Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu (1) incelemek isterseniz;

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6387571 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 3 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

mustafa_(87)

• Ziyaretçi

Her gün Esenyurt' dan gelip birde üstüne turlayarak fotoğraf çekmek akıl alır gibi değil. O yolu çeken bilir.
Kaba inşaat bitince sana proje bitimine kadar içeriden foto için izin verilecek mi hiç bahsi geçtimi bilmiyorum ama stadın tek ciddi arşivini şahsi çabanla yapıyorsun yarım kalmasına şahsen ben çok üzülürüm.

yarım bırakmayacağız kardeşim inşallah  :)

Çevrimdışı Türkay

Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Kutay K.

Günaydın :)

Tabiki destek zamanı, benim gözümde kulübüne destek olmayan zaten taraftar değil hayrandır.

50 yılda bir stat yapıyorsun ve en iyisini ben bilirim ben yaparım mantığıyla yapıyorsun. Ben bu düşünceye karşıyım arkadaşlar. Ya en iyisini yapmıyorsan? Bunun garantisini kim nasıl veriyor?

Bazı arkadaşlar ısrarla anıtlar kurulu uefa vs vs gibi bir çok kurumun getirdiği sınırlandırmalar olduğunu söylüyor evet bizler de bunları biliyoruz. Fakat bu koşullarda sadece tek bir proje çıkar demek abesle iştigaldir. Her mimarın hayal gücü bir mi ? Bulunduğumuz koşullar altında, atıyorum 100 tane mimar ayrı ayrı projeler çizselerdi bu 100 proje de aynı mı olacaktı? Asıl bu hayaldir. Böyle bir saçmalığa kimse kimseyi inandıramaz.

Yapılacak en mantıklı iş, gerekli koşullar belirtilerek 4-5 tane proje örneği çizdirip, kongre üyelerine sunmaktı. 2-3 ay boyunca bu projeler konuşulur sonra oylama yapılır içlerinden biri seçilirdi. Ama bizim Başkanda malesef demokrasi ve çoğulculuk anlayışı yok.

Beşiktasarena.com bir forum sitesi değil midir? Gerekli üslup ile herkes düşüncelerini paylaşamaz mı? Projenin bazı bölümlerini eleştirmek üyelerin hakkı değil mi? Sırf sizin beğenmediklerinizi yazıyorlar diye insanları kıramazsınız. Sadece dün 5-6 arkadaş bu konuda üzüntülerini dile getirdi. Bu artık sıkmaya başladı, kabak tadı vermeye başladı, polyanacılık oynnuyorsunuz vs vs gibi bencil üslüplar sizlere yakışmıyor. Birini eleştirmek istiyorsanız, en uygun yer aynanızın karşısıdır.

Sabahtan akşama kadar projeyi yağlayıp ballayalım mı? Kusura bakmayın ama bu polyanacılara göre değil.

bravo. işte olması gereken budur. ben bunu önceden burda dile getirdiğimde provakatörlükle suçlandım. ama aklın yolu bir. bu tarz yarışma olmalıydı. ama olan oldu. zaman konusunda katılmıyorum. 2012 sezon bitimi F.orman stadı yapacağız demişti, ama sonradan bir yıl daha burdayız 2013 sezon bitimi başlayacağız demişti.
2013 ocakta proje belli oldu. 2013 haziranda da ilk kazma vuruldu.
2012 haziran-2013 haziran arası süre proje yarışması için yetmez miydi?

@halvetifarazi @aktar_ismail Arkadaşlar isimlerinizi ve yazılarınızı sizi eleştirmek adına mentionlamadım öncelikle ayrıca  hiç kimsenin Beşiktaş'lılığını da asla sorgulamam onu da ön not olarak vereyim.

Şimdi buradaki bazı arkadaşların Stad inşaası ile ilgili belli konuları beğenmemelerini anlıyorum. Kendi beğenilerine göre, staddaki taraftar bütünlüğünün bozulmaması ve kapasite açısından önemli gördükleri bazı noktalarda değişiklik istediklerini belirtiyorlar. Bu konulardaki görüşleri anlamak ile birlikte bazen çok sert söylemler olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşlar öncelikle her olay vuku bulduğu anın gerçekliklerine göre değerlendirilmelidir. Şu yaşadığımız süreçte, neden Eski Açık daha yüksek yapılamadı, neden çatal merdiven gibi rahatça konuştuğumuz konular bundan 1,5 sene önce hayaldi.

