Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5727121 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı KUMANOVALI

ya arkadaş yapı bitti bitecek

hala yok niye böyle yok niye şöyle

KABASI BİTTİ  :iscrewy:

fikir beyanı varsa kabasından sonrası için yararlı olur
çünkü burayı YETKİLİ GÖZLERDE takip etmekte...  :bandit:

NOT : bir aksilik çıkmazsa bursa maçında görüşmek ümidiyle
BJK

Shqiptari per fjalen ther edhe djalen / Arnavut verdiği söz için oğlunu da keser

http://www.alisverisreyonum.com
http://www.hpkartus.com
http://www.bilsabilgisayar.com.tr
https://www.avazilla.com

Çevrimdışı ozan062

san mamesi övüyoruz diye kızıyorlar ama  :)

ısıklandırmasının boyle oldugunu bilmiyordum hakikaten ayrı bir tat veriyor ve gerekli bizde böyle birsey
o zaman bogazın incisi oluruz işte
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

Çevrimdışı Efe

Yeni acikta son cikis kapisinin kaliplamasida baslamis
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Ersan

yarın bilezik işi bitebilir eski açık bitti zaten ben yeni açıkta da yarın biteceğini kalıplanıp gece beton atılacağını düşünüyorum. inşallah biter yeni haftaya bilezik bitmiş şekilde başlarız.
Bazıları Kupalara, Bazıları Şampiyonluğa, Bizim Bu Büyük Aşkımız Sadece BEŞİKTAŞ'IMIZA

Çevrimdışı Melekcik

ya arkadaş yapı bitti bitecek

hala yok niye böyle yok niye şöyle

KABASI BİTTİ  :iscrewy:

fikir beyanı varsa kabasından sonrası için yararlı olur
çünkü burayı YETKİLİ GÖZLERDE takip etmekte...  :bandit:

NOT : bir aksilik çıkmazsa bursa maçında görüşmek ümidiyle
sorun bize dayatmalarda bu stadı 2020 için devlet destekli yapılıyor olsa idi bak bakalım oraya nelere izin çıkardı. doğrudur artık sonuna gelindi ben bura da ne mimarı suçlarım nede yönetimi burada tek suç dayatmayı yapan kurullardır. ha bu konuda konuşulur stat açıldıktan sonrada konuşulur çünkü bu gerçekten üvey evlat muamelesidir  :iscrewy: :iscrewy: :money:   
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı sozkul

hocam, stad projesinin yeni açık çatı yüksekliğiyle bir ilgisi yok, bu gereksiz kafa karıştıran bir durum. eski ve yeni fotolarda kapalı ve numaralının yüksekliği kıyaslandığında durum ortaya çıkıyor. Yeni açık çatı yüksekliğinin aslında konumuzla bir ilgisi yok. bunu belirtmeye çalıştım. bir de şu va bazı arkadaşlar yanlış anlamaya çok müsaitler. bunun olumlu veya olumsuz olarak da yazmadım sadece bir tespitten ibaret. burada saçma sapan  çiçekler obitaş yazışmalarına aylardır tahammül edilirken gayet medeni bir yazışmanın anlaşılamaması çok tuhaf.

bende şöyle düşünüyorum, bu rakamlar bünyamin derman'dan geldiği için kesinlikle doğrudur. sanki bu anıtlar kuruluna yapılmış presentasyondan alınmış gibi, bakın biz yeni açıktaki çirkin eklektik görüntüden kurtulacağız, orada yüksekliği düşürüyoruz, ama bunun karşılığında bize çatıyı kapalı ve numaralı tarafında biraz yükseltmek için izin verin,  yükseklik kuleyi geçemez sınırınıda, eski açığı kule sevyesinde yaparak çözmüşler, ikna etmişler. satır aralarında okuduğum şey doğruysa, stadın bu hali için bile izin almakta zorlanmışlar. Dolayısı ile bilerek isteyerek stadı bu kapasitede yapmışlar yaklaşımını yersiz buluyorum.

Çevrimdışı sozkul

İpad de bir cevap yazınca ana sayfaya dönüyorum, normalmi, masaüstü, mobile ikiside aynı

Çevrimdışı Fatih

Kaba insaat otopark ve yeni acikta ki bilezik haric bitti mi? %100 bitirdik mi yani kabayi?
Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı Mehmet92

Kaba insaat otopark ve yeni acikta ki bilezik haric bitti mi? %100 bitirdik mi yani kabayi?

