördüğümde araştırmıştım :D bende rastlamadım orda ciddi sacmalamışlar ama benim ali rızaya takıldığım şey bunu başka yere çekmesi  :evillol: yani bu projedeki saçmalamayla yönetim taraftar ilişkisini nasıl birbirine bağladı onu çıkaramadım bir buçuk yıldan fazla oldu insanlar projeye bakıyorlar bunu anca farkettiler emin ol o detayı projeyi onaylarken ne başkan ne yönetimden biri farketmiştir. Burda yanlış olan bir yanlışı söylemek değil bunu ilgisiz şeylere bağlamaya çalışmak benim ilk farkettiğimde düşündüğüm şey en değerli koltukları merdivene kurban etmişler oldu :bandit:

Çevrimdışı YunusEmre

Şu anda madrid maçı var ntv sporda maç san mameste... bizim stadın atmosferi bunun gibi olacaksa kimse çıkamaz mabedimizden...

Çevrimiçi Necmi

Şuraya takıldım;
Yeni açık üst-Eski açık üst tribünle kapalı üstteki kapıları da karşılaştırmak anlamsız. Çünkü @Necmi abinin dediği gibi bir tribün 68m iken diğeri 105m. Acil durumlarda insanları en kısa sürede çıkış kapısına ulaşmak zorundayız. Dolayısıyla Eski açıkta ve yeni açıkta ortaya kapı koymak gibi bir zorunluluk yok ama kapalıda orta taraflarada da bir kapı olmalı.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orayı kapalı ile kıyaslamıyorum Yeni açık Eski açıktan büyük ve kişi sayısı daha fazla ise 50 100 1000 kişi fark etmiyor ama neden Yeni açıkla eski açık üst katlar Çıkış kapıları simetrik oluyor ve eşit...!  :alala: :alala: Acil durum oldugunda Yeni açık Eski açık aynı statüde mi olmus oluyor  :alala:  @nannan
UEFA kriterleri açık, stadda oturan herhangi bir kişinin kapıyla olan mesafesi belli bir mesafeyi geçemez bunun şimdi kaç metre olduğunu hatirlamıyorum ama mesela diyelim 30 metre bu ölçüyü geçemiyorsun bırak kapıyı insanların tuvalete ulaşmadan büfelere ulaşmaya kadar uyulması gereken ölçüler var tuvaletlerin sayısından lavaboların ebatına kadar bu işin kuralları konmuş yani bir stad çizen mimar eline kağıt kalem alıp burası böyle burası şöyle olsun diye çizmiyor bir sürü kritere uymak zorunda birde işin içine bu projeyi dar bir arazi içine oturtma geldiğinde bayağı bir sıkışık proje ortaya çıkıyor bu seferde temel kuralları önüne koyuyorsun bunlara göre stadını yapıyorsun burda bazı şeylerden feragat etmek gerekiyorsa bu estetik şeylerden oluyor çünkü öncelik uyulması gereken standartlardır. Kimse stadı çizerken taraftar nerden daha iyi bağırır diye düşünmez önceliği stadın yapı mimarisinin ulusal ve uluslar arası testlerden geçebilmesidir çünkü taraftarın aksine o stadda maç yapılabilir onayını verecek olanlar önce oraya soktuğun 42000 kişinin orda güvenli olup olmamasına bakıyorlar sonrada  o 42000 kişinin stadyum içinde standart ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığına sağlıklı ve mutlu bir şekilde maçını izleyebilirmi diye bakılıyor

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

ahmet abi ben onu projeyi ilk gördüğümde araştırmıştım :D bende rastlamadım orda ciddi sacmalamışlar ama benim ali rızaya takıldığım şey bunu başka yere çekmesi  :evillol: yani bu projedeki saçmalamayla yönetim taraftar ilişkisini nasıl birbirine bağladı onu çıkaramadım bir buçuk yıldan fazla oldu insanlar projeye bakıyorlar bunu anca farkettiler emin ol o detayı projeyi onaylarken ne başkan ne yönetimden biri farketmiştir. Burda yanlış olan bir yanlışı söylemek değil bunu ilgisiz şeylere bağlamaya çalışmak benim ilk farkettiğimde düşündüğüm şey en değerli koltukları merdivene kurban etmişler oldu :bandit:
Bence Kapasiteyide Kuruluş tarihini belirtmek için kurban ettiler @Necmi abi :iscrewy:
Yaptıkları yanlışı farkettiler ama İş işten geçti , Anıtlar Projeyi 41.903 Olarak onayladı , Sonra Pişman oldular ama donuşu olmadı tabi...
Yanlışım varsa Duzelt ama Anıtlar Kurulu bize Kesinlikle kapasite sınırı koymadı , Yukseklik sınırı koydu :iscrewy: Bu nedenle Yerin 8 Metre dibine indik zaten..
Hepimiz Stadlarda Maç izlemiş adamalArız , Bu stadın Kapasitesinin 41.903 un üzerinde olduğunu net bi şekilde Anlayabiliyoruz.
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimiçi Necmi

bu arada san mamesde de taraftarı bölmüşler tam orta çizgiye merdiven koymuşlar :evillol: :by2: birde yetmemiş korner çizgilerinin geldiği yerede merdiven koymuşlar herhalde atletico nun yönetimininde taraftarlarla sorunu var :kop: :kop: :kop:

Çevrimdışı YunusEmre

bu arada san mamesde de taraftarı bölmüşler tam orta çizgiye merdiven koymuşlar :evillol: :by2: birde yetmemiş korner çizgilerinin geldiği yerede merdiven koymuşlar herhalde atletico nun yönetimininde taraftarlarla sorunu var :kop: :kop: :kop:

izlerken ilk aklıma gelen ali rıza oldu  :evillol: fazla takılmamak gerek çıkış kapılarına artık bitsin de stadımız şu göçebelikten kurtulalım ya...