@bjk_mabet in söylemiş olduğu uluslar arası proje yarışması konusuna gelince de; yapılsa çok güzel olurdu elbet. Stadımız ideal şartlarda, ideal bir ülkede, ideal siyasi konjonktürde yapılmış olsa idi kesinlikle gerçekleştirilmesi gereken bir adımdı. Ancak atladığımız, stadımızın izin sürecinde yaşanan sancı. Şöyle bir geçmişte (ve halen devam eden) yaşadığımız sıkıntıları hatırlayıp, o dönem stadımız inşası için ulusarası proje düzenleyeceğiz ve beğenilen projeyi onaya sunacağız deseydik neler olurdu bir hepimiz hayal edelim. Sürecin bu şekilde tüm dünyaya duyurulması, dillendirilmesi ve uzatılması durumunda önümüze çıkarılacak engelleri, yasakları düşünelim.

Arkadaşlar bu stadın yapımı; projesinin çiziminin, onayının ve uygulamaya başlanmasının ivedilikle halledilmesini gerektirdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu durumda tabii ki ortada birden fazla proje olsun aralarından biz seçelim o seçtiğimizi onaya sunalım demek biraz Beşiktaş *BALI'nı hafife almak olurdu. Tüm bunlara rağmen diyelim ki ortada birden fazla proje vardı ve yine varsayalım ki taraftar içlerinden büyük bir uzlaşı ile bir tanesini seçti. Bu projenin onaydan, olduğu hal ile (taraftarın beğendiği şekli ile) geçeceğinin de bir garantisi yoktu.

Ek olarak ben eminim ki bizim stad projesinin o dönem uzaması, dillendirilmesi halinde biz malesef bu arazide stadımızı yapmak için gerekli izinleri alamamış, şuan neden Eski açık daha alçaki neden düz değil çatal merdiven, neden 3 tribün yırtığı gibi konuları konuşamıyor olcaktık.

*Unutmayalım Beşiktaş eğer ideal, bir ülkede, ideal bir futbol liginde, ideal bir siyasi konjonktürde spor hayatını sürdüyor olsaydı bizler ne ŞEREF'li ikinciliklerin hazzını, ne de HAKKI'mız olan ŞAMPİYON'lukların elimizden alınmasında gösrterdiğimiz SEBAt'ın gururunu yaşayamayacaktık.

Tüm bu gerçeklikler ışığında lütfen yaşanılan olayları o olayların geçtiği dönemin gerçekliklerini de iyi tahlil edip o şekilde yorumlayalım.

** Bu arada koltuk dizaynı bu konular içerisinde taraftarın beğinise sunulması gereken (bence) tek ve en öneli estetik konudur.

*** Ayrıca ben çatal merdiveni çok beğenmekteyim.

Hepinize saygılar.

Çevrimdışı Sutlas

Bütün dünya projeyi beğendi, tek beğenmeyen yine bizim taraftar oldu.

Çatal merdiven aşağı, çatal merdiven yukarı.

Merdivenler düz olursa şampiyonlar ligi şampiyonu olacağız, çatallı olursa küme düşeceğiz, her şeyin başı merdiven zaten, merdivenleri çatallı olan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

Stadın adı da değiştirilsin, düz merdiven arena olsun, Beşiktaş jimnastik kulübü yerine de Beşiktaş düz merdiven kulübü olsun adımız.
[ Son Düzenleme: 13 Aralık 2014, 11:08:11 Sutlas ]

Çevrimdışı Türkay

[quote Yasaklı Link link=topic=1004.msg119458#msg119458 date=1418461094]
yarım bırakmayacağız kardeşim inşallah  :)
[/quote]

Ben senden imalatlar bitince bir best of albümü bekliyorum :D gün mekan sınırlaması olmadan senin kendi hoşuna gidenlerden seçtiğin bir albüm. Haliyle zaman geçtikçe çoğunluk o günkü resimlere bakıyor. Bu şekilde eski tarihli ama parlayan resimler hep ön planda olur diye düşünüyorum.

mustafa_(87)

• Ziyaretçi

Ben senden imalatlar bitince bir best of albümü bekliyorum :D gün mekan sınırlaması olmadan senin kendi hoşuna gidenlerden seçtiğin bir albüm. Haliyle zaman geçtikçe çoğunluk o günkü resimlere bakıyor. Bu şekilde eski tarihli ama parlayan resimler hep ön planda olur diye düşünüyorum.

