Merhaba arkadaşlar,
Mesajları okudum ve aktifbanktan alınan kredi ile ilgili birkaç şey yazma gereği duydum.
Kredi limiti 100 milyon TL ve haberlerde gördüğüm kadarı ile vodafonenun sponsorluk gelirlerinin temlik edilmesi ile alındı. Stad inşaatı için firma faturalarının bankaya ibraz edilerek kredi kullandırımı yapılacak, vodafone sponsorluk gelirleri ile de geri ödeme yapılacak gibi görünüyor.
Neden Aktifbank konusuna gelirsek; Beşiktaşın şuandaki mali durumu, özkaynak yetersizliği, yüksek borçlanma ve likidite yetersizliği gibi nedenlerden ötürü büyük bankalardan kredi kullanma olasılığı ne yazıkki çok düşük görünüyor. Çünkü büyük bankalarda kredi tahsislerinde bu gibi faktörlere çok fazla önem verilmekte...
Yani Samet arkadaşımızın dediği gibi diğerleri yüksek oran verdiği için Aktifbank tercih edildiğini düşünmüyorum. Aksine yukarıda belirttiğim faktörlerden dolayı Aktifbank tarafından verilen limitlerdeki kredi oranlarının da diğer bankalara veya müşterilerine oranla daha yüksek olacağını düşünüyorum. İşin tek güzel yanı, kredi limitinin TL üzerinden verilmesi. Eğer kredi dövize endeksli kullandırılmaz ise vodafone'dan döviz üzerinden sponsorluk geliri olduğundan, kurların da uzun vadede sürekli yükseldiğini düşünürsek yüksek faiz giderlerinin tölare edilme şansı olacaktır.
Ayrıca eğer kredi belirtildiği gibi tamamen stad yapımında kullanılacaksa, kredinin kullanılmaması nedeniyle stadın açılışının uzamasına ve gelir kaybına neden olacağını düşünürsek gayet güzel bir durum olduğunu düşünüyorum.