Arkadaşlar merhaba ben Ankara'dan aranıza katıldım.1 yıldır d.h,wow ve en sonda bu forumu takip ediyorum.Okumadığım tek sayfa,görmediğim fotoğraf yok.Üyeliğimi daha önce almıştım ve ilk mesajım bugüne nasip oldu.
Stadyum ile ilgili bilgileri bjk_mabet ve diğer arkadaşlar oldukça paylaşıyorlar.Ama benim itiraz ettiğim nokta şu ki biz askeri üst felan mı yapıyoruz ? Neden bu kadar kısıtlı bilgi veriliyor kamuoyuna anlamış değilim.
Bu konu hakkında aynı fikirleri paylaşan arkadaşlarda olmuştu geçmişte,cevaplar hep siyasi ve politik olmuştu.Kapasitesi konusunda bile net bir bilgi olmadı.41.903.Fikret ormana göre 43,44.000,hesap yapan arkadaşlara göre rahat 50.000.İzin çıkarsa büyür çıkmazsa böyle kalır gibi cevaplardan inanın sıkıldım.
Çatı şeffaf denildi,herkese iyi reklam yapıldı.Sonra şeffaf olmıyacak dendi.Sonrada zaten hiç kimse tam şeffaf olacak demeki dendi forumda.Sadece ön kısımlar şeffaf olacak dendi.
Daha skorboard nasıl olacak,nereye takılacak bilmiyoruz.Restaurant eski açıktamı olacak,stat içi manzaralı mı yoksa boğaz manzaralı mı ? Soyunma odaları,basın salonu,büfeler,turnike sayısı vs.
Akıllı stad,enerji üretecek,suyu depoluyacak vb. bilgiler dışında.Yüksek hızlı internet,kanadalı şirketin kuracağı birşeyler dışında Akıllı stad kavramını bile bilmiyoruz.
Kamuoyu ve Beşiktaş'a gönül vermiş insanlarla sürekli alay edildi,hayal kırıklığı yaşatıldı.Konu çatı malzemesinden açılmışken,sanki F'35'in radara yakalanmayan malzemesi kullanılacak.Nedir bu gizlilik,gizemlilik çözemedim.
Konser alanı neresi ve nasıl olacak? Başlık olarak herşey var ama ayrıntı olarak hiç birşey yok.
Hibrit çim'de şeffaf çatıya dönmez umarım.Fikret Orman dünyanın en güzel stadını yapıyoruz diyor ama bütün güzellikleri ne varsa saklıyor.Madem en güzel stad açıklasınlar artık A'dan Z'ye ayrıntıları.Her konuyu tapelere,anıtlar kuruluna bağlayıp durduk.
Amerika'nın 51.bölgesi 1,Vodafone arena 2 gizlilik konusunda...
Öncelikle

Keşke askeri üst yapsaydık en azından destek verirlerdi

Başkanın her fırsatta bu stadı yaparken çok zorlanıyoruz,çok zorlandık vs demesi sadece maddiyatla ilgili değil birçok faktör de var.
Googleye vodafone arena yazın görsellerde 1-2 dk dolaşın oradaki asılsız haberlerden bu kadar gizliliğin neden olduğunu anlayacaksınız şöyle ki:
"Vodafone arena inşaatı durduruldu","stadın altından tarihi eser çıktı" "stad kayıyor mu?" "Beşiktaşın parası bitti inşaat yarım kaldı" "anıtlar kurulu stadı durdurdu" tarzında onlarca asılsız haber var.
Hatta hürriyetin yüzsüz yazarının biri süzerden bakınca swiss oteli göremiyorum bu stad çok yüksek oldu gibi son derece saçma ve kötü niyetli bir yazı bile yazdı.
Bizler Beşiktaş kulübü Yönetimi,Divan Kurulu,Kongre Üyesi ve en önemlisi Taraftarı olarak bu kadar dik durmasaydık emin olun bu stad bu seviyeye gelemezdi.
Camia olarak bu stada sahip çıktık biz.Hangi kulübün başkanı hemen hemen her gün yeni yapılan stadının inşaatını gezmeye gider?Hangi kulübün taraftarı maç öncesi buluşmalarını stadda düzenler?Hangi taraftar bir inşaatı görmek için binlerce Km yoldan gelir?Hangi kulübün taraftarı elinde baklavayla stad inşaatına gidip işçilere dağıtır?Kar kış demeden foto çekmeye gider,canlı yayın başında bu kadar helak olur?
Gizlilik mecburiyetten dolayı maalesef.Haklı olduğunuz noktalar tabii ki var abartılmış olabilir bazı şeyler.Belirsizlikler çok fazla bu da taraftarı şüpheye düşürüyor.
Bazı hatalar yapılıyor olsa da daha büyük hataları önlemek içindir.Ben altında kötü bir niyet olduğunu düşünmüyorum.
Eminim fırsat olsa ilk Fikret Orman kameraların karşısına geçer çarşaf çarşaf projeleri yayınlar.Ama maalesef ki bazı şeyler istediğimiz gibi olmuyor..