Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Vodafone Arena Stadyum Projesi (4) Yeni Başlığımız Hayırlı Olsun 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 5703003 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 4 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Adamlar prekast takılabilecek heryere taktı zaten, eski açık ve numaralıda vinçleri devirip mi taksınlar yoksa daha mukavemet kazanmayan kirişlere mi abansınlar  :alala:

Numaralı tribünün bir çok kısmı 2 ay önce bitti zaten, 1 ay mukavemet kazanması için yeterli, zaten bakın numaralı da bazı yerlere üst üste 3-4 tane prekast koymuşlar. Yani zaten abanmışlar   :D :tabe:

Vinçlerin numaralıda prekastların takılabileceği alanlarda kapladığı alanlar belli. Diğer bölümlere rahatça takılabilirler.

Prekast takılma hızı belki dünya standartlarında ilerliyordur hatta belki daha hızlı yapıyorlardır, buna diyecek hiçbir sözüm yok çünkü bu konuda bir bilgim yok. Fakat kesin olan birşey varki, ağustos ayında açılması gereken bir stadyum için şu anki durum biraz orantısız duruyor.

Çevrimdışı Burak Akay

Karamsarlık değil aslında, bu stadı yıllardır bekledik hayallerini kurduk, bir 6 ay daha bekleriz ne olacak. Dünyanın en güzel stadyumlarından birini yapıyoruz.

Forumlarda 1 yıl önce hangi tarihler konuşulmuş bir bakın. Ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar beklentilerimizi çok yüksek tutup hayal kırıklığına uğramak istemiyoruz. Karşı düşüncelere de saygımız sonsuzdur. Bizim yorumlarımız sadece kişisel fikirler, sonuçta bu konudaki bilgilerimiz yok denecek kadar az, sadece izlenimlerimizi yansıtmaya çalışıyoruz, fakat bu işi planlayanların da bazı noktalardaki başarısız planlamalarının bir kaç kez şahidi olduk, mesela eski açık rampa meselesi yüzünden bu inşaat çok zaman kaybetti. Bence bu prekast işinde de bir plansızlık ve düzensizlik var. Görünen köy klavuz istemez, 6 ayda yapamadıklarını 1 ayda yapacaklar demek aşırı iyimserlik olur. Aşırı iyimserlik de hayal kırıklığı yaratabilir.

Düşüncelere saygımız sonsuz çünkü herkesin kendine göre haklı bir fikiri var. Hürmetler.

Haklısın çok bekledik her mayıs kazma vuruyoduk :) işin şakası ama artık insanlar yıkılacagına bıle ınanmıyordu şimdi neredeyız tabiki çok büyük beklentılere gırmemelıyız hayal kırıklıgı yasamamak ıcın ama önümüzdeki sezona yetişmesini umuyoruz düşünüyoruz en azından temennimiz bu şöyle bir durumda var inşallah şampiyon oluruz ön eleme oynama durumumuzda ortadan kalkarsa hemen hemen ekime kadar vaktımız olucak buda ortalama 7.5 8 ay gibi bir süre herşey prekastın bitip çatının kalkmasıyla alakalı 3 veya 3.5 aylık bir sürede bu işler hallolursa bence rahat yetişir izleyip göreceğiz yanlış anlamayın bende herkesın fıkrıne saygı duyuyorum hatta haklısınızda ama herşeye iyi yanından bakmak lazım prekast işi zaten dönüşlerde çok sorun oluyor numaralı cok kısa sürede biter iki tane dönüş kaldı Allahın izniyle onlarda 1 ayda çıkarsa değmeyın keyfimize saygılar..
İyi Günde Kötü Günde

@aktar_ismail bugüne kadar prekastçılar gecikmeli çalışmadı ki teslim aldıkları alanı yapıp bitirdiler, unutmamak lazım kapalı eski açık birleşimindeki vinç için kaç gün beklemek zorunda kaldılar şimdide numaralı ve eski açık için yine vinç beklenecek

Prekastçıların yaptığı iş çok zor ve çok zorlu bir alanda çalışıyor, sıkışık, karışık, çamurlu vs. Allah hepsine kolaylık versin.
Fakat senin de söylediğin gibi hep birşeyler için beklenirse bu beklemeler ağustos ayıyla doğru orantılı değil.
Neyse bugünlük bu kadar yeter, sağolun arkadaşlar.  :)

Çevrimdışı TsuFrankWoli

Bence prekast koymak istedikleri zaman koyuyorlar. Aynı takım gibi oynamak isteyince oynuyor öne geçince rölantiye alıyor. Prkeast koyma konusunda randuman yok ama başlayınca gayet seri gidiyorlar şuan normal hızla koymaya başlasalar malzeme sorunu olmazsa çok rahat 3-4 haftaya yeter numaralıya bildiğim kadarıyla güneş ışığı girsin diye koymuyorlar. Eski açıkta zaten yapacak bir şey oralar daha 1 ay olmadı diye biliyorum. Şu an çatı direkleri ve kabaya odaklansalar kafi bence.