Eski açık bilezik de bitmedi abi maalesef

Çevrimdışı cagdas44

İpad de bir cevap yazınca ana sayfaya dönüyorum, normalmi, masaüstü, mobile ikiside aynı

Hocam onun için ayarlardan düzenleme yapılması gerekiyor @ALI RIZA biliyordu sanırım neyin değişeceğini

Çevrimdışı Efe

tribun kabasi bitti 3 kapi ve ust bilezik haric onlarda kisa surede bitecek artik prekast onemli
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Melekcik

evet @Efe kalıplı testere duruyor yeni açık numaralı köşede onlar betonlandı mı yoksa hazır betonlanacak mı  :alala: :alala: :alala:
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 14 Şubat 2015, 14:14:52
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
1 aylık değişim

Ciddi ilerleme var.

Prekastın da ne kadar hızlı bitebileceğinin göstergesi olmuş.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Fatih

Ben eski acikta ki bilezikte bitti zannediyordum.. Hatta cicekler'in stattan ayrildigini dusunmustum  :lol:
Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı ilhan mansız

bende şöyle düşünüyorum, bu rakamlar bünyamin derman'dan geldiği için kesinlikle doğrudur. sanki bu anıtlar kuruluna yapılmış presentasyondan alınmış gibi, bakın biz yeni açıktaki çirkin eklektik görüntüden kurtulacağız, orada yüksekliği düşürüyoruz, ama bunun karşılığında bize çatıyı kapalı ve numaralı tarafında biraz yükseltmek için izin verin,  yükseklik kuleyi geçemez sınırınıda, eski açığı kule sevyesinde yaparak çözmüşler, ikna etmişler. satır aralarında okuduğum şey doğruysa, stadın bu hali için bile izin almakta zorlanmışlar. Dolayısı ile bilerek isteyerek stadı bu kapasitede yapmışlar yaklaşımını yersiz buluyorum.
öyle zaten,,izin verilen yükseklik sınırından bahsediyorum yarım saattir ve bunun yeni açık çatı ile ilgisi yok. Eğer inönü stadının ilk halinde yeni açık çatısı bulunmuş olsaydı bir ihtimal farklı değerlendirilirdi.

Çevrimdışı cagdas44

evet @Efe kalıplı testere duruyor yeni açık numaralı köşede onlar betonlandı mı yoksa hazır betonlanacak mı  :alala: :alala: :alala:

Betonlandı ama kalıpları sökülmedi, söküp takacak yeni yer yok diye bekletiyor olabilirler

Çevrimdışı KUMANOVALI

sorun bize dayatmalarda bu stadı 2020 için devlet destekli yapılıyor olsa idi bak bakalım oraya nelere izin çıkardı. doğrudur artık sonuna gelindi ben bura da ne mimarı suçlarım nede yönetimi burada tek suç dayatmayı yapan kurullardır. ha bu konuda konuşulur stat açıldıktan sonrada konuşulur çünkü bu gerçekten üvey evlat muamelesidir  :iscrewy: :iscrewy: :money:   

sonuna kadar haklısın

fakat ÜVEY EVLAT olduğumuz için elden bişey gelmiyor maalesef

tek diyeceğim
verilen izinler çerçevesinde maximum bir yapı var ortada...
BJK

Shqiptari per fjalen ther edhe djalen / Arnavut verdiği söz için oğlunu da keser

http://www.alisverisreyonum.com
http://www.hpkartus.com
http://www.bilsabilgisayar.com.tr
https://www.avazilla.com

ysariusta

• Ziyaretçi

Yarım saate statta olurum kimse var mı? Bu arada şimdiki tribünler eskisinden yüksek numaralı ve kapalı da

Çevrimdışı Melekcik

Betonlandı ama kalıpları sökülmedi, söküp takacak yeni yer yok diye bekletiyor olabilirler
teşekkürler bilgi için  :tabe: :ok:

Çevrimdışı Melekcik

sonuna kadar haklısın

fakat ÜVEY EVLAT olduğumuz için elden bişey gelmiyor maalesef

tek diyeceğim
verilen izinler çerçevesinde maximum bir yapı var ortada...
ona ne şüphe bu dayatmalara rağmen Türkiye'nin en iyi stadı yapılıyor. gerek tarihi görüntüsü, teknolojik alt yapısı loca sayısı ulaşımı çatısı çimi mükemmel olacak iç tasarımı  harika görsellerden belli oluyor  :tabe: :ok:

Çevrimdışı martin40

Çevrimiçi Necmi

Günaydın.
Buradaki yeni arkadaşlar bilmiyor olabilir. Anıtlar kurulunun sınır koyduğu falan yok. Tamamen projeyi tasarlayanların işgüzarlığı. Bu iyi bilinsin.
Eski stada atıfta bulunmak hatırasını yaşatmak için eski açık tarafının alçak olduğu proje tasarlanmış ve anıtlar kurulundan bu proje için izin alınmış. Sonrasında nasıl olsa eski açık tarafı birşekilde halledilir denilmiş. Fakat sonradan anıtlar kurulu biz o proje için onay verdik proje üzerinde değişiklik olmaz gibisinden birşey söylediği için eski açık tribünleri komedi gibi daha alçakta kaldı.

Zaten çatı kolonlarının monte edildiği bilezik dediğimiz üst kirişlerin yüksekliği stadın her tarafında aynı. Yükseklik sınırı falan yok.
ben yeni değilim ama bilmiyorum sen nerden biliyorsun  :alala: aslında anıtların ilk istediği şey stad kuleleri geçemezdi sonra bunu eski yeni açık hizasına çekebildik anıtlar kıstasları belirler sen o kıstaslara uygun projeyi çizer ve onaya verirsin ve bir dahada anıtların onayından geçen projede değişikliğe gidemezsin ha gidersin ama her şeyi sil baştan yaparsın anıtlarda öyle herşeye karışmaz işin sadece mimari uygunluğuna bakar onun dışında aşılması gereken bir sürü kurum var mimarın dediğine bakma adam ekmeğini bu işden yiyor anıtlar kurulunu hedef gösterecek bir açıklama yapamaz yaparsada bundan sonraki bütün projelerinde hedef olur proje onaylatamaz bazı şeyleri konuşurken Türkiye gerçeklerini dikkate alarak yapın hatta geçenlerde anıtlar kurulunda çalışan bir arkadaş bununla ilgili bir açıklama yapmıştı anıtlar kurulu çok önemli bir kurumdur son nokta bilir kişidir kararları değiştirilemez yani şu anda bile anıtlar kurulunu hedef alacak bir açıklama yapamazsın yaparsan madem beni hedef gösteriyorsun gel bakalım der ne yapıyorsun bir bakalım gerçekten uygunmu değilmi projeye sadıkmısın ondan sonra bu kurumu aşabilmek için on yıl bekleriz ve çivi bile çakamayız siz en üst karar mercihi ne demek farkındamısınız kararları hiç kimse tarafından bozulamaz kurumlara saygı duymak gerekir bu gün tepki gösteriyoruz ama emin ol o anıtlar kurulu olmasa bu gün kurum kalksa yarın dolmabahçe sarayı otel olur işin özeti projeyi yapıp yerse diyemezsin anıtlar kurulu uzun bir süreç bu süreci hızlandırmak için onların istediklerini birebir uygulamak zorundasın yoksa onaylanmaz neden onaylanmadığını bile bildirmezler uygun değil der geçerler bu projenin bu kadar lehimize anıtlar kurulundan çıkartılması büyük başarıdır tabiki birde işin imar boyutu var her noktada yola sıfır inşaat yapıyorsun ve buraya 42000 kişi toplayacaksın burda insanların toplanma alanları şehir trafik planlaması vs bir sürü engel var stadı zemine gömmenin bile bir sürü engeli var bir sürü kurumu ortak bir projede birleştirmek ve ikna etmek hiçde kolay bir süreç değil mahallemizde köşe başına inşaat dikmiyoruz Türkiyenin en önemli lokasyonlarından birinde tarihi bir lokasyonda ve şehir planlamasının kalbinde bir iş yapıyoruz