Çevrimdışı Tolga

Stadın kapasitesi bence 41.903'ten daha fazla olacak diye düşünüyorum da bakalım :icool:

Kapasite tahmini ile ilgili bir başlık vardı orada 44.000 yazmıştım bakalım ne olacak :steamed: :steamed:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Hocam bu stad 50 bin kapasiteye ulasamaz bence.

50 bine yaklasabilmesi icin ;
   -Koltuklarin Sukru saracoglu gibi sIkIsIk dizilmesi,
   -Eski acik ust yukselmesi,
   -Yeni acik alta bahsedilen eksta 3 sira eklenmesi   
   -En ust siraya da koltuk eklenmesi  lazim.

Koltuk araliklari gunumuz kriterlerine gore yapilirsa stad 45  bin kapasitedir.  (Bunu inceledigim stadyumlara ve kapasitelerini karsilastirarak soyluyorum)

Ayrica stadimiz dar alanda, kutu gibi yapilmistir. O yuzden ayni sira sayisina sahip stadlarla karsilastirmak dogru olmaz.
[ Son Düzenleme: 08 Mart 2015, 01:07:28 Serkan_KaNaDa ]

Çevrimdışı Melekcik

Stat açılışı 42.000 geçmez ileri neyi gösterir bilmem ama 48.000 zorlansa olur çünkü stad ebatları 42.000 kişilik stadlardan büyük ve heybetli :money: :tabe:
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı Melekcik

Hocam bu stad 50 bin kapasiteye ulasamaz bence.

50 bine yaklasabilmesi icin ;
   -Koltuklarin Sukru saracoglu gibi sIkIsIk dizilmesi,
   -Eski acik ust yukselmesi,
   -Yeni acik alta bahsedilen eksta 3 sira eklenmesi lazim. 

Koltuk araliklari gunumuz kriterlerine gore yapilirsa stad 45  bin kapasitedir.  (Bunu inceledigim stadyumlara ve kapasitelerini karsilastirarak soyluyorum)

Ayrica stadimiz dar alanda, kutu gibi yapilmistir. O yuzden ayni sira sayisina sahip stadlarla karsilastirmak dogru olmaz.
Konya stadına bakın birde bizimkine ya onlarınki 42.000 değil yada bizimki sartlarnedeni ile 42.000

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Stat açılışı 42.000 geçmez ileri neyi gösterir bilmem ama 48.000 zorlansa olur çünkü stad ebatları 42.000 kişilik stadlardan büyük ve heybetli :money: :tabe:

Ama o 42 binlik stadlarin tribunleri bizim tribunler kadar sahaya yakin degil. Daha genis bir cevreye sahip her sira.

Çevrimiçi Necmi

Bence Kapasiteyide Kuruluş tarihini belirtmek için kurban ettiler @Necmi abi :iscrewy:
Yaptıkları yanlışı farkettiler ama İş işten geçti , Anıtlar Projeyi 41.903 Olarak onayladı , Sonra Pişman oldular ama donuşu olmadı tabi...
Yanlışım varsa Duzelt ama Anıtlar Kurulu bize Kesinlikle kapasite sınırı koymadı , Yukseklik sınırı koydu :iscrewy: Bu nedenle Yerin 8 Metre dibine indik zaten..
Hepimiz Stadlarda Maç izlemiş adamalArız , Bu stadın Kapasitesinin 41.903 un üzerinde olduğunu net bi şekilde Anlayabiliyoruz.
kapasite sınırını ilk kültür bakanlığı sonra emniyet ve valilik vede Belediye koydu yıllarca bas bas bağırdılar 35 binin üzerinde izin vermiyoruz diye hatta çok değerli kültür bakanımız 32000 kişinin orda tepinmesinin saraya zarar verdiğini daha fazla kapasitenin onun bakanlık dönemimde onay almayacağını her gün tv lere çıkıp söylerken nerdeydiniz bu stadın yapım süreci iki bakan götürdü ve anıtlarda bu işin içinde hatta bakanlığından sonra bile eğer anıtlar bu projeyi 32000 in üzerinde onaylasın işi mahkemeye götüreceğim anıtlar kurulunu dava edeceğim diyende kendisi ne oldu gezi olayları patlak verdi Beşiktaş taraftarının gezi olaylarındaki tutumu bütün ishal olmuş ağızlara tıpa taktı o günlerden sonra hiç kimse açık açığa stadyumla ilgili tek laf edemedi tabiki perde arkasından kim bilir neler oldu bilemeyiz ama gerçek birşeyde varki Beşiktaş taraftarı kolay kolay karşına alcağın bir taraftar gurubu değil sadece ülkede değil dünya çapında attığı her adım ses getirir

Çevrimdışı Melekcik

Ama o 42 binlik stadlarin tribunleri bizim tribunler kadar sahaya yakin degil. Daha genis bir cevreye sahip her sira.

Dediğiniz belki etkiler ama bizim sıtat 45.000 az değil o garanti