Yarım saate statta olurum kimse var mı? Bu arada şimdiki tribünler eskisinden yüksek numaralı ve kapalı da
Renkdaşlarım selam bir süredir forumu takip ediyordum üye olmadan stadın yüksekliği konusundaki tartışmayı görünce iki çift laf etmeden geçmeyeyim diye üye oldum ben de

Stat yüksekliği bazı arkadaşlarımızın dediği gibi eskisinden yüksek. Eski inönü stadında kapalı ve numaralı tribün kuleler kadar dikkat edilirse, çatıyı zaten yükseklikten saymıyorum kapasite bakımından. Vodafone arena da ise sadece eski açık tribünleri tarihi kuleler kadar. Ama numaralı ve kapalı tribün stat çevresine yapılan sütunların boyu kadar.. Eski açıkta sütunlar bariz kuleleri geçiyor bu da çok açık ve net vodafone arenanın kapalı ve numaralı tribünlerinin yüksekliğinin inönüden daha yüksek olduğunu kanıtlıyor çatıyı hiç hesaba katmadan hem de. Zeminin de eskisinden daha aşağıda olduğunu düşünürsek vodafone arena çim saha tabanından en üst sütun boyuna kadar inönüye fark atar. Stadın kapasitesi de oldukça yeterli , 50bin ,55bin kişilik statlar sayı olarak iyi gözükse de seyir zevki açısından iyi değil. tribünler yükseldikçe sahaya olan uzaklık artıyor çünkü. İnönü yeni açık en üstten maçı izleyenler anlar dediğimi. Ayrıca şunu da hesaba katmak gerek, stadın boyu yükseldikçe enine de genişlemek zorunda , ya da tribün açısı daha dik olması gerek. Enine alan olmadığı için dikliğin güvenlik açısından maximum seviyesi ne kabul ediliyor bunu bilen aydınlatsın lütfen.
Ben de sizler gibi her gün stadı izliyorum bu arada , bakmazsam eksik kalıyor bir şeyler.. ;)