Günaydın 
Tabiki destek zamanı, benim gözümde kulübüne destek olmayan zaten taraftar değil hayrandır.
50 yılda bir stat yapıyorsun ve en iyisini ben bilirim ben yaparım mantığıyla yapıyorsun. Ben bu düşünceye karşıyım arkadaşlar. Ya en iyisini yapmıyorsan? Bunun garantisini kim nasıl veriyor?
Bazı arkadaşlar ısrarla anıtlar kurulu uefa vs vs gibi bir çok kurumun getirdiği sınırlandırmalar olduğunu söylüyor evet bizler de bunları biliyoruz. Fakat bu koşullarda sadece tek bir proje çıkar demek abesle iştigaldir. Her mimarın hayal gücü bir mi ? Bulunduğumuz koşullar altında, atıyorum 100 tane mimar ayrı ayrı projeler çizselerdi bu 100 proje de aynı mı olacaktı? Asıl bu hayaldir. Böyle bir saçmalığa kimse kimseyi inandıramaz.
Yapılacak en mantıklı iş, gerekli koşullar belirtilerek 4-5 tane proje örneği çizdirip, kongre üyelerine sunmaktı. 2-3 ay boyunca bu projeler konuşulur sonra oylama yapılır içlerinden biri seçilirdi. Ama bizim Başkanda malesef demokrasi ve çoğulculuk anlayışı yok.
Beşiktasarena.com bir forum sitesi değil midir? Gerekli üslup ile herkes düşüncelerini paylaşamaz mı? Projenin bazı bölümlerini eleştirmek üyelerin hakkı değil mi? Sırf sizin beğenmediklerinizi yazıyorlar diye insanları kıramazsınız. Sadece dün 5-6 arkadaş bu konuda üzüntülerini dile getirdi. Bu artık sıkmaya başladı, kabak tadı vermeye başladı, polyanacılık oynnuyorsunuz vs vs gibi bencil üslüplar sizlere yakışmıyor. Birini eleştirmek istiyorsanız, en uygun yer aynanızın karşısıdır.
Sabahtan akşama kadar projeyi yağlayıp ballayalım mı? Kusura bakmayın ama bu polyanacılara göre değil.
bravo. işte olması gereken budur. ben bunu önceden burda dile getirdiğimde provakatörlükle suçlandım. ama aklın yolu bir. bu tarz yarışma olmalıydı. ama olan oldu. zaman konusunda katılmıyorum. 2012 sezon bitimi F.orman stadı yapacağız demişti, ama sonradan bir yıl daha burdayız 2013 sezon bitimi başlayacağız demişti.
2013 ocakta proje belli oldu. 2013 haziranda da ilk kazma vuruldu.
2012 haziran-2013 haziran arası süre proje yarışması için yetmez miydi?
@halvetifarazi @aktar_ismail Arkadaşlar isimlerinizi ve yazılarınızı sizi eleştirmek adına mentionlamadım öncelikle ayrıca hiç kimsenin Beşiktaş'lılığını da asla sorgulamam onu da ön not olarak vereyim.
Şimdi buradaki bazı arkadaşların Stad inşaası ile ilgili belli konuları beğenmemelerini anlıyorum. Kendi beğenilerine göre, staddaki taraftar bütünlüğünün bozulmaması ve kapasite açısından önemli gördükleri bazı noktalarda değişiklik istediklerini belirtiyorlar. Bu konulardaki görüşleri anlamak ile birlikte bazen çok sert söylemler olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşlar öncelikle her olay vuku bulduğu anın gerçekliklerine göre değerlendirilmelidir. Şu yaşadığımız süreçte, neden Eski Açık daha yüksek yapılamadı, neden çatal merdiven gibi rahatça konuştuğumuz konular bundan 1,5 sene önce hayaldi.
@bjk_mabet in söylemiş olduğu uluslar arası proje yarışması konusuna gelince de; yapılsa çok güzel olurdu elbet. Stadımız ideal şartlarda, ideal bir ülkede, ideal siyasi konjonktürde yapılmış olsa idi kesinlikle gerçekleştirilmesi gereken bir adımdı. Ancak atladığımız, stadımızın izin sürecinde yaşanan sancı. Şöyle bir geçmişte (ve halen devam eden) yaşadığımız sıkıntıları hatırlayıp, o dönem stadımız inşası için ulusarası proje düzenleyeceğiz ve beğenilen projeyi onaya sunacağız deseydik neler olurdu bir hepimiz hayal edelim. Sürecin bu şekilde tüm dünyaya duyurulması, dillendirilmesi ve uzatılması durumunda önümüze çıkarılacak engelleri, yasakları düşünelim.
Arkadaşlar bu stadın yapımı; projesinin çiziminin, onayının ve uygulamaya başlanmasının ivedilikle halledilmesini gerektirdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu durumda tabii ki ortada birden fazla proje olsun aralarından biz seçelim o seçtiğimizi onaya sunalım demek biraz Beşiktaş *BALI'nı hafife almak olurdu. Tüm bunlara rağmen diyelim ki ortada birden fazla proje vardı ve yine varsayalım ki taraftar içlerinden büyük bir uzlaşı ile bir tanesini seçti. Bu projenin onaydan, olduğu hal ile (taraftarın beğendiği şekli ile) geçeceğinin de bir garantisi yoktu.
Ek olarak ben eminim ki bizim stad projesinin o dönem uzaması, dillendirilmesi halinde biz malesef bu arazide stadımızı yapmak için gerekli izinleri alamamış, şuan neden Eski açık daha alçaki neden düz değil çatal merdiven, neden 3 tribün yırtığı gibi konuları konuşamıyor olcaktık.
*Unutmayalım Beşiktaş eğer ideal, bir ülkede, ideal bir futbol liginde, ideal bir siyasi konjonktürde spor hayatını sürdüyor olsaydı bizler ne ŞEREF'li ikinciliklerin hazzını, ne de HAKKI'mız olan ŞAMPİYON'lukların elimizden alınmasında gösrterdiğimiz SEBAt'ın gururunu yaşayamayacaktık.
Tüm bu gerçeklikler ışığında lütfen yaşanılan olayları o olayların geçtiği dönemin gerçekliklerini de iyi tahlil edip o şekilde yorumlayalım.
** Bu arada koltuk dizaynı bu konular içerisinde taraftarın beğinise sunulması gereken (bence) tek ve en öneli estetik konudur.
*** Ayrıca ben çatal merdiveni çok beğenmekteyim.
Hepinize saygılar.