Doğru böyle bir isteğim ve arzum var kardeşim.  :)

Çevrimdışı TØLGA

yeminlen forumda öyle bir hava varki forumdan çıkmayan ben giresim gelmiyor bu aralar :bandit:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı Efe

Fotolari inceledim yeni acik tablada son rutuslar yapiliyor beton gece olabilir eski acik tablada bugun yogun calisma olacaktir yarin bitecegini dusunuyorum numarali ilk testerelerde bi kac gune betonlanacak havada duzeldi iyi bi calismayla eksikler kapatilir :)
Şampiyon Beşiktaş JK

mustafa_(87)

• Ziyaretçi

13.12.2014 Vodafone Arena İnşaat Sahasına video’lu bakış

Çevrimdışı Burak

Ortam biraz yumuşasın, başkan, Demba Ba'yı sabah namazına götürmüş   :) :claps: :claps: Önemli bir sorun çıkmadıkça Demba Ba da bir daha İstanbul'dan ayrılmaz herhalde  :sevinc :sevinc

ysariusta

• Ziyaretçi

yeminlen forumda öyle bir hava varki forumdan çıkmayan ben giresim gelmiyor bu aralar :bandit:
yok öyle bişey @Tolga konuşuyoruz. Gerilmeye gerek yok. Gerilmek için de yazmıyoruz bu konuda. Güzel güzel gidip Beşiktaş'ımızı izlemek üzere yapıyoruz. Aktar benim çok zevdiğim bir adam. Halvetifarazi tanımıyorum ama mümkün olan en kısa sürede tanımak isterim. Ali Rıza ile telefonda tanıştık. Daha perşembe günü görüştük. Biz tribünde gol olunca tanımadığımız adamlara sarılıyoruz.
Burada yazan arkadaşların bir çıkarı yok ki. Bunu biliyoruz. Düz merdiven satışı yapan adam değil ki çatal merdiveni reddetsin. Güzel olsun diye istiyorlar bunu. Onlar böyle güzel olacağını düşünüyorlar.

ysariusta

• Ziyaretçi

Ortam biraz yumuşasın, başkan, Demba Ba'yı sabah namazına götürmüş   :) :claps: :claps: Önemli bir sorun çıkmadıkça Demba Ba da bir daha İstanbul'dan ayrılmaz herhalde  :sevinc :sevinc

Yahya Efendi Türbesi burası.

Çevrimdışı Türkay

Aslında Vodafone Arena da maç öncesi elektrikler kesilebilir bilerek taraftar şov için. Çokta güzel olur yani.

"Dün elektrik kesildiğinde ortaya çıkan o muhteşem manzarayı tekrar görmek için şaltere bir reset atabiliriz :)" - Vodafone Arena Twittter   :lol:

Çevrimdışı TØLGA

yok öyle bişey @Tolga konuşuyoruz. Gerilmeye gerek yok. Gerilmek için de yazmıyoruz bu konuda. Güzel güzel gidip Beşiktaş'ımızı izlemek üzere yapıyoruz. Aktar benim çok zevdiğim bir adam. Halvetifarazi tanımıyorum ama mümkün olan en kısa sürede tanımak isterim. Ali Rıza ile telefonda tanıştık. Daha perşembe günü görüştük. Biz tribünde gol olunca tanımadığımız adamlara sarılıyoruz.
Burada yazan arkadaşların bir çıkarı yok ki. Bunu biliyoruz. Düz merdiven satışı yapan adam değil ki çatal merdiveni reddetsin. Güzel olsun diye istiyorlar bunu. Onlar böyle güzel olacağını düşünüyorlar.
kimseyle kişisel sorunum yok zaten abi (bir arkadaş hariç) bazen çok uzatılıyor mevzular ondan bıkkınlık veriyor  :biggrinking: o merdiven mevzusunda bende çatal istemeyenlerdenim zatende olan bu kabullendim artık  :bandit:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

ysariusta

• Ziyaretçi

kimseyle kişisel sorunum yok zaten abi (bir arkadaş hariç) bazen çok uzatılıyor mevzular ondan bıkkınlık veriyor  :biggrinking: o merdiven mevzusunda bende çatal istemeyenlerdenim zatende olan bu kabullendim artık  :bandit:
Merdiven işinde misin?  :evillol: :kop:

Çevrimdışı TØLGA

Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı ALI RIZA

Yunus Abi daha normal hayatta da tanışacagız birlikte kısmet ederse maç izleyeceğiz...! @Tolga seni sıkan ne forumda şu anki konuşmalar belki 10 yıllık bir sürecin etkisi ha yıkılıyor yıkılacak demelerinden bu zaman a gelen süreç...! En iyi en güzeli için fikirler beyan edilecektir. Bu da güzel hoş tartışma değilde fikir sunmaya gidiyor her gün resimler geliyor eksiklikler pek konuşulmuyor hatalar fazla gündeme gelmiyor...! Yukarıda mabet yazmış Çatı eski açıkta açık idi sonra da tüm tribünlerde kapatıldı demek oluyorki bazı şeyler zamanla değişebilirmiş kurallı veya kuralsız şekilde yani tüm yazan üyelerimiz güzel bilgiler verdiğine inanıyorum dünden beri..! seninde katılmanı isterim @Tolga

Çevrimdışı ALI RIZA

Demba bayı ömer babanın yanına götürün :)

ysariusta

• Ziyaretçi

Yunus Abi daha normal hayatta da tanışacagız birlikte kısmet ederse maç izleyeceğiz...! @Tolga seni sıkan ne forumda şu anki konuşmalar belki 10 yıllık bir sürecin etkisi ha yıkılıyor yıkılacak demelerinden bu zaman a gelen süreç...! En iyi en güzeli için fikirler beyan edilecektir. Bu da güzel hoş tartışma değilde fikir sunmaya gidiyor her gün resimler geliyor eksiklikler pek konuşulmuyor hatalar fazla gündeme gelmiyor...! Yukarıda mabet yazmış Çatı eski açıkta açık idi sonra da tüm tribünlerde kapatıldı demek oluyorki bazı şeyler zamanla değişebilirmiş kurallı veya kuralsız şekilde yani tüm yazan üyelerimiz güzel bilgiler verdiğine inanıyorum dünden beri..! seninde katılmanı isterim @Tolga
he kale yolunda ciğer de özledim. surdibi diye mi geçiyrdu

Çevrimdışı FARUK

Yasaklı Link[/member]  harika, eline sağlık  :ok:

Amacım kimseyi kırmak incitmek değil. Ortamı germek de bana birşey kazandırmıyor. Sadece sesli düşünüyorum. Sizlerin de düşünmenizi beyin jimanstiği yapmanızı istiyorum o kadar. Herşeyin olduğu gibi kabul etmek beşiktaşlı insana uymaz  :) Düşünelim tartışalım
Umarım birgün istanbunla gelirim ve hepinizle tanışma fırsatı bulurum.

Çevrimdışı yigitcan1903

Çevrimdışı Necmi

konu dısı:

necmi abi dun taraftara gonderme yapmıs sizsiniz suclu demiş:D:D

abi yapma allahını seversen suan bukadar ürün satısının sebebi kimdir?? bu takım sözlesme yaptıgı taraftarını anlastıgı staddan baska sehirde biryere gidiyor kimse birsey demiyor o akdar cok muhalefet olmasına ragmen bir tane ses yok acaba neden:)) birkere insanlar mahkemeye basvursa herturlu kazanclı cıkarlar var dimi bundan haberimiz:)) insanlar klübe üye olmak için basvuruyorlar bekletiliyorlar simdi yeni bir tasarımıdır nedir o geçerse yada geçtyse o konuya tam hakim değilim ama parayı bagıs olarak almak tamamen art niyettir:)) hadi onuda geçtim yonetimin taraftarı hiçbir asamasında stad yapımında dahil etmediği için burada atesli tartısmalar oluyor:)) dahil etmeyi derken hiçbir detayında bize sorulmus birsey kaldıki bu stadı klubun kendisi yapıyor dıs mihraklardan etkilenmiyoruz boylesine elimize imkan geçmiş ama taraftar işin içinde yok :)