Çevrimdışı src35

ben yeni açık üst kat al tarafa prekast dizilirken ki hızın esas hızları oldugunu (ve ya yakın) düşünüyorum onun çok endişem yok. numaralı alt kat ve yeni açık üst taraf birbirine paralel gitsin 1 ayda halledilebilir, halledilir degil halledilebilir.

Çevrimdışı Yusuf Tekeli

Vakit varken tomurcukları topla. Zaman hala uçup gidiyor. Ve bugün gülümseyen bu çiçek, yarın ölüyor olabilir.

"I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floatin' around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it's both."

Çevrimdışı SampiyonBesiktas

Umudun tükenirse gökyüzüne bak
karanlığın ardından güneş doğacak.
şarkılar söyleyecek o gün çocuklar

yarınlar bugünden güzel olacak....

Derdimiz geceyse sabahı sensin.
acılar kış olsa baharı sensin
hayatı sevdiysek sebebi sensin
BEŞİKTAŞ hayattır HAYATTA BEŞİKTAŞ...

Çevrimiçi Kartal Ç

Stadımızda ilginç bir şeyler olacak;

20. Sanat yılıma adım attığım bu sezonda Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi, BJK Müzesi ve Vodafone Arena Stadı'nın duvarlarında yer alacak olmanın sevinci ve gururunu yaşamaktayım.
Efsane Türk pilotu Vecihi Hurkuş'un hikayelerini ve önümüzdeki günlerde 112. yılını kutlayacağımız Beşiktaşımız'ın tarihini tuvalimde ölümsüzleştirerek gelecek nesillere anlamlı bir miras bırakmayı hedefliyoruz.
Sn. TVHMD Başkanı Av. Bahadır Gürer, Sn. Dilek Terimer ve Sn. Ferhan Titiz'in destekleriyle hayata geçen çalışmaların 2015 Eylül'de BJK Müzesi ve Vodafone Arena 'da, 2015 Aralık ayında ise TVHMD koleksiyonunda izleyicilerle buluşacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=430317157124337&set=gm.923143797719254&type=1

ben stad müzesini sadece beşiktaşla ilgili şeylerin olduğu standart kasvetli bir müze olacak gibi düşünmüştüm. Sanırım müzenin bir bölümü farklı zamanlarda farklı koleksiyonların sergileneceği bir sanat galerisi şeklinde. :ok: sürekli insan sirkülasyonu olacak olması güzel. müzeler gezildikçe yaşar.

Çevrimdışı rubi_tobin

Konuyla alakasız ama Yalçın K. Beşiktaş'ın 969 ml TL borcu var diyor bu doğruysa büyük sıkıntılar bizi bekliyor.

Muhterem zat başkanlık seçimlerinde "Süleyman Seba benim başkan olmamı istiyor" demişti. Rahmetli Büyük Başkanımız da bunu yalanlamıştı.
Şeref'inle oyna Hakkı'ınla kazan.

Çevrimdışı Rizzi

Üst katların yarısı, alt katların 1/4'ü kalmış durumda sadece. Bitirmek isteseler bir ayda biter hepsi.

Bence iş sırasıyla yürüyor ondan ağır.
alt katı bitirseler 2-3 hafta içinde hiçbirşey aksamaz

Çevrimdışı Rizzi

Çevrimdışı Efe

numaralıda üst bilezikte betonlandı eski açık ve yeni açığı bekleyeceğiz şimdi :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Anıl1903

Muhterem zat başkanlık seçimlerinde "Süleyman Seba benim başkan olmamı istiyor" demişti. Rahmetli Büyük Başkanımız da bunu yalanlamıştı.

Abi bunların anladığı bu zaten popülist çıkışlar yaparak kendilerini öne atmak,felaket tellallığından başka birşey yapmazlar

Çevrimdışı Rizzi

Bu arada bu resimleri biliyorum aslında düne ait
AA ajansı çekti havadan

Çevrimdışı Efe

5 şubat 2015 benim için hayatımdaki en önemli günlerden birisiydi. Çocukluğumdan beri hayalim olan İstanbul'a tayinim çıkarsa İnönü'den kombine alma olayını gerçekleştirmek üzere eşimle beraber yola çıktık. Stadın oraya geldiğimizde numaralının arkasından aşağı inerken kaldırım daraldığı için yola çıkmak zorunda kalınca arkadan bir ses (karşıdan karşıya geçiyordu) "Kusura bakmayın orayı daraltmak zorunda kaldık" dedi. Ben heyecandan gözlerim dönmüş bir şekilde kim olduğunu sorunca stadda çalışan mühendis olduğunu söyledi (Halit abi). Benim heyecanla sorduğum sorulara cevap verecek vakti olmadığından sanırım şöyle bişi söledi ..GEL HELE GEL... AMA ACELEM VAR BİLEZİĞE BETON DÖKÜLECEK..  dedi. Acelem var deyince ben de bileziği düşünerekten ;) hızla onun arkasından gittim. (hepsini rüya gibi hayal meyal hatırlıyom) Bi kalabalık gördüm önce. Hiç resmini görmediğim için kalabalığa @bjk_mabet kim diye gayriihtiyari bağırdım.. Sanırım mabeti bi kaç saniye gördüm :) Sonra bi ses geldi yukardan.. "Kız kaldı arkada kıızzz" dedi emekçi kardeşlerimizden biri :) Eşim ilk girişteki çamurların orda kalmış basmıyo çamura:)) hemen koştum ona geçen gün beğendiği ayakkabıyı alacağımı söyleyince geldi:)))  2-3 dakika stadın eski açık tribününü gezebildim (SÜPER SÜPER BİR STAT BÜYÜLEYİCİ ATMOSFERİ GERÇEKTEN) sonra Halit abiye çok teşekkür edip elini ayağını öptükten sonra çıkıp kombinemi aldım 410 dan. Bu anıyı sizlerle paylaşmak için ertesi gün üye olup foruma girdiğimde mabetle ilgili kötü haberi aldık  o yüzden şimdi yazıyorum. Herkese tekrardan selamlar sizleri seviyorum forum müthişş..

güzel bi anı olmuş  :)
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Efe

Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı Sedat_BJK

@onurturan kitap yaz okuyalım. sen anlat biz dinleyelim. gerçekten çok güzel betimlemişsin.  :claps:
kombinen hayırlı olsun...
Bir Sevdaysa Hayatı Anlamlı Kılan,
Daha Sesli Söyle BEŞİKTAŞ ULAN!!!

Çevrimdışı Efe

eski açıkta yeniden beton başlıyor testerelerin enine kirişine beton olabilir yada kapıya :super:
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı yigitcan1903

YK çok sever böyle felaket tellallığını
Yaşı var diye de kimse bir şey diyemiyor

Çevrimdışı JackSparrow

Başkan divan kurulu toplantısında 15 gün içinde kabanın biteceğini söyledi. Bu kez tarihi tutturacak gibi :)

Prekastların ben çok süre alacağını düşünmüyorum açıkcası. Değişim giflerine bakarsanız ne kadar hızlı takıldığını göreceksiniz. Sanırım prekastların hızlı takılmasını engelleyen tek şey betonun mukavemet kazanmasını beklemeleridir. Bu süreçten sonra prekastlar hızlı bir şekilde takılıyor.

Önümüzde ki 7 ayın ben yeterli bir süre olduğunu düşünüyorum. Karamsarlığa kapılmayalım lütfen. Hürriyet gibi Beşiktaş düşmanı bir gazete bile stadın ne kadar hızlı gittiğinden bahsediyorsa gerisini siz düşünün.

Bu arada efe bazen sadece girip senin yazdığın son durum mesajlarına bakıp çıkıyorum :) Teşekkürler emeğin için..

Herkese İyi Hafta Sonları..

Çevrimdışı Efe

şuan eski açıkta enine kirişe beton atılıyor son enine kirişte betonlanıyor üst taraf bilezikte çalışma sürüyor yeni açıkatada sütunların üst bölümleri kalıplanıyor
Şampiyon Beşiktaş JK

Çevrimdışı ahmet türken

@rubi_tobin kamera ayarlarını süper yapıyorsun eline sağlık . Acaba diyorum şu yalçın karadeniz ,levent erdoğan, atıf keçeci vs . BUnlarında ayaralarından anlıyorsan bir ince ayarda onlara çekermisin

Çevrimdışı ahmet türken

Başkan 15 güne kaba biter dedi. Kaba stadın %60 demektir dedi. Şimdi düz mantık %60 yaklaşık 14 ay sürdürse geri kalan %40 8-9 aya tekabül ediyor yaklaşık eğer böyle olursa diğer sezonun ikinci yarısına anca yetişir.
düz mantık öyle fakat. Unutmayalımki 14 ayın en az 2 ayı bayramdı, yılbaşıydı ,kar yağmur firtınaydı vs vs. Önümüzdeki 7 ayda bu saydıklarımızdan çoğu olmayacak

Çevrimdışı rubi_tobin

@rubi_tobin kamera ayarlarını süper yapıyorsun eline sağlık . Acaba diyorum şu yalçın karadeniz ,levent erdoğan, atıf keçeci vs . BUnlarında ayaralarından anlıyorsan bir ince ayarda onlara çekermisin
Ah Ahmet keşke anlasam ama onlardan hiç anlamıyorum anlayamıyorum.
Şeref'inle oyna Hakkı'ınla kazan.