Çevrimdışı Melekcik

ben yeni değilim ama bilmiyorum sen nerden biliyorsun  :alala: aslında anıtların ilk istediği şey stad kuleleri geçemezdi sonra bunu eski yeni açık hizasına çekebildik anıtlar kıstasları belirler sen o kıstaslara uygun projeyi çizer ve onaya verirsin ve bir dahada anıtların onayından geçen projede değişikliğe gidemezsin ha gidersin ama her şeyi sil baştan yaparsın anıtlarda öyle herşeye karışmaz işin sadece mimari uygunluğuna bakar onun dışında aşılması gereken bir sürü kurum var mimarın dediğine bakma adam ekmeğini bu işden yiyor anıtlar kurulunu hedef gösterecek bir açıklama yapamaz yaparsada bundan sonraki bütün projelerinde hedef olur proje onaylatamaz bazı şeyleri konuşurken Türkiye gerçeklerini dikkate alarak yapın hatta geçenlerde anıtlar kurulunda çalışan bir arkadaş bununla ilgili bir açıklama yapmıştı anıtlar kurulu çok önemli bir kurumdur son nokta bilir kişidir kararları değiştirilemez yani şu anda bile anıtlar kurulunu hedef alacak bir açıklama yapamazsın yaparsan madem beni hedef gösteriyorsun gel bakalım der ne yapıyorsun bir bakalım gerçekten uygunmu değilmi projeye sadıkmısın ondan sonra bu kurumu aşabilmek için on yıl bekleriz ve çivi bile çakamayız siz en üst karar mercihi ne demek farkındamısınız kararları hiç kimse tarafından bozulamaz kurumlara saygı duymak gerekir bu gün tepki gösteriyoruz ama emin ol o anıtlar kurulu olmasa bu gün kurum kalksa yarın dolmabahçe sarayı otel olur işin özeti projeyi yapıp yerse diyemezsin anıtlar kurulu uzun bir süreç bu süreci hızlandırmak için onların istediklerini birebir uygulamak zorundasın yoksa onaylanmaz neden onaylanmadığını bile bildirmezler uygun değil der geçerler bu projenin bu kadar lehimize anıtlar kurulundan çıkartılması büyük başarıdır tabiki birde işin imar boyutu var her noktada yola sıfır inşaat yapıyorsun ve buraya 42000 kişi toplayacaksın burda insanların toplanma alanları şehir trafik planlaması vs bir sürü engel var stadı zemine gömmenin bile bir sürü engeli var bir sürü kurumu ortak bir projede birleştirmek ve ikna etmek hiçde kolay bir süreç değil mahallemizde köşe başına inşaat dikmiyoruz Türkiyenin en önemli lokasyonlarından birinde tarihi bir lokasyonda ve şehir planlamasının kalbinde bir iş yapıyoruz
noktasına kadar katılıyorum mükemmel bir yazı  :claps: :claps: :claps:

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

:claps: :claps:
Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı warofpoet

Yarım saate statta olurum kimse var mı? Bu arada şimdiki tribünler eskisinden yüksek numaralı ve kapalı da

Renkdaşlarım selam bir süredir forumu takip ediyordum üye olmadan stadın yüksekliği konusundaki tartışmayı görünce iki çift laf etmeden geçmeyeyim diye üye oldum ben de :)

Stat yüksekliği bazı arkadaşlarımızın dediği gibi eskisinden yüksek. Eski inönü stadında kapalı ve numaralı tribün kuleler kadar dikkat edilirse, çatıyı zaten yükseklikten saymıyorum kapasite bakımından. Vodafone arena da ise sadece eski açık tribünleri tarihi kuleler kadar. Ama numaralı ve kapalı tribün stat çevresine yapılan sütunların boyu kadar.. Eski açıkta sütunlar bariz kuleleri geçiyor bu da çok açık ve net vodafone arenanın kapalı ve numaralı tribünlerinin yüksekliğinin inönüden daha yüksek olduğunu kanıtlıyor çatıyı hiç hesaba katmadan hem de. Zeminin de eskisinden daha aşağıda olduğunu düşünürsek vodafone arena çim saha tabanından en üst sütun boyuna kadar inönüye fark atar.  Stadın kapasitesi de oldukça yeterli , 50bin ,55bin kişilik statlar sayı olarak iyi gözükse de seyir zevki açısından iyi değil. tribünler yükseldikçe sahaya olan uzaklık artıyor çünkü. İnönü yeni açık en üstten maçı izleyenler anlar dediğimi. Ayrıca şunu da hesaba katmak gerek, stadın boyu yükseldikçe enine de genişlemek zorunda , ya da tribün açısı daha dik olması gerek. Enine alan olmadığı için dikliğin güvenlik açısından maximum seviyesi ne kabul ediliyor bunu bilen aydınlatsın lütfen.

Ben de sizler gibi her gün stadı izliyorum bu arada , bakmazsam eksik kalıyor bir şeyler.. ;)  :icool:
Sahte aşklara siyah beyaz darbe , Beşiktaş aşkı yeter bu kalbe...