tartısma amaclı değil sadece unuttuklarımızı tazeliyelim yoksa niyet farklı olsa balık bastan kokar:))
kardeşim benim söylemek istediğim taraftarın takımı yanlız bıraktığı ürün almıyor demedim passoyu protesto edene her zaman saygım var ama uefa maçlarının açıklaması yok başka şehire gittiği için dava falan edemezsin yönetim vodafone arenaya kombine sattı alanlar bu sene olimpiyatta oynanacak maçları ücretsiz seyredebilir dedi nesini dava edeceksin olimpiyatta oynanan maçları ücretsiz seyrediyorsun her maçı olimpiyatta oynayacağını söylemedi.sadece olimpiyatta oynanacak maçlarda geçerli dedi merak etme dava edebilecek olsalar bunun için aportta bekleyen insanlar var ederlerdi taraftarı stad yapım aşamasına nasıl dahil edeceksin bu stad bizim değil devletin birincisi dahil ettin taraftar bir şeyi istedi devlet olmaz dedi ne yapacaksın mal onların devletle taraftarını karşı karşıyamı getireceksin görmüyormusun yaşananları kaldıki nasıl dahil edeceksin internette anketmi açacaksın renklilerin bu ankete katılmayacağını nasıl garanti ediyorsun koltuk rengini sordu millet sarı dedi koyacakmısın sarı koltuk bu işin uygulaması çok zor bilinen belli kişilerden fikir alsa bu seferde taraftar olmuyor birde 20 Milyon Beşiktaş taraftarını bir fikirde buluşturmak nasıl olacak stadı biz yapıyoruz olabilir ama unutmayın stad bizim değil ve karar mercihide biz değiliz taraftarın kararını karar mercihi kabul etmediğinde türlü sıkıntılar çıkar işin boyutunu bütünüyle ele almıyorsunuz bu bakış açısı yanlış birileri mutlu olurken birileri mutsuz olur bu işlerde ufak detaylara bakılmaz genel bir rahatsızlık varmı yok koltuk şekli yüzünden bu kadar tantana çıkartılmazki koltuk bu evinin badanası gibi istersen her hafta beğenmedim der rengini değiştirirsin toki stadlarını takip etsene hangi taraftar dahil olabildi sürece trabzon taraftarına antalya taraftarına bir sor bakalım stadlarının ortasında apart otel istiyorlarmı :D adamlar ne resim alabiliyor nede bilgi bırak onları toki arenaya dön bir bak bırak taraftarlarını kulüp bile sürece dahil olamadı bizim en azından seçilmiş yöneticilerimiz süreci yönlendiriyor ha detay problemleri olmazmı olur elbet ama bazı şeylerde kullanıldıkça defosu ortaya çıkar ve düzeltilir yeterki düzeltilmeyecek şeylerde sıkıntı olmasın @WarrChief
Not: İstanbul taraftarı bu sene sınıfta kaldı belli kişilerin hedefi yönetim bunun içinde takımı baltalamaktan çekinmiyorlar yok bazı şeylerin gerçekten taraftarın kararı olduğuna inansam gene kabul edeceğim ama öyle değil geçen Fanatiğin yaptığı habere hepimiz tepki gösterdik değilmi çiçeklerin işi bıraktığı suat altın inşaatın stadı yapmaya başladığı olayı ama bu olay fanatiğe içerden servis edildi orda bir stad yapılıyor ortada büyük paralar dönüyor ve bu pastanın ucundan kimse tırtıklayamıyor o yüzdende Beşiktaşın gerçek güç odağını tetiklemeye çalışıyorlar ama unuttukları bir şey var Beşiktaş taraftarı kontrol edilemez çünkü gurupları bile lider mantığıyla haraket etmiyor biz hiç bir zaman koyun olmadık bir çobana ihtiyacımız yok

Çevrimdışı TØLGA

yanlış anlaşılma olmasın benlik bir sıkıntı yok uzaktan takip ediyorum ben böyle iyi  :icool:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK