Maglubiyet biraz 10 kisi kalmamiza baglanmis, ama ben katilmiyorum. Kac defa derbilerde 10 kisi kalmisken bir sekilde maci goturebildik. Daha birkac hafta evvel rakibimiz 10 kisi kaldiktan sonra maci dengeledi ve istedigini aldi. Ustelik 1-0 gerideyken, biz 2-0 ondeydik dun. 10 kisi kalmak mazeret olmaz, 15 dakika bu kadar agir bocalarken hoca bir sekilde birsey yapmaliydi. Oyuncularda da suc buluyorum. Rakip buram buram geliyor, 2 kisi sakatlik numarasi yapmayi, 1-2 gerginlik cikartip maci sogutmayi akil edemiyor. Koskoca Besiktas topcusu bunlar birde.
Orkun'a gelen elestirileri kismen anliyorum, ama degersizlestirmeyi anlamiyorum. Bu cocuk gecen sene bizden 2-3 gomlek ustun takimin en onemli oyuncularindan biriydi. Catir catir milli takim topcusuydu. Gundeme geldiginde bizden 4-5 gomlek ustun takimlar istiyordu kendisini. Cikip da bize yetersiz kaliyor vs demek komik oluyor. Bize gelen her oyuncu degersizlesiyorsa once bir kendimize donup bakmamiz lazim. Rashica GS'nin sampiyonlugunda onemli oyuncu iken bizde rotasyona giremiyor. Gedson GS'lilere transfer olmadi diye travma verirken bizimkiler les seviyesine cekiyor. Rafa Silva'yi yetersiz bulanlar var. Simdi de sira Orkun'da. Sorun bu topcularda degil, sorun bizim yapimizda. Senelerdir futbol aklimiz yok. Transfer takim ihtiyacina gore degil piyasa dayatmasina gore yapiliyor. Kim bostaysa, satis listesindeyse o geliyor, acik ara en buyuk yatirimi yaptigimiz oyuncu antrenoruyle kavga etmese gelemiyordu mesela. Bundan dolayi eksik veya uyumsuz sacma sapan kadrolar turuyor. Antrenor secimi desen senelerdir berbat. Lige uyumlu olmayan futbol oynatan hocalar seciliyor, secilen hocalara zaman verilmiyor. Kurucu hoca'dan yarismaci takim yaratmasini bekliyoruz, yarismaci hoca'dan takim kurmasini bekliyoruz. Kendimize samimiyetle bakip bazi gercekleri kabul edip aci recete'yi artik kullanmamiz gerek. Bu da Sergen'le olacak sey degil.